Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boskalis 2021 jaardraadje

508 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 guusje 11 november 2021 12:38
    quote:

    BowmoreBoerke schreef op 11 november 2021 12:01:

    Vreemde koersbeweging zo vlak voor de cijfers. Je zou er zomaar nerveus van worden....
    Zag er verleden week beter uit door het beurs sentiment worden de beleggers weer nerveus. Je zou haast zeggen het word morgen met de cijfers weer niks maar door klimaat verandering en daarbij het vele werk blijven we maar hoop hebben goede vooruitzichten wat de koers zal stijgen. Hoop nergens op valt het ook niet tegen.
  2. forum rang 4 ischav2 11 november 2021 13:34
    Met de bezetting van de vloot is niets mis mee, vooruitzichten 2de helft 2021 ook niet, orderboek goed gevuld.
    Alleen intrekkingen garantie overheid doet sentiment de das om. Benieuwd of Berdowski zich erover uit laat. Vernam op BNR dat Van Oord daar last van zou krijgen. Lijkt mij dat Boskalis ook effect van zou kunnen krijgen, ware het niet dat het orderboek gezond is.
  3. forum rang 5 Stork 49 11 november 2021 14:23
    quote:

    ischav2 schreef op 11 november 2021 13:34:

    Met de bezetting van de vloot is niets mis mee, vooruitzichten 2de helft 2021 ook niet, orderboek goed gevuld.
    Alleen intrekkingen garantie overheid doet sentiment de das om. Benieuwd of Berdowski zich erover uit laat. Vernam op BNR dat Van Oord daar last van zou krijgen. Lijkt mij dat Boskalis ook effect van zou kunnen krijgen, ware het niet dat het orderboek gezond is.
    "ergens" gelezen dat Boskalis er geen hinder van zal ondervinden; lijkt mij ook niet zo'n vreemde veronderstelling, want nauwelijks tot geen blootstelling bij mijn weten aan gas-of olie winning.
  4. forum rang 10 voda 12 november 2021 07:31
    PERSBERICHT: Trading update: Boskalis handhaaft EBITDA-jaarverwachting
    Papendrecht, 12 november 2021

    HOOFDPUNTEN DERDE KWARTAAL

    -- Druk kwartaal met een toename van de omzet

    -- Hogere vlootbezetting bij zowel Dredging als Offshore Energy

    -- Salvage: uitzonderlijk rustig kwartaal

    -- Orderportefeuille: EUR 5,1 miljard

    -- Stevige stabiele netto-kaspositie
    VOORUITZICHTEN 2021

    -- Dredging: druk tweede halfjaar met hoge hoppervlootbezetting

    -- Offshore Energy: stabiel marktbeeld conform eerste halfjaar

    -- Towage & Salvage: Towage stabiel beeld en Salvage rustig tweede halfjaar

    -- EBITDA-verwachting gehandhaafd: tweede halfjaar in lijn met eerste
    halfjaar
    Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een druk derde kwartaal afgesloten. De kwartaalomzet lag conform verwachting op een hoger niveau in vergelijking met het kwartaalgemiddelde uit het eerste halfjaar.

    Ook het afgelopen kwartaal hebben projecten in meer of mindere mate last gehad van de gevolgen van de COVID-19 pandemie. Internationale reis- en verblijfrestricties maken het onverminderd uitdagend om projecten en schepen operationeel te houden, zeker in het Verre Oosten, waar de extra kosten door COVID-maatregelen zwaar drukken op de marges van enkele projecten. Desalniettemin is Boskalis er ook in het afgelopen kwartaal in geslaagd de projecten uit te voeren, met een hogere bezetting van de schepen.

    De orderportefeuille bedraagt per eind september EUR 5,1 miljard en is daarmee gedaald ten opzichte van de recordstand van eind juni. In het derde kwartaal is voor ruim EUR 0,3 miljard aan werk aangenomen. De orderportefeuille is nog altijd zeer goed gevuld en biedt daarmee een stevig fundament voor de rest van dit jaar en de periode daarna.

    Voor geheel 2021 handhaaft Boskalis de EBITDA-verwachting. Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal het EBITDA-niveau in het tweede halfjaar in lijn liggen met de EUR 226 miljoen uit het eerste halfjaar.

