Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niet panieken om de dalende Euro.

2.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 17 november 2021 12:58
    Valuta: dollar blijft stijgen

    Door ABM Financial News op woensdag 17 november 2021
    Views: 841

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag rond de 1,13 dollar, waarmee de Amerikaanse munt zijn opmars onverminderd voortzet.

    "De euro maakte zelfs nog even een uitstapje naar 1,1264 dollar", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "Maar dat lijkt voorlopig op een vergissing in een transactie te berusten. Niettemin prijst de markt voortvarend een renteverhoging door de Federal Reserve in", aldus Mevissen.

    Mevissen signaleerde ook woensdag een dollar die ten opzichte van alle andere belangrijke valuta opliep. "Het is dan ook zeker geen eurozwakte dat we zien", aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

    De voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard, vindt dat de Amerikaanse Federal Reserve het monetaire beleid sneller moet verkrappen om het risico van de hoge inflatie te managen. Dit zei deze in een interview met persbureau Bloomberg.

    Mevissen verwacht voor vandaag verder niet al te veel impact van de Amerikaanse macro-economische data, die bestaan uit woningbouw en bouwvergunningen over oktober en de wekelijkse olievoorraden.

    De Britse consumentenprijzen stegen in oktober op jaarbasis met 4,2 procent, tegen een stijging met 3,1 procent in september. De producentenprijzen in het Verenigd Koninkrijk kwamen in oktober op jaarbasis 8,0 procent hoger uit, meer dan de verwachte 7,1 procent.

    De consumentenprijzen in de eurozone stegen ook in de tweede meting voor oktober met 4,1 procent op jaarbasis.

    Er is woensdag één spreker om in de gaten te houden en dat is de voorzitter van de Fed van Chicago Charles Evans, die bekend staat als mild ten aanzien van het huidige ruime monetaire beleid.

    De euro noteerde woensdag 0,1 procent lager op 1,1315 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8424 Britse pond. Het Britse pond bleef woensdag stabiel en noteerde op 1,3432 dollar.

    Bron: ABM Financial News
  2. forum rang 7 jowi 17 november 2021 14:45
    quote:

    objectief schreef op 16 november 2021 15:00:

    [...]

    Ja, slimme zet. Een lagere valutakoers maakt de handel gemakkelijker. En Nederland is nu eenmaal een handelsland.

    Idd subjectief. En het schuldenplafond van de VS wordt jaarlijks met miljarden verhoogd en dollars worden geprint bij de vleet. Kun je nagaan wat ons monopoly geld nog waard is. Slechts een beetje afbrokkelend vertrouwen !!!

    Een vakantie naar de VS en VS import producten zijn voor vele Europeanen onbetaalbaar geworden dankzij de door jou geprezen ECB.
  3. forum rang 5 DurianCS 17 november 2021 15:22
    quote:

    jowi schreef op 17 november 2021 14:45:

    [...]

    Idd subjectief. En het schuldenplafond van de VS wordt jaarlijks met miljarden verhoogd en dollars worden geprint bij de vleet. Kun je nagaan wat ons monopoly geld nog waard is. Slechts een beetje afbrokkelend vertrouwen !!!

    Een vakantie naar de VS en VS import producten zijn voor vele Europeanen onbetaalbaar geworden dankzij de door jou geprezen ECB.
    Ach, mijn Amerikaanse aandelen zijn steeds waardevoller.
  4. forum rang 10 voda 18 november 2021 11:44
    Valuta: euro in licht herstel
    Bankiers ECB in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag weer rond 1,1330 dollar, waarmee de Europese munt in een nog altijd dollarminnende markt zijn verlies van eerder deze week deels goed heeft gemaakt.

    "Wij denken dat vooral de goede Amerikaanse detailhandelsverkopen over oktober, die dinsdag werden gepubliceerd, de dollar tijdelijk een extra steun in de rug hebben gegeven", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "In combinatie met de visie van de voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard, zorgde dat voor een stevig aanpotende Amerikaanse munt. Wat we daarna zagen is een logische herstel van de euro", aldus Van der Meer.

    Voor vandaag verwacht de handelaar van Ebury geen al te grote bewegingen in het muntpaar, ook niet onder invloed van de wekelijkse steunaanvragen in de VS. Die worden ingeschat op 260.000.

    Iets meer impact zou voort kunnen komen uit optredens van diverse monetair prominenten, van wie Philip Lane, Fabio Panetta en Isabel Schnabel van de Europese Centrale Bank de belangrijkste zijn.

    Naast de steunaanvragen volgen in de Verenigde Staten vanmiddag ook de activiteitenindex van de Federal Reserve van de Philadelphia en de leidende indicatoren over oktober.

    Vanmiddag volgt ook het rentebesluit van de centrale bank van Turkije. Daarvoor verwacht Ebury een verlaging met 100 basispunten naar 15 procent, nadat in oktober de rente ook al met 200 basispunten werd verlaagd.

