Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 16,900 19 apr 2024 10:21
  • -0,300 (-1,74%) Dagrange 16,580 - 17,020
  • 33.237 Gem. (3M) 117,7K

4e kwartaal 2021

135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Daexter 8 november 2021 13:02
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 8 november 2021 09:53:

    [...]

    Tja, ik vind afketsen rond half april en later weer half mei dit jaar kwalificeren als "meer dan eens". Ook vorige week kreeg het aandeel het op dat niveau moeilijk. Zojuist is het er echter even boven gaan kijken, met dank aan "maandagochtendkopers". Helaas ligt er flink wat aanbod op het mooie ronde getal van 15, maar voorlopig duurt de run als gevolg van de goede cijfers gelukkig langer dan ik had gedacht.

    Ondertussen staat BAM overigens bij de verliezers; zou het dan echt zo zijn dat beleggers eindelijk onderscheid weten te maken??
    Mja ik snap je punt, jij kijkt regionaal. Ik kijk meer naar punten in plaats van zones en april lag daar nog 20 cent onder, bovendien zie ik april als 1 opwaartse beweging, waarin even gas terug werd genomen, niet echt een correctie. Maar goed verschillende visies zijn altijd mogelijk.

    Hoe dan ook gaan we nu als een warm mes door de boter op de weerstand. Ook zeker iets dat ik niet verwacht had, niet irt de weerstand (die er in mijn ogen dus niet was) maar überhaupt had ik niet gedacht dat we in november al boven de 15 zouden uitkomen, dan had ik mijn call opties niet verkocht met een dikke winst, maar ze aangehouden voor een moddervette winst.
  2. forum rang 6 effegenoeg 8 november 2021 14:13
    quote:

    hjs64 schreef op 8 november 2021 14:01:

    Tsja met beleggen achteraf waren we allemaal schathemeltje rijk. Het belangrijkste is om je beslissingen niet in familiekring te delen, ik krijg nog altijd te horen dat ik Accell 2 weken voor het bod van Pon verkocht heb ;).
    Ik denk dat bouwers hun slechte imago inmiddels van zich hebben afgeschud.
    Ben er altijd in blijven geloven en legt me geen windeieren.
  3. forum rang 5 DNFTT 8 november 2021 23:06
    quote:

    frank1972 schreef op 8 november 2021 21:11:

    Helaas vanochtend alles verkocht en later in de middag weer duurder gekocht. Hopende morgen verder omhoog.
    Fomo?

    Ook bij deze koers is het dividendrendement nog prima dus blijf ik nog even op mijn handen zitten.
    Mocht TenneT nog een klap geven dan koop ik wat bij.

  4. forum rang 4 boll 19 november 2021 10:57
    quote:

    effegenoeg schreef op 8 november 2021 18:58:

    [...]

    Inmiddels zijn alle weerstanden van de afgelopen tien jaar doorbroken.
    Helaas van korte duur, pufff, van 15,40 naar 14,26 en het eind van de glijbaan is nog niet bereikt. Lage omzetten en het oude koersdoel van 16,50 is al een Utopia gedachte.
  5. forum rang 4 boll 19 november 2021 16:24
    quote:

    BMO schreef op 19 november 2021 12:12:

    Ik had gelukkig alles vorige week maandag verkocht, op €15.30.

    Nog even afwachten en dan straks maar weer eens een eerste plukje terug kopen. Richting de jaarcijfers er maar weer goed in zitten
    Tegen mijn geloof in blijven zitten met 0,90 wpa, 18,25 he, nu dik rood
  6. forum rang 6 effegenoeg 29 november 2021 13:00
    Schiphol laat andere bouwer nieuwe A-pier afmaken
    DEN HAAG (AFN) - Schiphol gaat op zoek naar een nieuwe aannemer die de nieuwe A-pier op de luchthaven moet afbouwen. De luchthavenexploitant maakte bekend "na intensief overleg" te breken met de huidige aannemer, een combinatie van bouwconcern Ballast Nedam en TAV. Voor het afbouwen van de pier wordt een nieuwe aanbesteding gestart.

