Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bullish pullback Facebook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 46
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Reacties

41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 Calimero 2 november 2021 16:07
    quote:

    'd Aandelen schreef op 2 november 2021 15:54:

    Het zou wel aan mij liggen maar de koersen van de DAX _ FDAX bewegen uiterst traag, misschien te lage omzetten.
    Je moet wel veel geduld hebben als het zo langzaam omhoog of omlaag kruipt.
    Boring ... muziekje dan maar ... mvg

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13773306...
    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13779013...

    www.youtube.com/embed/Bk7RVw3I8eg?rel...
  2. forum rang 6 d' Aandelen ' 2 november 2021 16:08
    quote:

    Unimog schreef op 2 november 2021 16:02:

    [...]

    Wanneer je iets zoekt wat wel beweegt kijk dan eens bij Avis
    Nu meer dan 200% hoger

    Ja lekker heeft al meer dan 200 % achter de rug, maar ik zit normaal in AEX aandelen maar nu heb ik het meeste verkocht met winst in verband met eventuele verwachte daling.
  3. forum rang 9 Calimero 2 november 2021 16:14
    quote:

    fred optie schreef op 2 november 2021 14:41:

    ik verwacht hem!!!!! dan komt hij waarschijnlijk niet zeggen ze... gevolg niemand verwacht hem of haar omdat ik haar verwacht.. dus komt ze vanavond toch nog.. omdat ik hem haar verwacht en daarom dus niemand haar verwacht zodat ze toch nog komt vandaag.
    ???

    Muziekje voor Fred om af te koelen ... :)

    www.youtube.com/embed/qU5Ny7mF_1g?rel...
  4. Tomm-index 2 november 2021 16:29
    quote:

    ttroo schreef op 2 november 2021 11:22:

    Lastig. Lastig. VIXie wilt niet uitbreken uit de downtrend. Vandaag dus op 16.6. Het zou zo maar kunnen. Maar dat was ook de afgelopen 3 dagen het geval. Die chip tekort lezen we steeds meer, in de zin van dat het steeds meer gevolgen gaat krijgen, ook dus voor Apple. Contracten lopen een keer af en dan zie je meteen de impact. Dit zien we overal. Grondstoffen komen nu echt duurder binnen en dat doet overal pijn.

    Australie deed het goed met een daling in de nacht. Maar Zuid Korea en Taiwan weigeren mee te werken. Ze zijn ingekapseld. Dus het is wachten daar op de down move. Brazilie veerde wat op. Maar tjonge tjonge het gaat daar echt niet goed. Samba crisis in het kwadraat gaat dat worden.

    Lagere yields. Dus lagere financials. Die relatie loopt ten minste nog. Degenen die BNP Paribas toestemming geven om 900 miljoen euro aan aandelen inkoop goed te keuren, die zouden ze straf moeten geven. Met zulke ratio's vallen ze in minder goede tijden zo om. Nou omvallen niet, een aandelen emissie zouden ze wel moeten redden. Dat kunnen ze beter nu doen.

    Tesla $1.2000 per aandeel. Pfoe. Spekkkopers daar. Voor een bedrijf dat meer en meer omzet genereert, maar winsten worden niet mega. Dat komt omdat verlies een beetje winst wordt. Kortom die move is er wel. Maar niet naar mega winsten. Tesla is geen Apple, geen Microsoft, geen Nvidia en geen Alphabet. Het blijft een auto bouwer, ok, een moderne auto bouwer, maar de marges blijven voor een auto bouwer. Niettemin bljift het knap wat Muskito gepresteerd heeft, zeker omdat hij aan alle kanten zware tegenstand heeft gekregen. Maar aandelen waardeerders in Tesla lopen vooruit op heel veel muziek. Voorlopig is de muziek cool en goed. Het is wachten op een reversal in Tesla. Gisteren na de opening leek het er op, maar dat was het sein om 100 dollar te gaan stijgen.

    Futures hangen er gemengd bij. Flauwe dinsdag. Vaste week? Of Shaky week? FED, Bank of Ukkie, Amerikaanse maandcijfer. Iedereen komt aan bod. De Australische Centrale Bank tapert nog door tot en met maart 2022. Australische banken gaan vallen. Die huizen prijzen zijn daar enorm. Zelfs een pint bier is daar qua prijs enorm.

    U vindt Nederland vol? Kijkt u eens naar Tokyo. Die is vol. Nederland nog lang niet.
    Zo zien Aziatische conglomeraten er uit.

