Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel KPN Koninklijke AEX:KPN.NL, NL0000009082

  • 3,378 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,370 - 3,410
  • 9.601.239 Gem. (3M) 13,9M

PB

2.607 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 131 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 november 2021 07:02
    KPN plaatst duurzame obligatie

    Door ABM Financial News op maandag 8 november 2021
    Views: 2.197

    (ABM FN-Dow Jones) KPN heeft maandag met succes haar eerste Sustainability-Linked Obligatie uitgegeven voor een bedrag van 700 miljoen euro. Dit maakte het telecombedrijf nabeurs bekend.

    De obligatielening heeft een looptijd van 12 jaar en een couponrente van 0,875 procent per jaar.

    KPN verbindt de rente op deze obligatielening aan de doelstelling om eind 2030 de CO2-uitstoot in de totale keten met 30 procent te verminderen. Als het bedrijf hier niet tijdig in slaagt, kan dit leiden tot een couponverhoging van 0,375 procent voor de periode van 15 november 2031 tot de aflossingsdatum.

    "Met deze obligatielening benadrukken we onze duurzaamheidsambities en dragen we bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Onze doelstelling om CO2-emissies in de hele keten te verminderen, koppelen we direct aan onze financieringsstrategie. Als we achterblijven, voelen we dat direct in onze portemonnee. Dat is een extra prikkel om te zorgen dat we in 2040 netto geen CO2-uitstoot in de gehele keten meer hebben", zei CFO Chris Figee van KPN in een toelichting.

    Bron: ABM Financial News
  2. forum rang 10 voda 6 december 2021 08:33
    KPN en APG gaan verder met uitrol glasvezel
    Voor 170.000 extra klanten in verafgelegen gebieden.

    (ABM FN-Dow Jones) KPN en pensioenbeleggers APG gaan via hun joint venture Glaspoort nog eens 170.000 extra huishoudens van glasvezel voorzien. Dit maakte KPN maandag voorbeurs bekend.

    KPN ontvangt circa 85 miljoen euro voor belastingen als vergoeding voor de kosten die het telecombedrijf maakt.

    Daarvan ontvangt het telecombedrijf 30 miljoen euro bij aanvang en de resterende 55 miljoen euro als bepaalde mijlpalen zijn behaald.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 7 december 2021 08:29
    Gerard van de Aast nieuwe voorzitter raad van commissarissen KPN

    Door ABM Financial News op dinsdag 7 december 2021
    Views: 39

    (ABM FN-Dow Jones) Gerard van de Aast wordt de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van KPN. Dit werd dinsdag door het telecombedrijf bekendgemaakt.

    Van Aalst volgt Duco Sickinghe na de aandeelhoudersvergadering op 13 april 2022. Sickinghe stapt na een tweede termijn op als voorzitter.

    Van Aalst is al sinds april dit jaar lid van de raad van commissarissen van KPN.

    Claudia Zuiderwijk stapt na twee termijnen eveneens volgend jaar op als lid van de raad van commissarissen.

    Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw vullen de lege plekken op. Koelemeijer is professor aan Nyenrode, terwijl Vergouw sinds 2016 CEO van Interpolis is.

    Bron: ABM Financial News
  4. forum rang 10 voda 8 december 2021 09:29
    Viaplay sluit distributiedeals met KPN en VodafoneZiggo
    Streamingdienst beschikbaar voor klanten in Nederland.

    (ABM FN-Dow Jones) Viaplay heeft distributiedeals gesloten met KPN en VodafoneZiggo met een looptijd van meerdere jaren. Dit maakte de Zweedse streamingdienst woensdagochtend bekend.

    Door de deals met KPN en VodafoneZiggo kan Viaplay miljoenen huishoudens bereiken, wanneer de dienst lanceert in Nederland op 1 maart volgend jaar. Klanten van beide telecombedrijven kunnen een abonnement op Viaplay toevoegen aan hun entertainmentpakket of los afsluiten.

    Viaplay zal onder meer Hollywood-films en -series, originele content en live sportwedstrijden aanbieden, waaronder Formule 1.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 9 december 2021 08:09
    Zeldzame AFM-boete bewijst: verplichte shortmelding makkelijk te omzeilen
    Sonny Motké Marianne Slegers 8 dec   19:20

    De Amsterdamse effectenbeurs op Beursplein 5. Brits fondshuis Jupiter krijgt van de AFM een boete wegens het niet tijdig melden van shortposities in negen AEX-bedrijven. Foto: Kim van Dam/ANP

    Een uitzonderlijke gerechtelijke uitspraak bevestigt volgens experts dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) lastig kan controleren of beleggers short zijn gegaan. Zij komen tot die conclusie nadat de Rotterdamse rechtbank een Britse vermogensbeheerder heeft veroordeeld wegens het niet melden van meer dan zeventig shortposities in negen AEX-bedrijven, waaronder KPN en Galapagos.

