Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

GoodWood Investments

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. smith&jones 24 juli 2005 20:23
    quote:

    Heenk schreef:

    Ik ben zelf 20 jaar mede vennot geweest van een houthandel onthoud 1 ding normaal teakhout heeft 100 jaar nodig om te worden wat het is.
    Dit hout word in 25 jaar de grond uit gedtampt dus lawaaiteakbomen hout dus of dat een hogere prijs gaat opleveren ik denk het niet want door de kwaliteit zal het allen geschikt zijn voor 2 keus toepassingen
    Mijn advies afblijven van die handel er zijn toch veel betere dingen met je geld te doen die minder riscant zijn
    Absoluut waar. Ik snap niet dat dit soort fondsen nog vrij op de markt zijn. Het is B.S. van de bovenste plank, vergelijkbaar met de handel in struisvogeleieren van een paar jaar geleden. Over een paar jaar vind je deze jongens in de krant, en niet omdat ze zoveel geld verdiend hebben voor de aandeelhouders. Het enige hoogwaaardige teak bevindt zich dan inmiddels op het dek van hun zeiljachten....

    Het probleem is dat een dergelijk project zo'n leuk groen bijsmaakje heeft. ' Iets met bomen, CO2 neutraal enzo en tegen de illegale houtkap'......

    Als je echt in timber wilt kan je beter naar serieuze fondsen kijken, als PLUM Creek, Deltic, Brascan, Pope, Rayonier die alle goed geld verdienen, aan sustainable houtkweek doen ( zonder daar poeha over te maken ) en in verschillende mate ook verdienen aan de verkoop van land dat inmiddels bouwgrond is en dat voor bijna niks in de boeken staat ( geen van alle in mijn bezit, maar zouden het eigenlijk wel moeten zijn!). Bijna alle betalen ze bovendien een leuk dividend.

    Veel succes.

    mvg,
    S&J.
  2. [verwijderd] 26 januari 2006 22:30
    Zijn er lezers van dit forum die mij advies kunnen geven hoe ik mijn participaties (plantjaar 2000) van GoodWood kan verkopen. Ik ben van af het begin zeer content met de instelling GoodWood en het mooi beleggingsproduct wat zij in de markt zetten. In verband met de geboorte van onze kinderen is onze financiële situatie behoorlijk veranderd vandaar dat wij onze teakhout participatie van GoodWood willen verkopen.
  3. [verwijderd] 5 september 2018 01:43
    quote:

    stier schreef op 22 juli 2005 19:34:

    Is weer het verhaal van appels en peren.
    Goodwood is marktleider en heeft 13000 klanten.
    Goodwood biedt in Nederland investeringen aan in de Braziliaanse plantages van Floresteca Agroflorestal.
    Deze bosbouwonderneming is het grootste teakplantagebedrijf ter wereld met toonaangevende internationale certificaten zoals FSC,TUV en ISO 14001.
    De teakplantages zijn gelegen in een der grootste natuurgebieden van Brazilie.
    Voor wie wil beleggen in teak is Goodwood( denk ik) een der besten.
    Hoewel de meesten hun neus ophalen voor deze beleggingen doe ik dat niet.
    Sterker, ik ben daar enthousiast over.
    Als er een grondstof is waar over pakweg tien jaar tekort van zal zijn dan is het teak.
    Teakhout is een houtsoort dat gerekend mag worden tot het puikje van alle houtsoorten.
    Geen hout op aarde is te vergelijken met deze houtsoort.
    Dit hout wordt door niets aangetast en kan duizend jaar of langer mee.
    Teak zal alleen maar in prijs stijgen vanwege zijn unieke soort en vanwege het afnemende aanbod tegenover stijgende vraag.
    Als straks over laten we zeggen tien jaar de houtkap all over the world tot het verleden behoort zullen teakprijzen de hoogte instijgen.
    Teak zal dan alleen nog te betalen zijn door de rijken der aarde die op hun miljoenenjachten graag met deze unieke houtsoort willen pronken.
    Bedenk dat de tijdspanne tussen verboden kap en aanbod vanuit teakplantages er een zal zijn die gekenmerkt gaat worden door prijzen die alleen nog door weinigen te betalen zullen zijn.
    Over misschien 30-40 jaar zal er weer voldoende teak zijn, gekweekt in grote teakplantages.
    Vanaf nu tot die tijd zal teak alleen maar schaarser gaan worden.
    Denk hier maar eens goed over na.

    groeten stier

    soms is de theorie zo mooi.
  4. [verwijderd] 5 september 2018 01:43
    quote:

    [verwijderd schreef:

    id=1433157 date=200507230012]
    Zelf vond ik dit bericht uit de Telegraaf, en na het gelezen te hebben weet ik nu niet wat nu waar is, en wat niet.

