Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 3164 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Kees1 5 november 2021 16:17
    De Hoge Raad heeft de uitspraak van het gerechtshof Den Haag over de schadevergoeding van 50 miljard dollar in de Yukos-zaak tegen de Russische staat vernietigd. De zaak is verwezen naar het gerechtshof Amsterdam, waardoor de juridische strijd tussen Rusland en de oud-eigenaren van oliegigant Yukos in Nederland voortduurt', aldus DFT op 5 november 2021.

    Voor tientallen Zuidas-advocaten is dit goed nieuws. Hier kan weer een hele tijd doorgeprocedeerd worden. Uurtje, factuurtje, en dat in het groot.
  2. forum rang 10 luchtschip 5 november 2021 22:19


    En weer valt er een Russische diplomaat uit het raam

    Son of FSB's Director of the Directorate for Protection of Constitutional Order (same unit that chases and poisons Russian dissidents) fell from a window and died at the Russian Embassy in Berlin.

    twitter.com/christogrozev/status/1456...

    Russian Diplomat Who Died at Berlin Embassy is Senior Intelligence Figure’s Son

    German magazine Der Spiegel has reported that a Russian diplomat was found dead last month after falling from one of the top floors of the Russian Embassy in Berlin. The diplomat’s lifeless body was found at approximately 7:20 am on 19 October 2021 by police guarding the embassy compound.

    It is not clear if the fall was the reason for the death, or if the individual had died before falling. Emergency services that arrived on the scene were unable to resuscitate the diplomat. Due to the diplomatic status of the person, no police investigation or autopsy was possible and the Russian embassy repatriated the body.

    The Russian embassy commented to Der Spiegel that the case was a tragic incident and declined further comments for ethical reasons.

    Officials familiar with the case told Der Spiegel that they suspected the diplomat, who served as a second secretary at the embassy, was in fact an undercover FSB officer and was related to a high-ranking FSB general.

    lees verder

    www.bellingcat.com/news/2021/11/05/ru...
  3. forum rang 10 luchtschip 7 november 2021 04:51


    Putin bracht een bezoek aan de door Rusland bezette Krim in het kader van de Russia Unity Day, Dag van Nationale Eenheid

    Putin is echt niet bang vermoord te worden, maar nam slechts voor de zekerheid een horde aan bodyguards mee en publiek was er nauwelijks op enkele goed geselecteerde mensen na

    Een waar feest dus

    Putin's not in the least bit scared of being assassinated Gezicht met tranen van geluk The fact his bodyguards outnumber the miniscule handpicked crowd means nothing

    Poetin vierde de Dag van Nationale Eenheid zonder het volk, met alleen bewakers en functionarissen.
    ( vertaling van de Russische tekst )

    video 0:56 minuut

    twitter.com/adagamov/status/145628663...

    Het hoofd van de bezettingsadministratie van Sebastopol kwam naar een ontmoeting met Poetin. Desinfectie.

    Grondige desinfectie van zijn wagen voordat hij richting Putin gaat

    video 0:22 minuut

    twitter.com/vborovikov/status/1456323...

    Gaat er feestelijk aan toe, wanneer een dictator feest viert in op Oekraine veroverd gebied
  4. forum rang 9 josti5 7 november 2021 09:25
    quote:

    luchtschip schreef op 7 november 2021 04:51:

    (...)
    Gaat er feestelijk aan toe, wanneer een dictator feest viert in op Oekraine veroverd gebied
    Eeinde quote.

    Nee, dan je idool Biden, de grote Democraat: die heeft beveiliging totaal niet nodig, toch?
    Wat zou zo'n nette man nou in een land als België te vrezen hebben?

    www.demorgen.be/nieuws/de-eerste-beel...

    En als tegenhanger van bovenstaand gekleurd bericht:

    www.trouw.nl/buitenland/op-de-krim-bl...

