Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 37,720 19 apr 2024 17:35
  • +0,960 (+2,61%) Dagrange 36,600 - 37,720
  • 272.474 Gem. (3M) 182,6K

VOPAK 2021

4.189 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 210 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Drs P. 6 november 2021
    As of 2021 November 05, Friday current price of VOPKF stock is 40.095$ and our data indicates that the asset price has been in a downtrend for the past 1 year (or since its inception).

    Royal Vopak NV stock price has been showing a declining tendency so we believe that similar market segments were not very popular in the given period.

    Our site uses a custom algorithm based on Deep Learning that helps our users to decide if VOPKF could be a good portfolio addition. These predictions take several variables into account such as volume changes, price changes, market cycles, similar stocks.

    Future price of the stock is predicted at 71.942549664455$ (79.43% ) after a year according to our prediction system.

    This means that if you invested $100 now, your current investment may be worth 179.43$ on 2022 November 05, Saturday.

    This means that this stock is suited as a new addition to your portfolio as trading bullish markets is always a lot easier.
  2. [verwijderd] 6 november 2021 07:16
    quote:

    ff_relativeren schreef op 6 november 2021 00:06:

    @ Drz P. , de beurskoers van Vopak is niet gesloten op $ 40,095 maar op € 34,14.
    En 79,4% koerswinst binnen 1 jaar ? Ik weet niet welke brontekst je hebt gebruikt (want je geeft geen bronlinkje) , maar het ziet er uit als een obscure hoek van het internet.
    Je kan 40,095 x koers = 34,14 doen?

    50, 80 of 100.... waarom niet. Als omstandigheden veranderen kan je ook zo tegen een eps van €4 aankijken dan een multiplier van 20 - want winstgroei.....

    Er zijn modellen die 4 jaar backwardation voorspellen. Gaat niet gebeuren.
  3. forum rang 8 aextracker 6 november 2021 12:44
    quote:

    Pedro Ines Kuilen schreef op 5 november 2021 11:16:

    Ik had vopak eerder met een leuke winst verkocht en zag tot mijn verbazing dat de koers weer door het putje gaat! Heeft iemand hier een verklaring voor?
    VOPAK zit op de onderkant van het LT trendkanaal rond de euro 33-34.
    lage olieprijzen, lagere bezetting, veel geinvesteerd kapitaal en een in elkaar donderende wereldhandel in 2020 deden het werk. Het herstel van de wereldhandel laat langer op zich wachten dan de komst van het anti0-covid-vaccinatie middel.
  4. forum rang 7 Bert12345 6 november 2021 14:23
    AEX: ik denk dat het juist andersom is.

    Daar de sterk herstellende economie en de vraag naar grondstoffen, brandstoffen en chemische bulkprodukten, zijn de opslagtanks leeg. Er zijn geen voorraden op te slaan.

    Maar de beste verklaring is allicht een irrationele beurs. Een fitnessclub zonder eigen middelen en die panden huurt van een CEO, staat hoger. Dat zal wel kenteren en je kan daar gebruik van maken.
  5. forum rang 7 €URO-Trader 6 november 2021 15:20
    Opslagtanks zijn 80-90% gevuld, er is immer een buffer. Punt zijn de tarieven. Euronav geeft aan dat de prijstarieven omhoog gaan. Meer transport, minder schepen. Zodra in mei Nordstream 2 wordt goedgekeurd wordt de aanvoer grootschaliger en meer opslag etc etc. Opec gaat weer meer oppompen en US doet gewoon mee. Cijfers komende week en het kan bijna niet slechter. Ik ga voor een stijging aldoende.
  6. forum rang 7 €URO-Trader 7 november 2021 11:46
    Is mogelijk Bert12345, maar dus:

    De term 'oligarch' werd weer veel gebruikt toen na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie verschillende topmensen uit de Russische zakenwereld nauwe banden bleken te onderhouden met de politiek en zo hun invloed konden aanwenden bij politieke besluitvorming. Om dezelfde reden worden de Verenigde Staten[3][4][5] en Oekraïne[6] tegenwoordig ook steeds vaker als oligarchie getypeerd.
  7. forum rang 7 €URO-Trader 7 november 2021 13:34
    Is mogelijk, voordeel of nadeel? Heb het even opgezocht,;)

