Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

  • 19,620 24 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,10%) Dagrange 19,540 - 19,885
  • 2.325.215 Gem. (3M) 2M

Philips 2021

2.588 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 130 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Take a sisi 25 november 2021 18:18
    quote:

    johan20090 schreef op 25 november 2021 17:25:

    [...]

    Voor de duidelijkheid. Philips moet bewijzen dat hun apparatuur veilig is. In het geval van twijvel wijst de FDA altijd af.
    Bedankt voor de duidelijkheid , dat was ik inderdaad wat ik me afvroeg .

    Afijn FDA is voorlopig aan zet , weet je misschien ook of daar vastliggende termijnen aan vast zitten vanaf het moment dat de tegenpartij bezwaar bij de rechter maakt .

    En dan van Houten ja reken maar dat er crisis overleg in de Directiekamer is . Het is lijkt mij erg gevaarlijk om met berichten naar buiten te komen die later weer ontkracht kunnen worden .
  2. Galajurk 25 november 2021 20:05
    quote:

    mok schreef op 25 november 2021 19:04:

    Ik heb veel aandelen gehad in al die jaren, maar Philips nog nooit. Ik heb die stap richting medische tak in de VS nooit begrepen, juist om de kans op mega claims. Het aandeel is nog steeds veel te duur, een wegkwijnend aandeel die misschien ooit wordt overgenomen. Vergane glorie.
    En waar baseer je dat ; het aandeel is nog steeds veel te duur?
    K/w verhouding?
    Intrinsieke waarde?
    Cashflow?
    Dividend beleid?
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 25 november 2021 20:52
    quote:

    mok schreef op 25 november 2021 19:04:

    Ik heb veel aandelen gehad in al die jaren, maar Philips nog nooit. Ik heb die stap richting medische tak in de VS nooit begrepen, juist om de kans op mega claims. Het aandeel is nog steeds veel te duur, een wegkwijnend aandeel die misschien ooit wordt overgenomen. Vergane glorie.
    Denk toch wel dat jij het een beetje mis hebt . Dit Fonds is een Trendsetter en heeft al vroeg voorgesorteerd op vergrijzing in de Westerse wereld waar ook te verdienen valt aan de senioren .
    Met Philips worden we allemaal 100 .
  4. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 25 november 2021 21:47
    quote:

    Galajurk schreef op 25 november 2021 20:05:

    [...]

    En waar baseer je dat ; het aandeel is nog steeds veel te duur?
    K/w verhouding?
    Intrinsieke waarde?
    Cashflow?
    Dividend beleid?
    Kw, die is nu 22. Dat is best hoog. Daar moet een fonds minimaal een dividend koning voor zijn of een degelijk groei aandeel. En niet een Philips dat een bak vol ellende boven het hoofd heeft hangen en, eerlijk gezegd, ook niet echt een marktleider is in het medisch. (mijn wederhelft is gebruiker van de duurdere spulletjes van Philips, die heeft er geen goed woord voor over).
  5. pmepme 25 november 2021 22:34
    Philips ligt duidelijk op zijn rug. Het wordt steeds meer geloosd omdat men er niet meer in gelooft en de Philips top? die gaat gewoon door met blunderen. Ruzie maken met de FDA is gewoon niet handig zelfs als je meent technisch gelijk te hebben. Slachtoffers van dit alles zijn niet zozeer de gebruikers van de dreammachines maar vooral de aandeelhouders.
  6. craasie 25 november 2021 23:24
    Philips en Siemens vechten om aandacht voor CT-scanners
    EINDHOVEN/BEST - Voor een onderzoek de CT-scanner in is al geen pretje. Maar als er ‘iets te zien’ is op een scan moet een patiënt daarna ook nog vaak andere onderzoeken ondergaan om een diagnose te kunnen stellen. Philips ontwikkelde een nieuwe scanner in Best waarbij dat niet meer hoeft. Ook Siemens komt met een betere CT-scanner.

