Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese aandelen nog aan de kant

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 78
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 an12 16 november 2021 13:37
    quote:

    Tomm-index schreef op 16 november 2021 11:19:

    ik blijf met verbazing kijken naar de AEX en DAX , die toch iedere dag ietsjes opkruipen.
    Ik had eerder al een correctie verwacht , deze gaat komen alleen is het de vraag wanneer.
    zoveel pijlers zijn negatief dat het op het moment al een sprookje is dat we up gaan.
    Maar we gaan zeker onder de 800 het jaar uit
    Zeker???
    Of hoop je dat?
  2. Tomm-index 16 november 2021 15:18
    quote:

    an12 schreef op 16 november 2021 13:37:

    [...]
    Zeker???
    Of hoop je dat?
    Niets is zeker , hoop is voor de gelovigen maar verwachten doe ik het wel.
    Tegen het einde vh jaar worden de beleggingen afgebouwd en de winsten verzilverd.
    Tevens is de balans aangaande de pijlers voor de beurs in het voordeel van een daling.
    Dit moet uiteraard gecontroleerd gaan maar de komende weken verwacht ik dat we stap voor stap die daling gaan zien.
    Vraag is hoeveel men loslaat , gaan we een echte correctie zien of een stoelendans rondom de correctie.

    Ik bouw in ieder geval mijn shorts nu op
  3. forum rang 6 ttroo 16 november 2021 15:30
    Saai. ASML Index Fuutre schommelt tussen de 8 2 6 en de 8 2 7.
    Mooi opgeklommen, maar nu doen ze niet veel meer.
    Yields. Doen ze het wel of doen ze het niet. Het lijkt nog steeds op een gisteren copieer actie. Germaanse yield gaat het weer proberen. Toen we de 1.61 hoog of 1.62 zagen voor de Amerikaanse yield toen kregen de Amerikaanse aandelen het zaar. Een soort van onzichtbare weerstand met betrekking tot de yield versus aandelen? VIXie. Ze houden het groen vast. Ja Ja. Ik had het gemist. Alweer een 1.133 op de borden. Die Euro. Blijven strooien. Of zit er veel meer achter de waardestijging van de dollar? Rusland houdt zijn gas nog in de Nord Stream zitten. Wat in het vat zit, verzuurt niet. Rusland heeft een andere gezegde, wat in de Nort Stream 2 pijplijn zit wordt 10x duurder waard. Tja. En dus laten ze het er gewoon inzitten. Wachtend op Europa. Als ze het nog kouder krijgen, piepen ze vanzelf. En anders meer gas naar Azia sturen. Die hebben een grotere bevolking, dus ook meer gas hoeveelheden nodig.

    Saai. Zelfs Down Jones future is stil gevallen. 36.150 punten. Gisteren was dat voorbeurs het spannender dan tijdens beurs en na beurs. Down Jones future had gisteren een dag vrij genomen.

    Die Amerikaanse yield loert en loert. 1.628. Als de FED niet ingrijpt, gaat het niet goedkomen daar.

    Meeste Nederlands steunen 2G en dus een verdeling tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Als ongevaccineerden moeten bewijzen dat ze met een PCR test corona vrij zijn, dan moeten gevaccineerden dat ook doen. Waarom niet? Lekker hoor besmetting een kant dicht timmeren. Ongevaccineerden met PCR rest hebben recht op een veilige werkplek en die wordt in mijn ogen niet gegeven. Terwijl ze zelf de veiligheid wel moeten aangeven. Ik hoor dan dat het een 24 uur test is. Nou. Gevaccineerden hoeven helemaal niet te testen. Dus dat is geen argument. Tuurlijk kan er van alles in die 24 uur gebeuren. Maar dan moet u er 12 van maken of 8 of misschien zelfs Direct. Van werkenden hoor ik regelmatig dat in hun werk omgevingen wedstrijden worden gehouden van hoe vaak kunnen ze de hele dag niezen / kuchen. Dan doen ze dat natuurlijk niet in wedstrijden. Maar het gebeurt wel gewoon. Niemand die wat doet. Bij klachten thuis, is meer van Bij klachten naar het werk. Tja. Dat is nou ook niet de beste move uit zorgveiligheid. Maar 2G gaat komen. Of we dat nou willen of niet. Het lijkt een oplossing te zijn. En de verdeeldheid wordt eerder groter dan kleiner. En ja het is wel sinds de WO II dat we een scheiding aanmaken voor wie naar een cafe, museum, restaurant of een pret park mag. Dus vergelijkingen met een WO II is misschien wel zwaar, maar er zijn weinig momenten in het menselijk leven geweest dat we dit soort scheidingen van wel niet naar cafe's, restaurans, bioscopen en theaters maakten. Maar misschien weet u een kortere tijd dat we dat toen wel deden.