    Wat is een garantie waard?
    door Kapé Breukelaar

    AMSTERDAM - 22 november 2004 - Al enkele jaren is teakaanbieder GoodWood actief met het aanbieden van het Groen Garantie Plan. Maar wat is een garantie waard?
    U belegt met dit investeringsplan in teakhout en krijgt een terugkoopgarantie van de aanbieder. Daarmee kan uw gegarandeerde rendement flink oplopen. Zo krijgt u met het Groen Garantie Plan 10 na tien jaar uw inleg terug, vermeerderd met bijna 8,3 procent rendement per jaar.
    Het lijkt interessant, maar kan GoodWood deze belofte wel nakomen? GoodWood Investments BV viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Daarmee is het één van de oudste aanbieders in teakhoutbeleggingen.
    Om deze mijlpaal te vieren biedt men u de mogelijkheid om in teakhout te beleggen met een terugkoopgarantie. In eerste instantie zal uw belegging in een hectare teakbomen twintig jaar lopen.
    De garantie houdt in dat u op een vast moment tijdens de looptijd uw grond met teakbomen weer kunt terugverkopen aan GoodWood. Een investering van 23.900 euro groeit zo naar een gegarandeerd eindkapitaal van 52.900 euro.
    GoodWood en moedermaatschappij Floresteca hebben in de loop der jaren zo’n 15 miljoen teakbomen geplant en zijn daarmee zonder twijfel de grootste teakaanbieder in Nederland. De eerste gedachte is dan ook dat een belegging met een garantie van GoodWood wel goed zal zitten.
    Toch moet u zich bij een belegging met een garantierendement altijd afvragen hoe sterk de onderneming is die u de garanties geeft. Daarom hebben we bij de Kamer van Koophandel de cijfers opgevraagd van Good- Wood Investments BV, de onderneming die u de garantie verstrekt. In de jaren 1999 en 2000 blijkt de onderneming een flinke winst te hebben gemaakt, bij elkaar ruim 8,6 miljoen euro.
    In de jaren 2001 en 2002 komt er echter een ommekeer. De brutomarges nemen af terwijl de kosten fors stijgen. Dat resulteert in een verlies over 2001 van ruim 5,6 miljoen euro en in 2002 zelfs ruim 7,9 miljoen euro. Toch stijgt het eigen vermogen van GoodWood in 2002 met maar liefst 8,4 miljoen euro. Die stijging komt niet door een kapitaalinjectie van de aandeelhouders maar door een herwaardering van het teakhout dat men in eigendom heeft.
    GoodWood becijfert dat deze bezittingen van het ene op het andere moment ruim 16,3 miljoen euro meer waard zijn. Daarbij gebeurt iets vreemds. Normaal gesproken zou de waardering plaatsvinden tegen de kostprijs van de grond en de kosten van de aanplant.
    GoodWood kiest er echter voor om het teakbezit te waarderen op basis van de toekomstige opbrengsten over de komende twintig jaar. Daarbij gaat men er bijvoorbeeld vanuit dat teakhout in de komende twintig jaar met 5 procent per jaar in waarde zal stijgen. Een vreemde gang van zaken. In de jaarrekening over 2002 vinden we nog iets zorgwekkends.
    Uit de cijfers blijkt dat vóór eind 2007 ruim 21 miljoen euro aan beleggers moet worden uitbetaald op basis van al langer lopende garantiecontracten. De vraag is echter waar dat geld vandaan moet komen aangezien er nog maar 311.000 euro in kas was en het eigen vermogen de nodige vraagtekens oproept. Gezien de cijfers van GoodWood Investments BV hebben we maar één advies: vermijd deze garantiebelegging want het is maar de vraag of GoodWood de garanties straks wel kan nakomen.

    Maar de praktijk totaal anders...
  5. forum rang 9 josti5 5 september 2018 08:51
    Ach ja, de goeie ouwe naïeve tijd...
    Ik ben er óók ingetuind, eind jaren 90 van de vorige eeuw. 'Groen' beleggen was 'in', en minister Braks beval het van harte aan...
    En daar zijn de oplichters razend snel ingedoken.

