Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TRUMP

70.580 Posts
Pagina: «« 1 ... 2875 2876 2877 2878 2879 ... 3529 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 16 november 2021 22:16

    2,5 jaar cel voor Kenneth R. Hubert, wegens het bedreigen van twee Huis Afgevaardigden de dag na de 6 januari bestorming van het Capitol

    Kenneth R. Hubert (Marionville) sentenced to 2 years/6 months for threatening 2 members of the U.S. House of Representatives

    A conviction for threatening U.S. Representative Emanuel Cleaver II the day after the attempted coup d'état.

    Also threatened Rep. Steve Cohen.

    twitter.com/ericgarland/status/146070...
  2. forum rang 6 gbakl 16 november 2021 23:29
    quote:

    ff_relativeren schreef op 16 november 2021 21:56:

    Donald Trump zet nieuw argument in over Executive Privilege ; Als het Parlement de Witte Huis documenten krijgt, dan is het evenwicht verstoort in de scheiding der Machten (Wetgevende Macht versus Uitvoerende Macht).

    Dit argument wordt gebruikt voor de hoorzitting op 30 november a.s. Bron: edition.cnn.com/2021/11/16/politics/t... .
    .
    ik denk dat trump helemaal niks meer inzet
    ook worden zijn malafide advocaten mogelijk nog door maffiamaatjes betaald en zeker niet door hem
    als er al argumenten worden ingezet komen ze uit die koker

    het ontbrak trump altijd al aan IQ en EQ en alleen in de VS kun je als een rijk (toen nog wel) en bluffend straatschoffie
    volksmenner worden al liegend en bedriegend terwijl men zonder blikken of blozen blijft
    beweren dat dat hoort bij een democratie...
  3. forum rang 9 gnocchi. 17 november 2021 08:32

    FBI doet inval in huis van MAGA-klerk Tina Peters - en voormalig campagneleider van Lauren Boebert
    John Wright
    16 november 2021.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/mike-lindell-2655749...

    FBI doet inval in huis van MAGA-griffier Tina Peters - en de voormalige campagnemanager van Lauren Boebert
    Tina Peters. (Facebook)

    De FBI heeft dinsdag een inval gedaan in de woningen van Mesa County, Colorado griffier Tina Peters en drie medewerkers, als onderdeel van haar onderzoek naar de vraag of de MAGA-liefhebbende ambtenaar betrokken was bij een inbreuk op de beveiliging van de verkiezingen.

    "De FBI voerde dinsdagochtend vroeg een door de rechtbank bevolen huiszoeking uit bij Peters in Mesa County, waardoor ze 'doodsbang' was, zei Peters dinsdagavond in een optreden op Lindell TV, een online kanaal dat wordt gerund door MyPillow CEO Mike Lindell, een Trump-aanhanger en voorstander van in diskrediet gebrachte beweringen dat de verkiezingen van 2020 zijn gestolen," meldt Colorado Politics. "Lindell zei dat een van de huizen die door de rechtshandhavingsinstanties is binnengevallen, toebehoort aan Sherronna Bishop, een inwoner van Garfield County en voormalig campagnemanager voor U.S. Rep. Lauren Boebert."

    The Daily Beast merkt op dat Peters, die haar bevoegdheid is ontnomen om verkiezingen te leiden in het graafschap, "betrokken was bij een amateuristisch QAnon-gekoppeld onderzoek naar kiezersfraude bij de verkiezingen van 2020."

    "Peters werd afgelopen zomer kort een ster op rechts toen ze verscheen op MyPillow CEO Mike Lindell's 'cyber-symposium' over kiezersfraude," aldus de Daily Beast. "Een paar dagen voor haar verschijning postte het vermeende QAnon-bastbrein Ron Watkins beelden van stemmachines van Mesa County, terwijl harde schijven van de apparatuur van de county later online lekten. Dat wekte de verdenking dat Peters op de een of andere manier betrokken was bij het mogelijk illegale lek, en ze dook kort onder."
  4. forum rang 9 gnocchi. 17 november 2021 15:17
    Ik ga er van uit dat Stone heel veel vuil heeft over Donald.
    Nu hij een pardon heeft gehad, durft hij hard tegen Donald in te gaan.
    Bij een evt nieuwe aanklacht tegen Stone, zal hij fluiten als een vogeltje. Hij noemt zich zelf niet voor niets een vuile oplichter. Het is gewoon een ziekte, Stone kan niet leven zonder bewust chaos te veroorzaken.

    www.rawstory.com/roger-stone-anna-pau...