    Met o.a.:

    “De militairen beschermden ons in 2014 ­tegen de kwade krachten die er destijds in ­Oekraïne actief waren. Vlak daarvoor pleegden extremisten een staatsgreep om president ­Janoekovitsj af te zetten. Dankzij de Russische soldaten is dat hier niet gebeurd. Daar zijn we ze dankbaar voor.” Ponomarenko, lid van regeringspartij Verenigd Rusland, was een van de vele inwoners van het schiereiland die de Russische lente van 2014 welkom heetten. “Ik spreek, denk en droom in het Russisch. Net als de meeste mensen op de Krim.” Ze vergelijkt de Krim van vóór 2014 met een verwaarloosd kind. “Oekraïne zorgde niet goed voor de Krim. We waren ongewenst. Een bastaard.”
    Voorbeelden van die verwaarlozing zijn er volgens de politica te over. Zo deed Kiev de Russische taal op het schiereiland in de ban, vertelt ze. Hoewel de grote meerderheid van de bevolking het Russisch als moedertaal heeft, moesten bioscopen films in het Oekraïens nasynchroniseren en werden ook theatergezelschappen gedwongen hun stukken in het Oekraïens op te voeren. En in de openbare ruimte werden monumenten van Russische oorlogshelden en kunstenaars massaal van hun sokkel getrokken. “Kiev probeerde onze geschiedenis te herschrijven”, meent Ponomarenko. “Maar die tijden zijn nu voorbij.”

    Dat de Russen sinds 2014 juist hun versie van het verleden over de Krim uitgieten, heeft daarentegen met geschiedvervalsing niets te maken volgens Ponomarenko. “Dat is een kwestie van de juiste weergave van historische feiten. De Krim is Russisch en dat is altijd zo geweest.”

    “De drie belangrijkste historische personen van Sebastopol zijn allemaal Russisch. Tsarina Catherina de Grote veroverde de stad, kolonel Pavel Nachimov verdedigde de stad tijdens de Krimoorlog en Vladimir Poetin bracht de stad weer thuis. Hoe duidelijk wil je het hebben?”

    Ook de cijfers lijken de Russische inborst van de Krim te onderschrijven. In 2014 was 70 procent van de 2,2 miljoen Krim-bewoners ­etnisch Russisch en dat percentage loopt sinds de Russische overname gestaag op.

    Met de overgang van de Krim naar Rusland is een fout, ontstaan bij het uiteenvallen van de USSR, hersteld.
    Hetzelfde zou met het, eveneens Russische, Oost-Oekraïne moeten gebeuren.

    Nee: de Russen zijn bepaald geen (politieke) lieverdjes - er gebeuren nare dingen, maar waar is dit niet het geval?
    Lief zijn in die regio, met alle bedreigingen om het land heen, betekent je ondergang.

    Amerikanen zijn óók geen (politieke) lieverdjes, maar dan om andere redenen...

    Nog even dit, luchtschip.

    Als reactie op je sterk gekleurde antirussische, pro-amerikaanse en pro-gouvernementele posts ga ik vaak zelf op onderzoek uit, en kom vervolgens tot heel andere conclusies, dan wat jij schrijft.

    Eigenlijk ben ik je daar wel dankbaar voor.
    Je helpt mij indirect, mijzelf een goed beeld te vormen - alleen bijna altijd totaal anders, dan wat jij ons in je enorme hoeveelheid geschriften probeert wijs te maken.

  5. forum rang 10 luchtschip 8 november 2021 01:33

    Rusland gebruikt vluchtelingen als wapen tegen de EU

    Putin's partner Lukashenko van Wit Rusland regelt vluchten van Iraqezen naar Wit Rusland en helpt ze vervolgens de grens over naar Litouwen en Polen

    Dit als wraak voor de sancties die Europa aan Wit Rusland en Rusland oplegt.

    Polen heeft inmiddels prikkeldraad versperringen aangebracht bij de grens met Wit Rusland.

    hier een video van Lukashenko's mannen, verkleed als ISIS militanten , die vrouwen en kinderen letterlijk over de grensversperring heen drukken en een menselijk schild vormen om te voorkomen dat terug Wit Rusland in gaan

    Ok, this is the most disturbing border video I’ve seen so far. Lukashenko’s armed thugs dressed like ISIS militants are quite literally pushing women and children over the Polish border fence and forming a human shield to prevent them from returning to Belarus.

    video 0:45 minuut

    twitter.com/TadeuszGiczan/status/1457...

  6. forum rang 10 voda 10 november 2021 17:11
    Gasprijs daalt verder na actie van Russen: 'Zorgen nog niet voorbij'
    RTL Z 2 uur geleden

    Consumenten hebben geen reden om meteen de verwarming hoger te zetten.© Paul le Clercq Consumenten hebben geen reden om meteen de verwarming hoger te zetten.

