Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,772 25 apr 2024 12:54
  • +0,020 (+0,35%) Dagrange 5,730 - 5,812
  • 1.477.364 Gem. (3M) 6,7M

AEGON NOVEMBER 2021

528 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bullwish 11 november 2021 09:17
    quote:

    Medicus schreef op 11 november 2021 09:15:

    Ach de koers, die komt wel weer boven de €5. Kwestie van enig geduld. Gaat sneller dan je denkt..Succes en tot volgend jaar dan maar. Ik vind het zinde van de tijd dagelijks naar koersbewegingen te kijken. Ik zit long..
    Ik zit al héél long. :-)
  2. HaveFaith 11 november 2021 09:25
    Opleving coronavirus drukt resultaten verzekeraar Aegon (2)
    N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

    DEN HAAG (AFN) - Verzekeraar Aegon voelt de opleving van het coronavirus in zijn resultaten. Met name in de Verenigde Staten is het bedrijf door "ongunstige sterftecijfers" als gevolg van de pandemie meer geld kwijt aan claims. De Amerikaanse tak voor levensverzekeringen had bovendien te maken met hogere claims.

    De operationele winst van het verzekeringsconcern, waar bijvoorbeeld beleggingswinsten niet bij meetellen, daalde daardoor met 16 procent tot 443 miljoen euro. De kostenbesparingen waar Aegon al langer op inzet werden door de gestegen sterftecijfers tenietgedaan.

    Onder de streep leed Aegon een nettoverlies van 60 miljoen euro. Dat kwam vooral door een eenmalige uitgave van 470 miljoen euro die risico's rond Amerikaanse klanten met een polis voor lijfrentes moeten verkleinen. Door de lage rentes zit Aegon in zijn maag met deze groep klanten. Het bedrijf is dan ook al langer bezig om deze polishouders met een eenmalige uitkering uit te kopen. Tot nu toe heeft 8 procent het aanbod geaccepteerd.

    Topman Lard Friese zei in een toelichting dat de gevolgen van de hogere sterftecijfers door corona de vorderingen van zijn verbeterplan voor Aegon enigszins maskeren. Ten opzichte van 2019 heeft de verzekeraar structureel 253 miljoen euro bespaard, waarmee het doel van 400 miljoen aan kostenbesparingen in 2023 volgens hem goed haalbaar blijft. De verzekeraar verwacht tegelijkertijd dat de negatieve effecten van de pandemie de komende tijd minder zullen worden.

    Aegon wil zich ook uit steeds meer landen terugtrekken die niet tot zijn belangrijkste markten behoren. De verkoop van zijn activiteiten in Midden-en Oost-Europa aan zijn Oostenrijkse branchegenoot Wiener Versicherung Gruppe (VIG) liep daarbij vertraging op. Hongarije is nog altijd niet akkoord met de verkoop van de onderdelen van Aegon in dat land, waarbij het onduidelijk is wat de beweegredenen van de regering zijn. De Europese Commissie onderzoekt sinds eind oktober of de blokkade in strijd is met Europese regelgeving.

    In een toelichting zei Friese dat het verkrijgen van goedkeuring voor overnames nou eenmaal een tijdrovend proces is. Volgens de Aegon-topman hebben VIG en het Hongaarse ministerie van Financiën goede gesprekken over de deal ter waarde van 830 miljoen euro.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  3. forum rang 10 voda 11 november 2021 09:28
    Update: Aegon boekt verlies
    Hoge sterfte VS treft operationeel resultaat.

    (ABM FN-Dow Jones) Aegon heeft in het derde kwartaal verlies geleden, door een aanpassing van het hedgingprogramma die de resultaten voorspelbaarder moet maken, terwijl ook het operationele resultaat harder dan voorzien daalde door hoge sterfte in de Verenigde Staten. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de verzekeraar.

    De hogere sterftecijfers deden een verbetering van het resultaat in vrijwel alle bedrijfsonderdelen teniet, zei CEO Lard Friese.

