Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Soaring Twenties krijgen steeds meer vorm

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 42
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

159 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 5 november 2021 10:25
    Het zou toch schitterend zijn. U ligt op het oorlogsveld. En de regeringen krijgen van die vragen? Ziet u het niet dat u moet gaan uitbreiden in de zorg capaciteit. En dan natuurlijk antwoorden met optimisme vanuit de regering. We aan er voor. En dat betekent dat u dat een appie krijgt met u moet nog een dag langer blijven liggen op het oorlogsveld. Tja. Tijden zijn zo geworden.

    Yields doen het deze week perfect. Een terugval was nodig om de parameters te ontluchten en de afgelopen terugvallen zijn enorm. Kortom over 1 a 2 weken kunnen we weer gaan met hogere yields. Want de middel lange termijn parameter wordt beter en beter door de standen van de huidige yields en dreigen over 2 maanden met een nog mooiere draai waardoor nog hogere yields worden verwacht. En de lange termijn parameter roept: de huidige yields kunnen gaan verdubbelen over 1 a 2 jaar. Inflatie aanwakkeren was een 100 jaren plan, maar nu er inflatie is gaat het bestrijden er van vermoedelijk ook 100 jaar duren.

    Echt booming zijn we niet. De bevokingenseenheden blijven booming, net als de Free Credits. En de drugs.
    Kijkt u eens naar 3mmc. Dat loopt als een trein. Niet voor niets staan er al tig uithalers continue klaar bij de haven van Rotterdam. Het is een komen van gaan. Het valt me nog mee dat ze zelfs geen eigen rails met treinen of een rij lege vrachtwagens hebben klaar gezet. Maar de makkelijkste weg hebben de uithalers nog niet gevonden. Dat ga ik maar niet noemen.

    Veel vraag naar positieve test. Het probleem is, waar gaten zijn, mogen ze wat mij betreft altijd benut worden. Maar dit is een virus. En een virus is wel wat andere zaak, dan alleen maar extra geld of andere winsten.
    Een virus is niet zo makkelijk te misleiden. Dus dan ben ik er niet voor. Aan de andere kant, de overheden doen er niet veel aan qua acties. U ziet het elk systeem is niet water dicht. Dus al die High Tech is misschien helemaal niet zo High Tech. Ze laten veel te veel deurtjes open staan. Dat 3nm produktie loopt nog niet lekker. Ook opvallend. Daar zijn ze veel tijd mee kwijt en ze hebben het nog niet goed geoptimaliseerd. Heeft deze vetraging impact op de sales van ASML? Of willen ze die machines alvast hebben want bij optimalisatie en dus massa produktie van 3nm kunnen ze meteen door. Maar dat kost wel een kapitaal intensievere actie. Afwachten daar. Vertragingen zijn meestal niet goed.

    Hoe dicht ze ook komen, het lukt ze niet. Akzo die 102 euro. Ze zijn er de hele week naar toe gegroeid. Maar ze moeten er over heen. ING heeft het ook niet met een 13.2. Nee. Helaas is de middel lange termijn parameter goed opgelopen. Dus daar komt minder kracht uit. Mogelijk zelfs druk op de koersen. Heineken, nee, die heeft het geprobeerd met de 98 euro weerstand, maar afwijzing is nooit leuk. Nu op een 95 hoog.
    Adyen. Ja. ja ja. Die hebben de range 2.650 a 2.700 gepasseerd. En we zien het resultaat. ASML index ook weer op bijna oude niveaus. Pfoe. Hoge waarderingen geeft u aan ze. Te begrijpen van uit het mono positie. Maar u kent zeer weinig toe aan de concurrentie waarde uit China. Voorlopig terecht, maar over 2, 3 a 5 jaar zullen ze daar een stuk beter zijn als concurrent voor ASML dan nu. U loopt graag dat risico, geholpen door dat enorme aandelen inkoop programma, wat allene maar tot nog meer slechtere ratio's gaat leiden. Dat viel vorige kwartaal nog mee, maar dit kwartaal zal de impact groter zijn, veel groter. Dus des te slechter de ratio's des te higher u wordt met de multiples, des te meer risico van China concurrentie des te minder ASML ondernemingswaarde. Kortom in mindere tijden kan er zo 50% van af. Maar zolang de high regeert, blijft het extreem high. We zien het ook aan de ASML index future. Die pakt er een punt bij.

