Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Als Nederlander mis ik je nu al, Shell, als aandeelhouder ben ik blij

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Jestbread 15 november 2021 13:15
    quote:

    Toontje schreef op 15 november 2021 13:01:

    Naar mijn mening hebben we in dit land tegenwoordig de TRIAS POLITICA XL met als vierde macht de milieu-activisten. Dat past ook bij de opmerking van "Justbread". wanneer hij het heeft over de "huidige tijden". Die tijden worden in dit land helaas bepaald door een minderheid op alle mogelijke gebied.
    Als dat onder de term democratisch valt dan heeft ook het ABP gelijk want dat besluit is ook niet getoetst bij de leden ! Overigens een prima artikel van AJ.

    Blijkbaar leeft er nog iemand in de jaren negentig. Ik snap dat het verlangen naar een tijd waarin je zelf nog vol levenslust zat een ding is. Shell zelf geeft aan dat het om de div belasting gaat, maar iedereen kan feitenvrij spuwen op milieuclubs toch. Shell heeft altijd al kunnen doen wat het wil en komt nu de slachtoffer uithangen alsof zij het gepeste jongetje zijn.
  2. forum rang 4 M357 15 november 2021 13:20
    Groot gelijk Shell en respect voor deze beslissing. Als je niet welkom bent waarom zou je dan blijven? Nederland komt er nog wel achter hoe broodnodig bedrijven als Shell zijn voor de energietransitie en het warmhouden van de bevolking de komende 10 tot 20 jaar. De politiek in Nederland faalt met de VVD voorop. Het vestigingsklimaat in dit fijne land is al jaren aan het verslechteren met als resultaat dat veel meer bedrijven dan alleen de grote blikvangers vertrekken. Het gaat ook om het negatieve sentiment jegens dit soort bedrijven waar zij de buik vol van hebben. Nederlanders weten het allemaal zo goed met de regering en 2e kamer voorop die zich beide volledig laten leiden door de waan van de dag. Scoren op krantenkoppen in plaats van een duurzaam beleid en wie krijgen straks de rekening? juist, u en ik want het geld zal toch ergens vandaan moeten komen.
  3. forum rang 4 alexnr75 15 november 2021 13:24
    Jestbread,

    Jij denkt op dit draadje iedereen weg te moeten zetten als levend in vroegere tijden, maar naar buiten kijkend heb ik een vraag aan jou:

    Waar haal jij vandaag de energie vandaan om je huis warm te houden?

    livemegawatt.com/gemini/

    Waar zouden we zijn zonder RDS en collega's.
  4. forum rang 6 jonas 15 november 2021 13:25

    Taurus

    Ken je mevrouw IZDP niet? Deze mevrouw is uitbaatster van wat pandjes in Amsterdam en heeft enige vreemde GroenLinkachtige gedachten, maar is vooral net zoals een Sylvana Simons heel erg boos op anderen. Geeft eigenlijk niet waarom of waarover!

    Blijkbaar moeten alle grote bedrijven nu weer weg. Gevolg grote werkloosheid. Dat er dan ook minder mensen zijn die haar hoge huren kunnen betalen heeft mevrouw nog niet in de smiezen. Kost even tijd bij deze dame op leeftijd.

    Groet, Jonas
  5. forum rang 6 Jestbread 15 november 2021 13:28
    quote:

    alexnr75 schreef op 15 november 2021 13:24:

    Jestbread,

    Jij denkt op dit draadje iedereen weg te moeten zetten als levend in vroegere tijden, maar naar buiten kijkend heb ik een vraag aan jou:

    Waar haal jij vandaag de energie vandaan om je huis warm te houden?

    livemegawatt.com/gemini/

    Waar zouden we zijn zonder RDS en collega's.
    Ah kijk, je mag geen warm huis hebben als je denkt dat er iets moet veranderen in de wereld. Want dan ben je een hypocriet. Shell gaat helemaal niet verloren aan de wereld hoor, maar als je blijkbaar niet vindt dat carte blanche moet hebben (wat ze in feite al tientallen jaren hebben middels deals), ben je een milieugekkie.