    Een oligopolie is een situatie waarin een economisch product of dienst door slechts een paar grote aanbieders wordt aangeboden. Meestal wordt een markt als oligopolie beschouwd wanneer de C-index van de 4 grootste aanbieders binnen de branche groter is dan 70%.
  8. forum rang 5 Drs P. 7 november 2021 19:59
    Street Talk
    Dutch fuel tank giant Vopak seeks buyers for Australian terminals
    Anthony Macdonald, Yolanda Redrup and Kanika Sood
    Updated Nov 3, 2021 – 9.49pm, first published at 7.28pm

    Dutch terminals and tanks giant Vopak is seeking a buyer for its Australian fuel terminals business, which includes sites at Port Botany and the Port of Darwin and is expected to be worth more than $1 billion.
  9. forum rang 5 Drs P. 7 november 2021 20:04
    dit is de "Google vertaling":

    Straattalk
    Nederlandse brandstoftankgigant Vopak zoekt kopers voor Australische terminals
    Anthony Macdonald , Yolanda Redrup en Kanika Sood
    Bijgewerkt 3 november 2021 – 21.49 uur , voor het eerst gepubliceerd om 19.28 uur

    Opslaan

    Deel
    De Nederlandse terminal- en tankreus Vopak is op zoek naar een koper voor zijn Australische brandstofterminals, die sites in Port Botany en de haven van Darwin omvatten en naar verwachting meer dan $ 1 miljard waard zullen zijn.
    De bankiers van JPMorgan zijn de afgelopen week begonnen de interesse van potentiële kopers te wekken door een verkoopfolder van zes pagina's te sturen om hen op de hoogte te stellen van de aanstaande veiling en om te schetsen wat er mogelijk voor het grijpen ligt.
    De activiteiten van Vopak in Sydney en Darwin hebben 53 tanks met een gecombineerde brandstofopslagcapaciteit van 650.000 kubieke meter, aldus de flyer, waarmee het de grootste onafhankelijke terminaloperator van Australië is, vóór Quantem en Stolt-Nielsen.
    Potentiële investeerders kregen te horen dat de activa van Sydney en Darwin jaarlijks $ 75 miljoen EBITDA genereerden, met stabiele kasstromen ondersteund door take-or-pay-contracten.
    De activa worden beheerd door Vopak Terminals Australia en gelieerde ondernemingen, die onder het op Euronext genoteerde moederbedrijf Koninklijke Vopak vallen, een marktkapitalisatiebedrijf van € 4,23 miljard ($ 6,6 miljard) met een omzet van € 603 miljoen in de zes maanden tot 30 juni.
    De lokale activiteiten van Vopak werden in maart voor het laatst gezien toen ze probeerden de LNG-terminals van Victoria binnen te dringen . Maar nu wil Vopak horen van kopers die geïnteresseerd zijn in het overnemen van alle of de meerderheid van Vopak Terminals Australia, en laat JPMorgan de bestellingen opnemen.