    De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1332 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8398 Britse pond. Het Britse pond noteerde donderdag vlak op 1,3494 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 6 haas 18 november 2021 11:56
    quote:

    voda schreef op 18 november 2021 11:44:

    Valuta: euro in licht herstel
    Bankiers ECB in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag weer rond 1,1330 dollar, waarmee de Europese munt in een nog altijd dollarminnende markt zijn verlies van eerder deze week deels goed heeft gemaakt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Tsja ,even los van uw dagelijkse report (de waan van de dag,zal ik maar schrijven :)

    even wat op LT/jaar- basis,de koersontwikkeling eur/$
    Januari 2021 : 1.23
    18-11-2021 : 1.132
  6. forum rang 10 voda 19 november 2021 11:32
    Valuta: euro weer even onder 1,13 dollar
    Nieuwe valutaraming bij ABN AMRO.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag weer even onder de 1,13 dollar in reactie op een toespraak van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde bij de 31ste editie van het Frankfurt European Banking Congress.

    "De markt kent een negatief sentiment rondom de euro", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Veel dat betrekking heeft op de Europese munt wordt gebruikt om de munt even te drukken. De markt is niet alleen alert op Lagarde, maar ook op macrocijfers. Zo richting eind november is het ook weer zaak rekening te houden met afnemende handelsvolumes, waarmee na verloop van tijd uitslagen steviger kunnen uitpakken", aldus Boele.

    Boele gaf vrijdag voor de euro, naast het dieptepunt van afgelopen woensdag op 1,1264 dollar, twee andere steunpunten mee: 1,1240 en 1,1170 dollar.

    ABN AMRO heeft inmiddels ook een andere kijk op het Amerikaanse rentebeleid. "We waren aanvankelijk minder verkrappingsgezind dan de markt en analisten. "We denken nu dat de Federal Reserve al halverwege 2022 de beleidsrente met 25 basispunten verhoogt, waar we eerder uitgingen van een verhoging begin 2023. Daarna verwachten we nog twee stapjes van 25 basispunten in 2022 en drie stappen van 25 basispunten in 2023. En we verwachten nu ook dat het afbouwen van het opkoopprogramma in een hoger tempo gaat en dat dit eindigt voor het einde van het eerste kwartaal van 2022, in plaats voor het eind van het tweede kwartaal. De Fed kan dit in de vergadering van 15 en 16 december al meedelen", aldus Boele. Analisten gaan uit van een beleidsrente van 0,5 procent eind 2022 en 1,2 procent ultimo 2023.

    ABN AMRO hanteert als gevolg van de veranderingen in de visie van de Fed een nieuw raming voor de euro. Voor het einde van het jaar voorziet de bank nu voor de euro een koers van 1,10 dollar tegen voorheen 1,15 dollar. De bank denkt dat de euro aan het einde van 2022 op 1,05 dollar noteert tegen 1,20 dollar in de vorige raming.

    Hogere rentes op Amerikaans staatspapier en een hogere beleidsrente zorgen over het algemeen ook voor een hogere dollar. Een belangrijke voorwaarde is dan wel dat de rente in de VS harder stijgt dan in andere landen, zo stelde Boele. "Deze dynamiek heeft zich de afgelopen periode voorgedaan en we denken dat dit nog een tijd zo zal blijven", aldus de valutaspecialist.

    "Mochten de Amerikaanse rente, gecorrigeerd voor inflatie, en de economische groei beide stijgen, dan is dat een hele positieve omgeving voor de Amerikaanse dollar. Maar: de rente gecorrigeerd voor inflatie is de afgelopen maanden juist gedaald doordat inflatieverwachtingen harder zijn gestegen dan de rente op Amerikaans staatspapier. Hierdoor is de goudprijs gestegen, terwijl ook de dollar hoger noteert. Wij denken dat inflatieverwachtingen op dit moment erg hoog staan en dat deze volgend jaar weer zullen dalen, waarmee zowel de rente op staatspapier als de rente gecorrigeerd voor inflatie in de VS stijgen. Nu zorgt vooral de hogere rente op staatspapier en een groter renteverschil tussen de VS en andere landen voor een hogere dollar. Volgend jaar komt daar nog een hogere rente gecorrigeerd voor inflatie bij", aldus Boele.

    Een aantal centrale banken loopt voor op de Fed met het verhogen van de beleidsrente, zoals de centrale banken van Noorwegen, Nieuw-Zeeland en Brazilië. "De munten van deze landen doen het waarschijnlijk beter dan de Amerikaanse dollar, tenzij er politieke onzekerheid is zoals in Brazilië. De Bank of England verhoogt mogelijk de rente in december al, dus ruim vóór de Fed. Dit zou steun aan het Britse pond moeten geven."

    Voor het pond ligt de raming van ABN AMRO voor het einde van dit jaar onveranderd op 1,36 dollar en voor einde volgend jaar op 1,33 dollar tegen 1,40 dollar. De euro komt naar verwachting nu uit op 0,81 pond aan het einde van dit jaar en op 0,79 eind 2022 tegen respectievelijk 0,85 pond en 0,80 pond.

    ABN AMRO verwacht nog steeds dat de Europese Centrale bank en de centrale banken van Japan, Zweden, Australië en Zwitserland pas veel later de rente zullen verhogen. Daarom stijgt de

    Amerikaanse dollar vooral ten opzichte van de munten van deze landen. "De economie en inflatie in de eurozone laten een ander beeld zien dan waar de Fed mee te maken heeft en deze dynamiek is negatief voor de euro en positief voor de dollar. Ten tweede verwachten we dat het verschil in de rente op Amerikaans staatspapier en Duits staatspapier toeneemt. Dit is positief voor de dollar ten opzichte van de euro", aldus Boele.