    Bondgenoten van Roger Stone proberen meedogenloos een door Trump gesteunde kandidaat in Florida ten onder te laten gaan: rapport
    Bob Brigham
    17 november 2021.
  5. forum rang 9 gnocchi. 17 november 2021 15:30
    Jon Karl waarschuwt dat de zaken veel dichter bij een Amerikaanse crisis zijn gekomen dan eerder gedacht
    Sarah K. Burris
    17 november 2021.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/dangerously-close-am...

    ABC News Reporter Jonathan Karl schetst in zijn nieuwe boek Verraad de schokkende mate waarin de Amerikaanse regering tot een regelrechte crisis is gekomen.

    In een gesprek met de Washington Post over het boek dinsdag, haalde verslaggever Karen Tumulty fragmenten uit zijn boek aan waarin wordt opgemerkt hoe dicht Donald Trump kwam bij het omverwerpen van de verkiezingen van 2020.

    "Het aantal bijna-ongelukken dat je in dit boek documenteert is gewoon buitengewoon," legde ze uit.

    "Ik bedoel, ik denk dat we veel dichter bij een veel grotere crisis kwamen dan waar we voor stonden," zei Karl. "En natuurlijk hadden we te maken met een enorme crisis, ongekend in de Amerikaanse geschiedenis. Maar er waren veel momenten waarop het nog veel erger had kunnen mislopen. En werden - in sommige opzichten onze democratie gered door mensen die waren - die waren - je zou niet echt denken dat zou de typische profielen in moed, maar mensen die opstonden op kritieke momenten en zei nee tegen Donald Trump."

    "Niet dat er iets mis is met een politieke beweging die opkomt in dit land, maar als de kern ervan een couppoging is, en mensen die onze democratie willen ondermijnen, is er een zeer ernstig probleem," zei Acosta.

    Een stuk van Karl's boek beschrijft de mate waarin Michael Flynn ging proberen om Trump's aangestelden bij het Pentagon speciale ops troepen te laten sturen om "stemmachines in de Verenigde Staten in beslag te nemen en wie weet wat nog meer te doen."

    Karl herinnerde er verder aan dat Flynn in die tijd eiste dat Trump de staat van beleg zou uitroepen en de verkiezingen over zou doen.

    LEES MEER: Trump nam een 'donkere, duistere wending' na de verkiezingen -- en iedereen die terugduwde werd 'bang gemaakt tot zwijgen'

    Het is "gekkenpraat als het slechts één gepensioneerde militaire officier is," zei Karl. "Maar hij stak zijn hand uit en probeerde iemand te krijgen van wie hij dacht dat hij een bondgenoot zou zijn bij het Pentagon om hem daarbij te helpen. Cohen ging er niet in mee en vertelde hem dat de verkiezing voorbij was. En weet je, je vraagt je af wat er gebeurd zou zijn als hij dat niet had gedaan."

    Terwijl de pas gepardonneerde Flynn de telefoons opblies van wie hij dacht dat het regeringsbondgenoten waren, werd Trump omringd door een horde samenzweringsgekken. Acosta noemde ook een stuk in het boek waarin advocaat Sidney Powell echt geloofde in een QAnon-complottheorie dat het hoofd van de CIA, Gina Haspel, gewond was geraakt op een geheime en heimelijke missie, naar Duitsland gebracht om een verkiezingsgerelateerde computer in beslag te nemen."

    Powell was op dat moment in het Witte Huis, en kon gemakkelijk iedereen daar vragen om het te bevestigen of te ontkennen. Dit waren het soort mensen waar de president zich mee omringde.

