Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Kentering in laatste handelsuur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 09:00 Een interessante nieuwkomer: CVC Capital Partners
  2. 22 apr 'Reality check' nodig in energietransitie, vindt JPMorgan Chase
  3. 19 apr Nieuwkomer Douglas presteert uitstekend

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Zijwaarts 22 november 2021 18:26
    Ach man met je Shell “ De markt bepaald” Londen geeft de aandeelhouders een boost. Geen gezeik over miljarden naar ons sluizen dmv 7 miljard eigen aandelen inkopen. Het niet doorgroeien naar ver boven de € 20 komt door shorters, benoem dat nou eens….. Maar ja dat zijn jullie con-collega’s dus lips closed. ……. En maar onzin op de site gooien!!
  2. Martin-Jan Crum 22 november 2021 18:43
    @zijwaarts

    U liet me even schrikken "de markt bepaald." ik was bijna bang dat ik een d/t fout had gemaakt, maar gelukkig, het ligt aan u ;)

    Vwb uw stelling dat dit alles door "de shorters" komt: ik zie daar graag enige onderbouwing van. de AFM vermeldt geen openstaande shortpositie in Shell, de FCA (het VK) idem en op de NYSE is de shortpositie (per 29/10) verwaarloosbaar. als u andere, verifieerbare informatie heeft dat dit anders zit, hoor ik het graag.

    Verder, voor de goede orde, IEX is 100% strikt onafhankelijk. Elke suggestie ook maar dat dit niet zo is, is nergens op gestoeld en er geldt full disclosure.

    Fijne avond

    Disclaimer: geen positie in Shell
  3. Zijwaarts 22 november 2021 19:01
    @ Martin-Jan Crum, oké die “t” krijg je van mij…
    Als iets goed gaat, maar het aandeel zakt zijn dat meestal shorters. Als dit niet zo is en dat blijkt schijnbaar, dan moeten jullie in elk geval aangegeven waarom het aandeel niet doorstroomt. Toen Shell aangaf naar Londen te vertrekken was het sentiment negatief, maar voor aandeelhouders een prima bericht, jullie eigen woorden. Nu een week later geen doorbraak boven € 20 en dat wordt ( met dt ) niet verder verklaard dan met: de markt bepaalt….
    Geen uitleg of reden!

    U ook een fijne avond

    Wel positie in Shell, maar dat lijkt me duidelijk
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 22 november 2021 19:08
    De Amerikaanse president Joe Biden heeft Jerome Powell voorgedragen voor een tweede termijn als voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve. Daarnaast wil Biden econoom Lael Brainard, nu al onderdeel van het bestuur van de Fed, als vice-voorzitter benoemen.

    Janet Yellen, minister van Financiën en zelf oud-voorzitter van de Fed, meent dat Powell de afgelopen twee jaar goed werk heeft verricht. Zij zei dan ook blij te zijn dat Powell opnieuw wordt voorgedragen.

    "De geloofwaardigheid van de Federal Reserve is een belangrijke reden waarom Biden de huidige Fed-voorzitter een nieuwe termijn van vier jaar moet geven", zei hoofdeconoom Gilles Moëc van AXA Group enkele dagen terug.

    De econoom stelt dat de markt erop rekent dat de Fed gedwongen zal worden tot een 'vroege renteverhoging' om zo de inflatie in toom te houden. Tegelijkertijd zijn beleggers ervan overtuigd dat een preventieve renteverhoging de economische groei weinig zal aantasten.

    De huidige termijn van Powell loopt in februari af.
  5. Justdegrote 22 november 2021 19:32
    @Zijwaarts en Martin-Jan: ik denk dat de hele fossiele industrie en Shell in het bijzonder momenteel last hebben van een slechte pers en dus negatief sentiment. Shell, Conoco, BP, Total, Occidental blijven spotgoedkoop, zeker gezien de huidige olieprijzen. De zogenaamde groene beleggers vergeten dat voor het bouwen van windturbines, laadpalen en batterijen gewoon fossiele brandstoffen nodig zijn.
    Verder lijkt de strategie van Shell wat schimmig; een cash-cow in de VS wordt verkocht en aandelen worden ingekocht ipv zoeken naar interessante overnames die qua duurzaamheid wel aan de eisen van de grote investeerders kunnen voldoen.
    Disclaimer: (nog) geen positie in genoemde fondsen.
  6. Martin-Jan Crum 22 november 2021 19:42
    @Zijwaarts

    Op het gevaar af u een illusie te ontnemen: koersen stijgen en dalen, soms is daar een reden voor te vinden, veel vaker niet. De kopers vertellen ons niet waarom zij die dag het aandeel kopen, de verkopers idem. Dat is nu eenmaal de anonimiteit op de beurs.

    Uw conclusie dat als een koers daalt bij goed nieuws het dús shorters zijn die roet in het eten gooien is veel te kort door de bocht. Zoals u wellicht weten hebben diverse institutionele partijen te kennen gegeven hun posities in olie- en gasproducenten te willen afbouwen naar nul. Dat zijn geen shortende partijen, maar louter verkopers. Op dagen met goed nieuws is er vaak wat vraag naar desbetreffend aandeel en dus kan zo'n fonds prima dalen als aan die vraag ruimschoots tegemoet wordt gekomen door uitstappende grootaandeelhouders.

  7. ash_az 22 november 2021 22:04
    quote:

    Zijwaarts schreef op 22 november 2021 18:26:

    Ach man met je Shell “ De markt bepaald” Londen geeft de aandeelhouders een boost. Geen gezeik over miljarden naar ons sluizen dmv 7 miljard eigen aandelen inkopen. Het niet doorgroeien naar ver boven de € 20 komt door shorters, benoem dat nou eens….. Maar ja dat zijn jullie con-collega’s dus lips closed. ……. En maar onzin op de site gooien!!
    Shorters zijn ook onderdeel van de markt. Niet iedereen denkt gelijk over een aandeel. Ik ben positief over Shell, jij ook lijkt me, maar er zijn er ook die minder positief zijn... Niet zenuwachtig van worden. Uiteindelijk weten we wie gelijk heeft gekregen...
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links