    De Japanse inflatie daalde in oktober op maandbasis met 0,3 procent. Op jaarbasis was er sprake van een plus van 0,1 procent.

    De producentenprijzen van Duitsland zijn in oktober op jaarbasis met 18,4 procent gestegen. Een maand eerder bedroeg de stijging al 14,2 procent.

    Het Verenigd Koninkrijk maakte de detailhandelsverkopen over oktober bekend. Die leverden met een stijging met 0,8 procent op maandbasis geen verrassing op. Ten opzichte van februari 2020, net voor de uitbraak van de coronapandemie, lagen de verkoopvolumes 5,8 procent hoger.

    De macro-economische agenda van vrijdag is voor de Verenigde Staten leeg. Wel is er nog een aantal sprekers, onder wie Fed-bestuurder Christopher Waller en vice-voorzitter van de Fed Richard Clarida.

    De euro noteerde vrijdag 0,7 procent lager op 1,1290 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8416 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,6 procent en noteerde op 1,3413 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 10 voda 22 november 2021 07:34
    06:18
    Euro tuimelt naar laagste peil in anderhalf jaar

    Goedemorgen! Even herinneren: scherpe nieuwe maatregelen in Duitsland en Oostenrijk om het coronavirus in te dijken versterkten vrijdag bij Europese beleggers de vrees voor een scherpe vertraging van de groei. En doen beleggers in ijltempo hun gokjes op een Europese renteverhoging eind 2022 terugdraaien, terwijl de Amerikaanse centrale bank wél op koers blijft om de stimulus mondjesmaat terug te draaien.

    Het gevolg: een euro EURUSD -0,10% die de week aftrapt op 1,1276 dollar, het laagste peil sinds juni 2020.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/mi...
  8. forum rang 6 haas 22 november 2021 09:26
    quote:

    haas schreef op 18 november 2021 11:56:

    [...]

    Tsja ,even los van uw dagelijkse report (de waan van de dag,zal ik maar schrijven :)

    even wat op LT/jaar- basis,de koersontwikkeling eur/$
    Januari 2021 : 1.23
    18-11-2021 : 1.132
    Maandag,22-11-2021: eur/$ 1.127

    alinea uit bericht van voda 19 november 2021 11:32: raming Mevrouw Boele (ABN): 1,05 eind 2022
    (dat is -/- 15 % meer in minder dan 24 mnd voor de $ )

    ABN AMRO hanteert als gevolg van de veranderingen in de visie van de Fed een nieuw raming voor de euro. Voor het einde van het jaar voorziet de bank nu voor de euro een koers van 1,10 dollar tegen voorheen 1,15 dollar. De bank denkt dat de euro aan het einde van 2022 op 1,05 dollar noteert tegen 1,20 dollar in de vorige raming.
  9. forum rang 10 voda 22 november 2021 13:31
    Valuta: euro scheert langs de bodem

    Door ABM Financial News op maandag 22 november 2021
    Views: 2.821

    (ABM FN-Dow Jones) De dollar deed maandagochtend een stapje terug ten opzichte van de euro, na een verdere stijging eind vorige week op verwachting dat de Federal Reserve het opkoopprogramma sneller gaat terugschroeven, om de sterk gestegen inflatie te beteugelen.

    De euro noteerde op 1,1283 dollar, waarmee de neerwaartse trend in stand blijft na een kortstondige opleving vorige week donderdag. Een maand geleden stond de euro nog boven 1,16 dollar en het grootste deel van de eerste helft van 2021 zelfs nog boven 1,20 dollar.

    Beleidsmakers Richard Clarida, Christopher Waller en James Bullard van de Federal Reserve hebben een signaal gegeven dat de centrale bank reeds bij de komende monetaire beleidsvergadering van 14 en 15 december een versnelde afbouw van het opkoopprogramma op tafel kan leggen.

    Tegenover de mogelijke tempoversnelling van de Federal Reserve staat de slechter dan verwachte situatie met het aantal coronabesmettingen in de Europese Unie, zegt marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

    In Oostenrijk is weer een volledige lockdown afgekondig en ook in Duitsland en Nederland moeten de teugels aangehaald vanwege het enorme aantal besmettingen. "We hadden verwacht dat na de vaccinaties de piek van deze golf lager zou zijn", zei Mevissen. Hij acht het niet zo waarschijnlijk dat de economische impact van deze coronagolf zal meevallen.

    Dit voedt de verwachting dat de Europese Centrale Bank geneigd zal zijn de voet langer op het gaspedaal te houden, zei Mevissen. Dat staat haaks op de signalen uit Amerika, dat de stimulering mogelijk sneller wordt afgebouwd.

    Rabobank heeft inmiddels zijn visie op de euro/dollar aanzienlijk bijgesteld, in neerwaartse richting. "Begin dit jaar, toen de euro boven 1,20 schommelde, waren bij duidelijk bearish, met een vooruitzicht op 1,18 dollar, terwijl de consensus uitging van 1,25", zei Mevissen. "Maar dat bleek niet bearish genoeg."