    De groothandelsprijs voor aardgas daalt vandaag verder doordat Rusland meer gas gaat leveren. Maar dat betekent nog lang niet dat alle zorgen voorbij zijn, zeggen experts. "Het blijft spannend of we een strenge winter krijgen."

    Rusland, dat goed is voor een derde van de gasleveranties aan Europa, gaat meer gas transporteren naar Europa. De Russen verhogen de leveringen met ruwweg twee derde in vergelijking met het niveau van begin deze maand. En dat drukt de gasprijs.

    Begin oktober kostte een megawattuur gas nog 160 euro en nu is dat nog maar zo'n 67 euro. Na alle commotie over de gestegen energieprijzen van de laatste tijd, lijkt het dus de goede kant op te gaan. Maar vergeet niet dat begin dit jaar de prijs nog op circa 20 euro stond.

    Prijs huishoudens
    En er is nog een reden voor consumenten om, ondanks de daling van de gasprijs van vandaag met bijna 8 procent, de verwarming niet weer wat hoger te zetten. Er is immers geen directe invloed op je energierekening.

    Als je een vast tarief betaalt, dan blijft dat namelijk gewoon gelden. En voor consumenten met een variabel contract wordt de prijs twee keer per jaar aangepast: op 1 januari en op 1 juli. Ook zij merken de daling van de groothandelsprijs dus niet meteen.

    De groothandelsprijs is de prijs die energiebedrijven betalen voor gas. Maar dat is niet de prijs die consumenten betalen, want voor hen komen er nog wat kosten en belastingen bij. De prijs voor huishoudens stijgt of daalt dus niet één op één met de gasprijs, maar minder snel.

    © Aangeboden door RTL Nieuws
    'Zorgen nog niet voorbij'
    Uiteraard komt de daling van de groothandelsprijs zeer gelegen voor consumenten en bedrijven, maar we kunnen toch nog niet opgelucht adem halen, zegt energie-expert Hans van Cleef van ABN Amro. "Het blijft spannend of we een koude winter krijgen en dus straks genoeg gas hebben."

    De voorraden in Europa zijn namelijk laag en de extra toevoer van gas uit Rusland is niet genoeg om de voorraden weer aan te vullen tot de niveaus die gebruikelijk zijn voor deze tijd van het jaar, zegt Van Cleef. Als het een koude winter wordt, dan zullen sommige bedrijven mogelijk tijdelijk dicht moeten, denkt hij.

    Maar ook als het hier een milde winter wordt, dan nog zijn we niet uit de problemen, denkt hij. Want als het in Azië of Noord-Amerika een strenge winter wordt, dan zal dat de gasprijs opdrijven omdat er dan extra gas naar die gebieden zal gaan.

    Wat gebeurt er met Nordstream 2?
    De extra toevoer van Russisch gas gebeurt via de al jaren bestaande pijpleiding door Oekraïne, zegt Van Cleef. Maar wat echt van belang is, is of het pompen van aardgas door de omstreden Nordstream 2 gasleiding snel kan beginnen, vult energie-expert Jilles van den Beukel aan.

    Rusland hield de afgelopen tijd de levering van gas aan Europa laag, om druk uit te oefenen op Duitsland om snel akkoord te gaan met de opening van Nordstream 2. Die pijpleiding zorgt al een tijd voor controverse tussen de VS en Europa. De VS vinden namelijk dat Europa zich met Nordstream 2 te afhankelijk maakt van Rusland voor de levering van gas.

    Goedkeuring nodig
    "Als Nordstream 2 op korte termijn op stoom komt, dan kan de gasprijs mogelijk substantieel omlaag, ook weer afhankelijk van hoe streng de winter zal zijn", zegt Van den Beukel.

    Die pijpleiding van Rusland naar het noorden van Duitsland is gereed, maar er is nog toestemming nodig van de Duitse toezichthouder om de pijpleiding daadwerkelijk in gebruik te nemen. Ook de Europese Commissie moet nog akkoord gaan.

    Dagen of zes maanden?
    De Duitse toezichthouder heeft volgens persbureau Reuters tot 8 januari om goedkeuring te geven. Daarna heeft de Europese Commissie nog twee maanden de tijd om ook akkoord te gaan.

