Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggen in waterstof

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Koen Lauwers

Koen Lauwers is onafhankelijk analist. Hij doet beleggingsresearch voor verschillende marktpartijen en schrijft voor diverse financiële titels. Als econoom kwam Lauwers na een carrièrestart in de IT-sector in 1999 in de financiële wereld terecht. De schok na het barsten van de virtuele dotcom-zeepbel was zodanig groot dat h...

Meer over Koen Lauwers

Recente artikelen van Koen Lauwers

  1. 19 mrt De goudprijs zit weer in de lift, en de timing is bijzonder
  2. 16 jan Grondstoffen in 2024: wat kunnen we verwachten? 2
  3. 20 jun Halfjaar-update edelmetalen en koper 4

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Krikke81 5 november 2021 15:10
    In verband met rijden op waterstof verlies dan Plastic Omnium niet uit het oog, ze hebben enkele jaren geleden een bedrijfje uit Hasselt opgekocht welke gespecialiseerd zijn in het maken van opslagtanks voor waterstof die op trucks/bussen kunnen worden geplaatst.

    www.plasticomnium.com/en/technologies...
  2. forum rang 4 shaai 6 november 2021 08:59
    Ook is er een move weg van de kleuren blauw, groen etc, omdat er alsmaar kleuren bijkwamen en de definitie niet hard is, met alles wat daarbij komt.
    Beter is: wat is de CO2 bijdrage?
    En bijvoorbeeld Bayotech die kleinschalig op locatie kan produceren, en met een efficiënt proces, kan heel goed uitkomen omdat geen moeilijk en duur transport nodig is.
    En als het Bayotech proces biogas als input heeft, kan CO2 zelfs net negative zijn.
  3. T Relax 7 november 2021 11:20
    Interessante ETF !
    maandindex ETF Van Eck +28,3%
    Zelf geïnvesteerd in Ballard Power : maandscore +34.1%.
    Oktober was dus een goede maand voor de Waterstof aandelen. Met alle nadelen die er nog aan kleven wat mij betreft zeker een kansrijke bedrijfstak voor de toekomst. Kwestie van dagen of waarschijnlijker weken dat Balllard voorbij $20 gaat en door kan! #altijdopzoeknaartoekomsttoppers
  4. Katsjinggg 7 november 2021 19:27
    Waterstof is een interessante beleggingscategorie, maar opgepast met vaak uit de hand gelopen waarderingen voor bedrijven die vaak nog jaren verwijderd zijn van winstgevendheid. (niet zo verschillend van de dotcom bubbel, waarvan nu amper het overleefd hebben en enkel Microsoft de overwinnaar is)
  5. Klaas Vaak 29 maart 2022 17:44
    Raar stuk. Waterstof is juist helemaal geen goede energiedrager vergeleken met batterijen. Dit neerzetten zonder enige uitleg, terwijl bij de rest alles keurig uitgelegd wordt. De energie lekt er letterlijk weg bij waterstofopslag.

    Waterstof is alleen geschikt op plekken waar het absoluut niet anders kan, zoals de staalindustrie. Maar transport, laat staan treinen slaat al helemaal nergens op. Duur, energieverspilling en kan totaal niet concurreren. Leg gewoon een draadje erboven, veel efficiënter.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links