Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Als Nederlander mis ik je nu al, Shell, als aandeelhouder ben ik blij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Back 15 november 2021 16:44
    quote:

    jonas schreef op 15 november 2021 16:35:

    Hier ook zo een gelovige Back. In opleiding voor dominee Back? Back onze zoetgevooisde prediker met andere logica en de deugmens in opperste gedaante

    Wat is er mis met onze manier van denken? Wat is mis met het onderscheiden van feiten en wensen en het behoort zo te zijn denken.

    Leg het eens goed uit redder van het voorbestaan van de mensheid! Wat zagen zo wetenschapsfilosofen als Kant en later mensen als Popper over het hoofd?

    God oh god wat ben jij toch een deugmens!. Je komt zo vast wel met de snelheid van een raket in de hemel (oef dat is wel erg veel uitstoot weer).

    Als nationalisme zo erg is en Nederland zo verschrikkelijk waarom woon je hier dan nog?

    Groet, Jonas

    Dag Jonas, behoorlijk wat aannames op een neutrale vraag ( gelovig, zoetgevooisde prediker, deugmens, redder), het lijkt erop dat je irritatie je behoorlijk wat energie geeft. Wat aannames betreft: ik woon niet in Nederland maar in België (nu kan je je helemaal laten gaan, be my guest) ; Ik woon er omdat ik er geboren ben. De vraag is inderdaad wat er mis is met onze manier van denken. Om een voorzet te geven: het staat in dienst van ons ego en dat dient dan weer om onszelf niet te zien, zodat we onze negativiteit, middels bv. irritatie op anderen kunnen richten. Ook groet, Back
  2. forum rang 6 jonas 15 november 2021 16:44
    Abandoned.

    Ik stelde je een vraag naar aanleiding van jouw suggestie dat Arend Jan betaald zou worden door Shell. Die vraag was aan welke kant is de boterham van Abandoned gesmeerd. Ja je hebt nu een vriendje anti Shell gevonden, maar mag ik fatsoenlijk antwoord op jouw vraag verwachten?

    Groet, Jonas
  3. forum rang 6 jonas 15 november 2021 17:01
    Wat een duistere onzin Back nog afgezien ervan dat je met vage praat meent het geweldig te moeten vinden en mee te moeten delen dat Shell nu compleet Engels wordt.

    " De vraag is inderdaad wat er mis is met onze manier van denken. Om een voorzet te geven: De vraag is inderdaad wat er mis is met onze manier van denken. Om een voorzet te geven: het staat in dienst van ons ego en dat dient dan weer om onszelf niet te zien, zodat we onze negativiteit, middels bv. irritatie op anderen kunnen richten zodat we onze negativiteit, middels bv. irritatie op anderen kunnen richten"

    Naar Yogacursus geweest? " De vraag is inderdaad wat er mis is met onze manier van denken. " het staat in dienst van ons ego en dat dient dan weer om onszelf niet te zien"

    Wat een kul! Zo bedenk ik er 4 per minuut: Sommige Belgen hebben het verstand van een knakworst die je op kan eten zonder te zien. Ga hier maar eens verder over nadenken Back!

    En bemoei je als anti nationalist gaarne niet met Nederlandse zaken. Je bent toch zgn wereldburger? Steek dat Belgisch paspoort trouwens dan ook maar in de fik!

    Groet, Jonas

  4. forum rang 4 Charlemagne 15 november 2021 17:04
    Over x maanden lezen we: gouden horloge voor Ben van Beurden, bedankt voor uw termijn en wordt vervangen door Sir... of Lord.......,, dan gaan staan steeds meer van de betere banen naar Engelsen in Londen, in 2025 weet niemand buiten NL meer dat Shell ooit NL was....en er alleen nog een stinkende raff. in Pernis heeft. De toeleveranciers van de bloemenkiosk tot de banketbakker krijgen de klappen, maar het bedrijf zal bloeien en groeien, elders, en terecht.. als je in een land niet trots bent op de bedrijven die je je welvaart hebben gegeven, maar ze een enorme schop na geeft en ze de hele dag voor rot scheld terwijl alles in je huis wel ongeveer is gemaakt van olie, ook al ben je nog zo groen, je broodtrommeltje is toch echt van olie gemaakt, dan is dat ronduit treurig, en dat heeft niets met milieu maken............ Ik koop aandelen bij want iemand in deze wereld zal toch zijn hersens moeten blijven gebruiken en voor energie moeten zorgen en dat zijn niet windmolens en zonnepanelen, dat wordt straks ooit ooit ooit max. 20% van de mix.....meer is niet mogelijk want anders moeten de windmolens zelfs langs de grachten komen in Ams, groen bestuur of niet, staat leuk toch Pietje? enige plek die nog over is, (uitspraak van max 20% = van Van Beurden)
    j
  5. Mirkie 15 november 2021 17:04
    Mooi dat ze vertrekken! Het is zeer aannemelijk dat Shell nu zijn volledige organisatie aan het herindelen is nu de EU, drie dagen geleden, heeft ingestemd met de "Disclosure of income tax information by certain undertakings and branches ***II". Dit is naast het niet afschaffen van de dividendbelasting niet in het belang van Shell.

