Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggersonderzoek: Saxo-platform slechter dan dat van Binck

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

87 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. optionem hominem 12 november 2021 12:30
    quote:

    J.Me schreef op 12 november 2021 01:39:

    [...]
    Dat is een goede vraag. Ik heb ook een account bij DeGiro geopend, maar dat platform bevalt mij eerlijk gezegd ook niet zo goed. Zo heb ik nog steeds niet gevonden hoe je kunt zien hoeveel dividend er per aandeel wordt betaald en hoeveel belasting er wordt ingehouden.

    Ik vind Overzichten >> Rekeningoverzicht en dan zoeken op "Dividend" het meest handig hiervoor.
    Kun je zelf een tijdspanne invullen.

  2. Rubicon 12 november 2021 12:51
    Ik ben mijn posities aan het liquideren en mijn rekening aan het leeghalen voordat de overstap over twee weken een feit is. Belangrijkste reden is dat ik nu al weet dat enkele fondsposities niet door Saxo ondersteund worden. Geen vertrouwen in het op korte termijn beschikbaar komen daarvan. Nadeel is wel dat ik rap nieuwe rekeningen moet openen bij meerdere banken om spaargelden onder de negatieve rente te duwen, maar het zij zo. Ik wacht wel even af en ga me rustig oriënteren op een andere broker. Deze Bincktransitie zal de geschiedenis in gaan als een van de grootste blunders op het gebied van klantbeheer.
  3. RonaldB 12 november 2021 13:02
    Ook ik ben van Binck naar Saxo overgeplaatst, en ik beaam dat het er minder op is geworden. Heb al zitten kijken naar mogelijkheden om over te stappen, denk daar ook nog steeds over. Die € 25,- per regel wordt toch wel vergoed. Heb meerdere support tickets geopend, die wel beantwoord zijn, ook is iets waarover ik geklaagd had aangepast, ik vermoed dat ik anders al was overgestapt. Ook moest ik klagen over dividenduitkering die niet had plaatsgevonden, uiteindelijk stond dit er 's avonds dan toch bij, met de dag erna een reactie dat ze zagen dat het dividend gewoon was uitgekeerd... die reactie irriteerde mij best wel, nog nooit meegemaakt dat het 's avonds pas uitgekeerd werd, en dan doen alsof er niets aan de hand is. Vraag mij af wat er was gebeurt als ik niet geklaagd had.

    De Binck app en website waren gewoon beter, en met Saxo loopt het gewoon niet zo soepel. Ik weet intussen wel de weg te vinden in de app, dat scheelt wel een beetje. Als je het mij vraagt, dan vind ik de scores nog best wel hoog. Voor Saxo zou ik minimaal per item nog een ster minder verwachten.

    Zal mij blijven verdiepen in andere brokers, denk niet dat er nog veel nodig is om mij te motiveren om over te stappen. Nog een keer rare fratsen en ik ben weg.
  4. Warren B... 12 november 2021 13:24
    Pas heb ik een enquete van Saxo gehad over hun app en website. Misschien dat Saxo achter de schermen wel bezig is om de klachten structureel op te lossen, maar ze zijn er niet transparant over. Nu het gevoel dat ik mijn geld toevertrouw aan een tweedehands autoverkoper. Vandaag weer na wat onderzoek een ETF geselecteerd uit hun lijst..... maar kan ook weer niet in gehandeld worden door gebrek aan KIID document. Je bent tegenwoordig al blij aan je een ETF kan vinden in hun aanbod die wel verhandelbaar is.
  5. Tiesiex 12 november 2021 16:03
    Moet ook nog over op 27/28 november. Gaat de Binck-bank weer een heel weekend dicht. Kijk er niet echt naar uit. Weet iemand of je zelf vantevoren kan nagaan of Saxo dezelfde ETF's aanbiedt als Binck. En wat gebeurt er als je bij Binck een ETF of aandeel hebt dat Saxo niet ondersteunt?
  6. jan123 12 november 2021 16:17
    quote:

    Tiesiex schreef op 12 november 2021 16:03:

    Moet ook nog over op 27/28 november. Gaat de Binck-bank weer een heel weekend dicht. Kijk er niet echt naar uit. Weet iemand of je zelf vantevoren kan nagaan of Saxo dezelfde ETF's aanbiedt als Binck. En wat gebeurt er als je bij Binck een ETF of aandeel hebt dat Saxo niet ondersteunt?
    Ze zeggen dat ze meer ondersteunen dan Binck, maar gezien eerdere reacties, kan het best zo zijn dat de ETF er wel is, maar dat je er niet in kan handelen.

    Je kan eens kijken via de volgende link.

    www.saxoinvestor.nl/sim/investor-demo...
  7. Willempie52 12 november 2021 16:47
    Al mijn geld is keurig naar de Saxo rekening overgezet, daar is niets van afgetrokken. Ik handel zelf regelmatig in turbo's en dat gaat allemaal supersnel. Waar ik wel aan moest wennen is dat als de hefboom te groot wordt dat dan de grafieken worden bevroren, maar dat is vanwege de (onzinnige) AFM regels. Ik moest wel erg wennen aan het Saxo platform, maar zie toch ook positieve dingen. Ik denk dat je de overstap toch wat tijd moet geven en niet meteen als een dolle stier moet willen overstappen. Wat wel een ramp is is de telefonische bereikbaarheid van de helpdesk, voor een simpele vraag hing ik na 1,5 uur toch maar op. Gezien het aftellen van het aantal wachtenden heb ik sterk de indruk dat er helaas maar één service medewerker beschikbaar is!
  8. tedje007 14 november 2021 09:10
    De vertrekregeling dat klanten die per sé weg willen bij Saxo Bank, waar dat normaal gesproken €25 per portefeuilleregel kost bestaat helemaal niet. Ik heb er nasr geïnformeerd, want ik wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk weg bij deze prutsers. Volgens de servicedesk is er sprake ve miscommunicatie......logisch....als saxo iets communiceert is het mis
    Schandalig om zo uitgeleverd te zijn aan zo'n bedrijf.
  9. J.Me 14 november 2021 09:24
    quote:

    an12 schreef op 14 november 2021 01:42:

    Er bestaat niet eens een kolom ‘dagresultaat’ in de overzichten.
    Dat is toch een ‘basiskolom’??
    Misschien begrijp ik je verkeerd.

    Bij SaxoInvestor staat het dagresultaat op de pagina 'Overzicht'. Rechts bovenaan.

    Het dagresultaat van individuele posities kun je beperkt zichtbaar maken. Op de pagina 'Overzicht' staat onder het woord 'Groepering [ Product | Geen ] een tandwieltje. Als je daar op klinkt, dan kun je de kolom 'Verschil sinds gisteren' toevoegen. Je ziet overigens alleen een procentueel verschil. Het koersverschil is inderdaad niet te zien. Net zo min als je producten nog naar onderliggende waarde kunt indelen (USD / EUR), zoals dat bij BinckBank wel kon. Ook kun je bij beleggingen in andere valuta dan de euro niet meer de historische waarde en de huidige waarde in die andere valuta bekijken. Ook dat was op het platform van BinckBank wél mogelijk.

    Per groepering kun je een andere keuze maken in de kolommen die worden getoond en de volgorde waarin deze worden getoond. Zelf heb ik in mijn overzicht per product de volgende kolommen en volgorde (L ? R):
    - Instrument
    - Valuta
    - Aantal
    - Hist. koers ecl. kosten
    - Huidige koers
    - Verschil sinds gisteren (%)
    - Hist. waarde excl. kosten (EUR)
    - Huidige waarde voor kosten (EUR)
    - Verschil sinds start (%)
87 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links