Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Tesla OTC:TSLA.Q, US88160R1014

  • 149,840 18 apr 2024 22:00
  • -0,090 (-0,06%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 556.272 Gem. (3M) 100,9M

Tesla blow-off

7.729 Posts
Pagina: «« 1 ... 348 349 350 351 352 ... 387 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Bert12345 10 november 2021 08:48
    quote:

    voda schreef op 10 november 2021 01:43:

    Ik denk niet dat de auto de schuld treft....

    ‘Zelfrijdende’ Tesla richt ravage aan in ondergrondse parkeergarage naast het Binnenhof

    Een automobilist heeft dinsdagavond een flinke ravage veroorzaakt in een ondergrondse parkeergarage naast het Binnenhof in Den Haag. Met een Tesla reed de bestuurder, een oudere man, dwars door het hek dat nog dicht zat.

    Thomas Bosman 09-11-21, 22:56 Laatste update: 09-11-21, 23:10
    Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. Volgens de bestuurder zou de Tesla spontaan geaccelereerd hebben zonder dat de man op het pedaal zou hebben getrapt, meldt calamiteitensite Regio15. Er raakte niemand gewond.

    De schade in parkeergarage Museumkwartier, vlak naast het Tweede Kamergebouw, is fors. Deze werd dan ook afgesloten door de politie. Automobilisten konden de parkeergarage niet betreden. Een bergingsbedrijf en brandweerlieden kwamen ter plaatse om de auto op een veilige manier te bergen.

    www.ad.nl/den-haag/zelfrijdende-tesla...
    Met beelden: regio15.nl/nieuws/ongevallen/33835/we...

    Overigens denk ik, dat die gewoon geen zin had om te betalen. Die tarieven van tegewoordig......man man man.
  2. forum rang 10 voda 11 november 2021 07:55
    Musk verkoopt aandelen Tesla
    Voor omgerekend 5 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Elon Musk heeft recent voor omgerekend 5 miljard dollar aan aandelen Tesla verkocht. Dit blijkt uit documenten van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

    Hij oefende aandelenopties die hij ontvangt als onderdeel van zijn beloningspakket uit.

    In totaal ging het om circa 4,5 miljoen aandelen tussen maandag en woensdag.

    Dat Musk een pluk aandelen verkoopt is geen verrassing. Recent vroeg hij op Twitter aan zijn volgers of hij 10 procent van zijn belang moest verkopen.

    "Er wordt de laatste tijd veel ophef gemaakt over niet-gerealiseerde winsten die een middel zijn om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10 procent van mijn Tesla-aandelen te verkopen", aldus Musk zaterdag in een tweet. "Let op, ik neem nergens een contant salaris of bonus aan. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier voor mij om persoonlijk belasting te betalen, is door aandelen te verkopen".

    Zondag bleek 57,9 procent een verkoop door Musk te steunen. 42,9 procent stemde tegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 11 november 2021 09:07
    Elon Musk verloor $85 miljard aan vermogen in 3 dagen nadat het Tesla-aandeel 20% zakte, maar hij bezit nog steeds ruim $80 miljard meer dan Jeff Bezos
    Huileng Tan 22 uur geleden

    Chris Saucedo/Getty Images for SXSW© Aangeboden door Business Insider Nederland Chris Saucedo/Getty Images for SXSW

    Het is pas woensdag, maar Elon Musk, CEO van Tesla, zag deze week nu al zijn vermogen met 85 miljard dollar kelderen. Het aandeel van de elektrische automaker zakte bijna 20 procent sinds maandag.

    Volgens de Bloomberg Billionaires Index is Musk nu 288 miljard dollar waard. Daarmee blijft hij de rijkste persoon op aarde. De nummer twee op de ranglijst, Amazon-oprichter Jeff Bezos, is goed voor 206 miljard dollar.

    Het enorme vermogensverlies van Musk komt na een bijzondere tweet van de topman in het weekend. Zaterdag vroeg hij aan zijn 63 miljoen Twitter-volgers of hij 10 procent van zijn aandelen moest verkopen om belasting te betalen. Het antwoord was een overweldigend ‘ja’. Daarop daalde de Tesla-koers maandag met 7 procent.

    Op dinsdag volgde een nieuwe klap voor het aandeel door uitlatingen van de vermaarde shortseller Michael Burry. Hij suggereerde in een tweet, die inmiddels verwijderd is, dat Musk aandelen wil verkopen om schulden af te lossen. Daarop daalde de koers met nog eens 12 procent.

    Ook het nieuws dat Musks broer Kimbal, die ook deel uitmaakt van de raad van bestuur van Tesla, voor ruim 100 miljoen dollar aan Tesla-aandelen heeft verkocht viel niet lekker bij beleggers.
  4. forum rang 10 voda 11 november 2021 16:19
    opman van BMW valt Tesla aan om mindere kwaliteit en betrouwbaarheid - ook zou de groeistrategie van Elon Musk niet deugen
    Dennis Wilman 1 uur geleden

    EPA/Sascha Steinbach© 521 EPA/Sascha Steinbach

    Tesla heeft de luxe dat de vraag naar zijn elektrische auto's groter is dan de productiecapaciteit. Maar ook is bekend dat de Amerikaanse autofabrikant nog wel eens de kantjes ervan af loopt om het productietempo zo hoog mogelijk te houden. Dat levert regelmatig voertuigen op met schoonheidsfoutjes. En dat hebben ze bij concurrent BMW ook gemerkt.