    De financiële positie van Boskalis is nog altijd zeer solide en de netto-kaspositie van EUR 210 miljoen is vrijwel onveranderd ten opzichte van medio 2021.

    Operationele ontwikkelingen

    Het derde kwartaal bij Dredging & Inland Infra is conform verwachting verlopen. Uiteenlopende projecten in Azië (hoofdzakelijk in de Filipijnen en Singapore), Denemarken en Nederland hebben goed aan de omzet bijgedragen. De hoppervloot was in het derde kwartaal zeer goed bezet en de cuttervloot was in vergelijking met het eerste halfjaar eveneens beter bezet. De kwartaalomzet is in vergelijking met het kwartaalgemiddelde van het eerste halfjaar toegenomen.

    In het kwartaal is een variëteit aan kleinere projecten aangenomen. Naast diverse meerwerkopdrachten betroffen dit hoofdzakelijk projecten in Europa, het Midden-Oosten en Azië. Per saldo is het Dredging & Inland Infra orderboek licht teruggelopen ten opzichte van medio 2021.

    Bij Offshore Energy is het derde kwartaal goed verlopen. Binnen het cluster contracting hebben de offshore windactiviteiten in Taiwan en Europa in belangrijke mate bijgedragen aan de omzet. Bij het services cluster heeft Marine Transport & Services in belangrijke mate bijgedragen en Subsea Services heeft mede door de integratie van Rever Offshore de sterke lijn uit het eerste halfjaar vast weten te houden. De bezetting van de zware-ladingschepen lag fractioneel lager ten opzichte van het eerste halfjaar, daar waar de rest van de vloot (diving support vessels, kraan-, survey-, kabelleg- en valpijpschepen) beter bezet was.

    In het kwartaal zijn hoofdzakelijk werken aangenomen bij de services activiteiten (transport, subsea services en survey). Per saldo is het Offshore Energy orderboek ten opzichte van medio 2021 afgenomen.

    Binnen het Towage & Salvage segment kende Salvage na een financieel zeer sterk eerste halfjaar een uitzonderlijk rustig derde kwartaal. Bij Towage lag de bijdrage van de towage joint ventures in lijn met de operationele kwartaalbijdrage van het eerste halfjaar.

    Financiële positie

    De sterke financiële positie van Boskalis is in de loop van het kwartaal niet wezenlijk veranderd. Medio september is het EUR 100 miljoen aandeleninkoopprogramma afgerond en het lopende investeringsprogramma met onder meer het nieuwe kraanschip Bokalift 2 verloopt conform verwachting. De netto-kaspositie is nagenoeg stabiel op EUR 210 miljoen, exclusief IFRS16-gerelateerde leaseverplichtingen. Met de aanwezige liquide middelen en bankfaciliteiten heeft Boskalis thans een direct beschikbare financieringsruimte van ruim EUR 1 miljard.

    Vooruitzichten

    Op basis van de lopende projecten en gelet op de orderportefeuille staat Boskalis er goed voor. Desalniettemin spelen de gevolgen van stringente COVID-19 beperkingen in met name het Verre Oosten een belangrijke rol en is de definitieve start van het omvangrijke werk in de Filipijnen van groot belang.

    Voor 2021 verwacht de Raad van Bestuur, uitgaande van de vlootplanning en werken in portefeuille, en onvoorziene (COVID-19) omstandigheden voorbehouden, dat het EBITDA-niveau van het tweede halfjaar in lijn zal liggen met de EUR 226 miljoen uit het eerste halfjaar.

    Voor 2021 wordt een investeringsbedrag van circa EUR 375 miljoen verwacht met inbegrip van dry-dockings en de reeds eerder dit jaar aangeschafte offshore support en survey schepen. Eventuele acquisities zijn hierbij niet inbegrepen.

    FINANCIËLE AGENDA
    ---------------------------------------------------------
    10 maart 2022 Publicatie jaarcijfers 2021
    12 mei 2022 Trading update eerste kwartaal 2022
    12 mei 2022 Algemene Vergadering van Aandeelhouders
    18 augustus 2022 Publicatie halfjaarcijfers 2022
    11 november 2022 Trading update derde kwartaal 2022

    Consensus financiële prognoses

    Boskalis verzamelt voorafgaand aan de publicatie van de (half)jaarcijfers en geplande trading updates de financiële prognoses (estimates) van sell-side analisten die Boskalis volgen. Het gemiddelde van deze prognoses (consensus estimates) kan op de website van Boskalis worden geraadpleegd www.globenewswire.com/Tracker?data=2r... estimates.