    De verzekeraar boekte een nettoverlies van 60 miljoen euro, door een eenmalige last van 470 miljoen euro voor een uitbreiding van het hedgingprogramma. Deze last was kleiner dan vooraf was aangekondigd, zei Friese. Aegon wil zo kapitaal vrijmaken en het resultaat van Amerikaanse variabele lijfrentes voorspelbaarder laten worden. Analisten rekenden gemiddeld op een groter verlies van 207 miljoen euro.

    In het tweede kwartaal was er nog een nettowinst van 849 miljoen euro, als gevolg van positieve markteffecten en niet-operationele posten van meer dan een miljard euro.

    De resterende grote portefeuille met variabele lijfrentes wil Aegon als gesloten financiële bezitting te gelde maken en het kapitaal aanwenden voor investeringen in groei. Dit is complex en wat Aegon wil doen zal volgend jaar duidelijk moeten worden, zei Friese.

    Het operationele resultaat voor belastingen daalde sterker dan verwacht in het derde kwartaal, met 16 procent tot 443 miljoen euro. Hier verwachtten analisten gemiddeld 487 miljoen euro. Er waren echter meer claims door hogere sterftecijfers als gevolg van de coronacrisis in de Verenigde Staten. De kosten stegen ook, door hogere prestatiebeloningen in de VS.

    In de langdurige zorg, waar Aegon de afgelopen jaren zwakke resultaten boekte, gaat het bedrijf voor 450 miljoen dollar prijsverhogingen doorvoeren. Het doel van 300 miljoen dollar is reeds behaald en nu verhoogd, zei Friese.

    Het uitkopen van een blok variabele lijfrentes in Amerika verloopt voorspoedig: per eind september had 8 procent van de polishouders het aanbod geaccepteerd en eind oktober was het alweer 15 procent, wat iets beter is dan voorzien. Hiermee speelt Aegon kapitaal vrij. "Het is alweer de derde keer dat we dit doen en we weten hoe we dit moeten managen", zei Friese.

    De cash in de holding daalde door een verlaging van de schuld met 212 miljoen euro. De verzekeraar genereerde 317 miljoen euro kapitaal, waar analisten hadden gerekend op 305 miljoen euro.

    De solvabiliteit steeg licht tot 209 procent.

    Update: om toelichting CEO toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. LTBelegger 11 november 2021 09:28
    quote:

    Bullwish schreef op 11 november 2021 09:17:

    [...]
    Ik zit al héél long. :-)

    Je stapt toch af en toe weleens uit toch? Of koop je wat bij..om dan te verkopen…Long wil niet zeggen voor 20 jaar bij mij. Dat is niet slim(behalve Tech aandelen, maar deze ballon knapt nog wel eens).

    Ik handel met opties, geen aandelen.
  5. pete67 11 november 2021 09:45
    De resterende grote portefeuille met variabele lijfrentes wil Aegon als gesloten financiële bezitting te gelde maken en het kapitaal aanwenden voor investeringen in groei. Dit is complex en wat Aegon wil doen zal volgend jaar duidelijk moeten worden, zei Friese.

    Het uitkopen van een blok variabele lijfrentes in Amerika verloopt voorspoedig: per eind september had 8 procent van de polishouders het aanbod geaccepteerd en eind oktober was het alweer 15 procent, wat iets beter is dan voorzien. Hiermee speelt Aegon kapitaal vrij. "Het is alweer de derde keer dat we dit doen en we weten hoe we dit moeten managen", zei Friese.
  6. forum rang 4 aandeelofoptie 11 november 2021 10:09
    quote:

    pete67 schreef op 11 november 2021 09:24:

    als je de daling van 0.5% van de AEX eraf trekt staan we een half procentje extra in de min, dat is de delta, dus het wordt neutraal opgepakt.
    Alleen doet de delta het niet wanneer de aex ( iets onder all time high ) stijgt
  7. forum rang 10 voda 11 november 2021 10:46
    Beursblik: resultaten Aegon vallen tegen door coronasterfte
    Sterke marges VK goed voor kapitaalgroei volgens UBS.