    De bouw van de pier ging gepaard met hogere kosten en duurde ook langer dan gepland. Schiphol-baas Dick Benschop had eerder al aangegeven "lastige gesprekken" te voeren over de kwestie met de bouwers. De pier had in eerste instantie eind 2019 opgeleverd moeten worden. Hoe groot de vertraging is en hoeveel duurder de bouw al is geworden, zegt Schiphol niet.

    Ballast Nedam en TAV zeggen de uitkomst van de onderhandelingen met Schiphol te betreuren. De partijen hebben afgesproken de overdracht van de bouwplaats zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen. Als de aanbestedingsprocedure is afgerond, zal Schiphol in overleg met de aannemers een nieuwe planning maken voor het opleveren van de pier
  7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 3 december 2021 17:55
    quote:

    boll schreef op 3 december 2021 17:21:

    Wat een bleeder ook dat Heymans, van 15,40 naar 13,20 en we zijn er nog niet. Met omzetten van lik me reet.
    Mooi gesproken.

    Het is inderdaad om te janken.

    Dat ze die €200 mln maar snel aan Tennet overmaken;-)

    Ik hoorde vandaag trouwens nog wat gemekker over het Zuidasdok. Dat deed een klein belletje rinkelen, maar in het jaarverslag 2020 zag ik daar een geruststellende tekst over:

    "The contract for the Zuidasdok road and public transport project has been terminated and the principals have decided on a different approach. The project will now be divided into sub-projects, which will make it more manageable. Heijmans is pleased that there is now clarity on this project and no longer includes the contract in its order book (€ 134 million). The principals will put out a new call for tenders for the project, and Heijmans can decide to submit a new tender for the sub-projects."

    Als bouwer zou ik in deze tijden van loon-prijsspiraal overigens alleen nog maar werk aannemen met een stevige inflatieclausule, maar volgens mij hadden ze dat inmiddels zelf ook al wel bedacht.

    Prettig weekend, eerder klaar met pepernoten tellen deze keer ;-)
  8. forum rang 10 voda 7 december 2021 09:28
    Heijmans neemt belang in Millenaar & van Schaik Transport

    Door ABM Financial News op dinsdag 7 december 2021

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft samen met Dura Vermeer, Versluys Groep en participatiemaatschappij GLBN een tweederde belang genomen in Millenaar & van Schaik Transport. Dit werd dinsdagochtend bekendgemaakt.

    De drie bouwondernemingen nemen gezamenlijk een derde van de aandelen over en GLBN verkrijgt eveneens een derde van de aandelen van het familiebedrijf uit Oude Meer. Algemeen directeur Ad Hoefkens en commercieel directeur Dirk Jan van Schaik houden de overige aandelen en vormen samen met technisch directeur Dick Millenaar, die terugtreedt als aandeelhouder, de dagelijkse leiding van het bedrijf.

    De bouwbedrijven zijn klanten van Millenaar & Van Schaik.

    Het is niet bekend hoeveel de partijen hebben betaald voor de overname.

    Bron: ABM Financial News
  9. forum rang 10 voda 7 december 2021 12:21
    Bouwbedrijven investeren in asfaltvervoer
    Van onze redacteur 12:09

    Asfaltvervoerder Millenaar & van Schaik krijgt vier nieuwe aandeelhouders. Een derde van het bijna honderd jaar oude familiebedrijf komt in handen van bouwbedrijven Heijmans, Dura Vermeer en Versluys Groep, alle drie al langer klant van het bedrijf. Ook participatiemaatschappij GLBN krijgt een derde in handen. Dat maakten de partijen dinsdag bekend.