    Inmiddels gaat Rabobank uit van een kleine opleving van de euro tot 1,14 binnen drie maanden, gevolgd door een daling naar 1,13 binnen zes maanden en een niveau van 1,12 over twaalf maanden. "Dat betekent dat we de bodem zijn genaderd in de laatste neerwaartse vlucht van de euro tegenover de dollar", zei de analist.

    Bron: ABM Financial News
  10. forum rang 10 voda 23 november 2021 11:48
    Valuta: dollar heeft beste papieren
    Turkse lira verder onderuit.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag rond 1,1260 dollar in een markt die voor de euro weinig opwaarts potentieel in petto ziet, nu de Amerikaanse president Joe Biden de zittende voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell heeft genomineerd voor een tweede termijn.

    "Met die nominatie prijst de markt steeds zekerder een renteverhoging in", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Dat maakt de markt dollarminnend en de vooruitzichten voor de omvangrijke veilingen aan Amerikaanse staatsobligaties alleen maar gunstig. Met een stijging van de dollar in het verschiet, lijkt een belegging in Amerikaanse schuldpapier voor buitenlandse partijen lucratief", aldus Van der Meer.

    De inkoopmanagersindices voor een aantal Europese economieën en die van het Verenigd Koninkrijk duidden in een voorlopige meting over november op een meevallende trend. "Daar leek de euro dinsdagochtend licht van de profiteren, gezien de koers van 1,1240 dinsdagochtend. Maar veel meer dan een lichte stijging zit er voor de euro denkelijk niet in", aldus de handelaar van Ebury dinsdag.

    De euro steeg inmiddels van 12,75 maandag naar 13,75 Turkse lira vandaag met een voorlopig hoogste notering op 13,95 lira. "De Turkse president Recep Tayyip Erdogan verdedigde onlangs het rentebeleid en wil met een lagere rente onder andere de werkgelegenheid stimuleren", aldus Van der Meer.

    Vooruitkijkend ligt het zwaartepunt voor de valutamarkt deze week op woensdag, wanneer in een relatief korte handelsweek de Amerikaanse inflatiedata in de persoonlijke inkomens en bestedingen naar buiten komen, samen met de notulen van de meest recente vergadering van de Federal Reserve en de met een dag vervoegde steunaanvragen naar buiten komen. Amerika viert donderdag Thanksgiving, waarmee Wall Street dan is gesloten en vrijdag een verkorte sessie kent.

    De macro-economische agenda voor vandaag bevat alleen nog de voorlopige Amerikaanse inkoopmanagersindices van de industrie, de dienstensector en de economie als geheel.

    De voorzitter van de Bank of England Andrew Bailey wordt vandaag verwacht in het Britse Hogerhuis om de toehoorders bij te praten over digitale valuta.

    De euro noteerde dinsdag 0,2 procent hoger op 1,1265 dollar. De Europese munt noteerde 0,4 procent hoger op 0,8420 Britse pond. Het Britse pond daalde dinsdag 0,2 procent en noteerde op 1,3380 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  11. forum rang 10 voda 24 november 2021 11:33
    Valuta: euro maakt zich op voor tijdelijk opleving
    Rabo vindt dollar te ver doorgestegen.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdag rond 1,12 dollar, maar in de visie van Rabobank is de huidige koers voorlopig een ondergrens.

    "Wij denken dat de dollar te veel is doorgestegen", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. "De huidige dollarkoers bevat vrijwel alle scenario's die maar denkbaar zijn op het gebied van verkrapping in het het monetaire beleid van de Federal Reserve. Wij denken dat de dollar klaar is voor een correctie, waarmee de euro de komende maanden richting de 1,14 dollar kan, daar een paar maanden blijft hangen om vervolgens in de tweede helft van het volgend jaar weer terug te vallen naar het niveau dat we nu op het bord zien staan", aldus Mevissen.

    De analist van Rabobank verwacht dat de markt vandaag in elk geval alert genoeg blijft, gezien de relatief volle macro-economische agenda in de Verenigde Staten en dan met name met betrekking tot de inflatiecijfers over oktober.

    Volgens de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van Japan heeft de economie van het land meer tempo in zijn groei gekregen, gezien de stijging van de index van 50,7 naar 52,5. "De nuancering die daarbij hoort is dat met deze index louter naar de vraag wordt gekeken en dus door een conjucturele bril en niet naar de verstoringen in de aanbodzijde", aldus Mevissen.

    De Franse ondernemer heeft in november ten opzichte van een maand eerder ook meer vertrouwen gekregen. Het Duitse ondernemersvertrouwen over november daalde, maar conform verwachting.

    De centrale bank van Nieuw Zeeland verhoogde woensdag de beleidsrente, net als in oktober, met 25 basispunten naar 0,75 procent.

    Daar het donderdag in de Verenigde Staten Thanksgiving is en Wall Street dan de deuren dicht houdt, is de macro-economische agenda van woensdag ook gevuld met data die normaal gesproken op donderdag worden gepubliceerd. Achtereenvolgens komen daar de wekelijkse steunaanvragen, de derde raming voor de economische groei over het derde kwartaal, de orders voor duurzame goederen, het definitieve consumentenvertrouwen over november zoals dat wordt gemeten door de universiteit van Michigan, de persoonlijke inkomens en besteding over oktober, de nieuwe woningverkopen over oktober, de wekelijke olievoorraden en de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve naar buiten.

