Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,241 18 apr 2024 17:38
  • -0,077 (-5,84%) Dagrange 1,230 - 1,298
  • 2.916.414 Gem. (3M) 2,2M

PostNL november 2021 - Pakketseizoen komt op stoom

4.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 227 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 november 2021 22:17
    quote:

    SEVA_ schreef op 4 november 2021 21:28:

    [...]

    Inmiddels weten we dat K in samenwerking met de shorts naar een 20% belang is gegaan. Deze tactiek zetten ze gewoon door. MW duwde in de naveiling ff 5 miljoen stuks voor 3,999 naar onze vriend. Uiteraard voor een vergoeding en eventuele verliezen worden gecompenseerd. AFM zou hier eens naar moeten kijken. Maar met 3 FTE en een paardenkop slaan ze natuurlijk geen deuk in een pak boter.

    We zagen overigens veel opbouw deze week en groene koersen. Dat rijmt niet, dus ze doen het in de naveiling en maandag (ik hoop het niet). Ook tetteren ze koers intraday ff 6 cent van DH naar onder de 4 met een miljoen stukkies oid.

    Ik maak me geen illusies, dit gaat door tot de 29,99%. Vervolgens een bod van 30% + verhoging 20%. Uitkomende ergens in de 6. Tent gaat echt niet weg onder BPost bod.

    Dit lijkt mij de meest waarschijnlijke analyse, geen speld tussen te krijgen. De €6 kan wat hoger of lager uitvallen, en het moment zal altijd een verassing zijn, maar opeens komt het er. Doet me denken aan de melding overname sandd, zat er maanden aan te komen en net als je denkt dat zal dan nog wel ff duren komt de verlossing.

    Persoonlijk denk ik dat Kretinsky voor een tweetrapsraket gaat. Dus hij doet een bod bij de 30% wat kansloos is, zeg €4,75. De koers schiet omhoog maar de kwartalen daarna zijwaarts. En dan komt Royal Mail met een bod dat serieus is in euro’s maar ook serieus wat betreft continuïteit van PostNL / UPD en acceptabel is voor de politiek.
  2. [verwijderd] 4 november 2021 22:22
    quote:

    Gadus morhua schreef op 4 november 2021 21:51:

    [...]

    Hopelijk kan Kritinsky de verleiding weerstaan ;)
    Als je al zo rijk bent, dan ligt je interesse wellicht ergens anders.
    Volgens de krant heeft Kretinsky een fetish voor zwak management, dus HV gaat zeker in de smaak vallen. En laten we eerlijk zijn, voor €6 krijgt ie haar er toch gewoon bij…
  3. boomer92 5 november 2021 00:51
    quote:

    Lector schreef op 4 november 2021 20:17:

    [...]

    Nee hoor, als ik destijds had kunnen verkopen voor € 5,75 aan de Belgen dan had ik uit dit drama aandeel gekund en had ik in de tussentijd het dubbele kunnen verdienen met ASML.
    Het maakt mij ook niet uit hoe het PostNL verder vergaat na verkoop, als ik minimaal € 5,50 per aandeel heb dan mogen ze van mij verder failliet gaan, who cares?
    Het maakt me ook niet uit of die Tsjech het koopt of de Belgen, Britten, Duitsers, Amerikanen of Chinezen, het gaat mij uitsluitend om het bedrag dat op tafel komt, na de overname stap ik nooit meer in een ex-Staatsbedrijf dat dan weer wel. Les geleerd zullen we maar zeggen.
    man ,man wat een gezwets ( oud zeer ) je had ook bv voor 3,00 eruit kunnen gaan en in asml stappen !!!!!!!!!!!!! je had ook op 1,00 wat kunnen bijkopen en op 5,00 kunnen uitstappen !! al die tijd liggen slapen ? en nu zeuren ?
  4. boomer92 5 november 2021 01:02
    quote:

    Boir schreef op 4 november 2021 21:14:

    [...]
    Bij dagomzet van 4.8mln kan je ook nooit 4.5mln stuks opgeraapt hebben. Dus was er een grote verkoper. MW heeft ook beschikking over miljarden en of die nou op zn bek gaat of succes heeft, geen enkele positie in postNL zal ze financieel echt pijn doen, maar extra short gaan in de eindveiling lijkt me niet echt effectief :)
    denk je nu echt niet dat k af en toe zelf een flinke dump doet . bij penny stocks gebeurt dit zo vaak . voor k is post nl een penny stock . niks nieuw onder de zon .
  5. mr.Franz 5 november 2021 09:14
    Onvoorstelbaar wat een gerommel met de koers. Het gigantische volume gistermiddag in de eindveiling laat wel zien dat achter de schermen partijen afspraken maken over transacties en koersen. Als piet particulier sta je er bij en kijk je er naar. Van een mooie preopening naar een inmiddels rode koers op de borden.

    Toch lijkt het bijna een soort eindspel in voorbereiding op een overnamebod. Bij Ten Cate heb ik soortgelijke praktijken gezien. Shorters die opbouwen, grootaandeelhouders die uitbreiden en een koers die daalt, alles om de overnameprijs te drukken.

    Ik blijf rustig zitten in Postnl, maar frustrerend is het wel enigszins.
  6. forum rang 6 gpjf 5 november 2021 09:28
    quote:

    mr.Franz schreef op 5 november 2021 09:14:

    Onvoorstelbaar wat een gerommel met de koers. Het gigantische volume gistermiddag in de eindveiling laten wel zien dat achter de schermen partijen afspraken maken over transacties en koersen. Als piet particulier sta je er bij en kijk je er naar. Van een mooie preopening naar een inmiddels rode koers op de borden.

    Toch lijkt het bijna een soort eindspel in voorbereiding op een overnamebod. Bij Ten Cate heb ik soortgelijke praktijken gezien. Shorters die opbouwen, grootaandeelhouders die uitbreiden en een koers die daalt, alles om de overnameprijs te drukken.

    Ik blijf rustig zitten in Postnl, maar frustrerend is het wel enigszins.
    Ik sluit me hier bij aan, we kunnen het alleen maar over ons heen laten gaan of meedoen en het risico lopen de boot te missen. Waarschijnlijk gaat dit nog wel even door maar uitgesloten is natuurlijk ook niet dat grootaandeelhouders een blok vormen en onderhands een deal sluiten.want we zitten wel op die 30 % van Kretinsky te wachten maar zo kan het natuurlijk eerder. We zien wel.
  7. forum rang 6 gpjf 5 november 2021 09:49
    Dat is juist vervelend met dit management, het is altijd teleurstellend na de presentaties maar het is ook duidelijk dat er volop manipulatie plaatsvindt . Vandaar dat je het in mijningenieur ook gewoon zonder al te hoge verwachtingen over je heen moeten laten gaan en de focus moet houden op het dividend en eventueel een overnamebod. De koers gaat zeker met die ellendige Corona op termijn verder toch stijgen.
4.536 Posts
Pagina: «« 1 ... 34 35 36 37 38 ... 227 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links