Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Komt er een eindejaarsrally of niet?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 56
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 2 november 2021 19:41
    Futures blijven het goed doen. VIXie blijft het niet goed doen.
    Ze hangen rond de 16. Morgen moeten ze over de 16.4 heen gaan.
    Rokers krijgen het meeste long kanker en dus komen ze in het zieken huis terecht.
    En wie bevordert de verkoop hiervan: De Overheid.
    Nieuwe maatregelen dus. Het blijf me verbazen dat er maar geen vragen komen over de 70+ groep ongevaccineerden.
    U vergeet nog de S&P 500. Die gaan richting de 5K.
  2. forum rang 6 ttroo 2 november 2021 20:37
    De persconferentie gezien. En bij kritische vragen stonden ze niet sterk. Zeker de heer De Jonge niet. En toen het te kritisch werd aan het einde: ok. het is afgelopen. Niettemin vind ik de besmettings cijfers behoorlijk en ook de IC opnames, al vallen die nog mee ten opzichte van eerder golven. Het loopt gewoon op. En dan komen er maat regelen. Nieuwe maatregelen. Positief is dat ze 3G keurig aanhouden. Ik vraag me nog steeds af waarom moeten gevaccineerden zich niet laten testen, als ze straks bijvoorbeeld naar werk gaan en daar een coronapas gaat gelden. Veilige werkplek is daar ook voor ongevaccineerden die hebben aangetoond dat ze op een moment dat ze moesten geen corona hebben. De rapporten over besmettings kans verschillen enorm en het is duidelik dat de prikken niet lang beschermen tegen besmetting. Dat is geen verrassing. Want griep prikken moeten elk jaar gedaan worden. Het is en blijft een virus.

    Morgen eindelijk de aankondig van de FED om te gaan taperen. Maar ze zulen net als de Australische Centrale Bank de rente verhogingen down gaan playen. Structureel boven de 2 a 3%. Terwij we 4 a 5% zien. Dat zal niet structureel zijn. Eigenlijk zouden we geen salaris verhogingen meer moeten willen, althans niet de standaard inflatie verhoging. want hoe hoger die is, hoe structurerler de inflatie gaat worden. Zowiezo mogen we van geluk spreken dat de gemiddelde grondstof mijn niet in Europa of Amerika ligt, dan waren de kosten veel hoger dan als ze bijvoorbeeld in Afrika liggen. In Australie verdienen ze wel mega, maar daar gaat het rechtstreeks een kant op en in mega grote hoeveelheden.

    Nog 24 minuten. Gaat de VIX nog opveren, of gaan ze onder de 16 sluiten?
  3. forum rang 6 ttroo 2 november 2021 21:13
    Opvallend: In Belgie liggen meer patienten in het ziekenhuis en op de IC, waarvan de meerderheid dubbel gevaccineerd zijn. Openbare data.
    Nederland heeft het flink andersom. 80% ongevaccineerd. Twee landen dicht bij elkaar. Waarvan het ene land openbare data heeft en waarvan het andere land, dat het altijd beter weet, maar geen openbare data heeft, behoorlijk tegengestelde data inzake.
    Niet onbelangrijk: Belgie en Nederland ligge naast elkaar.

    Saaie beurzen.
  4. forum rang 6 ttroo 2 november 2021 22:50
    Covid: 54% of hospital patients with virus are fully vaccinated.
    Dit was in Ierland.
    Kan Nederland niet goed registreren. Zowel in Ierland als in Belgie zijn er meer gevaccneerden in het ziekenhuis, maar niet in Nederland. Dat is heel apart.

    VIXie gaat naar 16.4 morgen. Met een stand van net boven de 16 zit het verschil duidelijk in het kan zo maar gebeuren. Maar voor de vierde dag lukte het de VIX niet. Vandaag waren ze vanaf de start al kansloos. Maar ze hebben de 16 kunnen houden. Wat op zich positief is. Feitelijk geen verrassing want er ligt op de lange grafieken een geweldige langdurirge stuenlijn op de VIX.

    Rode Tesla Koers. Mag het een keertje? Amazon. Weer rood. Maar ruim boven de $3K per aandeel. Op basis van het komend kwartaal zijn ze nog niet eens $1K waard. Mogelijk geholpen door de eigen aandelen inkoop programma. Shell op weg naar een lage 18 a 19. Brent kan niet uitbreken naar boven. DAXie wilt nog niet ingekapseld worden. Daar is een daling van 2 a 2.5% voor nodig. Kijken wat de Aziatische futures straks gaan doen. 23.00 uur is een geweldige tijd om te openen.
  5. Flowermountain 18 november 2021 13:18
    Wat je nu veel ziet zijn de mensen die redelijk vroeg (als eerste) geprikt zijn. De werking van het vaccin neemt af en deze mensen met een verzwakt immuunsysteem of frontline zorgpersoneel krijgen nu alsnog Corona en worden er goed ziek van.

    Ik heb gisteren overigens mijn Lucid Motors positie verkocht. Ik verwacht dat ze redelijk hard gestraft gaan worden als we een correctie gaan krijgen. Hou bij de AEX de 840 grens in de gaten, veel weerstand op dat niveau. Misschien goed om dan een short positie in te nemen.
89 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links