Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Scandinavische (Noorse, Zweedse, Deense, Finse) aandelen« Terug naar discussie overzicht

Rec Silicon AS

29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. face in the crowd 14 mei 2021 09:54
    Op Noors forum een analistenrapport gevonden. (voor wat het waard is natuurlijk)

    "PAS is uit met een update na de presentatie van de resultaten van vandaag. Ze schrijven
    onder andere het volgende: "Rapport ondersteunend voor langetermijnvooruitzichten"

    Hoewel de markt negatief reageerde op het rapport van REC Silicon, vonden we het ondersteunend voor onze huidige thesis. Hoewel de markt eerder een herstart van ML had kunnen verwachten, was de indicatie voor 2023 relatief in lijn met onze verwachting voor het midden van het vierde kwartaal van 2022. Als zodanig houden we onze langetermijnramingen ongewijzigd en herformuleeren we Buy en NOK 25 TP.
    Q1'21 rapport in lijn met verwachtingen REC Silicon rapporteerde een Q1'21 EBITDA
    van USD 4m, iets voor op onze schattingen. Goede marges van Butte en lagere hq-kosten waren de belangrijkste drijfveren. Het bedrijf merkte op dat de onderliggende marktontwikkeling in al zijn markten sterk is en herhaalde meestal outlook-opmerkingen in overeenstemming met onze huidige visie. Houd onze langetermijnramingen – kleine wijzigingen ten einde 2021-22E

    Het bedrijf verwacht ML in 2023 opnieuw op te starten. Hoewel de markt had kunnen verwachten dat deze eerder opnieuw zou worden opgestart, was dit relatief in lijn met onze schatting van een heropening halverwege het vierde kwartaal. We duwen onze herstartverwachting naar Q1'23 van Q4'22, wat de EBITDA van 2022E met USD 20 miljoen verlaagt, maar we benadrukken dat dit geen materieel effect heeft op de algehele business case. We duwen ook de kosten vooraf een kwart verder in de tijd, terwijl de verwachte totale geproduceerde langetermijnvolumes hetzelfde zijn. Er worden kleine wijzigingen aangebracht in 2021E als reactie op de seizoenseffecten op de verkoop van Butte-producten, die in totaal een positieve invloed hebben op de EBITDA van 2021 met 4%. Kopen - TP NOK 25 herhaald
    Omdat we onze langetermijnramingen niet herzien, houden we onze TP en herhalen we Kopen. Cleantech-aandelen zijn de laatste tijd zwak, maar we stellen dat we de tijd tot betekenisvolle EBITDA goed weerspiegelen in onze huidige TP en betekenisvol voordeel zien, ook gezien de huidige risico's.
    Analist(en)Gard Aarvik Kari Eide Hartvedt"
  2. face in the crowd 22 februari 2022 15:57
    Om een beetje gevoel bij REC te krijgen ben ik zo vrij geweest om weer een stukje van een Noors forum te plakken.

    Zoals ik vrijdag schreef, was ik positief over het verschijnen op de beursaankondiging om 07:00 uur op vrijdag, maar de presentatie zelf was slecht uitgevoerd en het deed me Tore Torvund missen. Ik ga ervan uit dat we binnen een paar maanden een nieuwe CEO moeten hebben, terwijl we tegelijkertijd vooruitgang zien in het beleid in die tijd. Op korte termijn weet ik niet waar we naartoe gaan, maar het feit dat het aandeel op deze niveaus wakker wordt, is een gouden kans voor mij en vele anderen om te accumuleren. De markt gedraagt zich altijd als een klein kind en het is belangrijk dat je het je meningen en overtuigingen niet laat beïnvloeden.

    Zoals Omac in de tweede thread schreef, kan deze groot verrassen. Niemand van ons wist dat Aker een andere partner zou oppikken. Aker en Hanwha zijn industriële bouwers en geen investeringsmaatschappijen. Ze gaan waarde creëren. HS heeft zelf gezegd dat ze de fabriek in ML gaan opstarten, dus ik vind het buitengewoon vreemd dat het management altijd zo defensief moet zijn tijdens hun presentaties. Ik vind het leuk dat Wacker zo vooruit is en aan de slag gaat en zou willen dat de REC net zo naar voren leunde. Tegelijkertijd begrijp ik dat hun klanten vertrouwen op politici zodat ze weten waar ze mee te maken hebben in hun berekeningen over winst/verlies.