    De AFM stelt 'wel degelijk' na te kunnen gaan of partijen short gaan, en veel informele handhaving toe te passen.

    Deze zaak kwam echter pas aan het licht nadat een vermogensbeheerder in 2018 zelf aan de bel had getrokken bij de toezichthouder. Op dat moment had het bedrijf al ruim drie jaar geen AFM-melding gedaan. De volgens de rechter 'zeer omvangrijke en ernstige' overtreding leidde tot een boete van €250.000. Het is pas de tweede geldstraf die de AFM uitdeelde aan een buitenlandse vermogensbeheerder.

    Het bedrijf dat de boete moet betalen, Jupiter Investment Management, heeft besloten niet in hoger beroep te gaan. Een woordvoerder van het in Londen beursgenoteerde Jupiter meldt dat sprake is van 'een erfeniskwestie', omdat de fouten zijn begaan door een partij die het pas vorig jaar heeft overgenomen.

    Transparantie
    De verplichting om shortposities te melden is ingesteld om de transparantie te bevorderen voor zowel de toezichthouders als beleggers. Bij shorten wordt een aandeel geleend en verkocht, in de hoop het tegen een lagere prijs terug te kunnen kopen. De belegger speculeert daarbij op een koersdaling. Doorgaans wordt een shortpositie dus genomen in een bedrijf dat in slecht weer zit.

    Jasper Haak, partner bij adviesbureau AF Advisors, wijst erop dat de AFM het te laat melden van een shortpositie moeilijk kan controleren. 'Dat zouden ze dan via data van verschillende beurzen en jaarverslagen moeten doen. Maar alle beleggingsorganisaties ter wereld controleren is vrijwel onmogelijk.'

    Toezicht wordt verder bemoeilijkt doordat shorten via meerdere technieken mogelijk is en de melddrempel lager ligt dan bij het gewoon aankopen van aandelen, oftewel longposities, zegt de in beleggingszaken gespecialiseerde advocaat Jeroen Wendelgelst. 'Ik denk dat veel partijen zich dat niet realiseren waardoor een fout zo is gemaakt.' Hij pleit ervoor de meldplicht te verschuiven naar bewaarbanken, die effecten beheren voor derden, 'en dus snel deze informatie moeten zien'.

    Volgens de experts is de pakkans bij de shortsell-verordening klein, en is de AFM mede afhankelijk van de goede wil van beleggers. Haak acht de kans groot dat de toezichthouder nooit achter de posities van Jupiter was gekomen als die zijn mond had gehouden. 'Gegarandeerd dat dit vaker fout gaat.' Een boete komt maar weinig voor, ziet ook hij: 'Normaal gesproken geven ze alleen een waarschuwing.'

    De eerste, en enige andere keer dat de AFM een geldstraf uitdeelde aan een buitenlandse vermogensbeheerder vanwege het te laat melden van shortposities, was zes jaar geleden. In 2015 kreeg het Amerikaanse AQR Capital Management een boete van een half miljoen euro, omdat belangen in Imtech en Koninklijke Vopak niet waren aangegeven.

    Ondeugdelijk
    Jupiter probeerde via de rechter onder de boete uit te komen, onder meer door erop te wijzen dat de AFM sindsdien 34 andere partijen op de vingers tikte, zónder boeteoplegging. Daarnaast vond Jupiter dat een eventuele boete verlaagd moest worden tot €100.000, omdat twee Nederlandse partijen die straf kregen voor een soortgelijk vergrijp. De rechtbank ging niet mee in het verweer. Zij oordeelde dat de aan Jupiter opgelegde geldstraf, die door de AFM al was verlaagd tot 50% onder de wettelijke basisboete, 'evenredig' is aan de aard en ernst van de overtreding.

    Het draaide in de zaak om 78 shortposities in AEX-bedrijven die, zo staat in het geanonimiseerde vonnis, niet gemeld zijn vanwege een intern systeem dat 'van aanvang af ondeugdelijk ontworpen' was. Jupiter heeft in de rechtbank beaamd dat verkeerde drempelwaardes en onjuiste rapportagecriteria zijn gebruikt.

    Pijnlijk voor Jupiter is dat de fouten zijn gemaakt bij een afdeling van Old Mutual Global Investors, een bekend Brits fondshuis waarvan delen via een overname in 2020 in handen kwamen van Jupiter. Met die deal was €444 mln gemoeid. Een woordvoerder meldt desgevraagd dat Jupiter bij de aankoop op de hoogte was van de problemen met de AFM.

    Hoewel Jupiter beursgenoteerd is, zijn aandeelhouders niet geïnformeerd over de rechtszaak. Volgens Jupiter hoeft dat niet, omdat de boete geen materiële impact heeft op de bedrijfsvoering. Jupiter beheert een beleggingsportefeuille van £60,7 mrd (€71,1 mrd); zijn beurswaarde schommelt rond de £1,3 mrd (€1,5 mrd).