    Bart-Jan van Rooij 25-11-21, 12:00 Bron: ED
    Of ze zo anders aankijken tegen Philips op de RSNA, een belangrijke beurs voor medische apparaten in Chicago? Want sinds de problemen met slaapapneu-apparaten is het bedrijf wereldwijd negatief in het nieuws. Maar topman Frans van Houten herhaalde woensdag dat hij daar bij medici en ziekenhuisdirecteuren niets van merkt: ,,Die kijken vooral naar manier waarop wij deze vrijwillige terugroepactie uitvoeren.”

    Nieuwe orders
    En wat de topman betreft, zit dat wel snor. Hij schermt: ,,Er komen recordaantallen nieuwe orders binnen en daaruit spreekt vertrouwen.” Van Houten zelf reist ook af naar de Amerikaanse beurs. ,,Natuurlijk sprak ik hen de afgelopen tijd vaak via de telefoon maar ik vind het fijn om weer bij klanten te zijn.”

    Philips neemt onder meer nieuwe CT-scanners, mri-scanners en echo-apparaten meer naar de beurs. Een van de nieuwe apparaten is een mede in Best ontwikkelde CT-scanner die kan worden gecombineerd met een behandelruimte. Artsen kunnen daarmee direct zien of een behandeling is geslaagd. Patiënten hoeven dan niet meer voor een controle scan terug te komen.

    Nu moet een arts nog vaak van tevoren inschatten wat hij graag wil onderzoeken. ,,Bloed of een mogelijke tumor, de arts bekijkt dan waar hij de focus legt”, verduidelijkt Atul Gupta, medische baas van de tak beeldgestuurde behandelingen bij Philips. Maar wat als er op een uit grijstinten opgebouwde CT-scan iets te zien is? Dan is er vaak aanvullend onderzoek nodig.

    Met de meest geavanceerde scanners, inmiddels in gebruik bij ziekenhuizen in Utrecht en Lyon, hoeft dat niet meer. Artsen kunnen daarmee als het ware inzoomen op details. Vooral bij kankeronderzoek zorgt dat voor een hogere gevoeligheid bij het detecteren van kwaadaardige cellen, claimt Philips.

    Siemens
    Op de RSNA moet Philips vechten om aandacht met concurrent Siemens die ook met een nieuwe CT-scanner komt. Die scanner staat inmiddels bij het Erasmus MC in Rotterdam. Siemens claimt scherpere beelden met dank aan lichtdeeltjes en een lagere stralingsdosis. Dat bedrijf vergelijkt de resultaten van de nieuwe scanner als een kleurenfoto ten opzichte van zwartwit.

    Philips, Siemens en GE (General Electric) zijn wereldwijd de grootste op gebied van CT-scanners. Begin deze maand maakte GE bekend zich op te splitsen in drie beursgenoteerde delen. De gezondheidstak wordt als eerst op eigen benen gezet.
  7. craasie 25 november 2021 23:33
    Philips-topman Van Houten: Er zijn lange tijd geen klachten geweest over onze apparaten

    Heeft Philips ruim 200.000 klachten gehad over zijn slaap- en beademingsapparatuur? Wist het allang dat apparaten soms mankementen vertoonden? Topman Frans van Houten ging woensdag op die vragen in.

    Koos Schwartz24 november 2021, 20:07
    Philips onderzoekt of het omstreden geraakte schuim in zijn slaap- en beademingsapparaten echt een risicofactor vormt voor mensen die die apparaten gebruik(t)en. Philips doet dat met een aantal laboratoria. Het zorgtechbedrijf zal zijn bevindingen delen met medische autoriteiten, zoals de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), de toezichthouder op de medische sector in de VS.

    In een beeldbijeenkomst met journalisten reageerde bestuursvoorzitter Frans van Houten op de problemen bij het Amerikaanse dochterbedrijf Philips Respironics. Philips riep in juni circa 3,5 miljoen slaap- en beademingsapparaten terug, die vaak worden gebruikt door mensen met apneu, omdat het geluidwerende schuim dat erin is verwerkt in sommige gevallen verbrokkelde. Patiënten zouden daardoor gevaarlijke stoffen kunnen inslikken of inademen. Ook konden gevaarlijke gassen uit het schuim vrijkomen.