    Las ik nog ergens dat de Amerikaanse coal industrie in 2022 zo goed als geheel is uitverkocht.
    U gaat goed met uw milieu doelstellingen. Het is te begrijpen, want we komen nu al elektriciteit te kort in bepaalde landen en prijzen in andere landen stijgen flink. Dus die mix is tijdelijk nog niet de juiste mix.

    Het is een beetje een zooitje op de beurs. Beetje groene futures, beetje rode futures. Beetje cijfers hier en daar. We wilen het nog niet horen. De tijden gaan minder worden. Het wordt weer 'vechten' om geld en vooral wordt het straks weer 'vechten' om dollars. Dus we krijgen vanzelf landen die weer in dollar nood komen. Overal werknemers te kort. Een groep 70+ ongevaccineerden houden het hele land op. En schoppen alle ongevacineerden van hun werk af. Goed hoor, we worden nu al overspannen, laat staan als een 10% wegvalt. Dan hebben we extra hulp nodig, maar die extra hulp wordt straks geboden door een 10% kleinere gedeelte. Kortom overal nog meer squeezen.
    Beter was het geweest om meer tijd in IC's te vergroten. Overal vliegen trilloins om onze oren, maar een paar honderd IC uitbreiden met opleidingen in anderhalf jaar lukt niet. Opvallend. In ieder geval gaan die trillions of dollars een andere kant op, dan de kant waar de prioriteit op 1 zou moeten staan.

    Ging gisteren Amazon alsnog down? Tja. Wat wil je met zulke matige cijfers! En een nog matige voorspelling voor dit kwartaal. Wat zijn ze daar aan het doen dat ze zulke matige cijfers rapporteren en verwachten. Apple op weg naar een laatste top kwartaal. Daarna wordt het steeds interessanter voor ze. Ratio's vervolgen de weg naar zwaktes. En de overtollige cash posiitie is er wel, maar niet meer om uitbundige uitbreidingen aan te kondigen.

    De toeters op de wereld wijde beurzen worden groter en groter. en dat bekent dat als er een grote daling komt, dat er dan ook een echte grote daling komt. Een 40% daling kan gebeuren volgens de toeter en is zelfs aannemelijk. Waarbij 50% niet wordt uitgesloten. Ook die kan de toeters op de beurzen hebben. Eerst meer rode koersen op de borden brengen en een hogere VIX anders toeteren we op de beurzen nog met heel veel plezier.
    Vooralsnog niet , en ik begrijp dat je je shorts al een week aan het uitbouwen bent en een drop van 40% als muziek in de oren klinkt , maar helaas ze laten het niet gaan .....
    en natuurlijk kunnen we niet alleen maar klimmen maar iedere drop wordt opgevangen.
    Dit zal nog wel een x aantal maanden doorgaan ... wellicht medio Dec wat sales om de cijfers veilig te stellen en volgend jaar worden er weer keuzes gemaakt in welke pareltjes er belegd gaat worden.
    Enig motivatie voor een 40a50% drop is als er een bank omvalt , of de rent 4% stijgt ( maar beide gaat niet gebeuren )
    Dus je kunt alleen maar hopen dat er op de achtergrond ergens een beerput ligt die extreem stinkt en openklapt
  5. forum rang 9 Calimero 2 november 2021 17:01
    quote:

    Doptieman schreef op 2 november 2021 16:46:

    het keutelt en beweegt strak horizontaal en staat 24 uur later rond het slot van maandag.

    Lucratief dagje voor de Thetarovers !! Morgen echte actie??
    Scheelt weer een hoop updaten .. :)

    www.iex.nl/Forum/Upload/2021/13775792...

    www.youtube.com/embed/udIY_3s4_XQ?rel...
  6. Stock Exchange Monkey 2 november 2021 18:13
    quote:

    gam gam schreef op 2 november 2021 16:18:

    Als een echte beginner heb ik door een user interface met een massa toeters en bellen de verkeerde optie gekocht. Nee door mezelf natuurlijk blinde kip. Deze loopt een jaar langer. Eigenlijk wel goed!
    Jaja kan os allemaal bekomen… Maar in de regel genomen is de tijd je vijand en maakt een jaar in tijd wel degelijk verschil in prijs. Dan zal er in deze optie weinig tijdswaarde zitten en lijkt mij dat u een goede koop heeft gedaan, jaartje voor niks dan zeg maar :p…!!!!
  7. Stock Exchange Monkey 2 november 2021 18:23
    quote:

    Unimog schreef op 2 november 2021 18:00:

    [...]

    tja hoe krijg je die vix van 16 naar 20 of beter 25

    Dat zal die derde wereldoorlog wel worden? Ze maken elkaar al behoorlijk gek, machtsoverdracht doet altijd zeer en gaat gepaard met heel wat spatsies.
    Trouwens mooi hoe ONN genot van die giga VIX vorig jaar! Dat was geweld waarmee iedereen bakken met geld kon verdienen en dan ook nog een keer met nog bruter geweld de andere kant op :)
    Miljoenen man ben graag bij de ceremonie, zit alleen wat weinig vlees aan voor meerdere gasten denk? :(
  8. antiflow 2 november 2021 20:10
    quote:

    Doptieman schreef op 2 november 2021 14:49:

    Jammer maar als je niet ziet dat deze dagbeweging de schraappot goed vult dan snap je het toch niet
    helemaal hoor !!! ,,de Optiehandel,, ! maar desondanks : Succes!!
    Ik ben bang dat jij het niet snapt, ik ook niet overigens. Fred is degene die het echt snapt. Wij zijn slechts onwetenden die dankbaar geplukt worden en speelbal zijn voor de echte pro’s.
  9. forum rang 5 X_Million_Euro_Man 2 november 2021 20:47
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 2 november 2021 18:23:

    [...]

    Dat zal die derde wereldoorlog wel worden? Ze maken elkaar al behoorlijk gek, machtsoverdracht doet altijd zeer en gaat gepaard met heel wat spatsies.
    Trouwens mooi hoe ONN genot van die giga VIX vorig jaar! Dat was geweld waarmee iedereen bakken met geld kon verdienen en dan ook nog een keer met nog bruter geweld de andere kant op :)
    Miljoenen man ben graag bij de ceremonie, zit alleen wat weinig vlees aan voor meerdere gasten denk? :(
    1MEM en Angela kunnen niet zo goed tegen de kou. Daarom sinds gisteren in het warme Dubai aangekomen om te overwinteren. Komende weken dus wat rustigaan doen en wachten op de CRASH van Calimero. Hoeveel dagen nog? ;-)

  10. Stock Exchange Monkey 2 november 2021 21:23
    quote:

    1_Million_Euro_Man schreef op 2 november 2021 20:47:

    [...]

    1MEM en Angela kunnen niet zo goed tegen de kou. Daarom sinds gisteren in het warme Dubai aangekomen om te overwinteren. Komende weken dus wat rustigaan doen en wachten op de CRASH van Calimero. Hoeveel dagen nog? ;-)

    Haha, heerlijk man doen jullie goed! Ook veel aantrekkelijker voor als het misgaat, daar kan je beter onder de brug terecht komen ;). Ik kan niet tellen en die tool moet ik koekies nemen o.i.d. en ik ben aan de lijn aangezien de kerst alweer voor de deur staat ;p
  11. Bennie de Biel 2 november 2021 21:42
    quote:

    fred optie schreef op 2 november 2021 14:41:

    ik verwacht hem!!!!! dan komt hij waarschijnlijk niet zeggen ze... gevolg niemand verwacht hem of haar omdat ik haar verwacht.. dus komt ze vanavond toch nog.. omdat ik hem haar verwacht en daarom dus niemand haar verwacht zodat ze tocvh nog komt vandaag.
    En dat beweerd ooit in het middelpunt van de handel te hebben gestaan. Wat een niveau
  12. forum rang 6 ttroo 3 november 2021 07:24
    Meer controle op toegangsbewijzen dus nog meer banen waar we mensen tekort komen en ook nog eens een 10 - 15% minder inkomsten.
    Ik ga voor een paar honderd duizend nieuwe Nederlanders. Versneld toelaten.

    Steeds testen voor een paar biertjes en dan met gevaccineerden zitten die zich niet hoeven te testen maar wel corona kunnen hebben.

    Opvallend dat het Oranje land statisch afwijkt inzake ten opzichte van België Ierland Israël inzake de meerderheid van ongevaccineerden. In die landen is dat geheel niet zo. Bij dezelfde vaccins lijkt me een fraude onderzoek naar Oranje cijfers een terechte actie. Grote afwijkingen moet onder zocht worden

    Komt de moeder? De toeter wordt steeds groter. En daarmee komt ook de moeder in beeld. Correcties van -40% a -50% worden verwacht in de toeter.

    Shorters blijven geroosterd worden.
41 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links