Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dollar, goud en zilver omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 60
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 an12 12 november 2021 22:32
    quote:

    ttroo schreef op 12 november 2021 22:29:

    Ik woon in redelijk populair gebied, maar het valt me op, dat de cafe / restaurants een heel stuk rustiger zijn. Niet alleen vandaag. Na de vorige pers conferentie werd dat al duidelijk. Terrassen met 3G, coronpas is namelijk 3G, lijkt de oorzaak daarvan te zijn. Voor mij is het daardoor een stuk rustiger. Maar ik heb geen problemen met de geluidsoverlast van die cafe's / restaurants, omdat het zeker niet heel zwaar is. En met alle ramen dicht in huis hoor ik zelfs niets. Maar ik slaap graag met raam open. Het hele jaar door. Koud. Warm. Het maakt me niet uit. Amerikaanse beurzen hield het heel goed. Niettemin gaat dit een lagere top worden of een aanloop naar een hogere top? We gaan het volgende beursweek zien.
    Zit je nog steeds short?
  2. forum rang 9 Calimero 12 november 2021 23:36
    quote:

    Calimero schreef op 12 november 2021 22:18:

    [...]

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13802337...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13808063...

    Boring market ... muziekje dan maar ... prettig weekend

    www.youtube.com/embed/JN685U1kzlU?rel...
    Vergeet ik het patroon erbij te zetten .. dan zo maar ... mvg

    www.youtube.com/embed/YMDkw9SjEFc?rel...
  3. CmP wanabie 13 november 2021 13:51
    quote:

    snuf13 schreef op 12 november 2021 23:29:

    Hoe meer corona, hoe hoger de koersen!!

    Nog mooi van de week de AEnix callllls binnen geharkt....

    En dumpen maar weer......:-))) heerlijk

    Volgende week 830/840 en we stomen verder up!!!
    Als je daar zo zeker van bent waarom hou je die calls dan niet vast?
  4. forum rang 7 Doptieman 13 november 2021 14:30
    quote:

    gam gam schreef op 12 november 2021 19:04:

    Erg blij met de call van gisteren. En Doptievent had het goed he met aex 820. Fijn weekend mensen
    Precies mijn calls aex november goed verkocht aan het eind van de dag. 2x c nov 826 nog in portefeuille.

    maandag eens kijken of het oppompen nog,, iets,, verder gaat of dat er eerst weer 3 -4 puntjes stapje terug afgaat.

    De Beurscomputer berekend en bepaald !! We wachten af Ciaohh .
  5. [verwijderd] 14 november 2021 13:25
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 12 november 2021 20:39:

    Was een goed plan om (bijna) niet meer hier op het ouwel*llenforum te komen.

    Krijg je net zo'n handelscurve als 'je kunt 't of je kunt 't niet' Oboema (soms).

    Alleen wel nogal eenzaam.
    lekker bezig, ga zo door
    resultaat telt

    de rest is praatjes en tijdverdrijf
    zeg maar 99,5% van dit forum :)
  6. forum rang 9 Calimero 14 november 2021 18:23
    quote:

    Calimero schreef op 24 mei 2020 12:29:

    Agenda :

    One international identity that observes one set of universal values.
    Centralized control of public opinion through propaganda.
    A New World Order with rulers, subjects, and the illusion of democracy.
    A “zero-growth society” without prosperity or progress, only greater wealth and power for the rulers.
    Manufactured crises and perpetual wars.
    Establishing the UN as a de facto world government.
    Making NATO a world military.

    The ultimate goal: A One World Government with a single, global marketplace, policed by one world army, and financially regulated by one World Bank.

    We schieten al lekker op :)
    Tijdverdrijf :)

    www.youtube.com/embed/CKw9JA66H-A?rel...
  7. forum rang 6 ttroo 14 november 2021 20:41
    Het is net zo saai buiten de beurzen dan op de beursen. Nummer 11 tegen nummer 73. En drie raden. Jawel. Een gelijk spelletje. Twee honden vechten in de F1 om een been en de andere 18 die meedoen die rijden F1 als een baksteen.
    Super Saai. Allebei niet gekeken. Ik ben geen fan van het Oranje Voetbal Elftal en ik ben ook geen fan van de F1.
    Als er twee meedoen, kijk ik wel naar een sport als Tennis.

    Dat doet Wit Rusland en Rusland toch goed. Het overspoelen van Europa met vluchtelingen. Je weet hoe dat gaat. Eerst laat Europa dat een hele lange tijd toe, maar dan gaat het knellen en dus raakt dat meer en meer bekend overal en dan vervolgens komt er actie. Pro actief noemen ze dat ook nog eens. Schitterend toch. Al die troepen naar de grenzen. Tijd, energie en geld. Voor misschien een paar duizend vluchtelingen aan de grens. Ze hadden beter moeten denken toen ze Wit Rusland gingen straffen. Het is altijd leuk als je de straffen uitdeelt, maar als je straffen terugkrijgt, dan is het ineens een heel stuk minder leuk. En dit gedrag zien we steeds vaker. Jij straft mij. Ik straf jou.