    VOOR MEER INFORMATIE

    Investor relations:

    Martijn L.D. Schuttevâer

    ir@boskalis.com

    Pers:

    Arno Schikker

    press@boskalis.com

    T +31 786969310

    Dit is een persbericht van Boskalis op grond van artikel 17 paragraaf 1 van de European Market Abuse Regulation (596/2014).
  5. forum rang 10 voda 12 november 2021 07:56
    Boskalis ziet orders licht dalen
    Maritieme dienstverlener handhaaft outlook.

    (ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft in het derde kwartaal van dit jaar de orderportefeuille licht zien dalen, maar beschouwt deze nog altijd als afdoende om de outlook voor 2021 intact te laten. Dit bleek vrijdagochtend uit een tussentijds handelsbericht van de maritieme dienstverlener.

    De kwartaalomzet lag conform verwachting op een hoger niveau in vergelijking met het kwartaalgemiddelde uit het eerste halfjaar.

    De orderportefeuille noteerde eind september op 5,1 miljard euro, een lichte daling ten opzichte van de stand van eind juni, dat toen volgens Boskalis een recordstand betekende.

    De netto-kaspositie bedraagt 210 miljoen euro, vrijwel gelijk aan het peil van eind juni van dit jaar.

    Outlook

    Onvoorziene omstandigheden voorbehouden zal de EBITDA in het tweede halfjaar min of meer een gelijk niveau kennen als de 226 miljoen euro uit het eerste halfjaar.

    De gevolgen van de coronabeperkingen spelen volgens het bedrijf in met name het Verre Oosten een belangrijke rol. De definitieve start van het omvangrijke werk in de Filipijnen acht Boskalis verder van groot belang.

    Voor 2021 wordt een investeringsbedrag van circa 375 miljoen euro verwacht met inbegrip van dry-dockings en de reeds eerder dit jaar aangeschafte offshore support en survey schepen. Eventuele acquisities zijn hierbij niet inbegrepen.

    Het aandeel Boskalis sloot donderdag 0,6 procent lager op 26,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 10 voda 12 november 2021 08:39
    Boskalis heeft €5 mrd aan orders en herhaalt verwachtingen
    Carel Grol 08:21

    Boskalis heeft 'een druk derde kwartaal' gehad. Het maritieme concern maakt in een trading update geen cijfers bekend over de nettowinst of omzet, maar herhaalt de verwachting dat het bruto bedrijfsresultaat (ebitda) in de tweede helft van het jaar ongeveer net zo hoog zal zijn als in het eerste halfjaar. Toen kwam de ebitda uit op €226 mln.

    'Internationale reis- en toegangsbeperkingen maken het net zo uitdagend als altijd om projecten en schepen operationeel te houden', stelt Boskalis. Dat geldt vooral in het Verre Oosten. 'De extra kosten als gevolg van covid-maatregelen wegen daar zwaar op de marges van bepaalde projecten.'

    Sterke financiële positie
    De orderportefeuille is iets afgenomen ten opzichte van eind juni. Aan het einde van september had Boskalis voor €5,1 mrd aan werk in de boeken. 'De orderportefeuille is nog steeds zeer goed gevuld, en biedt daarmee een solide basis voor de rest van dit jaar en de periode daarna', aldus Boskalis.

    Het bedrijf uit Papendrecht staat bekend om zijn sterke financiële positie. Daar is weinig aan veranderd in het voorbije kwartaal. Met de cash die voorradig is en de bankfaciliteiten, heeft het bedrijf een financieringsruimte van meer dan €1 mrd.

    Vliegveld van Manilla
    Boskalis meldde in december vorig jaar dat het land gaat aanleggen waar de internationale luchthaven van Manilla zal komen. Het is een project van €1,5 mrd. 'Deze opdracht met een historisch ongekende omvang is een fantastische aanwinst voor Boskalis', zei bestuursvoorzitter Peter Berdowski indertijd, in een schriftelijke verklaring. 'Met dit project hebben we de inzet van onze grote baggerschepen voor de komende jaren veiliggesteld.'