    Ik kijk er meer naar dat als Shell echt vindt dat ze naar VK moeten dat ze dat vooral moeten doen. Men zoekt daar 1001 dingen achter en vooral de teloorgang van Nederland, maar ik ben het daar niet mee eens.

    Overigens, als je echt geïnteresseerd bent, ik verbruik zeer weinig gas en de stroom komt van windmolens. Mag ik nu wel wat vinden of?
  6. John48 15 november 2021 13:42
    Het is al eerder aangehaald door anderen boven maar een artikel recht uit het hart gegrepen. De BV Nederland wordt kapot gemaakt door milieuactivisten, rechters, bestuurders van het grootste pensioenfonds van diezelfde BV Nederland en politici zonder visie aan m.n. de linkerkant van het politieke spectrum die een duidelijke aversie hebben tegen Shell omdat Shell kennelijk iets vertegenwoordigt waar deze lieden zich niet in kunnen vinden en dat is gezond financieel ondernemerschap.
  7. mrC2 15 november 2021 13:45
    quote:

    drooglegging schreef op 15 november 2021 12:27:

    De koninklijke is er HE-LE-MAAL klaar mee met dat doorgedrukte activisme en die eindeloze milieu lobby, het wordt een Engelse BV(PLC)

    Reken maar dat er binnen in The Boardroom is gevloekt en gescholden op van alles en nog wat: "We gaan hier zo snel mogelijk weg als kan, Weg uit de EU, ik ga deze klus zelf afronden, de premier is niets meer dan een trekpop in dit land"

    De enorme geldstromen gaan opdrogen in ons landje, The City is er maar wat blij mee.

    De volgende in rij die dit land mogen verlaten zijn de NL grootbanken met ING voorop, gewoon uitvlaggen dus, de aandeelhouders zullen het juichend aanmoedigen.
    Welke enorme geldstromen? shell betaald alleen via de nam 250 miljoen belasting en waarschijnlijk krijgen ze een groter deel aan subsidies. Verder natuurlijk loonbelasting en btw.
    Verder moet nam nog steeds de inwoners van groningen vergoeden voor de gelede schade.
  8. mrC2 15 november 2021 13:53
    quote:

    Katsjinggg schreef op 15 november 2021 12:41:

    Unilever en Shell zijn pas het begin....een land waar gekkies zonder kennis en inzicht en rechters die hun persoonlijke dogma's opleggen is niet idealieter voor bedrijven... Nog even en er blijven enkel bedrijven over die donkergroen zijn maar verre van winstgevend, maar dan dat is wat het klootjesvolk wil blijkbaar
    ik ben in elk geval blij dat mijn pensioen niet vernietigd kan worden door wappies zoals ABP
    niet het begin maar de laatste 2 de rest is al weg.
  9. Beerbaron 15 november 2021 13:53
    Helemaal mee eens AJ,
    Alle boeroepers denken het morele hoogpad te nemen, maar ondertussen euro 95 aan de pomp want zo'n elektrische auto is zo duur. Dat past niet binnen mijn budget, want ik wil ook nog op vliegvakantie.
    Als iedereen elektrisch gaat rijden gaat Shell als energieleverancier vanzelf meer stroom leveren. Leuk dat ze ook afgelopen/huidige energycrunch als beste aanbieder honderdduizenden klanten van failliete aanbieders over mochten nemen.
  10. MartijnN1932 15 november 2021 13:57
    quote:

    izdp schreef op 15 november 2021 13:08:

    Tja, AJK je bent net zo'n fossiel als RDS.
    Ik ben superblij dat ze vertrekken net zoals ik met Unilever was.
    De hoofdkantoren van zulke bedrijven met hun cultuur kunnen we missen als kiespijn.
    Ze zijn een blok aan het been voor een samenleving die zich richt op de toekomst.
    Nu Hoogovens aanpakken: veel sneller moderniseren en zo niet sluiten die hap.

    En wat ik zo leuk vind is dat de markt altijd gelijk heeft: UNI en RDS zijn al tig-jaren een ramp voor iedere portefeuille.