    Eén ding is zeker; goud wordt hier verkocht tegen de prijs van mest. De afgelopen jaren hebben ons alleen maar laten zien hoe belangrijk westerse waardeketens zijn en hoe kwetsbaar westerse landen werkelijk zijn. Het bedrijf bevindt zich in een unieke positie en zal in extreme mate worden beïnvloed door Amerikaanse hernieuwbare waardeketens. Analisten hebben deze op €2,00, €2,70 en €3 en dit is gebaseerd op de huidige situatie en het risico dat ml niet heropent. Als het bericht binnenkomt, gaan al deze analyses het raam uit en worden ze bijgewerkt met veel hogere koersdoelen.

    Er zijn bedrijven die geprijsd zijn op 10 - 1000X P / E, die alleen toekomstplannen hebben om naar te verwijzen en een concept zowel op Oslo Børs als op nasdaq. Dit zijn bedrijven die tot over enkele jaren niets meer duidelijk hebben. Winst zal pas enkele jaren vooruit komen, als het concept werkt. Met REC is dat anders. We hebben het over heropening in 2023. Het bedrijf zal winst maken zodra ML weer opengaat en kan dan nadenken over verdere uitbreiding/nieuwe fabrieken. We hoeven niet 5 - 10 jaar te wachten, alleen tot 2023. We hoeven niets nieuws uit te proberen dat onzeker is, maar iets dat al bestaat en al een paar decennia is verkocht. We weten dat er veel vraag zal zijn naar het product, omdat REC de ingrediënten levert die de zonne- en batterij-industrie nodig heeft. Het bedrijf is onafhankelijk en zal het financieel positief doen zodra de fabriek weer opengaat. Toch worden toekomstige kansen of groei niet ingeprijsd. Het bedrijf heeft ook meer dan genoeg geld in de boeken om ervoor te zorgen dat het wachten op heropening financieel geen pijn doet of het bedrijf dwingt tot een aandelenuitgifte. Met andere woorden, we zijn aandeelhouders veilig, ook al zouden de marktwaarde en volatiliteit van de afgelopen twee jaar anders moeten zeggen.

    De fabriek in ML heeft een capaciteit van ca. 18.000 MT. Dit is absoluut NIETS in vergelijking met de noodzakelijke vraag in de komende jaren als de VS zijn eigen waardeketens willen hebben. Er moeten extra fabrieken komen. Er moeten joint ventures en rec zijn om zijn octrooien te gebruiken. De hele markt is open en hier draait het allemaal om positionering. REC is extreem competitief, het lijkt er gewoon niet op omdat de fabriek sinds 2019 is stilgelegd. China zal geleidelijk worden uitgesloten van de Verenigde Staten, zodra het niet langer afhankelijk is van de Chinezen. Het wordt hier een politiek spel en race tussen de VS en China wereldwijd en China leidt zo veel dat het niet eens leuk is.

    Ik ben niet geïnvesteerd in REC voor ML. Ik ben geïnvesteerd in groei in de komende jaren. Als de markt niet ziet wat ik zie en een groeibedrijf wil prijzen alsof het Gjensidige of Storebrand is, dan ga ik niet tegen pleiten en gewoon verder accumuleren. Vroeg of laat zal de markt van gedachten moeten veranderen en dan ga ik lachen en lachen met gekke rendementen. Zolang de basis niet verandert, negeert u gewoon de aandelenkoers, logt u uit van het forum en geniet u van het leven. De basis is nog nooit zo sterk geweest als nu op zowel macro- als microniveau. We zijn goed op weg en veel beter.

    We draaien duidelijk met twee fabrieken in de VS, een deels eigen fabriek in China, proof of concept over een paar decennia en in een segment dat de komende jaren op het punt staat te exploderen. Toch zijn aandeelhouders (of de markt) hier niet in staat om verder te denken dan hun neus. Het management verdient kritiek op de manier waarop ze communiceren, politici verdienen kritiek op hoe ze zo onnodig lang hebben kunnen doorbrengen, maar zelfs dat verdedigt niet de treurige marktwaarde die we tot nu toe hebben. Naar mijn mening is er een zeer beperkte keerzijde, maar een volledig onbeperkte upside. Ik verkoop geen enkel aandeel totdat we op driedubbele cijfers +++ zitten, omdat ik zie welk beest het bedrijf op het punt staat te worden en in welke positie het bedrijf zich echt bevindt
29 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0665 +0,20%
FTSE 100 7.896,90 +0,25%
Germany40^ 17.733,50 -0,58%
Gold spot 2.391,35 +0,50%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,28%
EBUSCO...
+2,83%
Kendrion
+2,61%
Vopak
+2,39%
B&S Gr...
+2,11%

Dalers

JUST E...
-4,97%
TomTom
-3,76%
VIVORY...
-3,72%
ASMI
-3,49%
BESI
-3,39%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links