    "Maar het is ook mogelijk dat de Duitse toezichthouder vanwege de maatschappelijke onrust over de hoge gasprijs op korte termijn tijdelijk akkoord zal aan met het transporteren van gas door Nordstream 2", denkt Van den Beukel.

    Maar je schept dan wel een precedent en het is moeilijk om zo'n voorlopige goedkeuring na de winter weer in te trekken, denkt Van Cleef.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ga...
  7. forum rang 10 voda 11 november 2021 12:44
    Loekasjenko dreigt gaskraan dicht te draaien
    Van onze redacteur 12:40

    De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko zegt de gaskraan richting Europa dicht te draaien, mocht Polen de grens sluiten voor de duizenden vluchtelingen die aan de Wit-Russische grens staan.

    'Als er extra sancties worden opgelegd die voor ons onverteerbaar en onacceptabel zijn, zullen we moeten reageren,' aldus Loekasjenko tegen staatsmedium Belta. De president wordt wel als de laatste dictator van Europa omschreven.

    Naast het dreigement gas af te sluiten zei Loekansjenko tevens aan Rusland gevraagd te hebben om strategische bommenwerpers — die in staat zijn kernwapens te vervoeren — te laten patrouilleren aan de grens van zijn land. Bovendien denkt hij er naar eigen zeggen over om al het vrachtverkeer richting Europa af te sluiten.

    Rondom de grens tussen Polen en Wit-Rusland zijn honderden migranten uit met name het Midden-Oosten gestrand. EU-lidstaten beschuldigen Wit-Rusland ervan migranten uit het Midden-Oosten, Afghanistan en Afrika vrij naar de grens met de EU te laten reizen en zelfs op te halen uit Irak. Dit zou uit wraak gebeuren vanwege sancties die de EU aan Wit-Rusland heeft opgelegd.

    Zowel Polen als Litouwen hebben de noodtoestand uitgeroepen vanwege de migrantencrisis. Voor Litouwen betekent dat dat grenswachten in staat gesteld zijn om 'mentale druk' en 'proportioneel fysiek geweld' te gebruiken om te voorkomen dat migranten Litouwen binnenkomen. Ook zijn alle reizen tot binnen vijf kilometer van de grens met Wit-Rusland zonder toestemming van grenswachten verboden.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1419043/loekasjenko-dr...
  8. forum rang 10 luchtschip 14 november 2021 20:22

    De afperser gaat ineens met het charme offensief komen.

    Russian gas flows via Yamal pipeline to Germany rise over the weekend

    Net nu de spanningen oplopen rond Putin's vazal Lukashenko omdat Lukashenko burgers uit het Midden Oosten als toerist het land binnen laat en hun begeleiding geeft om de grens met Europa binnen te dringen.

    Putin had sinds september al de gasleiding naar Europa dichtgedraaid om Duitsland te dwingen het contract voor NordStrom II te tekenen

    Contracten over gasleveringen gaan op basis : ship or pay

    Europa doet bestellingen en Rusland moet dat leveren.
    Echter Rusland kan minder gas leveren en de rest compenseren in terug betalingen

    Geloof niet de verhaaltrant van Putin dat de EU te weinig besteld had.

    En nu komt Putin dus mooi weer spelen, door weer meer gas te leveren om de druk van de ketel te halen

    twitter.com/lauferlaw/status/14599510...

    Russian gas flows via Yamal pipeline to Germany rise over the weekend

    Russian gas flows towards Germany via the Yamal-Europe pipeline rose over the weekend, preliminary data from German network operator Gascade showed, with no signs of being impacted by a political standoff between Belarus and the European Union.

    www.reuters.com/business/energy/russi...

  9. forum rang 10 luchtschip 14 november 2021 20:30
    quote:

    josti5 schreef op 11 november 2021 12:59:

    Hoog tijd voor Nord Stream II.
    Geen Europese afhankelijkheid meer van schurkenstaten Wit-Rusland en Oekraïne.
    Dit is Putin propaganda ten volle uit.

    Volledig verdraaien van zaken

    Putin legt de schuld op een huichelachtige wijze bij anderen, terwijl het juist Putin is die de EU aan het afpersen is om de EU op de knieën te dwingen en te gehoorzamen aan Putin's eisen.