    Ach het is alleen maar goed voor de grotere bedrijven, de online business. En daar ben ik niet op tegen. Want dat soort bedrijven mogen en moeten betere kwartaal cijfers laten zien. Amazon mag wat mij betreft $100 triljoen aan beurswaarde krijgen. Hebben we straks een grote online winkel. En Netflix is toch steeds beter geworden. Bioscopen. Overlast. Dure pop corn. Netflix abonnement is de helft goedkoper dan 1 ticket bioscoop met popcoron en cola. Ok. Dat weet ik niet. Maar het zal in de buurt komen. En Restaurants. U kent die programma's toch wel. Dat ze langs komen om de hygiene te checken. Nou, dan eet u daar maar niet, is meteen beter voor uw eigen gezondheid qua hygiene check.

    Wel doorluchten het hele huis. Wie doet dat in de winter? Van werkenden krijg ik te horen dat de temperatuur in de kantoren een geweldige strijd is. De een wilt 25 graden, de andere 18. Hoppa. Heeft u als ongevaccineerde straks ook geen last meer van. Geen gezeik op / van uw werk. Gewoon thuis digitaal werken. Helpt u ook het milieu. Want met ons allen in de file staan is niet goed voor de gezondheid. Niet voor uw eigen hart, want dat leidt tot stress in de auto's. Niet voor de ziekenhuizen. Want we maken nog wel eens ongelukken. Die Tesla's zijn echt hard nodig. Al was het alleen voor gezondheids redenen. Maar als die uitstoot, dat is pas slecht voor het milieu en de gezondheid van mensen die buiten lopen.

    Ja. Het wordt tijd voor de beursopeningen. Gooi ze maar open.
  4. deBeer53Long 16 november 2021 15:46
    quote:

    Tomm-index schreef op 16 november 2021 11:19:

    ik blijf met verbazing kijken naar de AEX en DAX , die toch iedere dag ietsjes opkruipen.
    Ik had eerder al een correctie verwacht , deze gaat komen alleen is het de vraag wanneer.
    zoveel pijlers zijn negatief dat het op het moment al een sprookje is dat we up gaan.
    Maar we gaan zeker onder de 800 het jaar uit
    jij gaat ongelofelijk rijk worden.
  5. forum rang 6 ttroo 16 november 2021 15:46
    Maar ook dubbel gevaccineerden moeten een derde prik nemen. Ukkie heeft het al over definitie volledig gevaccineerd. Dubbel gevaccineerd wordt straks ook een negatief woord.
    Volledig gevaccineerd. U kent het wel van 3 tot 3.000.

    Eindelijk. Down Jones future op de 36.200 punten. Amerika heeft gesproken met China. Wat is het verschil? China gaat daarna 24/7 direct aan het werk. Amerika gaat verder met het programma Debt (& Drugs). Praten met je vijand gaat zo niet werken. No government shutdowns in Asia. Kijk zo zie ik het graag. Herkent u het? No government shutdowns in Asia?

    Ze hebben in ieder geval elkaar niet geslagen deze meeting. Maar dat doen ze wel. China krijgt best wel vaak anti Chineze maatregelen van Amerika aan hun broek. Uitbreidingen zijn er meer dan Afnames. Voor alle duidelijkheid: Amerika is hier de Most Capital Market Partij en China is hier de Most Commmunistic Market Partij. In de praktijk lijkt het andersom. Maar zolang het maar goed op de papieren staat gedrukt. Wij zijn capital. Jullie zijn communistisch. Gedrukt Papier Werkt. Tijdelijk. Maar tijdelijk kan nog steeds heel lang zijn. Maar Amerika moet steeds meer delen. Militair gezien. Vliegtuigen gezien. Chips gezien. Smartphones gezien. EV's gezien. Kapitalitisch handelen in de praktijk gezien. Nee. Een nummer 1 deelt niet met nummer 2 of met nummer 3. Nummer 1 blijft nummer 1 en laat dat steeds zien. Beurzen zijn open. Lijkt precies op de copie van gisteren. Toen dook de VIX future ook in het rood na de beursopeningen. Die trekt van zelf weer bij. Het wordt tijd. Eerst de 17, dan de 19, dan de 21 en dan als uiteindeiijk doel de 25. Als ze de 25 hebben, dan is het niet goed. Maar voorlopig is het eerste station al een hele opgave om die te halen. 17 komt een beetje in de buurt. Maar de 19 lijkt wel een afstand te hebben van het Oranje Land tot aan Taiwan.

    U heeft een Noorse vlag gekocht? Goed zo. U weet nooit met het Oranje Elftal.
    Een ding kunnen ze wel die Noren. Een aanmoedigings premie betalen uit het olie en gas geld. Want dat fonds van de Noren is mega mega mega. Nederland heeft geen fonds en ook steeds minder gas. Ook dat gaan we zien. Lastig. Oranje Elftal zou moeten winnen. Maar ik ga voor een 2-2. En dus toch kwalificatie voor het WK. Turkijke wordt tweede en dus gaan we de Play offs des doods in. Want er zitten behoorlijk wat sterke landen in die Play Offs.

    36. 250 bijna. Mooi afsluiter. 100 punten gewonnen die Down Jones. In punten geweldig. In percentages niet heel veel.
72 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links