    De overige aandelen blijven in handen van algemeen directeur Ad Hoefkens en commercieel directeur Dirk Jan van Schaik, die samen met technisch directeur Dick Millenaar — die terugtreedt als aandeelhouder — de dagelijkse leiding van het bedrijf zullen voeren. Millenaar & van Schaik is gevestigd in Oude Meer en telt 140 medewerkers.

    Verduurzamen
    Met de komst van de nieuwe aandeelhouders is de continuïteit van het bedrijf en die van het vervoer van asfalt, ook voor derden, gewaarborgd, stelt Millenaar & van Schaik. Net als de bouwbedrijven staat de asfaltvervoerder voor de uitdaging om de logistiek van het bouwproces verder te verduurzamen.

    De komst van GLBN geeft Millenaar & Van Schaik toegang tot andere markten dan enkel de grond-, weg- en waterbouwsector. Voor GLBN geldt het tegenovergestelde. 'Deelname in Millenaar & van Schaik biedt ons een mooie introductie in de wereld van grond, weg- en waterbouw. Daar liggen veel kansen die we graag samen met deze partners willen pakken en verzilveren', zegt directeur Arnold van Dobben van GLBN: ‘

    Millenaar & Van Schaik heeft de ambitie om een vooraanstaande rol te spelen in de transitie van fossiel naar duurzaam transport. Zo rijden alle vrachtwagens van het bedrijf op milieuvriendelijke diesel (HVO) en neemt de vervoerder volgend jaar als eerste in Nederland tien op waterstof gedreven kiepwagens in gebruik.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1422373/bouwbedri...
  10. forum rang 5 cash is king 11 december 2021 12:55
    T'is wel stil op dit forum. Geen nieuws, goed nieuws zullen we maar zeggen?
    Ik heb aandelen Heijmans en aandelen BAM. En voor wat ik er van verwacht, doen beide het goed tot prima. Bij Heijmans heb ik call-opties geschreven voor juni '22 op 15 euro en daarnaast put-opties (geschreven) voor mrt '22 op 13 euro. Een soort van quite of dubbel dus.
    Mocht ik de aandelen in maart geleverd krijgen voor 13 euro, dan heb ik daar geen probleem mee. Mijn Gak gaat daardoor omlaag en ik schrijf gewoon call-opties voor dec '22 op zeg 14 en pik het dividend mee.
    Mocht Heijmans in juni 15 euro doen, wat zeker tot de mogelijkheden behoort, dan heb ik daar ook geen probleem mee. Dan lever ik gewoon de aandelen en boek ik een redelijke koerswinst + optie-premie + wellicht ook nog het dividend. En dan kijken we dan wel weer, wat voor kansen zich dan op de beurs voordoen.
    Iedereen succes met zijn of haar strategie t.a.v. (de aandelen) Heijmans en natuurlijk ook een beetje met BAM.
  11. forum rang 5 Daexter 14 december 2021 00:01
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 11 december 2021 12:55:

    T'is wel stil op dit forum. Geen nieuws, goed nieuws zullen we maar zeggen?
    Ik heb aandelen Heijmans en aandelen BAM. En voor wat ik er van verwacht, doen beide het goed tot prima. Bij Heijmans heb ik call-opties geschreven voor juni '22 op 15 euro en daarnaast put-opties (geschreven) voor mrt '22 op 13 euro. Een soort van quite of dubbel dus.
    Mocht ik de aandelen in maart geleverd krijgen voor 13 euro, dan heb ik daar geen probleem mee. Mijn Gak gaat daardoor omlaag en ik schrijf gewoon call-opties voor dec '22 op zeg 14 en pik het dividend mee.
    Mocht Heijmans in juni 15 euro doen, wat zeker tot de mogelijkheden behoort, dan heb ik daar ook geen probleem mee. Dan lever ik gewoon de aandelen en boek ik een redelijke koerswinst + optie-premie + wellicht ook nog het dividend. En dan kijken we dan wel weer, wat voor kansen zich dan op de beurs voordoen.
    Iedereen succes met zijn of haar strategie t.a.v. (de aandelen) Heijmans en natuurlijk ook een beetje met BAM.
    Schrijf je dit nu om jezelf te overtuigen?