    Juist op het moment dat de winter voor de deur staat de gaskraan naar Europa dichtdraaien en de schuld bij Wit Rusland en Oekraine leggen.

    Met name in Oostelijker gelegen gebieden van Europa zal er vrieskou komen en miljoenen mensen die de hoge gasprijzen niet kunnen betalen, zullen doodvriezen van de kou.

    Alleen om aan de politieke eisen van een meedogenloos afperser te voldoen.

    En daar heb jij lovende woorden voor ?
  10. forum rang 9 josti5 14 november 2021 21:58
    quote:

    luchtschip schreef op 14 november 2021 20:30:

    [...]

    Dit is Putin propaganda ten volle uit.

    Volledig verdraaien van zaken

    Putin legt de schuld op een huichelachtige wijze bij anderen, terwijl het juist Putin is die de EU aan het afpersen is om de EU op de knieën te dwingen en te gehoorzamen aan Putin's eisen.

    Juist op het moment dat de winter voor de deur staat de gaskraan naar Europa dichtdraaien en de schuld bij Wit Rusland en Oekraine leggen.

    Met name in Oostelijker gelegen gebieden van Europa zal er vrieskou komen en miljoenen mensen die de hoge gasprijzen niet kunnen betalen, zullen doodvriezen van de kou.

    Alleen om aan de politieke eisen van een meedogenloos afperser te voldoen.

    En daar heb jij lovende woorden voor ?
    Einde quote.

    Hoog tijd voor Nord Stream II.
    Geen Europese afhankelijkheid meer van schurkenstaten Wit-Rusland en Oekraïne.
  11. forum rang 10 luchtschip 15 november 2021 01:13
    quote:

    josti5 schreef op 14 november 2021 21:58:

    [...]

    Einde quote.

    Hoog tijd voor Nord Stream II.
    Geen Europese afhankelijkheid meer van schurkenstaten Wit-Rusland en Oekraïne.
    Je bent totaal de weg kwijt en geïndoctrineerd door Putin's trollen verhalen.

    Wit Rusland is een schurkenstaat te noemen omdat er een President zit die de verkiezingen heeft genegeerd en als een dictator blijft zitten.
    Momenteel gedraagt Lukashenko zich als een lakei van Rusland, waardoor het zelfstandige land als een provincie van Rusland kan worden beschouwd.
    Lukashenko stelt zich vanwege de sancties door Europa vijandig op tegen Europa ( wraakgevoelens )
    De vijandigheid uit zich door mensen uit het Midden Oosten het land binnen te laten komen en ze als wapen gebruikt om ze naar Europa te sturen

    Oekraine is een ander verhaal en zeker geen schurkenstaat te noemen

    Van 2010 tot 2014 was Yanukovich er President, die regeerde als een dictator en goede banden onderhield met Putin
    Er was veel zelfverrijking door hem, maar ook door een paar groot industriëlen die de rijkdommen van Oekraine voor zich zelf hielden
    Onder Yanukovich was er veel corruptie in samenwerking met Russische industriëlen en bedrijven

    In 2014 kwam het volk in opstand, de Maidan Revolutie

    Vervolgens waren er krachten om corruptie de kop in te drukken en de Democratie te laten bloeien.
    Oekraine was bezig de Democratie te herstellen en zocht toenadering tot het Westen met het verzoek bij de EU en de NAVO te kunnen behoren
    Putin beviel dit niet en viel de Krim en Oost Oekraine binnen.
    Putin verder doorstoten om geheel Oekraine te bezetten, maar stuitte op verzet van het Oekrainse leger, dat te sterk was voor het Russische leger.

    Oekraine is voorts doorvoer land van Russisch gas naar Europa en bemoeilijkt op geen enkele wijze deze doorvoer

    Problemen van minder gasleveringen komen er alleen omdat Putin de gaskraan dicht draait.
    ook zonder Nordstrom II kan er voldoende gas naar Europa komen.

    Echter Putin is degene die de gaskraan dichter heeft gedraaid

  12. forum rang 6 A Mao 15 november 2021 08:18
    quote:

    luchtschip schreef op 15 november 2021 01:13:

    [...]