    Het wordt weer tijd voor meer downgrades dit weekend.

    Het valt me op dat de 'kleiere' bureaus de targets van de High Tech fondsen het beste doen. De Grote Banken lopen en mega achter en zitten ook nog eens mega verkeerd met hun calls. Nee, die kleinere target bureaus doen dat veel beter. En dat doen ze al een behoorlijke tijd. Hulde voor die 'kleinere' Amerikaanse bureaus.
  2. 1965 5 november 2021 10:37
    quote:

    Ole In het Berenbos schreef op 5 november 2021 10:21:

    Oke deze dan maar,

    Florida Man goes bankrupt shorting Tesla, fills car with human poop and throws feces at pedestrians

    thestonkmarket.com/florida-man-goes-b...

    gr
    Oops… dat gaat hier straks ook gebeuren met mensen die ASML shortten. Ik hoop wel dat ze het dan in Veldhoven gaan doen en niet hier….:-)
  3. forum rang 6 ttroo 5 november 2021 10:47
    80% van de zieken huis gevallen is 70+.
    RIVM dashboard.
    Dus u gaat 60- ongevaccineerden dwingen om niet naar het werk te gaan etc om alsnog zich te laten vaccineren. Terwijl de 70+ deze negatieve bate niet als dwingend hebben. Die zitten gewoon thuis en krijgen netjes elke maand hun AOW.
    Kortom we pakken het probleem niet aan, maar we proberen een hele grote groep te dwingen om een kleine groep van 70+ hun eigen meningen niet los te laten.
    En nu begrijp ik meteen de zorg druk. 70+ hebben natuurlijk meteen veel meer zorg nodig. In alles. Zijn over het algemeen veel minder sterk qua gezondheid, zijn over het algemeen een stuk minder mobiel. Kortom die moeten geholpen worden. Kijkt u eens naar een Kantoor of een Verzorgingsthuis. Waar zitten meer mensen die geholpen moeten worden, met eten, met fysio, met mobiliteit, etc.
    En het is schokkend. We gebruiken nog statistieken van juni tot en met october om de statistieken te beinvloeden en daarmee dus ook de informatie besluitvorming. De huidige stand is de huidige stand.
    Ruim 80% van de 70+ liggen in het zieken huis met corona. Het zal me ook niet verbazen als daar ook andere ziektes ten grondslag liggen. Want als ik in een verzorgingstehuis komt, de pillen zijn enorm die mensen moeten slikken. En dat zullen ze niet voor de lol doen. Althans dat lijkt me. Het zal geen 3mmc of zoiets zijn.
  4. forum rang 6 win some... 5 november 2021 10:58
    quote:

    ttroo schreef op 5 november 2021 09:15:

    Ik ben fan van de uitspraak: Waarom druk maken over ongevaccineerden als het vaccin goed werkt, en als u zich wel druk maakt om ongevaccineerden dan werkt uw vaccin niet voldoende en dus overtuigt dat een ongevaccineerden niet om uw vaccin wel te nemen.

    [...]
    Misschien toch nog even verder doordenken? Wat als je een ic-bed nodig hebt bijvoorbeeld als gevolg van een verkeersongeval, hartaanval of hersenbloeding? Als de IC dan vol ligt met ongevaccineerden met corona is er geen IC-bed meer beschikbaar en kun je alsnog onnodig sterven.
  5. forum rang 7 Unimog 5 november 2021 11:12
    quote:

    retsok schreef op 5 november 2021 10:35:

    tja... schwartz, tot eind januari upppp...

    cyclusanalyse ( prijs, tijd, cyclus, volume...) geeft aan dat hier (eind januari) niet de ultieme of een tijdelijke belangrijke top zal liggen...

