Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,560 16 apr 2024 17:39
  • +0,125 (+5,13%) Dagrange 2,410 - 2,585
  • 1.340.755 Gem. (3M) 599,2K

Avantium 2021

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CLvS 22 november 2021 13:30
    De cashburn is wel een ding. Het volgende interview geeft een inkijkje in de gedachtengang van de CEO. Het heeft mij bewust gemaakt dat de inhoud in dit bedrijf na imago komt. "Had je een idee, dan huurde je een lab en een kantoortje en ging aan de slag, het liefst met hemelbestormende ideeën." Wellicht is er toch een meer fundamenteel inhoudelijk probleem waarom de financiering geen support krijgt. Ik hoop dat ik ongelijk heb, en ik ben ervan overtuigd dat men er keihard aan trekt om de financiering rond te krijgen, maar er moet toch een reden zijn waarom dit zo lang duurt.
    www.petram-co.com/rubriek_p/interview...
  2. forum rang 4 Hercule Poirot 25 november 2021 11:31
    quote:

    Moira schreef op 25 november 2021 11:06:

    innovationorigins.com/nl/testweg-met-...
    Interessant artikel. Dank voor het plaatsen!

    Leuk stukje uit het artikel geplukt:

    De resultaten van de proeven rondom de bio-weg laten nog enige tijd op zich wachten. “Het proefvak ligt er pas een half jaar. We moeten eerst maar eens de eerste vier seizoenen zien te doorstaan”, zegt Jongerius. “Daarna kunnen we er al meer over zeggen.” Jongerius ziet de toekomst positief in. “Als we kijken hoe goed het bio-asfalt in Zeeland er bij ligt, dan heb ik ook alle vertrouwen in ons proefvak in Groningen.” Steenbergen beaamt dat. “Ik zie hoe enthousiast Rijkswaterstaat en de verschillende provincies zijn waar proeven met bio-asfalt worden gedaan. Daarom ben ik er zeker van dat bio-asfalt op steeds meer plekken in Nederland wordt gebruikt in de toekomst.”

    Tekst hieronder is afkomstig van de site en spreekt voor zich.

    Bedankt dat je dit verhaal wil delen! Doe dat echter wel op een manier die het auteursrecht op deze tekst in acht neemt. Wil je deze volledige tekst delen of overnemen, vraag dan toestemming aan Innovation Origins (partners@innovationorigins.com) of wordt partner van ons! Het citeren van dit verhaal met bronvermelding staat je natuurlijk vrij. Wil je dit artikel op een andere manier delen? Gebruik dan deze link naar het artikel: innovationorigins.com/nl/testweg-met-...
  3. forum rang 10 voda 30 november 2021 07:38
    07:29
    Berenberg start opvolging Avantium met koopadvies

    Een stevig opkikker voor Avantium AVTX 0,00% : het al jaren krasselende bioplasticbedrijf krijgt fanmail van beurshuis Berenberg, dat de opvolging start met een koopadvies en koersdoel van 5,20 euro.

    Het grote potentieel kan alleen gerealiseerd worden als Avantium er in slaagt vlaggenschipfabrieken te bouwen. En daar zal veel geld voor nodig zijn
    PRIYANKA PATEL
    BERENBERG-ANALISTE

    Analiste Priyanka Patel stelt dat pef, plantaardige plastic, met de lagere ecologische voetafdruk in tijden van groter milieubewustzijn groot potentieel biedt en op dat vlak de pef-fabriek die Avantium tegen 2023 wil opstarten cruciaal is. Merk wel op de financiering van die al jaren vertraagde fabriek in het Groningse Delfzijl nog altijd niet helemaal rond is, ondanks een kapitaalronde dit voorjaar.

    Tegen 2030 kan Avantium volgens de Berenberg-analiste potentieel 200 miljoen omzet genereren met een winstmarge van 30 procent, door licenties op zijn technologie te verkopen. Maar dat potentieel kan alleen gerealiseerd worden als Avantium er in slaagt vlaggenschipfabrieken te bouwen. En daar zal veel geld voor nodig zijn', waarschuwt Patel.