    *De vijgenplantage in Portugal brandde af, en was niet verzekerd, was het verhaal, maar bleek gewoon oplichting. Veroordeling heeft plaatsgevonden.
    *GoodWood: verhaal is bekend. Gelukkig heb ik, met nog steeds grote dank aan een mede-IEXer, mijn inleg (100.000 gulden) + een paar jaar rente teruggekregen: uiteindelijk 55.000 euro.
    *Eco Capital: vlak voordat het tot uitkering kwam, was er een ziekte uitgebroken, was het verhaal. Ik heb het niet eens meer geverifieerd. Inleg 30.000 gulden, 'opbrengst' 168 euro.

    Om nog maar niet te spreken van het misdadige Inter FX.

    Maar ook: van Lanschot. Deze 'professionals speelden het klaar, om van 50.000 gulden in 1999, in 2012 nog 18.000 euro over te hebben...

    En: de beleggingen bij zowel Fortis als Aegon hadden in 10 jaar tijd precies hetzelfde opgebracht: 2,43%. Niet gemiddeld per jaar, maar over de hele periode!
    Gelijk, tot en met 2 cijfers achter de komma!!!

    Onze grote les: laat je geld nooit door derden beheren, al klinkt het nóg zo mooi.

    In feite is het de afgelopen 20 jaar zó gegaan: letterlijk álle uitbestede investeringen zijn fout gegaan, maar het eigen beheer, alle positieve (de belangrijkste zijn Versatel, ING, Crucell, Sopheon, Borussia Dortmund, Juventus, Lazio Roma) en negatieve (Landis, KPN Qwest, Isotis, Aegon) resultaten bij elkaar opgeteld, heeft een héél dikke, moddervette plus opgeleverd!

  6. [verwijderd] 6 september 2018 09:50
    quote:

    josti5 schreef op 5 september 2018 08:51:

    *GoodWood: verhaal is bekend. Gelukkig heb ik, met nog steeds grote dank aan een mede-IEXer, mijn inleg (100.000 gulden) + een paar jaar rente teruggekregen: uiteindelijk 55.000 euro.

    hoe kregen jullie dat voor elkaar?
    en wanneer is dat geweest?
  7. forum rang 9 josti5 6 september 2018 13:28
    quote:

    ik ben Diede schreef op 6 september 2018 09:50:

    [...]
    hoe kregen jullie dat voor elkaar?
    en wanneer is dat geweest?
    Het is natuurlijk al erg lang geleden: 2006 - 2009 of zo; heb nog even mail nagekeken, maar daar is alle correspondentie weg.
    Wellicht nog kopie in archief in berging; zal bij gelegenheid kijken.
    Heb indertijd, op advies van IEXer (dit zal ook nog wel ergens te vinden zijn) veel gemailed met Good Wood, ik meen met ene Victor, alles cc AFM.
    Er bleken verschillende plannen in omloop, en ik had de mazzel van één met gegarandeerde terugbetalingsregeling.
    Ben een jaar of 2 bezig geweest en heb, zoals geschreven, uiteindelijk de inleg terug gekregen, met een paar jaar rente.
  8. forum rang 9 josti5 3 november 2021 18:24
    Deze mail ontving ik:

    Teak kopen?
    Het gebeurt niet zo vaak dat een partij Plantage Teak in Nederland te koop wordt aangeboden. Zie hier de advertentie op BVA-auctions.

    De opbrengst van ruim 1,5 hectare teak hier te koop in Nederland (na al het transport, het zagen etcetera zit je al over de €12,500 aan kosten) wordt aangeboden voor €15.000.

    Met andere woorden: Het teak is hier slechts €2.500 waard na meer dan 15 jaar groeien en dat voor 1,5 hectare. Minder dan 100 euro per hectare-perceel.

    Dit soort Teak van te vroeg gekapte bomen is weinig geld waard omdat de planken niet omgezet kunnen worden in kozijnen en meubelen. En alleen geschikt is voor klein-materiaal. Normaal wordt dit naar Indonesië verscheept om daar lokaal te worden vermaakt tot kleine meubelen etc. Het is niet geschikt genoeg als bouwmateriaal.

    Maar wellicht dat u een open haard te vullen heeft?

    Met vriendelijke groet,

    Team GoodWood.nl
    ----------------------

    Je moet maar durven...
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links