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1422491/zeld...
  6. forum rang 10 voda 24 december 2021 08:41
    ACM stelt besluit over regulering KPN uit
    Van onze redacteur 23 dec   18:39

    Anders dan eerder aangekondigd komt mededingingstoezichthouder ACM niet meer dit jaar met een besluit over het opnieuw reguleren van KPN. Het onderzoek naar de voorwaarden waaronder KPN andere telecombedrijven toegang geeft tot zijn vaste netwerk, vereist meer tijd dan eerder nog werd aangenomen.

    De toezichthouder mikt nu op het einde van het eerste kwartaal van 2022. Een woordvoerder van de ACM zegt dat het onderzoek meer werk vergt. 'We hebben het destijds iets te optimistisch ingeschat. We doen het heel zorgvuldig en hebben veel gegevens over de markt verzameld. Die zorgvuldigheid kost meer tijd.'

    De telecommarkt, met KPN voorop, zit al enige tijd met spanning te wachten op het besluit van de ACM. De toezichthouder kondigde in juli van dit jaar aan een zogenoemde marktanalyse te doen van de voorwaarden waaronder KPN zijn concurrenten toegang biedt tot zijn koper- en glasvezelnet. Destijds constateerde de ACM dat er risico's waren voor de concurrentie op de markt voor internetdiensten.

    Buiten de deur
    Begin dit jaar heeft T-Mobile de ACM gevraagd om nog eens goed naar die toegangsvoorwaarden te kijken. Het telecombedrijf klaagt met enige regelmaat dat KPN de neiging heeft de voorwaarden zo aan te passen dat het voor andere telecombedrijven lastiger is om met KPN te concurreren. T-Mobile is groot in mobiele telefonie, maar is voor het aanbieden van internetdiensten afhankelijk van het vaste net van KPN.

    KPN zegt altijd andere partijen ruimhartig toegang te bieden tot zijn vaste net en wijst erop dat de concurrenten die gebruik maken van dat net, voorspoedig groeien. KPN houdt de ACM graag buiten de deur.

    De ACM is sinds maart 2020 zijn greep op KPN kwijt door een uitspraak van de rechter. Die vernietigde een besluit van de ACM om niet alleen het vaste net van KPN te reguleren, maar ook de kabel van VodafoneZiggo. Na de uitspraak van de rechter bleef niet alleen de kabel van VodafoneZiggo gesloten, maar kon de ACM ook KPN niet meer reguleren.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1425079/acm-stelt...
  7. forum rang 10 voda 24 december 2021 16:05
    Internetpionier XS4ALL nu definitief KPN-product
    Door WOUTER VAN BERGEN

    2 uur geleden
    in FINANCIEEL

    KPN Koninklijke
    2.726 0.33%
    AMSTERDAM - KPN begint vanaf vrijdag definitief met het ontmantelen van de systemen van XS4ALL, de eerste openbare internetprovider van Nederland. Bestaande abonnees worden overgezet naar de infrastructuur van KPN, nieuwe abonnees worden niet meer aangenomen voor de diensten van de provider, die al sinds 1998 in handen was van KPN.

    ANP/HH
    KPN dacht €45 miljoen te kunnen besparen met het opheffen van de eigen systemen van de legendarische provider, maar veroorzaakte met de aankondiging -tegelijk met die van het eind van Telfort- in 2019 wel een storm van protest van XS4ALL klanten en medewerkers. Die stapten onder andere naar de rechter om te proberen de provider te redden.

    XS4ALL had begin 2019 zo’n 240.000 klanten, waarmee ze zo’n 10% van het breedbandabonneebestand van KPN uitmaakten. Internet via XS4ALL kostte dan wel wat meer, maar daarvoor werd de klant wel geholpen door een helpdeks die een reputatie had hoog te houden als het ging om technische kunde, vriendelijkheid en meedenken.

    BEKIJK OOK:
    Merken XS4All en Telfort verdwijnen

    De provider ontstond in 1993 uit de hackersscene en heeft altijd bekend gestaan om zijn inzet voor digitale burgerrechten plus nadruk op veiligheid en privacy, blikt voormalig XS4ALL-medewerker Kirsten Verdel terug. „Dat heeft ook nog heel lang geduurd, nadat KPN eigenaar werd, maar vanaf een gegeven moment is dat minder geworden.”

    BEKIJK OOK:
    KPN denkt 45 miljoen te verdienen aan opheffen XS4all

    Rebellen
    Begin 2019 kondigde KPN aan dat XS4ALL naar de systemen van het moederbedrijf zou worden overgezet. Dit ontketende een storm van protest onder XS4All-klanten. Die waren vaak nogal gehecht aan hun provider en de in sommige kringen toch prestigieuze naam van de provider in hun e-mailadres.