    Een brandstoftanker komt een Vopak-terminal binnen in de haven van Los Angeles in Californië. Bing Guan/Bloomberg
    Analisten denken dat Vopak dankzij de langetermijncontracten 15x EBITDA of meer waard zou kunnen zijn, wat zou neerkomen op een waardering van meer dan $ 1,1 miljard.
    Verwacht wordt dat niet-beursgenoteerde infrastructuurfondsen een kijkje zullen nemen, terwijl een deel van de Australische fondsen al in andere terminals in binnen- en buitenland is geïnvesteerd.
    In feite kocht Macquarie in 2016 het 40 procent belang van Vopak in een Vopak-Nippon joint venture voor Japanse terminals, en drie jaar later betaalde de internationale tak van First Sentier Vopak € 723 miljoen voor de aankoop van drie terminals in Amsterdam, Hamburg en Algeciras in Spanje.
    Plantkunde, Darwin
    De vraag is of de toenemende bezorgdheid van beleggers over ESG en decarbonisatie de vraag naar dergelijke activa heeft doen afnemen.
    De Port Botany-terminal van Vopak herbergt ongeveer een derde van alle grondbrandstoffen (benzine, diesel, ethanol en biodiesel) die in NSW worden geïmporteerd, aldus de flyer, en verwerkt ook vliegtuigbrandstof en bitumen.
    Vopak heeft het in 1996 in gebruik genomen. En het heeft momenteel een capaciteit van 476.000 kubieke meter verdeeld over 32 tanks, met plannen om 105 duizend kubieke meter aan capaciteit toe te voegen. De haven is eigendom van infrastructuurfondsen, waaronder IFM Investors, AustralianSuper en ADIA.
    De operaties in de haven van Darwin werden in 2005 in gebruik genomen en hebben een capaciteit van 174.000 kubieke meter via 21 tanks. Ze verwerken grondbrandstoffen, vliegtuigbrandstof en zwavelzuur.
    De flyer vertelde potentiële kopers om Vopak Terminals Australia te zien als strategisch gelegen activiteiten, met een groot marktaandeel onder onafhankelijke spelers op het gebied van brandstofopslag, uitbreidingsmogelijkheden op beide terminals en een goede toekomstige vraag naar onderliggende brandstoffen.
    Het bedrijf wordt geleverd met een al lang bestaand team van 67 mensen en een platform dat klaar is om te profiteren van mogelijke toekomstige fusies en overnames, aldus de flyer.
    Vopak bevestigde woensdagavond in een verklaring aan Street Talk dat het de strategische opties voor het Australische bedrijf aan het beoordelen was
  10. forum rang 7 ff_relativeren 7 november 2021 20:38
    Het artikel dat @ Drs. P ons aanreikt www.afr.com/street-talk/dutch-fuel-ta... , biedt heel wat meer en concretere informatie dan het sumiere persbericht op de website van Vopak www.vopak.com/newsroom/news/vopak-inv... .

    Persoonlijk houd ik er niet van als bedrijven delen van hun Core Business te koop zetten. Het verkopen van niet-core-business is heel wat begrijpelijker dan een divestment van Core Business. Waarschijnlijk zal Vopak alleen maar Core Business hebben zodat er weinig anders te koop gezet kan worden, maar dat Vopak serieus alle opties overweegt, inclusief een verkoop -zonder goede verklaring voor die verkoop- dat zit me niet helemaal lekker.

    Volgens het artikel van Street Talk / Financial Review zijn er zelfs actuele plannen om de capaciteit in Australie nog verder uit te breiden. Core Business. Uitbreidingsplannen. En dan een divestment ? Verkoop van een strategische locatie en afstand doen van Core Business ?

    De 2e alinea van het Vopak persbericht is het enige inkijkje in een mogelijk motief voor de verkoop ; Afbouw van olie-opslag en meer focus op het versterken van de strategische hub posities :

    Vopak is investigating the strategic options for its terminals in Australia. This may include continued operations or divestment.
    As the outcome of this process is currently unknown, no further details are disclosed. Material updates will be communicated via press releases.

    Vopak has a strategy in which the majority of its growth investments will be allocated towards industrial, chemicals, gas and new energies infrastructures. New growth investments in oil infrastructure are expected to be reduced and will mostly be targeted towards strengthening our leading hub positions.
  11. Bas2012 7 november 2021 21:45
    quote:

    ff_relativeren schreef op 7 november 2021 20:38:

    Het artikel dat @ Drs. P ons aanreikt www.afr.com/street-talk/dutch-fuel-ta... , biedt heel wat meer en concretere informatie dan het sumiere persbericht op de website van Vopak www.vopak.com/newsroom/news/vopak-inv... .

    Persoonlijk houd ik er niet van als bedrijven delen van hun Core Business te koop zetten. Het verkopen van niet-core-business is heel wat begrijpelijker dan een divestment van Core Business. Waarschijnlijk zal Vopak alleen maar Core Business hebben zodat er weinig anders te koop gezet kan worden, maar dat Vopak serieus alle opties overweegt, inclusief een verkoop -zonder goede verklaring voor die verkoop- dat zit me niet helemaal lekker.

    Volgens het artikel van Street Talk / Financial Review zijn er zelfs actuele plannen om de capaciteit in Australie nog verder uit te breiden. Core Business. Uitbreidingsplannen. En dan een divestment ? Verkoop van een strategische locatie en afstand doen van Core Business ?