    Voor de steunaanvragen wordt een aantal van 260.000 voorzien tegen 268.000 een week eerder. Voor de inflatie zonder rekening te houden met de volatiele effecten van voedsel- en energieprijzen, staat in de prognose 4,1 procent tegen 3,6 procent in september. Dit cijfer wordt meegepubliceerd met de inkomens en bestedingen en geldt als leidraad voor het rentebeleid van de Fed.

    De euro noteerde woensdag 0,4 procent lager op 1,1210 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8390 Britse pond. Het Britse pond zakte woensdag 0,1 procent en noteerde op 1,3359 dollar. De dollar van Nieuw Zeeland noteerde 0,5 procent lager op 0,6914 Amerikaanse dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 25 november 2021 07:41
    07:18
    Euro glijdt af tot laagste niveau sinds juni 2020

    De euro zit op een ingezeept hellend vlak de laatste weken en is inmiddels tot nauwelijks 1,12 dollar gezakt. Reden is de toenemende kloof tussen het Europese en Amerikaanse monetaire beleid. Terwijl de Amerikaanse centrale bank (Fed) de stimuluskraan al dicht begint te draaien, smoorde de voorzitster van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, begin deze maand nog speculatie over een renteverhoging in 2022 in de kiem.

    En dat zien we terug in de tienjaarsrentes die zeker in de VS de laatste weken beginnen op te lopen. En wat doen beleggers dan? Hun geld verplaatsen van de plek waar het weinig oplevert naar de plek waar het iets meer oplevert, in dit geval de VS. Daarvoor moeten ze eerst hun euro's omwisselen in dollars, waardoor de koers van de euro ten opzichte van de dollar logischerwijs zakt.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/eu...
  13. forum rang 10 voda 25 november 2021 11:55
    Valuta: euro weer boven 1,12 dollar
    Na korte duik richting 1,1187 dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag weer boven de 1,12 dollar na een kort uitstapje naar 1,1187 dollar woensdag aan het eind van de middag.

    "Daarmee heeft de euro de psychologische grens van 1,12 dollar doorbroken", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Een nieuwe technische steun ligt op 1,1140 dollar, maar de verwachting is dat de munt dezer dagen dit niveau niet test, nu Wall Street vandaag dicht is en morgen een korte handelsdag kent", aldus Van der Meer.

    De handelaar schrijft de stijging van de dollar toe aan het effect van de uitzonderlijke daling van het aantal wekelijkse steunaanvragen. "In de notulen van de Federal Reserve werd bovendien herhaald wat de Fed eerder al had gezegd over het beperken van de monetaire steun en de verwachting dat de rente op termijn verhoogd wordt", aldus Van der Meer.

    Vandaag en morgen verwacht de handelaar geen dynamiek in de dollar en daarmee weinig kans op een euro die richting de 1,13 dollar koerst. "Vandaag en morgen spreekt de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde. Iedere afwijking ten opzichte van hetgeen ze tot nu toe heeft gemeld over het te voeren monetaire beleid kan een reactie in de euro betekenen. Wij verwachten geen veranderingen in de milde visie van de bank", aldus Van der Meer.

    De Duitse consument heeft voor december minder vertrouwen dan in november, waarmee de index die dit vertrouwen meet draaide van 1,0 positief naar 1,6 negatief.

    Daar Wall Street donderdag gesloten blijft, is de macro-economische agenda voor de Verenigde Staten leeg.

    De euro noteerde donderdag 0,2 procent lager op 1,1227 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent hoger op 0,8421 Britse pond. Het Britse pond daalde donderdag 0,4 procent tot 1,3331 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 26 november 2021 11:16
    Valuta: winstnemingen in dollar
    Euro naar 1,1260 dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag rond 1,1260 na een ronde winstnemingen en in afwachting van macrocijfers die volgende week naar buiten komen.

    "De dollar is de afgelopen weken behoorlijk opgelopen", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Wat we vrijdag zien is een ronde winstnemingen met een verder lege agenda en een halve handelsdag in de Verenigde Staten voor de boeg, waar wij verder geen opmerkelijke bewegingen van verwachten", aldus Boele.

    Vooralsnog ziet Boele geen bewegingen op de valutamarkten die direct verband houden met de opgedoken coronavariant B.1.1.529 in Zuid-Afrika.

    Boele besteedde vrijdag speciale aandacht aan de Zwitserse frank, die sinds oktober met meer dan 3 procent opliep, waarmee de munt tegen de wensen van de centrale bank van het land in koerste.

    "Beleggers kopen vaak de Zwitserse frank als lokale, zogeheten veiligehavenmunt wanneer valuta's van opkomende markten als Turkije en Polen onder druk staan. Verder zijn beleggers bezorgd over de covid-ontwikkelingen in Europa, zoals de stijging van het aantal besmettingen en de effecten op de economie van de aangekondigde maatregelen. Daarnaast wordt de Zwitserse centrale bank getest. De SNB was al van mening dat de frank duur was toen het op een lager niveau stond dan nu het geval is. Wij denken dat de centrale bank niet toe zal staan dat met de euro pariteit bereikt wordt", aldus Boele.