    Fans van XS4ALL waarschuwden KPN dan ook voor het weglopen van 50.000 klanten en richtten eind 2019 een eigen provider Freedom Internet op, gebaseerd op dezelfde idealen als waar XS4All voor stond. Toen de provider in het najaar van 2020 van start ging, telde het 15.000 ’founding members’.

    BEKIJK OOK:
    Ondernemingsraad naar rechter om XS4all

    Hoeveel abonnees Freedom, dat in april tot ’beste provider’ werd verkozen door de Consumentenbond nu heeft, maakt het bedrijf niet bekend, zegt directeur Anco Scholte, die het ontmantelen van XS4ALL betreurt. „Dit was lang verwacht maar toch gekomen”, zegt hij. De aankondiging deze week van het einde van XS4All heeft Freedom geen kwaad gedaan. „Het aantal mensen dat op onze website zoekt of onze diensten ook beschikbaar zijn op hun adres is verachtvoudigd.”

    Zenuwcentrum van internetprovider XS4ALL in 1996. ANP/HH
    Voor de stichting XS4ALL Moet Blijven was het deze week aanleiding om zichzelf op te heffen.

    BEKIJK OOK:
    XS4all concurrent Freedom van start

    Schikking
    Deel van de overeenkomst bij de verkoop aan XS4ALL was dat KPN ’tot in lengte van dagen’ jaarlijks een bijdrage zou leveren aan twee stichtingen die verbonden waren aan de provider, om personeel te ondersteunen en goede doelen rond veilig gebruik van internet te steunen.

    BEKIJK OOK:
    Nieuwe KPN-baas wil XS4all misschien toch houden

    Toen KPN in met het opheffen van XS4All ook die donaties stopte, leidde dat tot een rechtszaak. Die is volgens stichtingbestuurder Doke Pelleboer, voormalig directeur van XS4All uiteindelijk geschikt met een finale bijdrage van 2,5 ton van KPN.

    www.telegraaf.nl/financieel/167601980...
  8. forum rang 10 voda 27 december 2021 10:46
    In derde kwartaal 400.000 slimme apparaten extra aangesloten op draadloos internet
    Van onze redacteur 09:05

    Het aantal slimme apparaten dat via een draadloze verbinding is aangesloten op internet is in het derde kwartaal van dit jaar met 400.000 gestegen naar 8,8 miljoen. Het gaat om koelkasten, waterkokers en andere apparaten die draadloos gegevens uitwissen. Mobiele aansluitingen zijn ook te vinden in auto's, slimme energiemeters of slimme alarmsystemen.

    De Autoriteit Consument en Markt meldt daarnaast een toename van het aantal aansluitingen voor mobiele telefoons met 300.000. In totaal zijn er nu 22,9 miljoen aansluitingen voor mobiele telefoons in Nederland. De marktaandelen van de telecomaanbieders blijft vrijwel ongewijzigd: 25% tot 30% voor zowel KPN als T-Mobile, 20% tot 25% voor VodafoneZiggo en 10% tot 15% voor kleinere providers.

    Met de verdere uitbreiding van mobiele communicatie verliezen traditionele communicatiemiddelen terrein. Het aantal gebelde minuten via de vaste lijn lag 30% lager dan de piek van 2,54 miljard minuten in het tweede kwartaal van vorig jaar.

    Ondertussen nemen het aantal glasvezelverbindingen toe. Er ligt nu bij ruim 4,26 miljoen huishoudens een glasvezelkabel tot aan de meterkast. Daarvan hebben er 1,8 miljoen ook een internetabonnement via glasvezel. Op dit gebied blijven KPN en VodafoneZiggo de grootste aanbieders met marktaandelen van 35% tot 45%.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1425289/in-derde-...
  9. forum rang 10 voda 1 januari 2022 13:55
    Jaarwisseling zorgt voor datarecord op mobiele netwerk KPN
    ANP Producties 2 uur geleden

    DEN HAAG (ANP) - De vele digitale nieuwjaarswensen van Nederlanders hebben rond de jaarwisseling voor een record gezorgd in het mobiele dataverkeer bij KPN. Ook werd er vanwege oud en nieuw veel gebeld. Andere grote telecombedrijven merkten eveneens grote drukte op hun netwerken, maar zij spreken niet van records.

    Tussen 22.00 uur en 04.00 uur werd door KPN een recordgebruik van 343 terabytes op het mobiele netwerk gemeten. Dit is de sterkste toename in jaren en fors meer dan vorige jaarwisseling, toen het aantal terabytes op 248 bleef steken. Het piekmoment lag kort na middernacht.