    De beurskoers kan de fanmail goed gebruiken. Het aandeel noteert, occasionele rally's daar gelaten, na een lange serie ontgoochelingen aan een derde van de intekenprijs van 2017 (11 euro).

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/fe...

  4. forum rang 10 voda 30 november 2021 08:57
    Beursblik: Berenberg zet Avantium op kooplijst
    Met koersdoel van 5,20 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg is begonnen met het volgen van Avantium en gaf een koopadvies met een koersdoel van 5,20 euro af. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

    Volgens analist Priyanka Patel wil Avantium het eerste bedrijf zijn die een 'groene' plasticfles op de markt brengt. Die PEF-fles wordt vervaardigt met de YXY-technologie van Avantium gebaseerd op plantaardige suikers.

    In 2030 voorziet de analist een omzet van meer dan 200 miljoen euro voor Avantium, met een "aantrekkelijke" EBITDA-marge van ongeveer 30 procent dankzij de verkoop van licenties voor zijn technologie.

    Wel waarschuwt Patel dat om dit alles te kunnen verwezenlijken, er een nieuwe FDCA fabriek moet worden gebouwd, waarvoor de financiering nog altijd niet rond is.

    Het aandeel Avantium sloot maandagavond op 3,44 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. ash_az 30 november 2021 09:57
    quote:

    beterwisdanonwis schreef op 30 november 2021 09:48:

    blijkbaar zijn er signalen dat er beweging is in de tent anders komt dit advies er niet. Ben benieuwd naar het eerstvolgende PB van Avantium.
    Als Berenberg een koopadvies geeft, zullen ze wel benadert zijn om een nieuwe kapitaalronde te begeleiden op korte termijn....
  6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 30 november 2021 11:43
    Haha men praat weer lekker het fonds omhoog vandaag.

    Maar dat is nu net het probleem van Avantium. Geld, cashburn en al jaren zie je vanaf de eerste emissie mooie plannen, maar geen fabriek. Maar goed dat bv. een APG in bepaalde sectoren niet meer belegt en hier als het ware blijkbaar groen verantwoord wil/moet beleggen. Had dat niet gespeeld, was de koers nog veel lager geweest. Ik sta werkelijk verbaasd dat er nu WEER een koop aanbeveling komt van een analist. Alhoewel, ALS er snel veel geld komt voor die bouw fabriek, kan het natuurlijk alsnog. Maar eerst zien dan geloven. Of ze moeten een goed werkende kristallen bol hebben, of voorwetenschap ;-)
  7. forum rang 4 Pitmans 30 november 2021 13:56
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 17 november 2021 14:40:

    Valt nog mee die daling. Maar dat heeft vast alles te maken met het geweldige koopadvies op 1,50 lagere koers.

    Het werkt echt op me lachspieren dit soort analyses. Ik zit niet long en niet short. M.a.w. jammer dat ik dit lees voor NL en het bedrijf >
    Avantium 'niet groen genoeg' voor EU

    Maar De Groof, koersdoel met 1,50 NU PAS verlagen en toch koopadvies behouden?
    Valt idd erg mee, sinds deze datum 17-11, vooral als je bedenkt dat op die dag zonder enige aanleiding de koers 15 cent hoger werd gezet en nauwelijks daalde toen om 17:25 het nieuws van die gemiste subsidie de wereld in kwam.

    Vreemd ook dat je je hier (opnieuw) ergerde aan het feit dat de analist, ondanks koersdoelverlaging naar €6, een koopadvies liet staan, maar het koopadvies van vandaag van Berenberg zonder morren accepteert, terwijl het 50 cent lager ligt.

    Logica en een nuchtere kijk hebben blijkbaar niet altijd veel raakvak.
  8. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 30 november 2021 16:55
    quote:

    Pitmans schreef op 30 november 2021 13:56:

    [...]
    Valt idd erg mee, sinds deze datum 17-11, vooral als je bedenkt dat op die dag zonder enige aanleiding de koers 15 cent hoger werd gezet en nauwelijks daalde toen om 17:25 het nieuws van die gemiste subsidie de wereld in kwam.

