Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 77,240 25 apr 2024 12:21
  • +0,340 (+0,44%) Dagrange 76,080 - 77,500
  • 57.402 Gem. (3M) 376,4K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 317 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 9 november 2021 20:03
    quote:

    Kaar$ schreef op 9 november 2021 17:55:

    Stukje NEWT bijgekocht, we wisten toch al dat die business zou wegvallen? Vind het iets wat overdreven.
    Ja. Zie net dat het -12% is. Er is niets mis met Newtek. Sloan is heel positief (maar ik moet de call nog luisteren).

    Voorzichtiger ben ik met OHI. Daar heb ik de call van geluisterd. Overigens krijg ik hieruit de indruk dat het een goed geleid bedrijf is. Ze hebben nu 3 zorgverleners die niet betalen. Ze hebben nog inkomsten kunnen boeken omdat die allemaal collateral / wisselbrieven / waarborgsommen moesten storten. Maar dat onderpand raakt wel een keer op. Er is wel een probleem, sommige staten geven geen extra ondersteuning en daar wordt het voor sommige zorgverleners moeilijk. Alle zorgverleners in financiële problemen zitten ook in die staten. OHI zit er wel bovenop en ze zijn aan het herstructureren. De bezettingsgraad van die facilities neemt maar langzaam toe. Onderhand niet meer zo zeer omdat mensen er niet heen zouden willen. Dat is nu wel voorbij, de meesten zouden het zo weer vol krijgen. Ze hebben nu het nijpende probleem dat ze het benodigde personeel niet kunnen vinden, of via uitzendbureau’s moeten nemen en dat is schreeuwend duur (ik hoorde *4). Daar is het nog lang niet genormaliseerd. Ik krijg wel het gevoel dat ze het kunnen handelen.
  2. forum rang 5 QueSera 10 november 2021 08:38
    Van de week stond al een groot artikel in het FD over de klachtenregen mbt de overgang van Binck naar Saxo. Vanmorgen lees ik dat het zo erg is dat de VEB een gratis vertrekregeling heeft uitonderhandeld. Overboeken naar een andere broker kost nu niets. Dat hebben ze alleen niet bekend gemaakt aan hun klanten. Dat moet ik in de krant lezen en ja hoor, daar staat dat je er specifiek om moet vragen bij een klantenservice die doorgaans onbereikbaar is. Ik denk dus niet dat ik hiervan gebruik maak. Ik laat niets meer over aan die koekebakkers. Ik verkoop de boel wel en houd alles in eigen hand.

    Ik wacht nog steeds op mijn speciaal dividend van Capital South West van 30 september. Ik heb er ook Binck over geschreven. Die hebben ondertussen bevestigd dat ze bij Saxo inderdaad niet kunnen rekenen en dat ik nog recht heb op 20 dollar. Ze hebben het doorgegeven aan Saxo. Ik wacht nog steeds op dat bedrag en het is doodse stilte van de kant van Saxo. Het is een klein bedrag, ik lig er niet wakker van, maar je moet toch wel op kunnen vertrouwen dat je broker het dividend correct kan handelen en ook de beginselen van procentrekenen onder de knieën heeft? Vooral als je drie rapportages door moet om te begrijpen of er nu ook cash het geld is aangekomen en niet alleen maar virtueel is aangekondigd. Ik ben er helemaal klaar mee.

    Ik heb nu de link van @AVM voor IB. Ik ben er nog niet mee aan de slag omdat ik nog in mijn vakantiehuis zit en daar geen beschikking heb over een scanner/printer. Over een week of zo ga ik terug om dit soort dingen te regelen, daarna inpakken, alles opzeggen, de boel opslaan. Een erg knusse kerst wordt het niet dit jaar. Half januari gaan we opleveren.
  3. forum rang 5 QueSera 10 november 2021 10:42
    quote:

    LTOke schreef op 10 november 2021 09:47:

    Eind januari heb je dan een dik gevulde portefeuille bij IB staan.
    Lekker rentenieren en het het hele jaar vakantiegevoel in je vakantiehuis!
    Ja. Dat is zo. Alleen gaan we niet permanent wonen in ons vakantiehuis. We gaan wel degelijk een ander huis kopen.
    Het is heerlijk in mijn vakantiehuis, maar als dit erg lang gaat duren dan raakt je horizon toch vrij beperkt. Dus het overgrote deel van het geld gaat zitten in een nieuw huis. Is maar goed ook, ik zou het niet allemaal willen beleggen, het moet wel een beetje relaxed blijven dat beleggen en niet ontaarden in torenhoge verantwoordelijkheid.

    Het leukste van een vakantiehuis is dat je erheen kunt. Om dat te kunnen moet je ook eerst weggaan. We gaan een echt huisje kopen (ipv een appartement) in een kleinere stad op fietsafstand van ons vakantiehuisje. Dan kunnen we de stad en zee lekker afwisselen.
  4. Kaar$ 10 november 2021 14:35
    quote:

    LTOke schreef op 10 november 2021 13:32:

    Heeft één van de medebeleggers in IBM wel al een dividendregel in beeld?
    Zouden gisteren ex zijn gegaan, maar niets van te zien bij DeGiro.
    Wellicht zijn ze nog druk met de afrekening van de fracties van de spin-off van vorige week.
    Het is een wonder, maar bij Saxo ziet ik het.
  5. forum rang 8 Branco P 10 november 2021 16:08
    Ik heb de volgende terugkoppeling van Saxo op dividendinhouding USA aandelen:

    Geachte Meneer xxx,

    Wij verontschuldigen ons voor de vertraging in onze reactie.

    Als Saxo klant is de W-8BEN al actief op uw rekening, u hoeft verder geen stappen te ondernemen.

    Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Met vriendelijke groet,
    Saxo Bank


    Dus kennelijk kan ik "onbezorgd" in USA aandelen stappen
  6. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 11 november 2021 09:15
    Oh, dit aandeel zit er wel heel mooi uit! Dividend Champion met 47 jaren dividendstijgingen achter elkaar.
    Ik heb alleen de pech (geluk voor jou ;-)) dat die het afgelopen jaar nogal is gestegen, waardoor als ik nu instap ik dat ga doen op een all time high, en mede daardoor een dividend% van slechts 1.8% ($4.16/$230).

    Nu is het zo dat als ik tijdens de tijdelijke dip eind september was ingestapt (6 weken terug was de koers nog ca $200), dat niet zo vreselijk veel had gescheeld: ca 2.1% (%4.16/$200). Wat dat betreft kan ik misschien gewoon toch maar alvast met een klein plukje instappen en kijken of de koers nog wil terugzakken waarna ik de positie verder uitbouw. Het is jammer dat het aandeel niet is gesplitst met een lagere unitprijs, want dan zou ik zonder problemen put opties hebben geschreven in afwachting van een pullback. Maar ik heb nu geen trek (in de kans) om in klap $23.000 (100*230) in dit aandeel te moeten steken. Misschien dat ik er maar gewoon alvast een paar koop (dan staat die alvast in de mix) en dan ga afwachten of er bijkoopmomenten komen.

    Dit artikel in SA geeft eigenlijk wel een beetje weer, wat mijn gedachten zijn: mooi aandeel, maar misschien niet het beste instapmoment op de huidige koers (zal je zien dat die hierna als een raket verder omhoog schiet...)
    seekingalpha.com/article/4463786-auto...
  7. robutrecht 11 november 2021 10:01
    tja wat er nu aan de hand is in aandelen land: welk aandeel staan nu niet hoog? Het wordt voor mij ook steeds lastiger om de pareltjes eruit te kiezen die nu nog dik gaan groeien.
    ADP is al 5 jaar aan het groeien en stijgen. Waarom zou dat niet gewoon doorstijgen?
    Ik denk dat ik mij met de komende aankopen echt ga storten op de dividendgroeiers en niet op de koers.
    ADP heeft een gemiddelde dividendgroei over de afgelopen 5 jaar van 11,6% en zelfs over de afgelopen 10 jaar van 11,2%.
    Buy and hold forever aandeel.
  8. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 11 november 2021 10:58
    @zitzak: ik weet niet of we het over hetzelfde aandeel hebben, maar ik zie een aandeel met een koers van $150 in 2006 dalend naar ca $2 in het heden, en in het afgelopen jaar schiet die op en neer tussen %0.50-$2.20. Dus misschien kan je een link geven met meer info of zelf aangeven wat er zo aantrekkelijk is, waardoor het aandeel ook voor cashflow beleggers een niet te missen no-brainer kans is? ;-)