    Volgens KPN laat het datarecord niet alleen zien dat het mobiele netwerk steeds meer wordt gebruikt, maar ook dat er vaker grote databestanden als foto’s en filmpjes verstuurd worden om nieuwjaarswensen over te brengen. De provider merkt ook dat dataslurpende videogesprekken steeds populairder worden. Er werd ook iets meer gebeld dan vorige keer. Sms'en wordt tijdens de nieuwjaarsnacht daarentegen steeds minder gedaan.

    Capaciteitsproblemen

    Bij T-Mobile en VodafoneZiggo was het eveneens druk. Klanten van T-Mobile hebben tijdens deze jaarwisseling 20 procent meer data verbruikt dan een jaar terug. De piek van het dataverkeer was in het eerste uur van het nieuwe jaar. Dat was geen piek waar het bedrijf van schrok, want grote drukte op de netwerken komt tegenwoordig vaker voor.

    Gemiddeld genomen werd er ongeveer net zo veel data verbruikt op oudejaarsdag ten opzichte van een reguliere dag in 2021, constateert T-Mobile verder. De tijden dat er mogelijk gevreesd moest worden voor capaciteitsproblemen rondom de jaarwisseling zijn volgens de onderneming allang voorbij.

    Max Verstappen

    Bij Vodafone werd tussen 22.00 uur en 04.00 uur circa 15 procent meer mobiele data gebruikt vergeleken met de vorige jaarwisseling. Het drukst op het vaste Ziggo-netwerk was het direct na middernacht. Maar van een record was hierdoor geen sprake. De hoogste pieken qua verkeer richting het internet merkt het bedrijf de laatste tijd tijdens de Formule 1-races van Max Verstappen, waaronder de slotrace van zondag 12 december in Abu Dhabi.

    Vodafone maakt daarnaast bekend dat er volgens de eigen cijfers iets minder werd gebeld dan vorige jaarwisseling. Ook werden er 16 procent minder sms'jes gestuurd.
  10. forum rang 10 voda 18 januari 2022 09:48
    Advies van Goldman Sachs over KPN
    Beurshuis Goldman Sachs
    Aandeel KPN Koninklijke
    Datum 18 januari 2022
    Advies Kopen
    Koersdoel 4,00 EUR

    Detail advies
    LONDON (Trivano.com) - Op 18 januari 2022 brengen de analisten van Goldman Sachs het beleggingsadvies "kopen" uit voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082).

    Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 4,00 EUR.

    Op 26 oktober 2021 publiceerde KPN Koninklijke kwartaalcijfers.
  11. forum rang 10 voda 21 januari 2022 10:27
    Beursblik: UBS haalt KPN van kooplijst
    Koersdoel blijft 3,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het advies voor KPN verlaagd van Kopen naar Neutraal bij een ongewijzigd koersdoel van 3,00 euro.

    Analisten van de Zwitserse bank blijven positief over KPN in het licht van de aantrekkelijke marktstructuur en het rendement dat aandeelhouders zullen maken dankzij een combinatie van dividend en de inkoop van eigen aandelen. Bovendien blijft er een optie dat private equity-partijen opnieuw geïnteresseerd raken in het Nederlandse telecombedrijf.

    Desondanks zullen de kostenbesparingen waarschijnlijk meer richting 2023 worden gerealiseerd, terwijl de conclusie van het onderzoek naar de toegangsregulering met betrekking tot telecomnetwerken aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar wordt verwacht.

    "Het ontbreekt aan aanjagers op korte termijn voor het aandeel KPN", concludeerde UBS.

    Het aandeel KPN koerste vrijdagochtend 0,9 procent lager op 2,82 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  12. forum rang 10 voda 24 januari 2022 08:27
    T-Mobile komt met ’KPN-taks’
    Door WOUTER VAN BERGEN

    1 uur geleden
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - Telecombedrijf T-Mobile voert voor een miljoen huishoudens in bepaalde postcodegebieden een ’KPN-toeslag’ in als ze hoge internetsnelheden via glasvezel willen afnemen. Consumenten betalen daar voor een internetverbinding van een gigabit per seconde per maand zo’n €15 meer dan T-Mobile-klanten op veel andere plekken.

    T-Mobile wil graag regels om tarieven KPN in te dammen. FOTO ANP/HH

    Dat blijkt uit de nieuwe menukaart die T-Mobile maandag introduceert. Het bedrijf zegt ertoe gedwongen te zijn door de prijzen die KPN rekent voor toegang tot zijn glasvezelnet op sommige plekken. Het gaat vooral om gebieden waar KPN recent glasvezel heeft aangelegd.

    De glasvezelnetten in Nederland zijn in handen van verschillende partijen, waarvan KPN de grootste is met ruim drie miljoen aangesloten huishoudens. T-Mobile zelf is hoofdhuurder van twee netwerken met enkele honderdduizenden aansluitingen. Als T-Mobile - of een andere aanbieder - diensten wil aanbieden aan de miljoenen klanten op net van KPN, moet die voor die toegang betalen.