    Topman Oliver Zipse van de Duitse autofabrikant BMW lijkt geen grote fan van Tesla. Tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Duitse krant Handelsblatt van afgelopen woensdag haalde Zipse uit naar het bedrijf van Elon Musk. "We hebben andere ideeën over de standaard voor kwaliteit en betrouwbaarheid", zei Zipse volgens persbureau Bloomberg. "We hebben een andere doelstelling als het aankomt op klanttevredenheid."

    Lees ook: Tesla verhoogt in de VS de prijzen van de Model S en de Model Y, vlak nadat het twee andere populaire modellen duurder maakte

    Zipse was daarmee nog niet klaar, want hij had ook kritiek op de manier waarop Tesla groeit. "Tesla is geen onderdeel van het premium-segment. Ze groeien vooral door prijzen te verlagen. Iets wat wij niet gaan doen, omdat we op lange termijn denken", gaf de topman van BMW aan.

    Tesla lijkt de laatste tijd overigens juist het tegenovergestelde te doen. Door de aanhoudende chiptekorten stijgen de prijzen van de Model S, 3, X en Y met enige regelmaat.

    Openlijke kritiek op Tesla
    Het is niet de eerste keer dat Zipse uithaalt naar Tesla. Eerder dit jaar uitte hij ook openlijk kritiek op de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's. Afgelopen februari dacht de topman van BMW dat Tesla de productie- en leversnelheid niet kon volhouden, omdat andere fabrikanten ook steeds meer elektrische auto's gingen verkopen.

    Op het moment van schrijven lijkt het statement van Zipse ietwat overmoedig geweest. Vorig jaar leverde Tesla net geen 500.000 auto's af. Dit jaar zijn er al 627.000 voertuigen bij klanten afgeleverd.

    BMW haalt het nog niet bij Tesla als je kijkt naar de verkoop van volledig elektrische auto's. Over de eerste negen maanden van dit jaar verkocht de Duitse autobouwer in totaal ruim 230.000 elektrische auto's. Tesla deed hetzelfde en een beetje meer in de maanden juli, augustus en september. Toen kwam de teller op 241.300 afgeleverde Tesla's.

    Maar dat wil niet zeggen dat Zipse geen punt heeft op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid.

    Business Insider vergeleek eerder de BMW i4 en de Tesla Model 3 met elkaar. Daaruit blijkt dat ze op papier heel dicht bij elkaar liggen en dat het vooral neerkomt op het niveau van afwerking.

    LEES OOK: BMW i4 vs Tesla Model 3 – dit is hoe de nieuwkomer zich verhoudt tot de benchmark

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/to...
  5. forum rang 10 voda 12 november 2021 16:55
    Elon Musk verkoopt nog meer aandelen Tesla
    Voor bijna 690 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Elon Musk heeft donderdag nogmaals een flinke pluk aandelen Tesla verkocht. Dit bleek uit meldingen bij de United States Securities and Exchange Commission.

    Oprichter Musk verkocht donderdag bijna 640.000 aandelen tegen een prijs ongeveer 1 procent boven de slotkoers van die dag. De verkoop leverde de miljardair nog eens 687,3 miljoen dollar op. Eerder deze week verkocht hij ook al 4,5 miljoen aandelen Tesla voor omgerekend 5 miljard dollar.

    Dat Musk aandelen verkoopt, is geen verrassing. Afgelopen weekend vroeg hij op Twitter aan zijn volgers of hij 10 procent van zijn belang moest verkopen.

    "Er wordt de laatste tijd veel ophef gemaakt over niet-gerealiseerde winsten die een middel zijn om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10 procent van mijn Tesla-aandelen te verkopen", aldus Musk zaterdag in een tweet. "Let op, ik neem nergens een contant salaris of bonus aan. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier voor mij om persoonlijk belasting te betalen, is door aandelen te verkopen".

    Na de verkoop van donderdag blijkt uit documenten dat Musk nog steeds indirect eigenaar is van circa 167,5 miljoen aandelen Tesla.

    Het aandeel Tesla daalt vrijdag 2,4 procent naar 1.038 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 6 gbakl 14 november 2021 13:05
    Avg. Volume 23,289,067 op dit enorme volume (er zijn ook idioot veel aandelen Tesla inmiddels in omloop) is een
    verkoopactie van Musk blijkbaar geen mispeer.

    het gaat bij dit aandeel veel meer om status en imago blijkbaar.
    elke grote of kleine dip wordt onmiddellijk opgepakt door koopjesjagers en believers.

    of dat eeuwig zo blijft is natuurlijk de vraag.
  7. fvmetelen 15 november 2021 09:32
    quote:

    Whiskeyjack schreef op 14 november 2021 00:45:

    ik werd zenuwachtig van die enorme zak aandelen die Musk wou verkopen dus ik heb mijn positie wat afgebouwd. Maar mijn god die koers blijft nog aardig liggen ook terwijl Musk al voor miljarden heeft verkocht. Dat valt mij mee.
    Het kan ook zijn dat grootbanken deze aandelen hebben gekocht om naderhand met winst te verkopen
  8. forum rang 10 voda 15 november 2021 16:58
    16:38
    Musk dreigt met meer verkopen

    Het begint er een beetje op te lijken alsof Elon Musk heel graag redenen wil zien om zijn aandelen Tesla
    TSLA -2,37% te verkopen zonder daarmee lastige vragen te beantwoorden over de waardering. Voor meer info over de dubieuze timing van zaken verwijzen we u graag naar het Weekboek van onze collega Ellen Vermorgen.

    Eerder stelde hij al voor om 10 procent van zijn aandelen te verkopen als zijn twittervolgers daarmee zouden instemmen omdat hij genoeg zou hebben van Democraten die zeuren over CEO's die nooit belasting hoeven te betalen omdat ze hun aandelen niet verkopen. En nu is Bernie Sanders de reden.

    De Democraat tweette: 'We moeten eisen dat de extreem-rijken hun eerlijke deel betalen'. Waarop Musk antwoordde: 'Ik blijf vergeten dat je nog altijd leeft'. In een tweede tweet zegt hij: 'Wil je dat ik meer aandelen verkoop Bernie? Dan moet je het gewoon zeggen.'

    En daarmee dreigt Musk dus met nog meer verkopen en dat duwt het aandeel Tesla 4,5 procent lager. Hier de onaardige tweets van de Tesla-CEO:

    twitter.com/elonmusk/status/145989123...

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ah...
  9. forum rang 10 voda 16 november 2021 07:27
    06:25
    Musk verkoopt opnieuw voor 930 miljoen dollar Tesla-aandelen

    De rijkste man ter wereld heeft via de uitoefening van opties voor 930 miljoen dollar aandelen Tesla verkocht. Vorige week verkocht hij ook al voor 6,9 miljard dollar aan aandelen.

    Elon Musk stelde een week geleden voor 10 procent van zijn aandelen te verkopen. Hij liet de keuze aan zijn volgers, die konden stemmen via een poll. Musk wakkerde daarmee het debat aan over een Democratisch voorstel voor een miljardairstaks. Enkele dagen later bleek dat de Tesla-CEO al aandelen had verkocht voor hij de Twitter-poll lanceerde.

    Afgelopen weekend ging hij in verband met de miljardairstaks in de clinch met Bernie Sanders. Tesla sloot gisteren 2 procent lager.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/az...
  10. forum rang 10 voda 16 november 2021 07:55
    07:51
    Michael 'The Big Short' Burry verdwijnt van twitter

    Wie deze morgen @michaeljburry zoekt op twitter, zal merken dat het account van de topbelegger niet meer bestaat. Nieuw is dat niet, Burry heeft de voorbije maanden geregeld zijn account verwijderd en geheractiveerd.

    Burry gaf op twitter commentaar op de verkopen van Tesla-aandelen door Musk. Hierop noemde Musk Burry 'een gebroken klok', waarna het account van Burry verdween.

    Burry werd wereldberoemd door zijn succesvolle gok tegen de huizenmarkt net voor de crash in 2008. Dat werd verfilmd in The Big Short.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/az...
  11. forum rang 10 voda 16 november 2021 11:22
    Musk blijft aandelen Tesla verkopen
    Voor ruim 900 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Elon Musk heeft opnieuw een flinke pluk aandelen Tesla verkocht en tegelijk toegekende aandelenopties uitgeoefend. Dit bleek uit meldingen bij de U.S. Securities and Exchange Commission.

    Oprichter en CEO Musk verkocht maandag ruim 934.000 aandelen. De verkoop leverde de miljardair nog eens zo'n 930 miljoen dollar op.

    De topman verkocht de afgelopen weken al meermaals aandelen Tesla, en inmiddels staat de teller op ongeveer 7,8 miljard dollar.

    Dat Musk aandelen verkoopt, is geen verrassing. Op Twitter kondigde de CEO zijn plannen meermaals aan.

    Ook Tesla-bestuurslid Kimbal Musk verkocht al aandelen Tesla, kort voor zijn broer Elon op Twitter voor het eerst zijn verkoopplannen aankondigde.

    Het aandeel Tesla lijkt dinsdag 1,4 procent lager te openen, nadat het aandeel maandag bijna 2 procent lager sloot op 1.013,39 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 6 gbakl 16 november 2021 18:31
    .Musk blijft aandelen Tesla verkopen
    Voor ruim 900 miljoen dollar

    .1,043.12+29.73 (+2.93%)
    As of 12:31PM EST. Market open.

    dat is uiteraard een prima aanleiding voor een volgende forse stijging want die verkoop was alweer
    veel minder dan de vorige verkoop.....dus positief uit te leggen !?!?!?
    .

7.729 Posts
Pagina: «« 1 ... 348 349 350 351 352 ... 387 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Voor wie dacht dat Tesla enkel auto's produceert

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links