    Putin verder doorstoten om geheel Oekraine te bezetten, maar stuitte op verzet van het Oekrainse leger, dat te sterk was voor het Russische leger.

    Onzin nr1

    Problemen van minder gasleveringen komen er alleen omdat Putin de gaskraan dicht draait.
    ook zonder Nordstrom II kan er voldoende gas naar Europa komen.

    Echter Putin is degene die de gaskraan dichter heeft gedraaid

    Onzin nr 2

  13. forum rang 9 josti5 15 november 2021 09:46
    Luchtschip schreef: 'Oekraine is voorts doorvoer land van Russisch gas naar Europa en bemoeilijkt op geen enkele wijze deze doorvoer'

    Ja, dank je de koekkoek:

    Oekraïne vreest de aanleg van de Nord Stream 2, want daarmee raakt het land de o, zo belangrijke inkomsten uit het gastransport kwijt.

    www.trouw.nl/nieuws/oekraine-vreest-r...

    Waarom moeten wij Oekraïne betalen voor de doorvoer van Russisch gas?

    Lekker rechtstreeks vanuit Rusland, via Nord Stram II!
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 november 2021 19:28
    Luchtvaartmaatschappijen staken migrantensmokkel onder dreiging van EU-sancties
    Ria Cats Mathijs Schiffers 18:37

    In het kort

    Steeds meer landen beletten hun vliegmaatschappijen migranten naar Wit-Rusland te vervoeren.
    Dit gebeurt onder druk van de Europese Commissie die dreigt betrokkenen te straffen.
    Al vanaf deze zomer laat Wit-Rusland migranten ophalen uit het Midden-Oosten en stuurt ze naar de grens met de EU, uit wraak voor sancties.

    Migranten uit het Midden-Oosten die voor een lieve duit naar Wit-Rusland vliegen om van daaruit de grens met de EU-landen Letland, Litouwen of Polen proberen over te steken? 'Dat is bijna gedaan,' liet EU-buitenlandchef Josep Borrell maandag weten in de marge van een vergadering van de 27 Europese ministers van buitenlandse zaken.

    Steeds meer landen beletten hun luchtvaartmaatschappijen nog langer migranten naar Minsk te vervoeren. Dit gebeurt onder grote druk van de Europese Commissie. Vrijdag zegde Turkije na een bezoek van Eurocommissaris Margaritis Schinas al toe dat Turkish Airlines geen Irakezen, Syriërs, Afghanen en Jemenieten meer toelaat op een vlucht als zij een enkele reis naar Wit-Rusland hebben geboekt.

    Ook Iraqi Airways schrapte al eerder zijn vluchten op Minsk, en sinds ruim een week zijn de consulaten van Wit-Rusland in de Irakese steden Erbil en Bagdad gesloten. Hier konden de migranten tot dan toe hun inreisvisa afhalen. Irak stuurt donderdag bovendien een vliegtuig naar Wit-Rusland om zijn aan de Europese buitengrenzen gestrande burgers te repatriëren. Volgens Bagdad willen 571 Irakese burgers graag snel terugkeren.
    Sancties

    Ten slotte stoppen ook de Verenigde Arabische Emiraten met de migratievluchten, werd maandag bekend. De Europese ministers van buitenlandse zaken kwamen op dat moment een nieuw sanctiemechanisme overeen, specifiek gericht op personen en organisaties die de mensensmokkel via Wit-Rusland naar de Europese buitengrenzen faciliteren. Tot dusver gold migratie nog niet als een criterium op basis waarvan de EU het bewind in Minsk en zijn helpers kan straffen.

    Het is nog onduidelijk aan wie de EU-lidstaten precies sancties opleggen op basis van het migratiecriterium. Aan de namenlijst werkt Brussel nog. Wel herhaalde Borrell het eerdere dreigement van Brussel dat dit heel goed reisbureaus, hotels en vliegtuigmaatschappijen als Turkish Airlines en het Russische Aeroflot kunnen zijn. Zij verliezen dan mogelijk hun landingsrechten in de EU. 'We verzamelen bewijs tegen luchtvaartmaatschappijen,' bevestigde een Commissiewoordvoerder.

