Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ForFarmers AEX:FFARM.NL, NL0011832811

  • 2,390 23 apr 2024 11:08
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 2,380 - 2,405
  • 4.450 Gem. (3M) 135,8K

ForFarmers 2021

823 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fred Nek. 29 oktober 2021 23:42
    Wel sterk dat de koers om 1 uur, precies na mijn positieve berichtje omhoog schiet. Kun je nagaan dat iedereen iex meeleest. En wat een invloed internet heeft.

    Ik heb ook het idee dat 50% van de schrijvers fake is. Het lult de koers omhoog en de koers omlaag. Zijn het verschrikkelijk met elkaar eens. Ik denk dat er maar een paar mensen zijn schrijven. Niet bij een aandeel als FF maar bij de grote weet ik het wel zeker. Staat vol met onzin.
  2. alida1 1 november 2021 10:55
    quote:

    Biobert schreef op 31 oktober 2021 23:03:

    Vogelgriep, weer scheef zitten met grondstoffen inkoop, minder omzet doordat boeren minder van het duurder wordende krachtvoer kopen en negatief sentiment rond veehouderij zal het aandeel geen goed doen bij de Q3 cijfers.
    Dure melk, duurder vlees. dan mag de brok toch ook iets duurder of iets meer zijn?
  3. adri67 1 november 2021 11:32
    Morgen eens kijken welke door Kempen aangedragen veranderingen worden doorgevoerd. Ze zullen toch minimaal met een aandeleninkoopprogramma moeten komen om de alsmaar zakkende koers te stutten.

    Actie vereist bij ForFarmers'
    Door ABM Financial News op donderdag 14 oktober 2021

    (ABM FN-Dow Jones) Het wordt tijd voor ForFarmers om in actie te komen, na jarenlange zwakke operationele prestaties. Dit zegt analist Christophe Beghin van zakenbank Kempen in gesprek met ABM Financial News.

    "Het is urgent", vindt de analist, en hij wil vlot "substantiële veranderingen" zien bij de beursgenoteerde veevoerspecialist.

    Tussen 2016 en 2020 vielen de operationele prestaties tegen, aldus Beghin, en ook de beloning van de aandeelhouder was karig volgens de analist. Zo bleef de onderliggende EBITDA vlak, terwijl er voor 16 miljoen euro aan EBITDA werd geacquireerd en de operationele kosten met 10 miljoen euro werden teruggedrongen. En 2021 belooft volgens Kempen het zwakste jaar sinds 2013 te worden, met een EBITDA van 88 miljoen euro.

    Beghin stelt drie veranderingen voor. Allereerst zou ForFarmers een eigen aandeleninkoopprogramma moeten lanceren om tot 10 procent van het uitstaande aandelenkapitaal in te kopen. "Daar is voldoende financiële ruimte voor", meent de analist. En het zou een bewijs zijn dat het management in zijn eigen EBITDA-doelstelling voor 2025 gelooft.

    Vervolgens zou de analist graag zien dat de Britse activiteiten worden verkocht. Onder meer wijst hij op de "overmatige en ongerechtvaardigde" kapitaalbehoefte van de Britse tak. Sowieso is de Britse markt in de ogen van Beghin niet interessant genoeg en kan de verkoopopbrengst worden geïnvesteerd in andere divisies en richting de aandeelhouder vloeien.

    Tot slot moet ForFarmers meer werk maken van overnames, vindt de analist. Als voorbeeld noemt hij de recente overname van De Hoop Mengvoeders, waar ForFarmers vermoedelijk slechts vier keer de EBITDA voor betaalde. Overigens is Beghin te spreken over de kunde van de 'dealmakers' die ForFarmers in huis heeft. Mocht het echter niet tot een grote overname komen in de komende zes maanden, dan zou ForFarmers volgens de analist van Kempen ten minste een pay out ratio van 60 procent moeten hanteren voor het dividend 2021.
  4. pro-zen 1 november 2021 20:43
    quote:

    alida1 schreef op 1 november 2021 12:55:

    De beste oplossing zou zijn als morgen bekendgemaakt zou worden dat FF en Coop Agrifirm in elkaar opgaan.
    Mijn gevoel zegt dat dat vroeg of laat idd met FF het geval is, al dan niet door een EU of US speler. De markt is toe aan een consolidatieslag en op deze niveau's is het natuurlijk gewoon een koopje... wellicht klopt er geen snars van maar dan heb ik altijd nog een riant dividend :)
  5. forum rang 10 voda 2 november 2021 06:59
    PERSBERICHT: ForFarmers N.V.: ForFarmers operationele voortgangsrapportage derde kwartaal 2021
    Lochem, 2 november 2021

