Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tostradamus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 97
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 15 november 2021 08:15
    Dank Royce voor je inzicht en visie en je eigen kijk daarop.

    Je stelt nooit iedereen tevreden
    Altijd wel iemand met kritiek
    De ene dag word je aanbeden
    De andere dag de zwarte Piet
    Je stelt nooit iedereen tevreden
    Zorg dat je zelf tevreden bent
    Kijk in de spiegel met een glimlach
    Een blij gezicht kost je geen cent
  2. Joost mag het weten... 15 november 2021 11:38
    Philips -12%, Troo melde al een paar keer dat het er aan zat te komen trouwens, Royce ook al negatief, Vixie een beetje op, corona door het plafond, inflatiespoken in elke kast die je open doet en de AEX staat bijna op een record stand dit kan niet goed gaan......
  3. forum rang 6 d' Aandelen ' 15 november 2021 12:33
    quote:

    Rode wolf schreef op 15 november 2021 12:17:

    Wat een mazzel hadden ze he,oranje tegen montenegro.Wat een gepruts schoolpleintjesvoetbal.
    Met balletje rondspelen verslapt de aandacht, tegenstander onder druk houden maar wel zorgen dat de verdediging klopt en zich niet laat kloppen.
  4. forum rang 6 ttroo 15 november 2021 12:48
    U wilde Philips op de 41 euro en masse hebben. En nu niet meer?
    U weet het nog: CEO verwachtte dat iedereen zich ging vaccineren.
    U weet het nog: TTROO verwachtte dat een CEO zich met zijn of haar bedrijf bezig houdt om goede produkten af te leveren.
    En nu ziet u het resultaat als CEO's zich met andere dingen bezig houden.

    Maar ook het kabinet laat zich verrassen met Shell. Nee toch, verrassen? Dat kan echt niet.
    Ten eerste Unilever ging ze voor. U kent het wel. FF kijken UK of NL. NL doet groot, maar ze zijn klein. Ze hadden een zeer grote gas bel, maar die gaat bijna dicht. NL is zwaar anti gas en olie. Dividend belasting. Wel of niet afgeschaft? In ieder geval altijd heissa hierom. Nog een keer rustig kijken. NL heeft 8 minpunten. Maar ze zijn nog wel fiscaal voordelig. Maar wie voor hoe lang? En heeft Shell een deal kunnen sluiten met de UK belastingdienst? Al met al WEGWEZEN UIT NL.
    Je kunt echt niet verrast zijn met deze mededeling. Royal Dutch Shell wordt dan Shell. Weer een Royal Dutch die zich Unroyalled.

    Arcelor valt me nog mee. Lagere ijzer erts prijzen. Lagere staal prijzen. China die veel minder staal zal gaan gebruiken of minder staal groeiend zal zijn. Oftewel weer ouderwetse staal overschotten.

    Akzo. Ze kwamen de 102 wel voorbij, maar niet de 102.5. En daar ligt uiteindelijk wel de weerstand, die ze mogelijk doet gaan omkeren. Nog niet te veel vrezen TTROO, een tweetal of drietal euro's kunnen er wel meer van af.

    DSM. Die blijven goed gaan. Wel erg hoog.

    ASML. Gaan ze door. Boven die 755 euro. Anders gaat het nergens over bij ASML. Nee. Ze moeten hoger om door te zetten, anders loert de topvorming en kunnen ze zo weer een 30 a 35 euro punten zakken.

    Adyen. Ook niet voldoende overtuigend. Maar die zijn al aardig down gegaan. Misschien deze week nog wat zwakte en wie weet kunnen ze daarna gewoon weer aardig goed omhoog. Paypall ligt drama te wezen op Wall Street.

    Besi. Die 82 nieuwe hoogtes. Eerst maar dat proces afwacdhten.

    En Shell. Ja. Die ligt lastig. Een rebound moet ze toch wel naar een 20 midden kunnen brengen. Maar daarna is het de vraag. Het lijkt er op dat ze gepiekt hebben. En wordt dit een rebound naar een lagere top. We gaan het zien.

    Evergrande deelde niet mee in de ochtend vreugde op de Aziatische beurzen. Spanje doet ook niet lekker mee in de futures. Niet geheel vreemd, want Iberdrola zal niet lekker liggen. FF checken. Ze zijn toch naar het WK. Die vreugde slaat niet door richting de futures.

    Misschien Louis van Gaal vervangen door Mevrouw Wiegman. Die laat wel sterke resultaten zien in Engeland met het Vrouwen Elftal van Engeland. Het is maar een tip.

    Een oudwetste -10% voor de Flippen. Dat is lang geleden dat we dat hebben gezien bij een fonds.
    Dan moeten de resultaten of nieuwsberichten wel heel erg slecht zijn, want we zitten in een zeer goede beursperiode. Een voorbeeld hoe het toch fout kan doen bij een zeer goede aandelen markt.

    Rustige ochtend zie ik. Bij mij niets uit en in gegaan. Rustig afwachten op verdere acties. Mogelijk nog net te vroeg voor een verdere uitbreiding van de shorts.

    Yields willen niet. Het is wachten op de rebound in de yields.
  5. forum rang 9 Calimero 15 november 2021 12:59
    Leuk stukje voor ttroo ... :)

    In 1919, the English economist John Maynard Keynes called inflation a means by which "governments can confiscate, secretly and unobserved, an important part of the wealth of their citizens." If allowed to run out of control, the falling value of currency turns "the process of wealth-getting...into a gamble and a lottery."

    The sleeping monster awakes
    Opinion by Richard Galant, CNN

    Updated 1422 GMT (2222 HKT) November 14, 2021

    edition.cnn.com/2021/11/14/opinions/i...
  6. [verwijderd] 15 november 2021 13:13
    quote:

    'd Aandelen schreef op 15 november 2021 12:33:

    [...]

    Met balletje rondspelen verslapt de aandacht, tegenstander onder druk houden maar wel zorgen dat de verdediging klopt en zich niet laat kloppen.
    Het probleem is ze kunnen geeneens balletje rondspelen de helft kan nog geen bal goed aannemen
  7. forum rang 7 handyman6 15 november 2021 13:40
    Ach,al die bekertjes en toernooitjes... het interesseert de profs nada niks: ze komen opdraven ,omdat dat kontraktueel moet en wij ,het publiek, zo nodig " brood en spelen" willen,maar in feite doen ze alleen hun best voor de CL bokaal en die vele miljoenen.
    De rest aan potjes zal ze jeuken,gauw klaar met 1-0 tje,en liefst geen blessures oplopen,is hun motto.
    Bij de interviewtjes en verhaaltjes na zo'n sleurpartij ,druipt de weerzin er gewoon af: verplichte nummertjes,beste reporter.... en weer gauw de bus in!
  8. [verwijderd] 15 november 2021 13:41
    quote:

    handyman6 schreef op 15 november 2021 13:40:

    Ach,al die bekertjes en toernooitjes... het interesseert de profs nada niks: ze komen opdraven ,omdat dat kontraktueel moet en wij ,het publiek, zo nodig " brood en spelen" willen,maar in feite doen ze alleen hun best voor de CL bokaal en die vele miljoenen.
    De rest aan potjes zal ze jeuken,gauw klaar met 1-0 tje,en liefst geen blessures oplopen,is hun motto.
    Bij de interviewtjes en verhaaltjes na zo'n sleurpartij ,druipt de weerzin er gewoon af: verplichte nummertjes,beste reporter.... en weer gauw de bus in!
    Volledig eens
49 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links