    Philips heeft tot nu toe 500 miljoen euro opzij gezet voor de kwestie, onder meer om die terugroepactie te betalen: het purschuim in de teruggebrachte apparaten wordt vervangen door siliconen. In de VS lopen al meer dan honderd rechtszaken van mensen die stellen dat zij (ernstige) gezondheidsklachten hebben gekregen na het gebruik van de apparaten. De kans bestaat dat Philips kapitalen kwijt zal zijn aan schadevergoedingen als die claims door rechtbanken worden erkend.

    1254 meldingen
    Philips besloot tot de terugroepactie nadat het, naar eigen zeggen, 1254 meldingen en klachten had binnengekregen. Maar de FDA stelde na onderzoek dat dat er veel meer zijn geweest, mogelijk zelfs 222.000. De FDA stelde ook dat Philips al in 2015 wist dat er iets mis was, of kon gaan, met het schuim. Volgens Van Houten zijn er sinds 2008, toen de apparaten op de markt kwamen, lang geen klachten geweest.

    De klachten die later kwamen heeft Philips ‘van geval tot geval’ bekeken. Hij wees erop dat de FDA bij zijn onderzoek in de Philips-archieven zocht op een aantal trefwoorden. Dat zo’n trefwoord in een database voorkomt, bijvoorbeeld in een schrijven van een klant, wil nog niet zeggen dat het om een klacht ging, betoogde hij. Hij zei dat de ‘kwaliteitscultuur’ bij Philips de laatste jaren sterk is verbeterd. Volgens de FDA heeft Philips juist te weinig gedaan toen er klachten binnenkwamen.

    De kwestie heeft geen negatieve gevolgen voor de rest van Philips’ activiteiten, zei Van Houten: het orderboek is nog nooit zo vol geweest. Klanten, waaronder ziekenhuizen, kijken niet zozeer naar de kwestie zelf als wel naar hoe Philips die oplost, stelde hij. Van Houten reist eind deze week naar Chicago, waar ’s werelds grootste beurs op het gebied van radiologie wordt gehouden. Philips presenteert daar onder meer apparatuur waarmee ziektes vroegtijdig kunnen worden opgespoord en waarmee patiënten kunnen worden geopereerd zonder hun lichaam open te snijden. Vooral patiënten met longkanker en leveraandoeningen zijn met de laatste vindingen gebaat, meldde Van Houten.
  8. craasie 25 november 2021 23:40
    Ik heb gehoord dat het RIVM een extra onderzoek heeft gedaan, wat zijn de resultaten?
    Het RIVM heeft metingen gedaan naar mogelijk vrijkomende vluchtige stoffen en deeltjes in de Dreamstation1.

    Er zijn van vier apparaten onderzocht: twee nieuwe en twee apparaten die ongeveer drie jaar in gebruik zijn geweest.
    Alleen bij de nieuwe Dreamstation toestellen waren sporadisch deeltjes meetbaar. Het gemeten niveau daarbij was zeer laag, vergelijkbaar met normale buitenlucht.
    Op basis van deze metingen worden geen nadelige gezondheidseffecten verwacht bij het gebruik van de apparaten.
    In sommige apparaten werden vluchtige stoffen gemeten, maar allemaal in zeer lage concentraties, net boven de meetbare grens. Voor één stof, styreen, geldt dat er nader onderzoek nodig is, de andere gemeten stoffen hebben geen nadelig effect op de gezondheid. Deze stof is bij sommige apparaten gemeten, in een lage concentratie.
    Conclusies
    Uit nader onderzoek zou moeten blijken of de stof styreen structureel voorkomt in de apparaten, hoeveel dan en of dat een risico voor de gezondheid is. De resultaten wijzen erop dat de stof pas na verloop van tijd vrijkomt, omdat bij de nieuwe apparaten de stof niet werd gezien bij metingen na 24 en 240 uur gebruik. De stoffen die Philips zélf heeft ontdekt, zijn niet aangetroffen. IGJ heeft deze resultaten gedeeld met Philips en gevraagd deze mee te nemen in het lopende onderzoek