    ForFarmers operationele voortgangsrapportage derde kwartaal 2021

    Kernpunten derde kwartaal 2021(1) :

    -- Volume Total Feed2: daling van -1,4%

    -- Volume mengvoer: groei met 1,0%; door acquisities en autonome groei in
    Duitsland/Polen, daling elders

    -- Brutowinst: groei met 2,6%; door acquisities en betere productmix met
    meer mengvoer

    -- Onderliggende EBITDA: daling van -22,0%; als gevolg van significant
    hogere energieprijzen, ondanks structurele organisatorische
    kostenbesparingen.
    Yoram Knoop, CEO van ForFarmers:

    "Ons totale volume is in het derde kwartaal gedaald als gevolg van de aanhoudend lastige marktomstandigheden. De overnames die we begin dit jaar deden en onze Poolse activiteiten realiseerden echter goede resultaten. Daardoor steeg onze brutowinst.

    We hebben dit kwartaal ook voortgang geboekt met structurele kostenbesparingen als onderdeel van ons efficiencyprogramma. De stijging van de energieprijzen was echter zo substantieel dat dit tot een aanzienlijk daling van de onderliggende EBITDA heeft geleid. Hoe vooral de energieprijzen zich zullen ontwikkelen is onvoorspelbaar. Daarom spreken we geen verwachting uit over de resultaten van het vierde kwartaal 2021.

    Het verder en sneller implementeren van de strategie Build to Grow, waaronder de efficiencyplannen, heeft de hoogste prioriteit. We willen onze posities versterken door M&A, in onze thuismarkten maar mogelijk ook daarbuiten. Het doel is een betere geografische balans van activiteiten te creëren.

    Binnen de strategie kijken we mede gezien onze sterke balans, tevens naar alternatieven voor kapitaal allocatie. Hierover zullen we binnenkort rapporteren. Het is in dit licht tevens onze intentie om een dividend per gewoon aandeel uit te keren over 2021 dat vergelijkbaar is met het dividend over 2020. Ten slotte hebben we ook onze managementstructuur aangepast om slagvaardiger te zijn in onze lokale markten."

    1. Resultaten en ontwikkelingen van het derde kwartaal 2021 worden
    vergeleken met het derde kwartaal 2020, tenzij anders vermeld
    1. 'Total Feed' behelst de volledige productportefeuille van ForFarmers en
    bestaat uit mengvoer, specialiteiten, co-producten (zoals reststromen uit
    de voedingsindustrie, door ForFarmers aangeduid als DML-producten),
    zaaigoed en overige producten (zoals ruwvoer)
    Lees het volledige persbericht op de website www.globenewswire.com/Tracker?data=yq... .

    Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

    Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

    Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations

    M +31 (0)6 10 94 91 61 -- E: www.globenewswire.com/Tracker?data=8W...

    Bedrijfsprofiel

    ForFarmers N.V. is een internationale onderneming die complete en innovatieve voeroplossingen biedt voor de veehouderij. Met haar missie 'For the Future of Farming' zet ForFarmers zich in voor de continuïteit van het boerenbedrijf en een verdere verduurzaming van de agrarische sector.

    ForFarmers is met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders op jaarbasis marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers. De omzet bedroeg in 2020 circa EUR 2,4 miljard.

    ForFarmers N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

    ForFarmers N.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00, F: +31 (0)573 28 88 99, www.globenewswire.com/Tracker?data=Ox..., www.globenewswire.com/Tracker?data=2-... www.forfarmersgroup.eu

    TOEKOMSTGERICHTE UITSPRAKEN
  6. [verwijderd] 2 november 2021 07:05
    Binnen de strategie kijken we mede gezien onze sterke balans, tevens naar alternatieven voor kapitaal allocatie. Hierover zullen we binnenkort rapporteren. Het is in dit licht tevens onze intentie om een dividend per gewoon aandeel uit te keren over 2021 dat vergelijkbaar is met het dividend over 2020.

    Dit lees ik graag; ik vermoed een aandeleninkoopprogramma naast een royaal dividend.
  7. alida1 2 november 2021 07:09

    Binnen de strategie kijken we mede gezien onze sterke balans, tevens naar alternatieven voor kapitaal allocatie. Hierover zullen we binnenkort rapporteren. Het is in dit licht tevens onze intentie om een dividend per gewoon aandeel uit te keren over 2021 dat vergelijkbaar is met het dividend over 2020.