    vergeet niet dat iedere top ook een periode van distributie kent... soms wel 2 jaar...
    waarom zou je dan nu nog kopen of vasthouden
  6. retsok 5 november 2021 11:42
    quote:

    Unimog schreef op 5 november 2021 11:12:

    [...]

    waarom zou je dan nu nog kopen of vasthouden


    omdat de trend voorlopig omhoog is ... top eind januari 2022 kan ook eind december 2022 zijn en dan nog distributie want er moeten echt nog heel veel puts en short posities worden geelimineerd.
  7. forum rang 7 Unimog 5 november 2021 11:47
    quote:

    retsok schreef op 5 november 2021 11:42:

    [...]

    omdat de trend voorlopig omhoog is ... top eind januari 2022 kan ook eind december 2022 zijn en dan nog distributie want er moeten echt nog heel veel puts en short posities worden geelimineerd.
    daar begrijp ik dan de logica niet van

    alleen maar hebzucht
  8. [verwijderd] 5 november 2021 12:10
    quote:

    retsok schreef op 5 november 2021 12:04:

    de markt gaat altijd upp tegen een een muur van zorgen.. omdat iedereen dan denkt dat het down moet gaan... trade against your feeling. (allemaal verteld en uitgelegd )
    DE markt gaat niet omhoog een aantal gehypte tech of pseudo tech gaan naar absurde hoogtes,kan nog een tijdje doorgaan hoeft niet wat Swarz ook beweert niemand weet het
  9. forum rang 7 Unimog 5 november 2021 12:12
    kan wel zijn
    erger me aan al die ongelijkheid die maar al groter word
    enige wat we nodig hebben is wat eten onderdak zorg en onderwijs
    tegenwoordig gaat meer geld naar tech, bitcoin metagedoe en weet ik wat
    meeste mensen kunnen nog geen aardappel oogsten en komen amper buiten
    dat er niet meer weerstand is verbaast me nog het meest
  10. retsok 5 november 2021 12:16
    schwartz . kijkt alleen naar de karakteristieken van een beweging.. en het huidige karakter geeft upp aan...

    cyclusanalyse.. ieder jaar 1 en 2 en drie .. tot o ..heeft vaak ieder jaar een zelfde soort beweging.. bijv. in het 8e jaar is vaak een flinke down 1988.. 1998.. 2008... 2018

    maar ik stop ermee .. kheb er gelukkig geen verstand van...doe je eigen ding en snap niet waarom je zo vaak geld verliest
  11. [verwijderd] 5 november 2021 12:19
    quote:

    Unimog schreef op 5 november 2021 12:12:

    kan wel zijn
    erger me aan al die ongelijkheid die maar al groter word
    enige wat we nodig hebben is wat eten onderdak zorg en onderwijs
    tegenwoordig gaat meer geld naar tech, bitcoin metagedoe en weet ik wat
    meeste mensen kunnen nog geen aardappel oogsten en komen amper buiten
    dat er niet meer weerstand is verbaast me nog het meest
    Dat komt nou door die prik die we allemaal genomen hebben:)
  12. [verwijderd] 5 november 2021 12:24
    quote:

    retsok schreef op 5 november 2021 12:16:

    schwartz . kijkt alleen naar de karakteristieken van een beweging.. en het huidige karakter geeft upp aan...

    cyclusanalyse.. ieder jaar 1 en 2 en drie .. tot o ..heeft vaak ieder jaar een zelfde soort beweging.. bijv. in het 8e jaar is vaak een flinke down 1988.. 1998.. 2008... 2018

    maar ik stop ermee .. kheb er gelukkig geen verstand van...doe je eigen ding en snap niet waarom je zo vaak geld verliest
    Voor mij is het hetzelfde als 7 plus 7 en 144 en of iemand wel of geen geld verliest weet jij niet ,premie long was goed genoeg mocht je best een beetje short zitten.ER is gewoon te veel geld wat zijn weg zoekt of er nu 14 of een 8 of wat dan ook staat ,te veel verruiming met als neven effect een steeds groter wordende bubbel en wanneer die knapt en of die knapt weet niemand,ik niet jij niet Swarz niet en calimero al helemaal niet:}
159 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links