    Hoog tarief
    Voor één miljoen huishoudens is dat tarief echter zo hoog, dat T-Mobile fors verlies zou maken als het zijn diensten voor normale prijzen zou aanbieden aan klanten, vertelt Pieter de Klein, chief strategy & transformation officer bij T-Mobile Nederland. „Voor een 1 gigabit-verbinding rekent KPN ons €36 per maand, wat meer is dan wij onze klanten via ons reguliere tarief voor zulke snelheden laten betalen”, zegt hij. „Daarbovenop hebben we zelf ook nog kosten.”

    Op netwerken waar T-Mobile zelf hoofdhuurder is, betaalt het naar eigen zeggen een derde tot de helft van het toegangstarief dat KPN rekent, zegt De Klein. Ook voor 2,2 miljoen huishoudens op oudere delen van KPN’s glasvezelnetwerk die technisch anders in elkaar steken, zijn de tarieven voor T-Mobile volgens De Klein lager, maar nog steeds te hoog. „Daar rekent KPN ongeveer twee tientjes.”

    Regulering
    Chief commercial officer Tisha van Lammeren, noemt de kosten waar KPN hoge tarieven rekent ’buitensporig’. „We laten al sinds 2019 zien dat breedbandinternet veel goedkoper kan”, zegt ze. „Door de tarieven die KPN ons rekent, ligt het beste aanbod dat we onze klanten kunnen doen, vijf euro boven de prijzen die KPN zelf in die gebieden consumenten aanbiedt. Als je puur naar prijs kijkt, moet je daar dus niet voor ons moeten kiezen.”

    Dat T-Mobile het aanbod toch in de markt zet, is deels bedoeld als signaal aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM), die de concurrentie op de breedbandmarkt onderzoekt. Die is in Nederland ongereguleerd sinds het College van Beroep voor het Bedrijfsleven twee jaar geleden oordeelde dat de regels en tarieven die de ACM toen bepaalde en handhaafde op deze markt, overbodig waren. De concurrentiewaakhond werkt aan een ontwerpbesluit over de vraag of het toch nodig is de markt weer te reguleren, zoals T-Mobile wil.

    Afwentelen
    Volgens een woordvoerder van KPN zal T-Mobile ’nooit die €36 betalen als ze deze internetsnelheden in grotere hoeveelheden afnemen’. „En dat weten ze. Voor de lagere snelheden betalen ze gemiddeld €25. Als ze met prijsverhogingen komen, moeten ze dat niet op ons afwentelen.”

    Naast KPN en T-Mobile is Delta de derde belangrijke speler in Nederland. Met deze partij heeft T-Mobile nog geen contract, en biedt het dus ook geen breedbandinternet via de glasvezel van Delta.

    Uiteindelijk moet dat er wel van komen ’zodra we daarvoor goede voorwaarden kunnen afspreken en anders maar niet’, zegt Van Lammeren. „Ons doel is de grootste dekking te halen van alle partijen in Nederland, zodat we overal voordelig snel internet kunnen bieden. Via netwerken waar we zelf hoofdhuurder zijn en via de netwerken van derden op andere plekken.”

    www.telegraaf.nl/financieel/157763101...
  13. forum rang 10 voda 31 januari 2022 07:52
    Winst KPN hoger dan verwacht
    Nieuw inkoopprogramma eigen aandelen.

    (ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het vierde kwartaal van 2021 meer winst geboekt dan verwacht en start een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 300 miljoen euro. Dit bleek maandag uit de cijfers die het telecombedrijf voorbeurs publiceerde.

    "In 2021 boekten we goede vooruitgang in het behalen van onze strategische en financiële ambities", aldus CEO Joost Farwerck. "Om marktleider te blijven in Nederland, hebben we de uitrol van glasvezel opgevoerd tot ongekende niveaus" Volgens de topman ligt KPN op schema om tegen 2026 circa 80 procent van de Nederlandse huishoudens aan te hebben gesloten op het glasvezelnetwerk. Ook werpt een modernisering van het mobiele netwerk zijn vruchten af, zo zei de CEO.

    "We blijven ons inzetten om aandeelhouderswaarde te creëren op een duurzame manier en we hebben onze doelen voor 2021 behaald. Hoewel de kostenbesparingen bescheiden bleven, steeg de productiviteit wel aanzienlijk, terwijl de dienstenomzet een groei van de EBITDA ondersteunde. De vrije kasstroom overtrof zelfs onze verwachtingen", aldus Farwerck. "Hierdoor kunnen we dit jaar een hoger dividend uitkeren en een nieuw inkoopprogramma van eigen aandelen starten."

    Resultaten

    KPN behaalde afgelopen kwartaal een omzet van 1.359 miljoen euro, wat een aangepaste EBITDA na leases opleverde van 584 miljoen euro en een nettowinst van 157 miljoen euro.