    De 2e alinea van het Vopak persbericht is het enige inkijkje in een mogelijk motief voor de verkoop ; Afbouw van olie-opslag en meer focus op het versterken van de strategische hub posities :

    Vopak is investigating the strategic options for its terminals in Australia. This may include continued operations or divestment.
    As the outcome of this process is currently unknown, no further details are disclosed. Material updates will be communicated via press releases.

    Vopak has a strategy in which the majority of its growth investments will be allocated towards industrial, chemicals, gas and new energies infrastructures. New growth investments in oil infrastructure are expected to be reduced and will mostly be targeted towards strengthening our leading hub positions.

    Qua strategie is Australië niet core business zou ik zeggen. Australië is een markt waar EVs en zelfde krachten als in EU en USA mbt energietransitie vraag naar product onder druk kunnen zetten op termijn. Strategie is meer gericht op fuel distri in opkomende markten met lagere inkomens die eerst nog de stap naar ICE motoren gaan maken (denk Indonesië, Brazilië, S Africa en Mexico), daar zit de groei. Australië is nu nog mooi een cash cow en een goede asset waar je nog wel wat voor krijgt van PÉ bedrijven (denk aan eerder verkochte olie terminals in Europa waar zeker Amsterdam en ook wel Hamburg/Algaciras om een zelfde reden te koop werden gezet). Ik snap het wel en verwacht eigenlijk op termijn ook LA in de USA wel in de verkoop, evenals Canada (alleen daar krijg je niks voor) en Panama voor zacht prijsje aan een lokale partij en dan is Vopak qua olie om (alleen Europoort, Singapore/Pengerang en Fujairah qua hubs en eerder genoemde fuel distri in emerging markets).
  12. forum rang 5 Drs P. 7 november 2021 23:15
    quote:

    Bas2012 schreef op 7 november 2021 21:45:

    [...]

    Qua strategie is Australië niet core business zou ik zeggen. Australië is een markt waar EVs en zelfde krachten als in EU en USA mbt energietransitie vraag naar product onder druk kunnen zetten op termijn. Strategie is meer gericht op fuel distri in opkomende markten met lagere inkomens die eerst nog de stap naar ICE motoren gaan maken (denk Indonesië, Brazilië, S Africa en Mexico), daar zit de groei. Australië is nu nog mooi een cash cow en een goede asset waar je nog wel wat voor krijgt van PÉ bedrijven (denk aan eerder verkochte olie terminals in Europa waar zeker Amsterdam en ook wel Hamburg/Algaciras om een zelfde reden te koop werden gezet). Ik snap het wel en verwacht eigenlijk op termijn ook LA in de USA wel in de verkoop, evenals Canada (alleen daar krijg je niks voor) en Panama voor zacht prijsje aan een lokale partij en dan is Vopak qua olie om (alleen Europoort, Singapore/Pengerang en Fujairah qua hubs en eerder genoemde fuel distri in emerging markets).
    ik vind het een positieve ontwikkeling, als men de 1 B krijgt voor de assets kan Vopak dat investeren in Waterstof, etc solutions. De markt moet Vopak nog gaan herkennen als key infratructure player mbt. renewable energy, met daarbij de hoge waardering, lees aandeelprijs, erbij.
  13. forum rang 6 N audio 8 november 2021 09:30
    quote:

    Drs P. schreef op 7 november 2021 23:15:

    [...]
    ik vind het een positieve ontwikkeling, als men de 1 B krijgt voor de assets kan Vopak dat investeren in Waterstof, etc solutions. De markt moet Vopak nog gaan herkennen als key infratructure player mbt. renewable energy, met daarbij de hoge waardering, lees aandeelprijs, erbij.
    Weet je,
    Hef gevoel wat ik steeds meer bij Vopak heb, is dat je ze gewoon vast in de porto moet hebben. Kopen en een deel vast wegleggen. Ongeacht de waan van de dag, ongeacht het geduw en getrek met die koers. Prijs is nu relatief voordelig, en wanneer inderdaad er nog meer vorm komt in de transitie, en overzichtelijk is wat er op termijn in de toekomst onder aan de streep verdient wordt, komen hogere waarderingen vanzelf. Het kan nog wel een hobbelig ritje worden.
4.189 Posts
Pagina: «« 1 ... 135 136 137 138 139 ... 210 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verrassend Vopak pakt flink uit voor aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links