    'Op basis van projecten in uitvoering en de orderportefeuille staat Boskalis er goed voor', concludeert het bedrijf. 'Desondanks spelen de gevolgen van strenge covid-19-beperkingen, met name in het Verre Oosten, een belangrijke rol. De definitieve start van het omvangrijke project in de Filippijnen is van groot belang.'

    Boskalis heeft een beurswaarde van €3,5 mrd. Het bedrijf staat genoteerd aan de Midkap. De koers is dit jaar ruim 17% gestegen.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1419068/boskalis-...
  7. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 12 november 2021 08:45
    Ik deel de bewondering voor die mooie stukje "Hollands Glorie", maar ondanks dat de koers in historisch perspectief relatief laag staat, kan ik het aandeel Boskalis niet echt goedkoop vinden. Voor de aardigheid hieronder het (niet voor incidentals geschoonde) resultaat van de afgelopen jaren:

    jaar/wpa/dividend
    2017/1,15/1,00
    2018/-3,29/0,50
    2019/0,50/0,00
    2020/-0,74/0,50
    2021T/1,06/0,50

    Kortom, als ik dit rijtje zo zie, vraag ik me af waarom ik godsnaam €26 voor een aandeel Boskalis zou betalen; wellicht dat de winstgevendheid de komende jaren wat/fors verbeterd, maar dan nog... als je de gemiddelde winstgevendheid over een hele cyclus/langjarig neemt word ik er in ieder geval niet vrolijk van!
  8. forum rang 4 guusje 12 november 2021 09:00
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 12 november 2021 08:45:

    Ik deel de bewondering voor die mooie stukje "Hollands Glorie", maar ondanks dat de koers in historisch perspectief relatief laag staat, kan ik het aandeel Boskalis niet echt goedkoop vinden. Voor de aardigheid hieronder het (niet voor incidentals geschoonde) resultaat van de afgelopen jaren:

    jaar/wpa/dividend
    2017/1,15/1,00
    2018/-3,29/0,50
    2019/0,50/0,00
    2020/-0,74/0,50
    2021T/1,06/0,50

    Kortom, als ik dit rijtje zo zie, vraag ik me af waarom ik godsnaam €26 voor een aandeel Boskalis zou betalen; wellicht dat de winstgevendheid de komende jaren wat/fors verbeterd, maar dan nog... als je de gemiddelde winstgevendheid over een hele cyclus/langjarig neemt word ik er in ieder geval niet vrolijk van!
    Waarom ben je dan hier dan heb je hier niks te zoeken dan ga je moedigvoorwaarts naar andere aandelen toch.
  9. Het tientje van Theo 12 november 2021 09:06
    quote:

    MOEdig Voorwaarts schreef op 12 november 2021 08:45:

    Ik deel de bewondering voor die mooie stukje "Hollands Glorie", maar ondanks dat de koers in historisch perspectief relatief laag staat, kan ik het aandeel Boskalis niet echt goedkoop vinden. Voor de aardigheid hieronder het (niet voor incidentals geschoonde) resultaat van de afgelopen jaren:

    jaar/wpa/dividend
    2017/1,15/1,00
    2018/-3,29/0,50
    2019/0,50/0,00
    2020/-0,74/0,50
    2021T/1,06/0,50

    Kortom, als ik dit rijtje zo zie, vraag ik me af waarom ik godsnaam €26 voor een aandeel Boskalis zou betalen; wellicht dat de winstgevendheid de komende jaren wat/fors verbeterd, maar dan nog... als je de gemiddelde winstgevendheid over een hele cyclus/langjarig neemt word ik er in ieder geval niet vrolijk van!
    Haha, dit zal niet gewaardeerd worden hier, je mag niet anders denken of kritisch zijn, dan word je gecanceld, hahaha.
508 Posts
Pagina: «« 1 ... 18 19 20 21 22 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 0,00%
EUR/USD 1,0636 -0,07%
FTSE 100 7.877,05 0,00%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.381,67 +0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links