    Het onderzoek door RIVM moet worden beschouwd als een steekproef. De resultaten zijn vooral een ondersteuning van de eerder gedane aanbeveling de apparaten te blijven gebruiken totdat ze door Philips zijn omgewisseld. Philips is medio september in Nederland gestart met de uitlevering van vervangende apparatuur.
  9. [verwijderd] 26 november 2021 04:50
    quote:

    pmepme_ schreef op 25 november 2021 22:34:

    Philips ligt duidelijk op zijn rug. Het wordt steeds meer geloosd omdat men er niet meer in gelooft en de Philips top? die gaat gewoon door met blunderen. Ruzie maken met de FDA is gewoon niet handig zelfs als je meent technisch gelijk te hebben. Slachtoffers van dit alles zijn niet zozeer de gebruikers van de dreammachines maar vooral de aandeelhouders.
    Ruzie maken met de FDA pakt altijd verkeerd uit. De FDA is zeer machtig en kan het Philips dan ook zeer moeilijk gaan maken.
  10. forum rang 4 nb 26 november 2021 07:43
    quote:

    Ali As schreef op 26 november 2021 01:10:

    Zal me niets verbazen als het aandeel tegen kerst alweer de 40 euro aantikt.
    Het kan alle kanten op, zou me niks verbazen als het 30 zou worden.
    Erzijn stofjes gevonden die het nader onderzoeken nodig maken. Die twijfel wil je niet als patiënt en niet als belegger.
    De onderzoeksmethode vd FDA betwijfelen....oeioeioei, ook al zouden ze gelijk hebben, jaren van verwijten cq rechtszaken gaan hier mee gemoeid( mooi voorbeeld: toeslagaffaire en ook roundup Bayer) Een wankele basis
  11. craasie 26 november 2021 11:48
    Philips share buyback program for capital reduction


    Date Repurchased shares Average price Repurchased value

    21-Oct-2021 235.000 € 40,5171 € 9.521.518,50
    22-Oct-2021 380.000 € 41,2466 € 15.673.708,00
    25-Oct-2021 350.000 € 41,2711 € 14.444.885,00
    26-Oct-2021 370.000 € 41,2020 € 15.244.740,00
    27-Oct-2021 420.000 € 40,7812 € 17.128.104,00
    28-Oct-2021 430.000 € 40,6104 € 17.462.472,00
    29-Oct-2021 400.000 € 40,4031 € 16.161.240,00
    1-Nov-2021 320.000 € 40,9600 € 13.107.200,00
    2-Nov-2021 255.000 € 41,1015 € 10.480.882,50
    3-Nov-2021 305.558 € 40,8376 € 12.478.255,38
    4-Nov-2021 340.000 € 40,9147 € 13.910.998,00
    5-Nov-2021 330.000 € 41,1558 € 13.581.414,00
    8-Nov-2021 150.000 € 41,4035 € 6.210.525,00
    9-Nov-2021 215.000 € 41,4137 € 8.903.945,50
    10-Nov-2021 228.000 € 41,6461 € 9.495.310,80
    11-Nov-2021 130.000 € 41,5862 € 5.406.206,00
    12-Nov-2021 260.000 € 41,5778 € 10.810.228,00
    15-Nov-2021 822.980 € 37,3524 € 30.740.301,07
    16-Nov-2021 921.000 € 37,0028 € 34.079.558,57
    17-Nov-2021 958.000 € 36,8236 € 35.277.044,60
    18-Nov-2021 968.849 € 37,4605 € 36.293.565,29
    19-Nov-2021 1.001.993 € 37,0938 € 37.167.752,58
    22-Nov-2021 1.056.000 € 35,4516 € 37.436.841,66
    23-Nov-2021 1.118.000 € 34,0263 € 38.041.436,49
    24-Nov-2021 835.095 € 34,4463 € 28.765.945,22

    Total 12.800.475 € 38,1098 € 487.824.078,16
    of which bought on Euronext Amsterdam 10.529.653
    of which bought on CBOE Europe 1.890.514
    of which bought on Turquoise Europe 380.308
2.588 Posts
Pagina: «« 1 ... 93 94 95 96 97 ... 130 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links