    ABN AMRO vindt het moeilijk aan te geven of de Zwitserse centrale bank tot actie overgaat op het huidige niveau in de euro/frank of op, bijvoorbeeld, 1,03 frank. De centrale bank van Zwitserland komt op 16 december bijeen om over het monetaire beleid te beslissen.

    De euro noteerde vrijdag 0,5 procent hoger op 1,1259 dollar. De Europese munt noteerde eveneens 0,5 procent hoger op 0,8456 Britse pond. Het Britse pond noteerde vrijdag vrijwel onveranderd op 1,3318 dollar. De euro daalde 0,5 procent naar 1,0434 Zwitserse frank, waarmee de dollar 1 procent daalde naar 0,9263 Zwitserse frank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 29 november 2021 11:57
    Valuta: dollar herstelt na eerste schrik om Omicron
    Renteverhogingen weer ingeprijsd.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar en het Britse pond herstellen maandag van de verliezen die vrijdag werden geleden op het nieuws over een zeer besmettelijke variant van het coronavirus, de omicron-variant genaamd.

    De markten werden in het weekend gerustgesteld door berichten van een Zuid-Afrikaanse arts, die vertelde dat de ziektebeelden van de nieuwe virusvariant vooralsnog niet heel ernstig zijn en dat de bestaande vaccins wel enige bescherming lijken te bieden.

    De euro noteerde op 1,1287 dollar maandagochtend, na vrijdag te zijn opgelopen van rond 1,1200 tot boven 1,1300 dollar.

    "De markten lijken ietwat gerustgesteld door deze arts die zegt dat het lijkt mee te vallen", zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank.

    Vrijdag maakten de markten zich voor het eerst sinds ruim een jaar weer echt druk om een ontwikkeling in de coronapandemie. De valutamarkten met name lieten forse bewegingen zien, omdat de verwachte renteverhogingen door de Fed en de Bank of England deels werden "uitgeprijsd", met het risico dat een gevaarlijke nieuwe variant het economisch herstel zou kunnen laten ontsporen.

    Hierdoor herstelde de koers van de euro met meer dan een procent. Die beweging is maandag weer aan het terugdraaien, zei Koopman.

    Interessant is dat de nieuwe variant ook juist een zegen zou kunnen zijn, als deze zeer besmettelijk maar minder gevaarlijk is. Dit zou het mogelijk maken voor de wereldbevolking om sneller immuniteit op te bouwen tegen de verschillende varianten van het coronavirus om zo de nu al bijna twee jaar durende pandemie sneller achter zich te laten.

    "Vooralsnog zijn er bemoedigende signalen dat de symptomen mild lijken vergeleken met andere varianten, maar de onzekerheid zal waarschijnlijk nog altijd tot meer volatiliteit in valuta leiden", zei MUFG, erop wijzend dat de nieuwe golf van het coronavirus al de koersen van Europese beleggingen en valuta heeft ondermijnd de afgelopen weken. De nieuwe variant zou deze trend nog kunnen versterken.

    Economisch nieuws komt deze week vooral op vrijdag, met het Amerikaanse banenrapport en andere cijfers uit de Verenigde Staten, zei Koopman.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  16. forum rang 10 voda 30 november 2021 11:56
    Valuta: dollar in de greep van nieuwe coronavariant
    Aanstaande speech Powell zorgt voor daling dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag flink boven de 1,13 dollar en daarmee bevindt de euro zich voor de twee keer in een paar dagen tijd boven deze grens.

    "Het lijkt er op dat de valutamarkt met de aanstaande speech van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell voor de Senaat twijfelt aan de houdbaarheid van de vooruitzichten voor het rentebeleid van het beleidsorgaan", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News.

    Powell brengt later vandaag in een rede naar voren dat de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus de verstoringen in de aanvoerketen, die hebben geleid tot een forse opleving van de inflatie, kan verergeren. De tekst van die toespraak was dinsdag vroeg al leesbaar.

    Vanochtend tussen de 03.00 en 04.00 uur kwam de euro boven de 1,1300 dollar, waarna de stijging uitbreidde naar het huidige niveau.

    Van der Meer hield tot voor kort rekening met een risico-averse markt, waarmee de dollar, samen met de yen en de Zwitserse frank, de munt is die marktpartijen willen hebben. "Die afkeer zien we op de valutamarkt nu niet terug, omdat de markt naar het zich laat aanzien laat leiden door het vooruitzicht dat de Fed terughoudender kan worden met het voornemen de rente te verhogen."

    Van der Meer schat in dat de euro, afhankelijk van hoe het nieuws rondom de nieuwe coronavariant zich verder ontwikkelt, nog ruimte heeft tot 1,1450 dollar. "Macro-economische data lijken voorlopig even van ondergeschikt belang, tenzij de huidige zorgen over de omikron-variant duidelijk afnemen", aldus de handelaar van Ebury dinsdag. "Tot dat moment blijft de markt onrustig", aldus Van der Meer.

    De onzekerheid over de nieuwe Omikron-variant en het gebrek aan informatie over de besmettelijkheid daarvan, betekent dat de marktreactie op nieuws van de gezondheidsautoriteiten beide kanten kan uitschieten. "We verwachten dat de correlatie tussen risicoaversie en de euro, de Amerikaanse dollar en opkomende markten blijft bestaan totdat die onzekerheid afneemt."