    Binnenkort nieuws over een overname en een zelfde dividend. Er is dus ook goed nieuws. Hogere energie prijzen hebben alle mengvoer fabrieken. Die gaan dus gewoon doorberekend worden.
  8. forum rang 10 voda 2 november 2021 07:28
    ForFarmers last van hoge energieprijzen
    Outlook ingetrokken.

    (ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in het derde kwartaal van dit jaar het bedrijfsresultaat flink onder druk zien staan, vanwege de significant hogere energieprijzen en ondanks structurele kostenbesparingen. Dit maakte het Nederlandse diervoederproducent dinsdagochtend bekend.

    "We hebben dit kwartaal voortgang geboekt met structurele kostenbesparingen als onderdeel van ons efficiencyprogramma", aldus CEO Yoram Knoop in een toelichting. "De stijging van de energieprijzen was echter zo substantieel dat dit tot een aanzienlijk daling van de onderliggende EBITDA heeft geleid. Hoe vooral de energieprijzen zich zullen ontwikkelen is onvoorspelbaar. Daarom spreken we geen verwachting uit over de resultaten van het vierde kwartaal 2021", zo stelde de topman.

    De onderliggende EBITDA liep met 22 procent terug. Ook de volumes daalden, volgens Knoop als gevolg van de aanhoudend lastige marktomstandigheden. Overnames en de Poolse activiteiten zorgden evenwel voor wat rugwind, waardoor er een 2,6 procent hogere brutowinst werd gerealiseerd.

    De netto-omzet steeg ook, vooral doordat de gestegen grondstofprijzen grotendeels konden worden doorberekend en door de hogere mengvoervolumes.

    Verder zei ForFarmers dat het op schema ligt om in 2021 en 2022 circa 7 miljoen euro aan kostenbesparingen te realiseren, die volledig zichtbaar moeten zijn in 2023.

    ForFarmers liet weten dat het zeer uitdagend zal zijn om de hoge prijsstijgingen volledig door te berekenen aan veehouders. "Uiteindelijk zal de consument hiermee ook geconfronteerd worden. Hoe snel, en in welke mate, de gestegen productie- en logistieke kosten kunnen worden doorberekend in de keten is niet in te schatten."

    Outlook

    Met de publicatie van de halfjaarresultaten 2021 maakte ForFarmers bekend dat mede door de langer dan verwachte aanhoudende Covid-maatregelen en de onzekerheid over de duur van de margedruk in de markten, voor de tweede helft van 2021 een onderliggende EBITDA verwacht werd die ongeveer gelijk zou zijn aan de onderliggende EBITDA in de tweede helft van 2020. Gezien de huidige onzekerheden op het gebied van de grondstof- en energieprijzen, werd deze outlook dinsdag ingetrokken. Ook over de autonome resultaatontwikkeling in 2022 wilde ForFarmers geen uitspraken doen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 7 Bert12345 2 november 2021 07:38
    quote:

    voda schreef op 2 november 2021 07:28:

    Outlook

    Met de publicatie van de halfjaarresultaten 2021 maakte ForFarmers bekend dat mede door de langer dan verwachte aanhoudende Covid-maatregelen

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Tjee.....moeten die koeien van Hugo nu ook al aan social distancing doen?
  10. forum rang 6 Krentenmenten 2 november 2021 07:55
    quote:

    Bert12345 schreef op 2 november 2021 07:38:

    [...]

    Tjee.....moeten die koeien van Hugo nu ook al aan social distancing doen?
    Hugo bepaalt zijn beleid op Genesis.... (Kijken hoe (zwaar) het valt, en dan door de strot drukken...)

    Daarin zegt God: ‘Laat er licht zijn’. En er is licht. Zo werkt ook de methode-De Jonge: de daden moeten worden afgedwongen door het woord.
  11. forum rang 4 tmaster 2 november 2021 08:12
    Over 3 tot 5 jaar zal dit een uitstekend moment zijn geweest om te kopen. Als iedereen afscheid neemt, de cijfers bar slecht zijn, alles tegen zit dan is het een uitstekend moment om toe te slaan.
    Wellicht dat er nog 1 of 2 slechte kwartalen komen vanwege de hoge energieprijzen want ik zie dat nog niet snel omslaan. Zeker als er nog een echte koude periode komt kan het wel eens erg hard gaan.

    Ik zit er in sinds 4,40 maar dat was nog voor de energieprijzen zo hard stegen. Dat leverde nog eens extra koersdruk op.
    Even afwachten wat de opening doet. Maar onder de 4 wordt het gewoon bijkopen op de plank leggen en dan kijken we hoe de vlag er over paar jaar bij staat.
823 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Strategiewijziging ForFarmers werpt vruchten af

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links