Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tostradamus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 58
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Unimog 15 november 2021 19:52
    quote:

    Joost mag het weten... schreef op 15 november 2021 19:46:

    [...]

    Ik laat het je hopen dit jaar nog, laatst goed gedaan om nasdag short te lossen, zit je nog short?
    blij van dat k toen rond 16k verkocht heb, had er toen veel te veel
    ja vandaag wel weer wat nq shorts bijgekocht/verkocht en weer wat gekocht
    zo nog maar s 100 punten zakken en anders morgen maar
  2. [verwijderd] 15 november 2021 23:00
    quote:

    Ni! schreef op 15 november 2021 21:54:

    [...]

    Haha ja dat zag ik vorige week....;))

    Geen zorgen om mij... modelletje heeft geleverd.

    Cheers
    lol

    geleverd jaja zal wel weer.

    Scalpen lastig uiteraard want pure skill game zoals je weet
    maar geen zorgen hoor

    zal ff overzichtje posten
    kun je weer eventjes studeren :))

  3. [verwijderd] 15 november 2021 23:37
    quote:

    Hans Swans schreef op 15 november 2021 23:00:

    [...]

    lol

    geleverd jaja zal wel weer.

    Scalpen lastig uiteraard want pure skill game zoals je weet
    maar geen zorgen hoor

    zal ff overzichtje posten
    kun je weer eventjes studeren :))

    Dacht al...hij zal wel weer een plussalvootje hebben geschoten....dan komt ie weer beetje oboemannetje uithangen...

    Hartstikke fijn en ga vooral zo door...maar logjes zonder overlap boeien niet..

    Tdlsss
  4. forum rang 6 ttroo 16 november 2021 00:33
    Als de FED weer waarschuwt voor de te hoge aandelen koersen moeten we meer op onze hoede zijn.
    Ze hebben dat eerder gedaan. En dat werd eerder ook genegeerd. En dat hebben we eerder ook gemerkt.
    Het kwam niet meteen. De volgende dag er na. Maar het kwam wel redelijk rap er na. En het ging toen ook snel met dalen.

    Kwamen die yields ineens te voorschijn. Groen. Groen. Groen. Zo'n beetje overal. De Germaanse yield dook zelfs boven de weerstand van -0.23. Er zit daar zeker meer in. Op weg naar de -0.08. En dat zou eindelijk een goede break betekenen. En de Amerikaanse yield trekt vele andere landen yields mee hoger en hoger en dat gaat bij die vele andere landen pijn doen. Veel pijn.

    Nog meer mensen worden gezocht. Er staat niet bij dat ze gevaccineerd moeten zijn. Die gooien we tijdelijk van de werkvloer. De gespannenheid gaat vanzelf toenemen. Eindelijk hoorde ik de vragen over de 60+ groep die grotendeels in de ziekenhuizen liggen. En ja het werd bevestigd. Het zijn hun eigen cijfers. Zou ook een beetje raar zijn. En meteen afzwakken. Qua besmettingen doet iedereen mee. Ja, maar het ging toch om de ziekenhuizen. Want die raken vol. Kinderen vallen met spelen. Dat weten we. Dat is geen verrassing.

    Stoute Shell. Tja. Het Oranje Land is helemaal niet zo uitdagend voor grote spelers. Ja. Als brieven bus firma. Dan wel. Maar niet als vestigingsplaats waar het gebeurt. Tuurlijk ze mogen hoofd kantoortje van de Benelux spelen. Hebben ze nog wat. Zullen ze blij mee zijn, want ze zijn snel en veel gelukkig.
    Dus hoofd kantoortje van de Benelux. Ok. Hoofdkantoor van de Drugs. Die krijgen jullie. En gelukkig nu?

    Gaat die Western Debt & Drugs World straks eerder ten onder aan Debt dan aan Drugs? Zijn al die Drugs wel goed voor de gezondheid. En die derde booster prik, die was niet nodig. Die tweede eigenlijk ook al niet. Lekker hoor. Produkten op de markt brengen die het binnen een half jaar niet doet. Laat Apple dat eens doen. Kijken wat voor impact dat heeft. Ongevaccineerden zouden geld terug moeten vragen van die tweede en derde prik. Want die waren niet nodig! Dus geld terug.

    Meer robots inzetten of meer mensen uit het buiten land halen. Ik zie wel een deal met Wit Rusland komen. Wit Rusland heeft mensen die ze willen brengen naar Europa. En Nederland heeft mensen nodig om als werknemer of werkneemster te functioneren. Waar een wil is een grote weg. Vraag en aanbod komen zo bij elkaar. Als dat geen grote deal oplevert, dan weet ik het ook niet meer.

    Was saai. Maar de beurzen kwamen van een rode achterstand weer terug naar een groene voorsprong, maar wat hadden de Amerikanen het moeilijk. Maar ze zijn niet de enige die worsteld. De VIX worstelt ook. Met aan de ene kant een duidelijke dalende lijn. Maar aan de andere kant een duidelijke, maar zeer langzaam stijgende support. Dat gaat een keer breken, maar er zit nog veel ruimte in tijd tussen. Althans zo lijkt het.

    Flippen. U zal er vandaag niet zo blij mee geweest zijn. Moet u maar niet in foute produkten beleggen. Het lijkt wel op China Real Estate. Slechte gebouwen afleveren en denken dat het vooral eeuwig kan doorgaan. En continue cashen op die lage rentes. Philips doet ook mee. Foute produkten verkopen maar roepen dat mensen iets aan hun gedrag moeten laten doen, specifieker die van de ongevaccineerden.
    Terwijl de fabrikanten een voor een aangeven dat hun vaccins een test is. Dat had Philips ook beter kunnen doen met hun produkten dat het een test was. Niettemin ik heb niet gekeken naar het persbericht, maar ik zag wel de koers reactie. Mogelijk spelen andere factoren ook een rol. Nog meer foute produkten? Niet in beleggen is mijn statement. Maar velen gaan er dan juist voor.

    Die Chinese Real Estate aandelen, mooie muurbloempjes op de beurzen. Nou het zijn meer lelijke stenen muurbloempjes met een grote behoefte aan heel veel geld, want anders vallen die bloempjes allemaal om. Nee. Ik kijk er alleen naar. Laat die mooie muurbloempjes lekker voor anderen zijn. Pas al het echt over is en documentaires komen als Ghost Cities - Full of Real Ghosts. Dan weten we wat we moeten doen. Of kopen. Of Ghost Busters bellen.

    De nacht futures slapen. Ze doen niets. Maar misschien is dat juist het enge. Als ze het groen niet vast kunnen houden, dan gaat het dus rood worden. Mogelijk nog zelfs behoorlijk rood. Yields kunnen daarbij behoorlijk wat zetjes uitdelen. Ging daar al de Bovespa? Dag Brasil. We zoeken nog werknemers en werkneemsters. Laten we beginnen met de mannelijke kant. Heeft u 11 goede voetballers voor ons?
49 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links