    De Japanse industriële productie liep in oktober met 1,1 procent op, maar bleef daarmee wel beduidend achter bij de overheidsprognoses. Voor november wordt een verdere stijging van de productie verwacht.

    De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie, zoals deze wordt gemeten door de overheid van het land, duidde voor november weer op een lichte groei met een index van 50,1. Daarvoor was 49,6 voorzien. Woensdag volgen de cijfers van Markit.

    In Frankrijk liepen de consumentenprijzen in november op jaarbasis met 2,6 procent op tegen een inflatie van 2,4 procent op jaarbasis in oktober. De inflatie in de eurozone bedroeg in november 4,9 procent. In oktober was dit 4,1 procent en in september 3,4 procent. De verwachting van economen voor november lag op 4,5 procent.

    De Duitse werkloosheid liet in november een verdere daling zien, op aangepaste basis nu naar 5,3 procent tegen 5,4 procent in oktober.

    In de Verenigde Staten staan vanmiddag de huizenprijzen over september, de inkoopmanagersindex van Chicago over november en het consumentenvertrouwen zoals dat wordt gemeten door het onderzoeksbureau The Conference Board, eveneens over november, op de agenda.

    Het optreden van Powell voor de Senaat, samen met de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, vindt vanmiddag om 16.00 uur plaats.

    De euro noteerde dinsdag 0,6 procent hoger op 1,1359 dollar. De Europese munt noteerde 0,3 procent hoger op 0,8504 Britse pond. Het Britse pond steeg dinsdag 0,4 procent en noteerde op 1,3359 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 2 december 2021 12:39
    Valuta: euro stabiel boven 1,13
    Amerikaanse banendata en Lagarde deze week in focus.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag stabiel boven de 1,13 in een markt die voorlopig vrede heeft met wat nu bekend is op monetair en economisch vlak.

    "De aandacht gaat deze week uit naar de Amerikaanse banendata over november", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutaboker Ebury donderdag tegen ABM Financial News. "Wat we tot nog toe hebben gezien geeft de indruk dat de economie van de Verenigde Staten zich voorspoedig ontwikkelt. Wij verwachten niet dat de wekelijkse steunaanvragen van vandaag daar verandering in gaan brengen, waarmee de euro zich naar verwachting binnen een smalle bandbreedte beweegt", aldus Van der Meer.

    Van der Meer schat in dat de munt nog wel in beweging kan komen na een vraag- en antwoordsessie met de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde vrijdag.

    Het Japanse consumentenvertrouwen bleef in november stabiel.

    De werkloosheid in de eurozone kwam in oktober uit op 7,3 procent tegen 7,4 een maand eerder. De producentenprijzen van de muntunie liepen in oktober op jaarbasis met 21,9 procent op, waar in september al een stijging van deze prijzen met 16,1 procent was gemeld.

    Voor de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten ligt de verwachting nu op 240.000 aanvragen, waar een week eerder met 199.000 het laagste punt sinds 15 november 1969.

    De euro noteerde donderdag 0,1 procent hoger op 1,1331 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8510 Britse pond. Het Britse pond steeg donderdag 0,3 procent tot 1,3311 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  18. forum rang 10 voda 3 december 2021 12:01
    Euro en dollar in de wacht bij banendata VS

    Door ABM Financial News op vrijdag 3 december 2021
    Views: 532

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde vrijdag licht onder de 1,13 dollar in een markt die bepaald wordt door twee aspecten, waarvan het Amerikaanse banenrapport van vanmiddag er één is.

    "De ander is toch de relatieve nervositeit rondom de omikronvariant van het coronavirus", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO vrijdag tegen ABM Financial News. "Als het nieuws daarover in positieve of negatieve zin een wending krijgt, verwachten wij koersmutaties", aldus Boele.

    Boele beschreef vrijdag de dynamiek in de afgelopen week als volgt: "De dollar steeg, omdat de Amerikaanse economie het goed deed, de inflatie steeg, de rente op staatsobligaties steeg en beleggers rekening hielden met een renteverhoging door de Fed in 2022. Maar door de bezorgdheid over de mogelijke invloed van de nieuwe omikron covidvariant zijn beleggers voorzichtiger geworden en hebben ze dollars van de hand gedaan. Hierdoor daalde de dollar deze week ten opzichte van onder andere de euro", aldus Boele.

    De invloed van omikron op de economie en op de financiële markten heeft ABN AMRO gevat in drie scenario's.

    "In het gunstige scenario verwachten we een sterke dollar ten opzichte van de euro, omdat de Fed en de ECB elk in sterke mate een eigen beleidskoers varen, dat uitmondt in monetaire divergentie. In het negatieve scenario verwachten we ook een stijging van de dollar ten opzichte van de euro. De achterliggende gedachte is dat vooral de eurozone stringentere maatregelen neemt om de verspreiding van omikron tegen te gaan dan de VS. Daarnaast loopt het beleid van de Fed en de ECB ook uit elkaar, maar minder dan in het gunstige scenario. In het zwaar negatieve scenario denken we dat de dollar juist daalt ten opzichte van de euro, omdat de Fed ondanks de hogere inflatie niet de rente verhoogt. Hierdoor daalt de rente gecorrigeerd voor inflatie in de VS, wat negatief is voor de dollar. We denken dat in dit scenario de VS en de eurozone ongeveer vergelijkbare maatregelen nemen om de verspreiding van de nieuwe variant tegen te gaan. Mochten beleggers in paniek raken, dan stijgt de dollar tijdelijk door een veiligehavenvraag", aldus de valutaspecialist van ABN AMRO vrijdag.