    Vreemd ook dat je je hier (opnieuw) ergerde aan het feit dat de analist, ondanks koersdoelverlaging naar €6, een koopadvies liet staan, maar het koopadvies van vandaag van Berenberg zonder morren accepteert, terwijl het 50 cent lager ligt.

    Logica en een nuchtere kijk hebben blijkbaar niet altijd veel raakvak.
    Accepteren? Ik accepteer niets hoor ;-) Alleen geen of weinig zin om me overal druk om te maken. Mogelijk weten ze wat? Maar ik typte al eerst zien dan geloven. M.a.w. ik ben juist weer VERBAASD. Alleen ik heb/had zelf al veel eerder mijn verlies genomen en ben absoluut NIET voornemens om snel te kopen. Pas als er i.p.v. een cashburn een cashflow gaat ontstaan word ik wakker. Dus ook bij een beetje meevallend nieuws over financiering sta ik nog NIET te trappelen.

    Ik zit zowel niet short als long, en ja daarom had ik ook weinig zin om er dieper op in te gaan.
    Maar logica en jouw nuchtere kijk op ;-) Ik bedoelde het dus anders en wat mij betreft, keuze vrijheid, ook van analyseren enz. Goed bedoeld weer hoor :-) Gr. NKO
  9. forum rang 5 Daexter 30 november 2021 22:39
    Ik zit al enige tijd long, maar ik deel de verbazing van NKO. Uit het niets een koersdoel van een analist van Berenber, KBC, Kepler, Kempen ed clubs is altijd verdacht.

    Of er daadwerkelijk een emissie gaat komen blijft te bezien, maar het heeft er in elk geval wel sterk de schijn van. Het is mij om het even. Als een emissie de koers doet halveren om daarna zeker genoeg geld te hebben voor die fabriek, dan gaat de koers ook heel rap weer omhoog. Tis dan een beetje als Fugro vorig jaar met de reddingsactie.

    Er waren toen veel zelfbenoemde wijsneuzen die hel en verdoemenis voorspelden, maar zij bleken er weer niets van te snappen. De emissie was HET moment om in te stappen, de koers ging daarna als een raket omhoog, omdat de onzekerheid weg was. Vlak daarna afscheid genomen van Fugro, omdat er pas op de middenlange termijn goede resultaten te verwachten zijn.

    Ik laat mijn belegging in Avantium voor wat ie is, op enig moment gaat het renderen....of niet.
  10. beterwisdanonwis 1 december 2021 11:44
    quote:

    Daexter schreef op 30 november 2021 22:39:

    Ik zit al enige tijd long, maar ik deel de verbazing van NKO. Uit het niets een koersdoel van een analist van Berenber, KBC, Kepler, Kempen ed clubs is altijd verdacht.

    Of er daadwerkelijk een emissie gaat komen blijft te bezien, maar het heeft er in elk geval wel sterk de schijn van. Het is mij om het even. Als een emissie de koers doet halveren om daarna zeker genoeg geld te hebben voor die fabriek, dan gaat de koers ook heel rap weer omhoog. Tis dan een beetje als Fugro vorig jaar met de reddingsactie.

    Er waren toen veel zelfbenoemde wijsneuzen die hel en verdoemenis voorspelden, maar zij bleken er weer niets van te snappen. De emissie was HET moment om in te stappen, de koers ging daarna als een raket omhoog, omdat de onzekerheid weg was. Vlak daarna afscheid genomen van Fugro, omdat er pas op de middenlange termijn goede resultaten te verwachten zijn.

    Ik laat mijn belegging in Avantium voor wat ie is, op enig moment gaat het renderen....of niet.
    volkomen juist, wellicht maar eens vragen waarom betreffende persoon het advies gisteren heeft geschreven. Kan ook zijn dat de koers tot het punt was gezakt dat hij vond dit bericht zonder veel risico de wereld in kon worden gebracht, maar dan is het wel een erg lege huls, cq risicoloos geneuzel. Let wel het SDG geluid wordt steeds krachtiger en de morele plicht wordt sterker om op deze wijze te produceren, echter het is de vraag of Avantium niet links en rechts wordt ingehaald door andere initiatieven. Andermaal een schop onder de kont van het MT om daadkracht te tonen, herhaling is de kracht van de boodschap.
1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links