    Acosta herinnerde zich dat hij in de dagen na de verkiezingen mensen als Mike Lindell in het Witte Huis zag. Dit is dezelfde man die deze week beweerde dat hij niet kan bewijzen dat Trump de verkiezingen van 2020 heeft gewonnen omdat het Hooggerechtshof de resultaten op 23 november zou vernietigen.

  6. forum rang 9 gnocchi. 17 november 2021 15:38
    Trumps juridische strategie gedwarsboomd nu hij niet langer in functie is: rapport
    Bob Brigham
    17 november 2021.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-legal-strategy...

    Donald Trump spreekt met Fox News (screen grab)

    Donald Trump's pogingen om het Congres te belemmeren bij het verkrijgen van belangrijke informatie zijn gefrustreerd sinds hij zijn functie heeft neergelegd nadat hij de verkiezingen van 2020 had verloren van Joe Biden, volgens een nieuwe analyse van de Washington Post.

    "Als president heeft Donald Trump wetgevers die op zoek waren naar zijn financiële gegevens en de getuigenis van een naaste adviseur dwarsgezeten door een juridische strategie toe te passen die in zijn voordeel werkte, zelfs toen hij in de rechtbank verloor. Trump heeft zich nu tot deze vertrouwde tactiek gewend in een poging om de onderzoekers van het Huis te dwarsbomen die verantwoording willen afleggen voor de opstand van 6 januari bij het Amerikaanse Capitool, maar juridische waarnemers zeggen dat in deze nieuwste test van de uitvoerende macht, een dergelijke aanpak kan falen om zijn gewenste resultaat te bereiken," meldde The Post.

    Voormalig waarnemend advocaat-generaal Neal Katyal legde uit hoe de dynamiek is veranderd.

    "Donald Trump heeft maar één tactiek in zijn draaiboek. Uitstel. Hij probeert het overal," zei Katyal. "Het was makkelijker voor hem toen zijn mensen het ministerie van Justitie controleerden, maar nu ze dat niet meer doen, is het een veel moeilijkere strategie."

    Dit is geen nieuwe strategie voor Trump, merkte biograaf Gwenda Blair op. Ze verwees naar zijn tegenaanklacht van 100 miljoen dollar tegen het ministerie van Justitie in de jaren 1970 nadat hij beschuldigd werd van rassendiscriminatie.

    Blair zei dat Trump "dingen voor onbepaalde tijd uitstelt" terwijl hij "onmiddellijk terugslaat".

    "Dit is een rechtssysteem waarin het kunnen betalen van een advocaat heel vaak de kant is die zegeviert," merkte Blair op.

    Die strategie werkt ook niet meer, want Trump staat tegenover een slim juridisch team dat het Congres vertegenwoordigt.

  7. forum rang 10 luchtschip 17 november 2021 16:17


    Vandaag gaat de rechter de strafmaat beoordelen van de bekende QAnon Shaman, die bij de Capitol bestormers hoorde.

    De strafmaat kan een signaal zijn voor de overige verdachten.
    Is de straf laag dan maken ze zich weinig zorgen.
    Is de straf hoog, dan zullen sommigen achter hun oren krabben en overwegen mee tewerken met Justitie in ruil voor een lagere straf.

    Big hearing in US Capitol attack case begins in 20 minutes. An important marker is about to be laid down

    video 1:30 minuut

    twitter.com/MacFarlaneNews/status/146...

  8. forum rang 5 Kees1 17 november 2021 16:20
    quote:

    luchtschip schreef op 17 november 2021 16:17:

    Vandaag gaat de rechter de strafmaat beoordelen van de bekende QAnon Shaman, die bij de Capitol bestormers hoorde.

    De strafmaat kan een signaal zijn voor de overige verdachten.
    Is de straf laag dan maken ze zich weinig zorgen.
    Is de straf hoog, dan zullen sommigen achter hun oren krabben en overwegen mee tewerken met Justitie in ruil voor een lagere straf.

    Big hearing in US Capitol attack case begins in 20 minutes. An important marker is about to be laid down

    video 1:30 minuut

    twitter.com/MacFarlaneNews/status/146...