    @robutrecht: ik heb een kooporder ingelegd voor 5 stuks, dan steek ik mijn tenen alvast in het water, en dan zal ik met dividendjes (van andere aandelen) die herbelegd moeten worden af en toe wat bijkopen, totdat er een echte pull back is, waarna ik wat meer ga bijkopen, zodat die een serieuzere plek in kan gaan nemen in mijn ICT/Media/eCommerce-sector.
  9. Zitzak500 11 november 2021 13:14
    @AVM, ja dat is die inderdaad :-). De business was voorheen vooral gefocust op bioscopen (wat er in 2006 gebeurde, geen idee). Sinds 2015, maar vooral sinds 2019 zijn ze zich meer en meer gaan richten op online streaming. Ze hebben veel eigen ïndependent" content en ze hebben heel veel partnerships. The Bob Ross Channel (mijn favoriet), Real Madrid Channel, Horror-meuk, etc. Inkomsten worden gegenereerd door advertenties, maar ook abonnees. Ik zie het als een soort Netflix voor de nichemarkt, maar ook richten ze zich op China en India. Ze zijn overigens ook bezig met NFT (iets met crypto) maar daar snap ik niet zoveel van.

    Groeicijfers zijn afgelopen kwartalen "double and triple digits". Afgelopen kwartaal werd zelfs al winst gemaakt (vrij uniek voor een pennystock). Ze zijn bovendien schuldenvrij. Ze hebben een deal met een investeerder dat ze kunnen beschikken over 50 miljoen dollar (19 miljoen aandelen tegen $2.43). Koersdoelen van $3+ zijn al afgegeven.

    Ben het overig met je eens dat het een vrij volatiel aandeel is. :-) En het is er wel één voor de long. Maar als je kijkt naar de marketcap, dan is die nog niet zo gek hoog. Er zijn bedrijven met minder resultaat die een veel hogere marketcap hebben.

    Ik ben zelf overigens ingestapt bij 0.90, en ben sindsdien gaan bijkopen. Met heel veel ups en ook heel veel downs. Momenteel een leuke plus, met een GAK van $1.60.

    "From Oct 11th PR

    Also we expect our recent record growth to continue. Having just reported 2 quarters in a row of triple digit streaming revenue growth, and having booked net income of over $5 million last quarter, we once again had a very strong fiscal second quarter even though it is a seasonally slow period. We are very eager to speak with you again in November about our second quarter results ended September 30th, and rapid business progress."

    Wat oudere analyse:
    www.nasdaq.com/articles/cinedigm-stoc...
  10. Petex 15 november 2021 13:28
    quote:

    robutrecht schreef op 15 november 2021 13:23:

    het is volgens mij geen splitsing. Maar een verkoop volgens mij. En in plaats van een extra dividend krijg je Orion aandelen.

    Your O will be exactly the same. You will receive 1 share of ONL for every 10 shares of O you own as of today. You can keep or sell the ONL shares
    een fusie van Realty Income met VEREIT, waarna het grootste gedeelte van de kantorentak is afgesplitst in een nieuw bedrijf Orion Office Reit Inc..
    Daarvan krijgen we als Realty Income aandeelhouder inderdaad per 10 aandelen "O" een aandeel van Orion Office Reit Inc..
6.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 89 90 91 92 93 ... 317 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links