    De Wit-Russische luchtvaartmaatschappij Belavia mag al sinds dit voorjaar niet meer landen op Europese vliegvelden of gebruikmaken van het Europese luchtruim. Die sanctie werd van kracht, nadat Minsk dit voorjaar een overvliegend Ryanair-toestel tot landen had gedwongen om een inzittende dissident te arresteren. Ook Belavia kondigde maandag aan niet meer migranten vanuit Turkije en Dubai naar Minsk te halen. Het vliegbedrijf gaat naar eigen zeggen de 'controle op de documenten' versterken.
    Sterke steun van Rusland

    Al vanaf deze zomer laat Wit-Rusland migranten ophalen uit het Midden-Oosten, uit wraak voor EU-sancties tegen het schrikbewind van president Alexandr Loekasjenko. Aanvankelijk waren het relatief kleine groepjes, maar de laatste weken namen de aantallen toe. Met name Polen laat hen niet toe en stuurt ze terug. Naar schatting zitten duizenden asielzoekers vast in het niemandsland tussen Wit-Rusland en Polen, Letland en Litouwen. Er zijn al doden gevallen.

    Loekasjenko ontkende maandag opnieuw de mensensmokkel. Volgens hem probeert zijn regering de migranten over te halen te vertrekken, maar die weigeren dat. Vladimir Poetin stelt dat het westen zelf de redenen heeft gecreëerd waardoor mensen op de vlucht slaan. Wel nam de Russische president afstand van het vorige week geuite dreigement van Loekasjenko dat de gaspijp die van Rusland via Wit-Rusland naar de EU dicht gaat als de EU de grenzen niet opent. Poetin wil bemiddelen tussen Minsk en Brussel over de migratiecrisis.

    Volgens Borrell is het echter duidelijk dat 'Loekasjenko doet wat hij doet omdat hij weet dat hij de sterke steun heeft van Rusland, ook al ontkent Moskou zijn betrokkenheid'.
    Lees ook

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1418799/luchtvaartmaat...
  15. forum rang 10 voda 16 november 2021 08:28
    Ruimtestation ISS moet maatregelen nemen nadat Rusland satelliet opblaast
    NU.nl/ANP 1 uur geleden
    © Aangeboden door NU.nl

    De Verenigde Staten zijn boos op Rusland vanwege een "gevaarlijk en onverantwoordelijke" rakettest in de ruimte. Door de test moest de bemanning van het internationale ruimtestation ISS maatregelen nemen om brokstukken te ontwijken.

    De Russen bliezen met een raket een van hun eigen satellieten op, waardoor een wolk van puin ontstond in de ruimte. Het gaat om ruim vijftienhonderd grotere fragmenten en honderdduizenden stukjes kleiner schroot, aldus het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

    Volgens het ministerie vormt het puin een aanzienlijk risico voor astronauten en kosmonauten in het ISS. Ook zou het een bedreiging vormen voor andere ruimtevluchtactiviteiten.

    De ISS-bemanning, op dit moment vier Amerikanen, een Duitser en twee Russen, moest schuilen in ruimteschepen die eigenlijk zijn bedoeld om terug te keren naar de aarde. Het is een standaardprocedure in geval van een noodsituatie waarbij evacuatie nodig kan zijn.

    Volgens de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos was er uiteindelijk niet veel aan de hand. Het ISS bevindt zich weer in de groene zone, schreef het agentschap op Twitter.

    www.msn.com/nl-nl/nieuws/wetenschapen...
  16. forum rang 10 voda 16 november 2021 13:26
    Russische gaspijplijn loopt nog meer vertraging op door Duitse bezwaren
    RTL Z 1 uur geleden

    Een Nord Stream 2-station in het Duitse Mecklenburg.© DPA

    De Nord Stream 2-pijplijn loopt nog meer vertraging op. De Duitse toezichthouder op het gasnet heeft tijdelijk de goedkeuringsprocedure stopgezet, waardoor het waarschijnlijk nog langer gaat duren voor er gas door de leiding stroomt. Een tegenslag voor de EU waar men zit te springen om meer Russisch gas.

    Via de pijplijn moet er meer Russisch gas direct in West-Europa afgeleverd kunnen worden, maar het project wordt geplaagd door tegenslagen. Amerikaanse sancties zorgden eerder al voor vertragingen en nu ligt de Duitse toezichthouder dwars.