    Analisten mikten voor het vierde kwartaal op een omzet van 1.348 miljoen euro met een aangepaste EBITDA na leases van 584 miljoen euro en een nettowinst van 117 miljoen euro.

    Een jaar eerder boekte KPN nog een omzet van 1.354 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 561 en een nettowinst van 174 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2021 werd er een omzet van 1.312 miljoen euro in de boeken gezet bij een aangepaste EBITDA van 607 miljoen euro.

    De vrije kasstroom kwam in het vierde kwartaal uit op 251 miljoen euro. De analistenconsensus rekende op 237 miljoen euro tegen 268 miljoen euro een jaar eerder.

    Het telecombedrijf investeerde afgelopen kwartaal 332 miljoen euro, een stijging van 15 procent.

    Kijkend naar heel 2021 werd door KPN een omzet geboekt van 5.256, een aangepaste EBITDA na leases van 2.347 miljoen euro en een nettowinst van 1.283 miljoen euro. De analistenconsensus voorspelde een gerapporteerde omzet van 5.247 miljoen euro, een aangepaste EBITDA na leases van 2.348 miljoen euro en een nettowinst van 1.196 miljoen euro.

    De investeringen in heel 2021 schatten de analisten in op 312 miljoen euro en de vrije kasstroom op 237 miljoen euro. KPN zelf mikte op een aangepaste EBITDA na leases van 2.345 miljoen euro en een vrije kasstroom van ongeveer 765 miljoen euro. Uiteindelijk kwam in 2021 de kasstroom uit op 784 en bedroegen de investeringen 1.216 miljoen euro.

    In 2020 bedroeg de vrije kasstroom 765 miljoen euro.

    Outlook

    Daarnaast wil KPN over 2021 een dividend van 13,6 cent per aandeel uitkeren. KPN keerde al een interim-dividend uit, waardoor het slotdividend 9,1 cent bedraagt. Het telecombedrijf liet eerder al weten te mikken op een groei van het dividend in de komende jaren met 3 tot 5 procent per jaar. Maandag werd deze ambitie gehandhaafd. Voor het lopende jaar verwacht KPN een dividend uit te keren van 14,3 cent per aandeel, wat neerkomt op een stijging met 5,1 procent.

    Ook kondigde KPN een inkoopprogramma van 300 miljoen euro aan.

    Voor 2023 rekent KPN onverminderd op een lichte stijging van de aangepaste EBITDA na leases tot meer dan 2.450 miljoen euro. De vrije kasstroom wordt inschat op meer dan 870 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  14. forum rang 10 voda 31 januari 2022 09:37
    Beursblik: cijfers KPN conform verwachting
    Jefferies handhaaft Houden advies.

    (ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het vierde kwartaal van 2021 conform verwachting gepresteerd. Dit oordeelde analist Ulrich Rathe van Jefferies maandag.

    Rathe zag de dienstenomzet onverminderd groeien, waarbij de omzet uit de consumententak stabiel was en de opbrengsten uit het mkb aantrokken. Bij wholesale en de zakelijke tak vertraagde de omzet juist, zo zag de analist.

    De volumes noemde Rathe solide en de EBITDA conform verwachting. Ook de outlook voor 2022 noemde Rathe in lijn met de verwachting, maar KPN mikt voor 2023 inmiddels wel op hogere operationele kosten en meer investeringen. "De grote vraag is of KPN de omzetverwachtingen kan waarmaken, vooral op de grootzakelijke markt", aldus de analist. Volgens hem zijn de cijfers "prima", maar geen reden om de ramingen te verhogen.

    Jefferies handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,74 euro. Het aandeel steeg vanochtend op een groen Damrak met 0,9 procent tot 2,92 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  15. forum rang 10 voda 14 februari 2022 10:29
    ’Duizenden alarminstallaties slaan vanaf april geen alarm meer’
    Door BART MOS

    Updated Gisteren, 16:33
    Gisteren, 16:30
    in FINANCIEEL

    KPN Koninklijke
    3.065 -1.38%

    AMSTERDAM - Duizenden oudere alarminstallaties bij ondernemers en particulieren, die via ISDN doorgeschakeld staan naar een alarmcentrale, slaan vanaf 1 april bij inbraak of brand geen alarm meer. Op die datum staakt KPN haar ISDN-netwerk, dat de verbinding vormt tussen de installaties en de meldkamer.

    Een installateur brengt een ip-kiezer aan ter vervanging van ISDN. FOTO ROEL DIJKSTRA

    Bij beveiligingsbedrijf G4S maken ze zich zorgen over deze situatie, aangezien inbrekers van het moment gebruik kunnen maken om bij deze bedrijven en consumenten ongestoord hun slag te slaan.