    In Nederland zou hij geen straf krijgen, maar hoogstens tijdelijk worden opgenomen in een kliniek.
  9. forum rang 10 luchtschip 17 november 2021 16:29
    quote:

    Kees1 schreef op 17 november 2021 16:20:

    [...]

    In Nederland zou hij geen straf krijgen, maar hoogstens tijdelijk worden opgenomen in een kliniek.
    Hij had bij zijn verdediging al aangegeven niet toerekeningsvatbaar te zijn.
    Heeft daarom, in overleg met de rechtbank, observatie gekregen van psychiatrisch bekwame mensen en er is gebleken dat hij volledig toerekeningsvatbaar is.

  10. forum rang 9 gnocchi. 17 november 2021 17:18
    Hahaha die Donald toch! Zijn trukendoos gaat op raken om met dingen te komen om de boel af te leiden van de onderzoekingen naar hem.

    hillreporter.com/donald-trump-says-he...

    Donald Trump zegt dat hij Pulitzer Board zal aanklagen, eist dat prijzen worden ingetrokken van NYT & WaPo
    17 november 2021
    Steph Bazzle
  11. forum rang 9 gnocchi. 17 november 2021 17:30
    Trump 'coup' advocaat John Eastman getroffen met nieuw bewijs in aanklacht bij balie

    De balie van Californië wordt gevraagd een onderzoek in te stellen naar John Eastman, die de zogenaamde "coup-memo" heeft geschreven waarin wordt gesteld dat vice-president Mike Pence de macht had om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

    Volgens een persbericht heeft het States United Democracy Center een aanvullende brief ingediend op een eerdere klacht waarin het nooit gepubliceerde opiniestuk van de hoofdraadsman van Pence werd aangehaald. De eerste klacht werd zes weken geleden verstuurd.

    De raadsman van Pence, Greg Jacob, drong aan op een onderzoek naar Eastman, evenals naar Rudy Giuliani, wegens werkzaamheden om het tellen van de kiesmannen tegen te houden. In de tekst worden de gedragsregels van de American Bar Association aangehaald, waarin staat dat alle advocaten met een beroepsverbod "een cliënt een geïnformeerd inzicht verschaffen in de wettelijke rechten en plichten van de cliënt en de praktische implicaties daarvan uitleggen". Zij vereisen dat "[een] advocaat een zaak uitlegt in de mate die redelijkerwijs nodig is om de cliënt in staat te stellen geïnformeerde beslissingen te nemen."

    Jacob schrijft verder dat advocaten als Eastman die de ethiek aan hun laars lappen, zowel hun cliënten als de juridische gemeenschap schade berokkenen. Hij zei verder dat Eastman en Giuliani "hun geloofsbrieven gebruikten om een stroom slangenolie te verkopen aan het machtigste kantoor ter wereld, verpakt onder het mom van het advies van een advocaat.

    Lees verder.
    www.rawstory.com/new-information-east...

    Read the full letter here.

    statesuniteddemocracy.org/wp-content/...
  12. forum rang 8 het zwaard 17 november 2021 18:03
    Spanning stijgt in de VS over uitspraak op proces over Black Lives Matter-doden in Kenosha vorig jaar
    In de Verenigde Staten wordt straks een uitspraak verwacht op het proces tegen Kyle Rittenhouse (18). Dat is de jonge Trump-fanaat die vorig jaar twee mensen doodschoot tijdens een manifestatie van Black Lives Matter. De vrees is groot dat het verdict tot nieuw geweld zal leiden — al was het maar omdat de rechtbankvoorzitter zich hoogst partijdig zou hebben gedragen.
  13. forum rang 8 closer 17 november 2021 18:05
    quote:

    closer schreef op 17 november 2021 17:39:

    Ben benieuwd. Als de kans zich voordoet, zal Trump vast en zeker beweren te zijn "misleid door Eastman en Giuliani".
    En door Bannon, uiteraard.
    Ja, niet alleen Trump, maar steeds meer samenzweerders zullen zich afkeren van de lui die in het nauw komen.
  14. forum rang 10 luchtschip 17 november 2021 18:05


    Buiten het gerechtsgebouw, waar de rechtszaak tegen Kyle Rittenhouse op het jury oordeel wacht, een gewoon Amerikaans staatsburger wel met een geweer om de schouders.
    ]
    Outside the courthouse in Kenosha this morning

    pbs.twimg.com/media/FEZ0wsOWUAQQG8B?f...

    twitter.com/ericgarland/status/146100...

