Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 38,120 24 apr 2024 17:23
  • -0,240 (-0,63%) Dagrange 37,220 - 39,380
  • 306.985 Gem. (3M) 184,7K

VOPAK 2021

4.189 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 210 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Calendar 25 november 2021 19:34
    quote:

    Bert12345 schreef op 25 november 2021 17:56:

    [...]

    Ik kan nu tegen je zeggen, dat dit heel onverstandig is, maar dan val ik over de splinter in je oog, terwijl ik er zelf een balk in heb.

    asr 45%
    Ahold 10%
    Shell 10%
    Vpk 20%
    rest 15%

    asr raak ik in dec kwijt (assigned calls) en moet VPK afnemen.
    Het wordt dan VPK65%

    Ja, stom.
    Ik wil niet rot doen. Maar volgens mij heb ik je er voor gewaarschuwd in het OCI draadje. Misschien is het niet zo een heel slechte ruil. Vopak heb ik jaren lang niet willen hebben vanwege de waardering maar nu is het wel koopwaardig.
  2. Bas2012 25 november 2021 20:59
    quote:

    Harry bulisch schreef op 25 november 2021 20:38:

    [...]
    Even kort samengevat
    Nibc gaat investeren in lng voor vrachtwagens en gebruikt daarvoor de Gate Terminal in Rotterdam die voor 50% van Vopak is.
    Op naar de 4e tank bij Gate

    Zou trouwens op termijn geen rare gedachte zijn in mijn ogen, Duitsland afgeschreven inmiddels, send out capacity uitgebreid, ik neem aan dat bunkering ook langzaam begint te lopen daar dus wat meer ruimte kan geen kwaad.
  3. forum rang 8 Calendar 25 november 2021 21:57
    ### Goed om te zien dat u mogelijk anderen inspireert met onze journalistieke content. We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren, om geen inbreuk te maken op onze Algemene Voorwaarden. Vraag anders naar onze bedrijfslicenties via klanten@fdmediagroep.nl ###

    Investeerder NIBC steekt miljoenen in schone brandstof voor vrachtauto's
    Van onze redacteur 17:52

    Deel via WhatsApp
    Deel via Twitter
    Deel via Facebook
    Deel via LinkedIn
    Deel via E-mail

    Bewaar artikel in Mijn Nieuws
    In het kort
    Investeringsmaatschappij van Haagse bank NIBC steekt opnieuw geld in bouw van lng-tankstations.
    Twee jaar geleden nam NIBC Investment Partners samen met enkele Rotterdamse investeerders een meerderheidsbelang in Tilburgse exploitant van lng-tankstations Rolande.
    Het vloeibaar aardgas wordt per schip onder meer aangevoerd uit de Verenigde Staten, Rusland, Qatar en Noorwegen.
    NIBC Investment Partners, de investeringstak van NIBC Bank, investeert opnieuw in schone brandstof voor vrachtauto's. De Haagse investeerder maakte donderdag een 'substantiële vervolginvestering' bekend in Rolande, de Tilburgse exploitant van lng-stations.

    Investeringsmaatschappij NIBC en Investeerder Rotterdam Port Fund namen in 2019 gezamenlijk een meerderheidsbelang in Rolande. Het Brabantse bedrijf, dat claimt marktleider te zijn in Nederland, werkt aan een Europees netwerk van lng-tankstations en helpt logistieke dienstverleners bij de overstap naar lng (vloeibaar aardgas) als brandstof. Vrachtrijders krijgen daarmee een alternatief voor vervuilende diesel aangeboden.

    Meer dan dertig lng-tankstations
    Het bedrijf beschikt momenteel over twintig tankstations in Nederland, België en Duitsland. Mede dankzij de extra investering van NIBC Investment Partners kan dat aantal in 2022 worden uitgebreid tot boven de dertig, laat ceo Jolon van der Schuit van Rolande weten. Het opzetten van een lng-tankstation kost zo'n €1 mln à €1,5 mln, drie tot vier keer zoveel als een traditioneel dieselstation voor vrachtauto's. Zo beschouwd kan de investering van NIBC al gauw oplopen tot zo’n €10 mln of misschien zelfs meer.