    Geen Zwitsers bedrijf
    De Bundesnetzagentur moet goedkeuring verlenen aan het bedrijf dat in Duitsland verantwoordelijk is voor het uitbaten van de pijplijn. Het Russische Gazprom, eigenaar van de lijn, had daarvoor een bedrijf in Zwitserland opgezet, maar dat mag niet, zeggen de Duitsers.

    Alleen een Duits bedrijf mag het Duitse deel van de pijplijn bestieren. Daarvoor heeft het Zwitserse bedrijf inmiddels een dochteronderneming in Duitsland opgezet, maar de Bundesnetzagentur gaat pas verder met de goedkeuringsprocedure als het personeel en de bezittingen ook daadwerkelijk naar Duitsland overgeheveld zijn, schrijft te toezichthouder.

    EU zit verlegen om gas
    De deadline van 8 januari die de toezichthouder had om met een ontwerpbesluit te komen, schuift door de situatie naar achter. Na de Bundesnetzagentur moet ook de Europese Commissie zich nog over de vergunning buigen, waarmee het zomaar tot in het voorjaar van 2022 kan gaan duren voor er daadwerkelijk gas door de leiding stroomt.

    En dat komt niet zo goed uit, want de EU zit te springen om meer Russisch gas. Door grote vraag naar energie en weinig gasvoorraden steeg de gasprijs de afgelopen maanden tot recordhoogtes.

    Ook vandaag ging de groothandelsprijs voor gas weer flink omhoog. Nadat het nieuws bekend werd steeg de prijs met zo'n 5 procent, tot 88 euro. In een dag tijd werd gas zelfs meer dan 10 procent duurder.

    Meer gas bij goedkeuring
    Rusland heeft al meerdere keren gezegd dat als de certificering voor Nord Stream 2 er is, dat land direct meer gas kan gaan leveren. Tegelijkertijd heeft Rusland al enkele maanden besloten geen extra ruimte via de bestaande gasleidingen te boeken, waardoor critici stellen dat Moskou machtsspelletjes speelt.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ru...
  17. forum rang 10 luchtschip 16 november 2021 22:33


    Not a done deal yet: Germany blocks Russia’s Nord Stream 2 pipeline

    German energy regulators have temporarily halted certification of Russia's controversial Nord Stream 2 pipeline to Germany.

    twitter.com/karolcummins/status/14606...

    Tuesday's announcement sent gas prices in Europe even higher and adds to a very tense atmosphere between Russia and the West over

    >> a border crisis in Belarus,
    >>an alleged military buildup along Ukraine's borders
    and
    >> Russia's launch of an anti-satellite missile that blew up a Soviet-era satellite. The United States blasted Russia for what it called its “reckless” act that resulted in space debris that allegedly endangered the International Space Station.

    The Federal Network Agency said it could not certify the pipeline because its owner – a Russian-controlled Swiss-based company called Nord Stream 2 AG – has not finished setting up a German subsidiary to own and operate the German sections of the pipeline.

    The agency said it “concluded that it would only be possible to certify an operator of the Nord Stream 2 pipeline if that operator was organized in a legal form under German law.”

    It said Nord Stream 2 decided to establish a subsidiary under German law to govern only the German part of the pipeline. The agency said the certification process “will remain suspended until the main assets and human resources” of Nord Stream 2 “have been transferred to the subsidiary.”

    Even once German regulators are done with their certification work, the European Commission, the EU's executive body, must still approve the pipeline.

    Nord Stream 2 said in a statement that it is setting up the subsidiary but that it is “not in the position to comment on details of the procedure, its possible duration and impacts on the timing of the start of the pipeline operations.”

    By halting certification, German regulators fueled speculation that Nord Stream 2 has become part of a new round of struggles between Russia and the West.

    www.courthousenews.com/not-a-done-dea...

63.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 3164 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 859,81 -0,64%
EUR/USD 1,0659 +0,15%
FTSE 100 7.823,52 -0,68%
Germany40^ 17.675,90 -0,91%
Gold spot 2.385,90 +0,27%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,88%
Heineken
+1,23%
Vopak
+0,87%
OCI
+0,56%
Vastned
+0,45%

Dalers

Aegon
-3,40%
ADYEN NV
-2,62%
AMG Cr...
-2,53%
INPOST
-2,51%
B&S Gr...
-2,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links