    Er klopt niet zoveel van je redenering. Het enige dat ik zie is dat je een enorm risico neemt voor een klein beetje extra rendement. Risico? denk je, ik heb toch het onderpand in bezit, ja maar je legt er wel een dubbele short op. Als de beurs corrigeert en Heijmans naar 10 of 11 euro gaat hoop ik voor je dat nog ff kan bijstorten, of dat je porto flink gespreid is, zodanig dat je ook toenemend onderpand hebt.

    Als jij die aandelen voor 13 moet kopen, dat is wat anders dan ze geleverd krijgen, krijg je 0 cent voor je calls 14 euro, de koers staat dan namelijk waarschijnlijk op 12 of lager.
  12. forum rang 10 voda 15 december 2021 07:24
    Heijmans koopt fabriek IIBO
    Geen overnamesom.

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans neemt een fabriek van het Friese IIBO over en kan zo versneld opschalen naar grootschalige productie van houtskeletbouwwoningen. Dit maakte de beursgenoteerde bouwer woensdagochtend bekend zonder een overnamesom te noemen.

    Vanaf 2022 gaat Heijmans de techniek van houtskeletbouw op grote schaal toepassen. "Dat onderstreept de ambitie om CO2-neutraal te bouwen", aldus de bouwer.

    In totaal zullen er in heel 2022 ongeveer 100 woningen geproduceerd worden. In 2023 wordt dat aantal in de eigen Heijmans-fabriek verdubbeld naar 200 woningen. Daarna neemt de groei toe naar circa 800 tot 1.000 houtskeletbouw-woningen per jaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 15 december 2021 08:42
    Heijmans neemt energieneutrale IIBO-fabriek over
    Van onze redacteur 08:34

    Bouwbedrijf Heijmans HEIJM€13,24-- koopt een fabriek die houtskeletten voor woningen produceert. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf neemt de fabriek over van IIBO. Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

    De overname onderstreept de ambitie van Heijmans om CO2-neutraal te bouwen, aldus het bedrijf dat in 2030 energieneutraal wil zijn. 'We willen vanaf morgen al forse stappen maken op dit front, niet pas over een paar jaar', zegt ceo Ton Hillen woensdag in een persbericht.

    Het Friese IIBO bouwt houtskeletwoningen waarvan onderdelen gedeeltelijk al in de fabriek in elkaar worden gezet. Door een gestandaardiseerd, industrieel bouwsysteem kan dat in korte tijd. Daarnaast is de productielocatie volledig energieneutraal. Heijmans neemt ook de grond en het personeel van de fabriek over.

    Opschalen
    In het nieuwe jaar wil het bouwbedrijf de productie van houtskelethuizen opschalen door de kennis van het voormalig IIBO-personeel toe te passen in de eigen Heijmans-fabriek. Partner VDM Woningen, eveneens uit Friesland afkomstig, gaat de bouwer daarbij ondersteunen. Naar verwachting is de fabriek in de tweede helft van 2022 operationeel.

    Door de locatie van VDM te gebruiken, kan Heijmans vanaf aankomende januari houtskeletwoningen fabriceren voor bouwprojecten in plaatsen als Zeewolde, Norg en Amersfoort. De verwachte productie voor 2022 bedraagt ongeveer honderd huizen. Een jaar later moet deze verdubbeld zijn, om vervolgens toe te nemen naar tussen de achthonderd en duizend houtskeletwoningen per jaar.

    Heijmans blijft tegelijkertijd zijn betonnen huizen steeds verder verduurzamen. Met deze overname kiest de bouwer bewust voor twee sporen, zegt ceo Hillen. 'Dit speelt in op de veranderde eisen en wensen op de markt.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1424152/heijmans-...
135 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links