    Installatiebedrijven herkennen de zorgen. „Die oude installaties geven straks allemaal een foutmelding omdat hun verbinding op 1 april wegvalt. En dat is dan geen grap. Ik verwacht dat onze telefoniste het tegen die tijd behoorlijk druk gaat krijgen”, zegt Leen Trommel, directeur van installatiebureau Wesotronic in Barendrecht.

    BEKIJK OOK:
    Aller-allerlaatste advocatenfax is verstuurd

    Zijn monteurs hebben momenteel hun handen vol met het aanpassen of vervangen van de oude alarmcentrales die nog met ISDN werken. „En dat valt niet mee, want er is momenteel door corona een groot tekort aan elektronica. Gelukkig heb ik nog een paar honderd nieuwe centrales op de kop weten te tikken”, grinnikt Trommel tevreden.

    Duizenden bedrijven kwetsbaar
    Volgens Alex van Druten, manager van de alarmcentrale bij G4S, zijn er momenteel nog duizenden ondernemers die een oude alarminstallatie met ISDN in hun bedrijf hebben hangen. „En dan hebben we het natuurlijk niet over hoogrisico-klanten, want die beschikken vaak al over een moderne installatie, maar over bij wijze van spreken de slagerij op de hoek van de straat tot een kantoor op een industrieterrein. Alleen bij ons zijn dat al zo’n 2700 bedrijven, maar ik hoor van onze concurrenten dat er daar nog ruim tienduizend klanten op ISDN zitten.”

    BEKIJK OOK:
    Prijsverhogingen KPN volgen dit jaar niet per se inflatie

    Volgens Trommel denken sommige klanten dat het zo’n vaart niet zal lopen. „Die mensen zien dat hun alarminstallatie nog werkt, dus halen hun schouders er over op. Het afsluiten van ISDN is ook al eerder aangekondigd en vervolgens weer uitgesteld. Maar nu gaat het dan echt gebeuren. Voor veel bedrijven stelt de verzekeraar bovendien als eis dat er een werkende alarminstallatie in het pand aanwezig is. Je wil niet dat je straks met de schade blijft zitten.”

    Venijn in staart
    KPN laat in een reactie weten dat het zijn zakelijke klanten al diverse malen geïnformeerd heeft over het uitfaseren van ISDN. „Laatst hebben we ISDN al even uitgezet, om zo klanten die zich misschien niet realiseerden dat er in hun bedrijf nog gebruik wordt gemaakt van ISDN te waarschuwen. Daar kwamen nog wel wat reacties op. Wij hebben daarom niet het idee dat eind maart nog veel bedrijven op ISDN zullen zitten. Maar aan de andere kant, het spreekwoord luidt niet voor niks: het venijn zit hem in de staart”, aldus een woordvoerster.

    www.telegraaf.nl/financieel/189392931...
  16. forum rang 10 voda 16 maart 2022 16:36
    KPN rekende te veel voor meenemen vaste nummer
    1 uur geleden
    in GELD

    KPN Koninklijke
    2.997 -1.87%

    DEN HAAG (ANP) - KPN vroeg vorig jaar te veel geld aan andere telecombedrijven als klanten hun vaste telefoonnummer wilden meenemen naar die andere aanbieder. Dat heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) bepaald na onderzoek. De tarieven die KPN rekende waren hoger dan de kosten die het bedrijf maakte en dat mag niet. KPN moet nu de tarieven met terugwerkende kracht aanpassen.

    ANP/HH
    Hoe KPN de uitspraak afhandelt, is volgens de toezichthouder aan het telecombedrijf. KPN moet in gevallen waarin te veel is betaald dat geld terugbetalen aan andere telecombedrijven. Eindgebruikers hoeft KPN geen vergoeding te geven.

    De beslissing lijkt op een eerdere zaak uit 2019. Ook toen werd KPN door de marktwaakhond op de vingers getikt vanwege te hoge tarieven voor het overzetten van vaste telefoonnummers. De ACM verplichtte KPN toen ook om de tarieven te verlagen.

    BEKIJK OOK:
    KPN moet tarieven aanpassen
    BEKIJK OOK:
    ACM tikt KPN op vingers om hoge tarieven

    www.telegraaf.nl/financieel/160312505...
  17. forum rang 10 voda 22 maart 2022 16:47
    Zo zo, die durven zeg! 5 hele centen!!

    Advies van UBS over KPN
    Beurshuis UBS
    Aandeel KPN Koninklijke
    Datum 22 maart 2022
    Advies Neutraal
    Koersdoel 3,05 EUR

    Detail advies
    LONDON (Trivano.com) - Op 22 maart 2022 hebben de analisten van UBS hun beleggingsadvies voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082) herhaald. Het advies van UBS voor KPN Koninklijke blijft "neutraal".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 3,00 EUR naar 3,05 EUR.

    Op 31 januari 2022 publiceerde KPN Koninklijke zijn jaarresultaten.
2.607 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 ... 131 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links