    Reductie CO2-emissies
    Sinds 2011 is lng in Nederland beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 20% gereduceerd worden ten opzichte van diesel, stelt Rolande. Lng kan ook worden gemaakt uit biogas uit gecertificeerde afvalstromen, zoals organisch huishoudelijk afval, mest, slib of landbouwafval. Met bio-lng zou het zwaar wegtransport volgens Rolande zelfs 99,8% kunnen besparen aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel. Rolande wil ook eigen productiefaciliteiten voor lokaal bio-lng opzetten.

    Innovatieve energieprojecten
    Achter investeerder Rotterdam Port Fund, in het leven geroepen om innovatieve energieprojecten te ondersteunen, zitten Havenbedrijf Rotterdam, de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams, rederij Koninklijke Doeksen en de Zuid-Hollandse ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter. Naast NIBC, dat sinds een klein jaar onderdeel is van de Amerikaanse investeerder Blackstone, is ook Iveco-importeur Fred Schouten een grote aandeelhouder. Hij richtte Rolande in 2005 op.

    Verenigde Staten, Rusland, Qatar en Noorwegen
    Rolande betrekt zijn lng van onder meer de Rotterdamse Gate terminal, de eerste lng-importterminal van Nederland, met toegang tot Noordwest-Europa. Het vloeibaar aardgas wordt per schip onder meer aangevoerd uit de Verenigde Staten, Rusland, Qatar en Noorwegen en is vloeibaar, doordat het is afgekoeld tot 160 graden Celsius. Bij deze temperatuur wordt het aardgas bij Gate Terminal opgeslagen. Vervolgens wordt het in vloeibare vorm gebruikt als brandstof voor vrachtwagens en de scheepvaart.

    Vloeibaar aardgas
    Over anderhalf jaar moet er een bio-LNG-fabriek staan in Leeuwarden Rotterdamse haven investeert miljoenen in lng-tankstations ‘We moeten acteren op het niveau van multinationals’

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1421082/investeer...
  4. Bas2012 25 november 2021 22:32
    quote:

    ff_relativeren schreef op 25 november 2021 22:02:

    @ Calendar, dank je voor het artikel. Het gaat dus over het opslagbedrijf Rolande. Er staat niets in over werk voor Vopak. Correct ?
    Bij Gate staan truckloading units waar Vopak een handeling fee voor krijgt, is niet de wereld maar leuk extraatje als de supply vanuit Gate komt. Het grote geld zit natuurlijkin de contracten voor opslag en send-out. In de grid.
  5. forum rang 7 ff_relativeren 26 november 2021 00:10
    In grafieken is het prettig om patronen terug te zien keren, omdat het dan iets van voorspelbaarheid krijgt. In de Year-to-Date (1 jaar) grafiek van Vopak zien we tot 4x toe eerst een echte afzonk (wat we ook wel de capitulatie-fase noemen), voordat er een serieus koersherstel begint.

    De laatste keer dat er een capitulatie-fase te zien is in de Year-to-Date grafiek, is in augustus 2021. Daarna is het (nog) niet voorgekomen. Ter illustratie, in de bijlage :

  6. forum rang 6 Tordan 26 november 2021 09:49
    Juist een wereldwijde lockdown zou Vopak in de kaart moeten spelen. ik heb de grafiek van maart en april 2020 er even bij gepakt. In april net na de maatregelen gestegen naar 51 euro. Dan moeten dit kansen zijn, hoewel we natuurlijk nog niet kunnen spreken van een wereldwijde lockdown.
4.189 Posts
Pagina: «« 1 ... 162 163 164 165 166 ... 210 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links