    (ABM FN-Dow Jones) Het onderliggende resultaat van Aegon viel wat tegen in het derde kwartaal, maar afgezien van de eenmalige impact van hogere sterfte in de VS lijkt het meer in lijn met de verwachtingen. Dit stelde UBS donderdagochtend.

    De solvabiliteit en kasstroom zijn beter dan verwacht, volgens de analisten van de bank, die een positieve koersreactie hadden verwacht.

    Aegon genereerde 7 procent meer kapitaal dan verwacht, met 327 miljoen euro, vooral dankzij sterke marges op nieuwe verzekeringen in het Verenigd Koninkrijk.

    De hogere sterfte in de VS, en de resterende impact van de coronapandemie, drukten het resultaat met respectievelijk 70 miljoen en 43 miljoen euro.

    UBS heeft een verkoopadvies met een koersdoel van 2,85 euro voor Argon.

    Het aandeel stond donderdag 1,4 procent lager op 4,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. [verwijderd] 11 november 2021 12:07
    iemand de fair value items al uitgezocht ? *

    Usa 126 +
    NL 261 -

    Zo niet, kijk eens om de aegon.com site.
    Veel Q3 info.
    Dus ook veel leeswerk.

    *
    Fair value losses in the Netherlands from impact of lower
    spreads and higher inflation expectations on liabilities,
    which offset gains on investments
  9. Henk01 11 november 2021 13:27
    Volumes zijn opvallend laag te noemen. Ik verwacht dat degenen die nu hun aandelen in de verkoop doen niet goed hebben opgelet in het afgelopen kwartaal. Er werd van te voren een verlies verwacht van 200MM. Het werkelijke verlies ligt een stuk lager (60 MM). Al met al een redelijk goed kwartaal en in lijn met de verwachtingen. Met uitzondering van het hogere sterftecijfer in de US waar Aegon geen invloed op heeft heeft Aegon geleverd wat er verwacht mocht worden.
    IK ga er van uit dat Aegon in Q4 wel weer 'gewoon' tussen de 500MM en 600MM aan netto winst zal kunnen laten zien wat gaat inhouden dat de winst voor heel 2021 op ongeveer op 1,7 Miljard uit gaat komen. Gedeeld door de 2 Miljard aandelen is dit nog steeds een goede 85 Eurocent per aandeel.

    Ik houd mijn aandeeltjes nog ff vast, omdat ik verwacht dat het aandeel Aagon de weg naar boven binnenkort weer gaat inzetten
  10. Henk01 11 november 2021 13:31
    PS: Wordt tijd dat de 'analisten' van UBS hun koersdoel gaan aanpassen voor Aegon.

    Je kunt niet aan de ene kant zeggen dat je een positieve koersreactie verwacht na aanleiding van de cijfers terwijl je aan de andere kant een verkoopadvies met koersdoel van EUR 2,85 hanteert.

    UBS is trouwens altijd extreem negatief over Aegon. Hoe objectief zijn ze eigenlijk in hun mening over Aegon?
  11. Bullwish 11 november 2021 13:33
    Het lijkt er sterk op dat velen op dit forum zich niet realiseren hoe een gecompliceerd concern Aegon is.
    Sommigen denken dat alles vanzelf gaat. Juist bij Aegon kost het extra inspanningen.
    Uit de resultaten blijkt echter wel dat het tij langzaam aan het keren is, dat is er dit jaar al uit op te maken.
    Dat is toch een zeer positief teken? De toekomst ziet er inmiddels wel wat gunstiger uit dan de afgelopen jaren.
    Aegon heeft fundamenteel de goede weg ingeslagen, het is niet van het ene op het andere moment hosanna, maar stap voor stap worden verbeteringen zichtbaar.
528 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links