    In Azië en Europa kwam een flink aantal inkoopmanagersindices over november naar buiten. Zonder uitzondering bleef de groei intactl

    De detailhandelsverkopen van de eurozone in oktober liepen op, maar met 0,2 procent iets minder dan de verwachte plus van 0,3 procent.

    De aandacht gaat vrijdag geheel en al uit naar de banendata van de Verenigde Staten over november, waarvoor een groei wordt voorzien van 573.000 tegen 531.000 in oktober. Woensdag kwam de groei van het aantal banen in de Amerikaanse private sector al beter uit dan verwacht, zonder een uitbundige overstijging van de prognose, maar ook nu weer met een breed draagvlak.

    Op monetair vlak kan vrijdag een vraag- en antwoordsessie waar de voorzitter van de Europese Centrale Bank Christine Lagarde aanwezig is, nog invloed hebben. Ondertussen was de voorzitter van de De Nederlandsche Bank in het Het Financieele Dagblad Klaas Knot vrijdag vrij helder: "Als de inflatie ook in 2022 nog altijd hoger uitkomt dan we in ons basisscenario verwachten, dan kan ik een renteverhoging in 2023 niet uitsluiten. Maar dat zeg ik heel voorzichtig. We gaan er nog altijd van uit dat de hogere inflatie goeddeels een tijdelijk fenomeen is", gaf hij in de krant aan.

    Naast de banendata kan de markt reageren op de twee inkoopmanagersindices voor de dienstensector van de Verenigde Staten over november van ISM en Markit. Ook staan de fabrieksorders in oktober op de rol.

    De euro noteerde vrijdag vlak op 1,1290 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent hoger op 0,8507 Britse pond. Het Britse pond daalde vrijdag 0,2 procent en noteerde op 1,3281 dollar.

    Bron: ABM Financial News
  19. forum rang 10 voda 7 december 2021 11:37
    Valuta: euro nipt onder 1,13 dollar
    In smalle bandbreedte.

    (ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde dinsdag binnen een smalle bandbreedte in een gelaten markt rond 1,1270 dollar.

    "Wij denken dat het wat de Federal Reserve betreft duidelijk is wat er volgende week bij het laatste rentebesluit van dit jaar naar voren gebracht gaat worden", aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Tapering zit al in de dollar verwerkt. Iedere afwijking in de macro-economische data zal ter kennisgeving worden aangenomen, net als het tegenvallende banenrapport van de Verenigde Staten over november, dat vrijdag naar buiten kwam", aldus Van der Meer.

    Voor de euro voorziet Ebury voorlopig een bandbreedte van 1,1250 tot 1,1300 dollar.

    Van der Meer keek dinsdag al vooruit naar vrijdag, wanneer de Amerikaanse inflatie over november naar buiten komt: "Het inflatierapport van deze week zal naar verwachting de recordboeken ingaan als de hoogste in vele tientallen jaren en zal de Federal Reserve sterken in zijn hervonden vastberadenheid om de inflatiedruk te bestrijden door verkrapping van het monetaire beleid", aldus Van der Meer.

    China meldde vanochtend een dubbelcijferige groei van de export, die ook veel hoger uitviel dan verwacht.

    De industrie van Duitsland produceerde in oktober 2,8 procent meer dan een maand eerder en dat was meer dan een door economen verwachte stijging met 1,0 procent. De Duitse vertrouwensindex ZEW over december liet een daling zien naar 29,9, maar bleef daarmee ruim boven de verwachting van 25,0.

    De economische groei van de eurozone kwam in het derde kwartaal uit op 2,2 procent op kwartaalbasis, gelijk aan de eerdere melding. Op jaarbasis liet de economie van de muntunie een groei van 3,9 procent zien en dat was nog iets meer dan de voorlopige meting van 3,7 procent.

    De markt kan vanmiddag reageren op de Amerikaanse handelsbalans over oktober, de definitieve arbeidskosten over het derde kwartaal en het consumentenkrediet in oktober.

    Verder kan de markt reageren op hetgeen naar buiten komt uit het topoverleg tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin.

    De euro noteerde dinsdag 0,1 procent lager op 1,1272 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8501 Britse pond. Het Britse pond noteerde dinsdag onveranderd op 1,3258 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
2.463 Posts
Pagina: «« 1 ... 95 96 97 98 99 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,03 +0,12%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.087,96 +0,59%
Germany40^ 17.967,80 -0,67%
Gold spot 2.325,98 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,58%
Flow T...
+5,48%
NX FIL...
+3,86%
Fugro
+2,97%
JUST E...
+1,81%

Dalers

ADYEN NV
-12,06%
WDP
-4,54%
Alfen ...
-1,78%
BAM
-1,74%
VIVORY...
-1,68%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links