    Het openlijk dragen van wapens ( "open carry" ) is weliswaar toegestaan in deze Staat.
    Uitgerekend op het moment dat de jury een oordeel gaat vellen op een grasveldje voor het gerechtsgebouw, geeft toch wel een licht intimiderend effect

    Hoe zal de menigte buiten reageren, wanneer Kyle Rittenhouse schuldig bevonden wordt ?
    Het oordeel is nog twijfelachtig, gezien het feit dat de rechter zijn sympathie voor Kyle Rittenhouse laat blijken, geheel tegen normaal gedrag van een rechter in.
    Afwachten hoe de jury oordeelt

  15. forum rang 8 closer 17 november 2021 18:12
    quote:

    luchtschip schreef op 17 november 2021 18:05:

    Outside the courthouse in Kenosha this morning

    pbs.twimg.com/media/FEZ0wsOWUAQQG8B?f...

    twitter.com/ericgarland/status/146100...

    Het openlijk dragen van wapens ( "open carry" ) is weliswaar toegestaan in deze Staat.
    Uitgerekend op het moment dat de jury een oordeel gaat vellen op een grasveldje voor het gerechtsgebouw, geeft toch wel een licht intimiderend effect
    Alweer iemand die denkt de orde te moeten bewaken...
  16. forum rang 8 closer 17 november 2021 18:38
    ‘QAnon shaman’ sentenced to 41 months for role in Capitol riot

    By Tom Jackman, Today at 12:07 p.m. EST

    Jacob Chansley, whose brightly painted face, tattooed torso and horned cap became a visual icon of the Jan. 6 attack on the U.S. Capitol, was sentenced Wednesday to 41 months in prison by a federal judge in Washington. His lawyer had asked the judge to impose a sentence of time already served, basically the entire 10 months since the insurrection, during which Chansley attracted more attention for demanding an organic diet while in jail and giving an interview to “60 Minutes.”

    The sentence of roughly 3½ years is equal to the longest yet handed down to a Capitol rioter. Of the roughly 130 people who have pleaded guilty so far, only 16 have admitted to felonies, and Chansley is the fourth felon to be sentenced. The other three received terms of eight, 14 and last week a man who punched a Capitol police officer also received 41 months.

    Verder lezen: www.washingtonpost.com/local/legal-is...
  17. forum rang 10 luchtschip 17 november 2021 18:41
    quote:

    luchtschip schreef op 17 november 2021 16:17:

    Vandaag gaat de rechter de strafmaat beoordelen van de bekende QAnon Shaman, die bij de Capitol bestormers hoorde.

    De strafmaat kan een signaal zijn voor de overige verdachten.
    Is de straf laag dan maken ze zich weinig zorgen.
    Is de straf hoog, dan zullen sommigen achter hun oren krabben en overwegen mee tewerken met Justitie in ruil voor een lagere straf.

    Big hearing in US Capitol attack case begins in 20 minutes. An important marker is about to be laid down

    video 1:30 minuut

    twitter.com/MacFarlaneNews/status/146...

    41 maanden cel

    Judge sentences Chansley to 41 months. Lowest end of sentencing guidelines. 10 months less than prosecutors recommended

    He's already served nearly 11 months in pretrial detention

    DOMESTIC TERRORIST JACOB CHANSLEY SENTENCED TO OVER THREE YEARS IN PRISON FOR JANUARY 6 ATTACK

    Don't call him "shaman" any more, he's now...

    "The QAnon convict"

    pbs.twimg.com/media/FEaR3XrXMAEEHaX?f...

70.580 Posts
Pagina: «« 1 ... 2875 2876 2877 2878 2879 ... 3529 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 +0,55%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links