    Maar goed, waar moet ik mij eigenlijk druk om maken. Want wat verliezen we eigenlijk? Milieuwinst levert het niet op, het tankstation op de hoek blijft bestaan. Misschien verliezen we een keer 1000 banen? Zonde van de loonbelasting van die toppers maar verder betaalde Shell al geen belasting in Nederland dus zoveel verliezen we ook niet.

    Als MKB'er draag ik zelfs meer Vennootschapsbelasting af dan Shell in de afgelopen jaren heeft gedaan!!! Maar goed, we werken en betalen belasting om de grote jongens hier te houden...

    Moreel gezien is het maar beter dat deze bedrijven vertrekken.
  6. forum rang 6 jonas 15 november 2021 17:23
    Nou Pat met die duurzame juweeltjes van je moet je dan wel inmiddels schatrijk zijn toch?

    "Dag Jonas. Wat voor soort beleggen ben jij van? Er zijn genoeg duurzame juweeltjes met beter rendement dan Shell. Mvg. Pat"?

    Helaas was je er niet om dat ons vooraf even als tip hier te melden. Of denk je nog steeds aan zoiets als het uitgebreid door NPO bejubelde Rotterdamse Warmtebedrijf, waarbij overtollige uitstoot in de Europort direct naar verwarming kassen Westland zou gaan?

    Jammer dat ze dan weer niet melden dat het een grote mislukking is geworden met E 500.000.000 schade voor de burgers van Rotterdam. Geld waarmee je echt veel had kunnen doen aan zaken als armoedebestrijding, onderwijs voor achtergebleven allochtone ouders, jongerenhulp etc etc.

    Noem maar eens die juweeltjes van je maar in draadje Marique meer echt aandelen. Dan kunnen we daar daarop doorgaan.

    Groet, Jonas
  7. Back 15 november 2021 17:25
    quote:

    jonas schreef op 15 november 2021 17:01:

    duistere onzin, vage praat, meent het geweldig te moeten vinden,,Naar Yogacursus geweest? ,
    Wat een kul! Sommige Belgen hebben het verstand van een knakworst die je op kan eten zonder te zien.,En bemoei je als anti nationalist gaarne niet met Nederlandse zaken. Steek dat Belgisch paspoort trouwens dan ook maar in de fik!

    Groet, Jonas

    Het mag voor jou misschien een geruststelling zijn dat ook in het land van de knakworst-verstandigen, onverdraagzaamheid, schelden, extreem-rechts en ronduit fascistische praat ook alsmaar meer gemeengoed wordt.
  8. Warren B... 15 november 2021 17:29
    Jonas. Volgens mij vroeg ik jouw iets. Jij schijnt alles heel goed te weten, dus hoopte ik van je genie te mogen te profiteren.

    Het heeft weinig zin jouw iets te adviseren aangezien je het dan vast beter weet. Mijn tip is minder tijd stoppen in forum tijd en meer in research dan vind je ook aandelen of ETF die en duurzaam zijn en beter presteren ivm Shell. Succes.
  9. forum rang 5 Drs P. 15 november 2021 17:31
    Rutte & zijn linkse vrienden hebben het weer voor elkaar: weer een mooi bedrijf weg uit NL, verlies van vele hoog gekwalificeerde banen. Het antwoord van Rutte op links: climate change bla bla bla, massa immigratie en het uitdelen van geld aan de EU en alle zgn asielzoekers. Dit land gaat naar de kl.ten!
  10. forum rang 6 jonas 15 november 2021 17:36
    Ach ja zo goedkoop Back en gemakkelijk En ja hoor Jonas is fascist, extreem rechts en noem maar op. Dat heb je inmiddels al helemaal aangetoond ofzo? Schiet toch op met jouw onbenullige onzin. Ga aan het werk en bestudeer eens wat!

    Aangaande wegwerken Shell weten we inmiddels welke partijen het toejuichen en hun leuke spelletje van het is de schuld van de grote bedrijven blijven spelen zonder zelf met echt alternatieven te komen. FNV die tegenwoordig het onderwijzersgeluid als standpunt heeft , wilt blijkbaar ook al grote bedrijven weghebben dus dat is dan duidelijk.

    Weet je waaran je als FNV-lid bij Shell en Hoogovens etc etc aan toe bent met FNV en de politiek

    "Maar het gevoelige onderwerp ligt weer op tafel nu Shell-topman Ben van Beurden in interviews, maar ook bij het kabinet, heeft aangegeven dat het niet afschaffen van de dividendtaks de belangrijkste reden was om het hoofdkantoor naar Londen te verplaatsen.