    Dat mag u mij vertellen hoe u ziet dat UNI en RDS een ramp zijn voor iedere portefeuille,
    Ik boer er namelijk verdomd goed mee.

    ik zit er meerdere jaren in en heb een goed rendement weten te halen. ja er zijn af en toe wat schommelingen , maar altijd weer verdomd voorspelbaar.

    net als toen de olie op 40 dollar per vat stond, het zou de ondergang worden en nu op 80 dollar per vat, heerlijk toch.
    lekker bij gekocht op 9 euro.

    alleen inzien dat olie de komende jaren nog verdomd hard nodig is.
    al was het alleen al om al die windmolens te vervoeren over land en te plaatsen op zee..

    en laten we eerlijk zijn , in vergelijking met BP, Exxon, Total etc. is shell 1 van de olie bedrijven die nog het meest doet voor de nieuwe toekomst (hoe weinig het ook maar is van hun totale activiteiten, het gaat nog steeds om miljarden)

    Het is daarom ook jammer om Shell te zien verdwijnen, maar zeer begrijpelijk..

    en voor de andere heer die het had over de schuldvraag,
    Als iedereen stopt met het gebruik van fossiele motoren en plastics etc. dan zullen de oliemaatschappijen ook stoppen met het oppompen van olie.

    Er is nu eenmaal een verband tussen het oppompen en het verbruikt, stopt men met het gebruik er van dan zal er ook niet meer opgepompt worden.
    aangezien er geen winst meer in zit.

    Dat hebben we eerder gezien met al die schalie-gas en olie bedrijven in de VS. die stopten er nagenoeg allemaal mee toen het niet meer rendabel was..

    En ja ik heb voldoende zonnepanelen op het dak, huis extra geïsoleerd en ben overgestapt van diesel naar benzine, bij betere prijsstelling wordt het een hybride.

    Maar besef mij maar al te goed, dat veel kunststoffen en materialen die gebruikt worden zonnepanelen, windmolens, accu's en elektrische auto's allemaal als basis fossiele olie hebben.
  11. mrC2 15 november 2021 14:02
    quote:

    John48 schreef op 15 november 2021 13:42:

    Het is al eerder aangehaald door anderen boven maar een artikel recht uit het hart gegrepen. De BV Nederland wordt kapot gemaakt door milieuactivisten, rechters, bestuurders van het grootste pensioenfonds van diezelfde BV Nederland en politici zonder visie aan m.n. de linkerkant van het politieke spectrum die een duidelijke aversie hebben tegen Shell omdat Shell kennelijk iets vertegenwoordigt waar deze lieden zich niet in kunnen vinden en dat is gezond financieel ondernemerschap.
    Ze zouden inderdaad eens wat mee moeten betalen aan belasting, belachelijk dat ze dat moeten. Hopelijk vergoeden ze de groningers nog wel even voor hun schade aan de huizen voordat ze vertrekken die wachten daar al janren op.
  12. Warren B... 15 november 2021 14:09
    Iemand die het beste doorheeft dat de wereld duurzamer dient te worden is bij vele gelijk een milieu gekkie. Volgens mij begrijp je dan de lange termijn niet zo, want die 'gekkies' zijn een stuk minder gek dan de struisvogels ook hier. De oude multinationals zouden best meer ESG visie en beleid kunnen laten zien ipv rondshoppen welk land het belastingbijdrage minimaliseert. Vooral ook Shell heeft denk ik een morele verplichting meer maatschappelijke verantwoording af te leggen. Oh ja...Ik heb ze zelf ook in portefeuille.
  13. Flappentap 15 november 2021 14:15
    U “werkt” vermoedelijk in de gesubsidieerde sector of in de juridische adviessector die het in Groningen ook zo geweldig gedaan hebben voor de slachtoffers. Het milieu is een probleem maar bedrijven wegpesten of sluiten en meer werkeloosheid creëren is niet de oplossing. Of heeft u politicologie gestudeerd ,dat zou een hoop verklaren.
  14. tmark 15 november 2021 14:17
    Nou zeg wat een verzuurd gedoe hier weer.

    Hart onder de riem voor de mensen die hier tegen de artikelschrijver en de consensus op IEX in durven te gaan, zoals Jestrbread. Als je je huis verwarmen moet met gas; dit is toch geen reden om hypocriet te worden genoemd, dan kunnen we wel stoppen met zijn allen. Dan heeft dus niemand in Nederland een recht van mening.a Dat zou ik pas gek vinden
102 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links