Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Laten we meer mèt elkaar praten over duurzaamheid en niet tegen elkaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Loege Schilder

Drs. Loege Schilder RBA werkt sinds 2000 op de financiële markten, onder andere als optiehandelaar, vermogensbeheerder en adviseur van banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Sinds 2021 werkt hij bij de Duurzaam Beleggen Academie, die cursussen en research aanbiedt op het gebied van duurzaam beleggen in aandelen. Loege kan p...

Meer over Loege Schilder

Recente artikelen van Loege Schilder

  1. 04 okt Beleggers in de ban van de rente 2
  2. 17 jul Zet de aandelenmarkt het goede rendement voort in tweede jaarhelft?
  3. 25 mei Hoe kunnen beleggers bijdragen aan minder broeikasgasuitstoot? 1

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Katsjinggg 1 november 2021 13:56
    laten we eerlijk zijn, de huidige "groene revolutie" is vooral en hoofdzakelijk interessant voor investeerders en speculanten! Bij de groene lobby, die bijna exclusief bestaat uit individuen die hun schaapjes (hele kuddes) op het droge hebben...De gevolgen drukken steeds meer mensen in financiële problemen (zelfs energie-armoede) wat enkel extreem rechts ten goede komt
  2. B_B_B 1 november 2021 17:27
    Ik ben het eens dat er beter en meer genuanceerd naar elkaar geluisterd moet worden. Trouwens, ik blijf me er over verbazen dat als de mens de grote veroorzaker is van alle ellende, dat nergens een geluid te horen is om op termijn toe te werken naar een mooiere wereld voor wat minder mensen, en meer ruimte voor alles. De wereld kan heel mooi zijn, maar het is vechten tegen de bierkaai als we klakkeloos doorgaan nieuwe vervuilers de wereld op te kwakken. Een paar miljard mensen meer of minder maakt een enorm verschil. Hallo, luistert er iemand? ;-)
  3. usertnk 1 november 2021 21:58
    Laat ik voorop stellen dat ik respect heb voor ieders mening. Om de eenvoudige reden dat een individuele mening er niet of nauwelijks toe doet in de wereld met bijna 8 miljard schreeuwers. De mijne dus ook niet.
    Bijvoorbeeld op nu.nl zie ik vaak meer dan 1.000 reacties op een enkel bericht. Ik vraag me dan altijd af wie dat allemaal gaat lezen? -Niemand, behalve algoritmes die je opsporen als je iets onwelgevalligs post.

    Iedereen wil spuien, niemand wil luisteren naar een ander. In dit maatschappelijk 'klimaat' leven we helaas, wat in mijn beleving vele malen schadelijker is dan het geografische klimaat.

    Let bijvoorbeeld eens wat meer op genuanceerde posts als van B_B_B hierboven.

    En googel eens op 'onzichtbare macht'. Er zal een wereld voor je opengaan.

    Laten we mild zijn voor elkaar. We hoeven elkaar niet per se de hersens in te slaan om elkaar te overtuigen. Sterker nog: je hoeft niemand te overtuigen, want iedereen is al overtuigd van zijn of haar mening. Daar verander je helemaal niks meer aan, welke invloed je daar ook op loslaat.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links