    Nog mooier is het met Taiwan. Zeker in het kader van het milieu. Waar ze recentelijk nog een deal hebben gesloten.
    Ik weet niet of u ooit gekeken heeft op de land kaart? Maar Taiwan ligt niet naast de deur. Oftewel lekker hoor. Veel vliegtuigen de lucht in. Die zullen niet vliegen op electriciteit. Nucleair aangedreven oorlog schepen, mogelijk ook nog diesel aangedreven. Dan gaan we lekker van die oefeningen doen. Schieten met uranium. Ik hoor niemand meer dat dat schadelijk is voor de vissen die daar zwemmen. Geen Green Peace meneer of mevrouw. Terwijl het zowel voor Green als mogelijk voor Peace zeer belangrijk is.

    Net als de strijd voor rechten voor Afghaanse vrouwen. Is die er uberhaupt wel?! Is de emanciptatie van Afghaanse vrouwen ineens niet belangrijk. En de Chinese speelster. Nu eenmaal een actie op touw zal iedereen aan boord van die trein gaan springen. Maar waarom moest het zo lang duren in de Western Drugs & Debt World?

    Ik zit in twijfel met de beurzen. Aan de ene kant zie ik de VIX dalen. De grafiek neigt er heel veel naar. Aan de andere kant zit er een ook langdurige heel langzaam oplopende lijn in de VIX die aangeeft dat de VIX hoogstens nog een klein beetje verder daalt. De yields zou hoger moeten gaan deze week. Zo'n beetje alle yields van de grote en bekende landen. Braziliaanse yield kan het nog een weekje rustig aan doen, maar daarna moeten we vrezen voor nog hogere Braziliaanse yield en daarmee een flink lagere Bovespa.

    Die Chineze Real Esate Bubbel gaat en wordt steeds verder ontbubbeld. Of ze de klap nu langzaam of snel laat verlopen de ijzer erst futures zijn ingestort met 50% en de staal futures zijn ingestort met 10%. Voorlopig zal er niet heel veel meer gebouwd gaan worden dan de projecten die ze nog moeten afbouwen. CGC. China Ghost Cities. Heel Europa zou zo'n stad willen hebben. Maar China heeft het. Hier zien we ook waarom dit tot een probleem leidt. Veel te weinig vraag. Veel te veel aanbod. En dan kan zo'n Real Esate bubbel makkelijk 5 a 10 jaren duren. Ook in China. En als je deze twee parameters bij kinderen op een school voorlegt in een les over economie dan weten ze ons te vertellen dat dat niet goed gaat. Maar we houden van bubbels, wij als ouderen. Want wij weten het beter. En vervolgens doen we zo veel mogelijk tot niet alles om die bubbel maar in stand te houden. Sterker nog, het wordt alleen maar meer en meer met Ghost Cities.

    Die EUR USD met 1.1444. FED tapert. ECB tapert niet. Plus mogelijk vindt er steeds meer vraag naar dollars plaats. Dan kan uit vluchtgedrag zijn. Vluchten in de dollar. Dit wordt nog interessant omdat we op deze Aarde in schulden zwemmen. Niet de zee spiegel maar de schulden spiegel zou een wereld conferentie moeten hebben. En veel van deze schulden zijn ook nog eens in dollar. Dus au au au. Zeker als er meer en meer afgelost moet gaan worden. En dat zal zeker landen in de opkomende economieen zijn die daar last van gaan krijgen.

    Marib in Yemen gaat vallen. Er vinden steeds meer gevechten plaats overal rond de stad Marib. En een kleine minderheid kan nu eenmaal niet over al zijn. En dan vecht je langzaam een kansloze strijd. De Wereld kijkt toe. Iran heeft macht erbij.

    Hoeveel heeft Tesla als cash staan? $16 miljard. En hoeveel is/was de beurswaarde? Ruim $1.000 miljard.
    Technisch verkoopt Muskito Tesla aandelen perfect. Hij moet alleen de koers niet te ver doordrukken naar beneden anders ligt er nog geen gat van 3 a 5% om lager te gaan in Tesla. En hoe meer hij verkoopt, des te meer de shorters macht krijgen. Maar Muskito heeft nog steeds een hele grote positie. Het enige waar het mis kan gaan is persoonlijke activiteiten. Als het daar mis gaat en het onderpand moet gecashed worden of een gedeelte daarvan dan kunnen de shorters flinke schade gaan aanrichten. Tesla zelf is redelijk veilig. Maar ze moeten wel verder met nieuwe modellen. Want er komen steeds meer en meer concurrenten en ook steeds meer en meer produkten. En dan lijkt wel op een Chinese Real Estate Bubbel.

    Apple wordt ook interessant. Maar ze verkopen nog steeds goed, zeer goed met de Iphones. Ook zeer recentelijk stonden ze hoog in de lijsten. En ze komen met een drone. Maar Apple heeft nog steeds een nieuwe markt nodig. Want ze kunnen maar met moeite de hoge aandelen koers vast houden. Het levert ook zeer weinig meerwaarde op al die ingekochte aandelen.

    Gooi de Futures maar open. Nog drie uurtjes.
89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links