    Minister Blok (Economische Zaken) en staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) doen inmiddels verwoede pogingen Shell toch nog in Nederland te houden. Onderdeel daarvan is een rondvraag bij oppositiepartijen of zij wellicht toch nog wat voelen voor het afschaffen van de dividendtaks, waar zij zich een paar jaar geleden juist zo sterk tegen hebben verzet.

    Bij PvdA, SP en GL hebben de bewindspersonen nul op het rekest gekregen. „Het antwoord is nee”, zegt PvdA-leider Lilianne Ploumen. Lilian Marijnissen (SP) bespot het feit dat het demissionaire kabinet in actie komt als ze ’multinationals kunnen matsen’." (bron DTF)

    Groet, Jonas
  11. Back 15 november 2021 17:56
    quote:

    jonas schreef op 15 november 2021 17:36:

    Ach ja zo goedkoop Back en gemakkelijk En ja hoor Jonas is fascist, extreem rechts en noem maar op. Dat heb je inmiddels al helemaal aangetoond ofzo? Schiet toch op met jouw onbenullige onzin. Ga aan het werk en bestudeer eens wat!

    Aangaande wegwerken Shell weten we inmiddels welke partijen het toejuichen en hun leuke spelletje van het is de schuld van de grote bedrijven blijven spelen zonder zelf met echt alternatieven te komen. FNV die tegenwoordig het onderwijzersgeluid als standpunt heeft , wilt blijkbaar ook al grote bedrijven weghebben dus dat is dan duidelijk.

    Weet je waaran je als FNV-lid bij Shell en Hoogovens etc etc aan toe bent met FNV en de politiek

    "Maar het gevoelige onderwerp ligt weer op tafel nu Shell-topman Ben van Beurden in interviews, maar ook bij het kabinet, heeft aangegeven dat het niet afschaffen van de dividendtaks de belangrijkste reden was om het hoofdkantoor naar Londen te verplaatsen.

    Minister Blok (Economische Zaken) en staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) doen inmiddels verwoede pogingen Shell toch nog in Nederland te houden. Onderdeel daarvan is een rondvraag bij oppositiepartijen of zij wellicht toch nog wat voelen voor het afschaffen van de dividendtaks, waar zij zich een paar jaar geleden juist zo sterk tegen hebben verzet.

    Bij PvdA, SP en GL hebben de bewindspersonen nul op het rekest gekregen. „Het antwoord is nee”, zegt PvdA-leider Lilianne Ploumen. Lilian Marijnissen (SP) bespot het feit dat het demissionaire kabinet in actie komt als ze ’multinationals kunnen matsen’." (bron DTF)

    Groet, Jonas

    Als je het zo stelt komt spontaan volgende vraag bij mij op: 'Als nationalisme en hebzucht belangrijker zijn dan het voortbestaan van de mensheid en als nationalisme en hebzucht tevens de redenen zijn van de vernietiging van de mensheid, zou het dan kunnen dat we een totaal verkeerde manier van denken hebben aangeleerd?'
    Een prettige avond en een gezellige voortgang van de 21ste eeuw toegewenst
  12. forum rang 5 Drs P. 15 november 2021 18:37
    quote:

    Katsjinggg schreef op 15 november 2021 17:57:

    wel hilarisch als VVD'ers bedrijven wegjagen omdat ze hippies willen plezieren
    wie gaat dadelijk nog de rekening betalen van Rutte en zijn links destructieve agenda. Men vergeet dat investeren in een nog grotere overheid, massa immigratie, etc. door het bedrijfsleven betaald moeten worden..
  13. Ruud, Frankrijk 15 november 2021 20:29
    quote:

    Tikka schreef op 15 november 2021 16:19:

    AJ als je niks van duurzaamheid afweet heb je twee opties: of je leest je erover in als senior content manager of je praat er niet over want voor de honderdste keer heb je weer een artikel vol met amateuristische fouten, hier betaal ik geen abonnement voor...

    Ga vooral zo door met het puur verdedigen van je longposities, leven in het verleden en het plaatsen van artikels zonder enige diepte.
    Zucht ....,

    en dan heb je weer van die mensen die (denken dat ze) alles van duurzaamheid afweten en verder geen idee hebben van wat de wereld (en zelfs hun "wereldje") draaiende houdt.

    Tussen twee haakjes, als het dan toch om geld maken gaat, google: PIPE
    Tot nu toe goed voor >250% koerswinst.
  14. forum rang 6 Krentenmenten 15 november 2021 20:39
    quote:

    Katsjinggg schreef op 15 november 2021 12:41:

    Unilever en Shell zijn pas het begin....een land waar gekkies zonder kennis en inzicht en rechters die hun persoonlijke dogma's opleggen is niet idealieter voor bedrijven... Nog even en er blijven enkel bedrijven over die donkergroen zijn maar verre van winstgevend, maar dan dat is wat het klootjesvolk wil blijkbaar
    ik ben in elk geval blij dat mijn pensioen niet vernietigd kan worden door wappies zoals ABP
    haha!
102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links