Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 7256 7257 7258 7259 7260 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Pandjesbaas 30 oktober 2021 22:22
    quote:

    volafries schreef op 30 oktober 2021 22:17:

    The cash proceeds from this transaction will be used to fund $7 billion in additional shareholder distributions after closing, with the remainder used for further strengthening of the balance sheet. These distributions will be in addition to our shareholder distributions in the range of 20-30% of cash flow from operations. The effective date of the transaction is July 1, 2021 with closing expected in Q4 2021.
    Inderdaad. Shareholder distributions = dividend of buybacks. Balance-sheet strengthening = schuldenreductie.
  2. forum rang 4 alexnr75 30 oktober 2021 22:43

    Voor mezelf als geheugensteun van de sheets van RDS:

    CAPITAL ALLOCATION – NEXT PHASE

    1ste priority :Base Cash capex Ordinary progressive dividend
    2nd priority: AA credit metrics through the cycle
    3rd priority : Additional shareholder distributions
    4th priority : Additional Cash capex Continued balance sheet strengthening

    Zie bijlage:
  3. forum rang 6 Koffiezondersuiker 30 oktober 2021 22:53
    quote:

    bp5ah schreef op 30 oktober 2021 21:06:

    [...]
    Die staan hier maar van heel weinig mensen.

    't is meer een kwestie van geweldig als de koers stijgt, en daalt 'ie ff dan slaat de paniek toe.

    Dit wordt mijn Setup, dus ik ben hier niet vaak meer op dit forum de komende tijd.

    Heb flink gerekend in't weekend en ik ga stoppen met traden in Shell, en een grote positie opbouwen in alleen Shell voor restant '21, '22 en 23.

    Dat brengt me dan op 10 * dividend :

    Dividend Q3 en Q4 '21
    Dividend Q1, Q2, Q3 en Q4 '22
    Dividend Q1, Q2, Q3 en Q4 '23

    En daar bovenop nog een superdividend, zoals hier eerder op dit draadje aangehaald, een nog lopende aandeleninkoop en waarschijnlijk in die jaren nog wel meerdere aandeleninkopen, en er worden ook nog wel weer assets afgestoten.

    Dat gaat 't worden, notering onder de 20 en bij verdere zwakte wordt er bijgekocht door ondergetekende.

    Ok. Zie ik je morgen weer, haha.

    Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik heb HP en Volkswagen nu. Daar komt BAC bij en dan in december een energiebedrijf, maar of dat Shell wordt..

    Shell doet het niet zo slecht als Unilever in haar sector, maar om nou te zeggen dat je ze 20 jaar lang zorgeloos kunt laten staan, vind ik ook niet helemaal waar.

    Er is zijn wel ontelbare veel meningen over het aandeel.

    Ik heb nu al 2 verschillende professionele beleggers duidelijk zien maken, dat het bedrijf een eenmalig dividend betaalt in 2022 uit de verkoopopbrengst van dat Permian Basin. Zal dan wel kloppen.
  4. Former glory 30 oktober 2021 23:03
    quote:

    alexnr75 schreef op 30 oktober 2021 22:13:

    Inderdaad, dus géén super dividend. Gewoon inkoop van aandelen. Het is ook de beste manier!

    Martien Crum zit niet in het bestuur dus wat maakt zijn mening nu uit?

    Zonder uitspraak of pers release van RDS weten we niets. Jessica hield zich ook nog op de vlakte.
    Jessica zei er wel degelijk wat over. In Q4 gaan ze bepalen hoe de 'distribution' (dus niet superdividend wat bepaalde clowns hier beweren) vormgegeven zal worden.

    Ik zet geld in op $5 miljard voor aandeleninkoop zoals Exxon doet, voordeel is dat Shell dit dan niet uit FCF/winst uit Q4 of Q1 hoeft te betalen maar uit verkoop Permian, rest naar eenmalig extra dividend BOVENOP 20-30% FCF voor aandeelhouders. Q3 stond in teken van balance sheet, Q4 in teken van aandeelhouders dus maak je borst maar nat... ik ga weer groot inslaan.

    Als olie boven $80 blijft en Shell <€20 dan durf ik wel 100% in Shell te gaan voor Q4.
  5. forum rang 6 'belegger'' 30 oktober 2021 23:03
    De "toenmalige" directeur Upstream zou in een interview n.a.v. de verkoop van Permian Basin hebben gesproken over $7 miljard aandeleninkoop als "base case". Dat is geen officieel persbericht, maar hij is ook niet zomaar een buitenstaander. We merken het wel, dividend of aandeleninkoop. Inmiddels is de man vertrokken naar Integrated Gas, Renewables & Energy Solutions en kennelijk wordt hij door menigeen gezien als één van de mogelijke opvolgers van Ben van Beurden.

    www.jwnenergy.com/article/2021/9/21/s...
    www.shell.com/about-us/leadership/exe...
  6. [verwijderd] 30 oktober 2021 23:20
    quote:

    'belegger'' schreef op 30 oktober 2021 23:03:

    De "toenmalige" directeur Upstream zou in een interview n.a.v. de verkoop van Permian Basin hebben gesproken over $7 miljard aandeleninkoop als "base case". Dat is geen officieel persbericht, maar hij is ook niet zomaar een buitenstaander. We merken het wel, dividend of aandeleninkoop. Inmiddels is de man vertrokken naar Integrated Gas, Renewables & Energy Solutions en kennelijk wordt hij door menigeen gezien als één van de mogelijke opvolgers van Ben van Beurden.

    www.jwnenergy.com/article/2021/9/21/s...
    www.shell.com/about-us/leadership/exe...

    je kunt nu het meeste winst uithalen bij aandelen terug koop programma.

    -grote pensioen fondsen verkopen nu
    -aandelen zijn nog vrij goedkoop
    -dividend per aandeel kan alsnog omhoog door de buyback, maar dan houdbaar.

    ik denk dat belegger nu ook liever koers resultaten zien in plaats van een eenmalige uitkering
  7. forum rang 5 cash is king 30 oktober 2021 23:51
    quote:

    Opentop schreef op 30 oktober 2021 18:32:

    @Maria Geertruida,

    Juul heeft gelijk in de wijze waarop gerekend wordt.
    ik vind het een compliment waardig dat hij wist dat de Nederlandse gasprijs werd aangehouden, en dat hij ook wist
    wat de koers was op peildatum.

    Voor mij veranderd het veel, het eerste wist ik wel. maar legde de link niet.

    Over bijkomende non financiële indrukken, zoals het gezicht van Jessica, wat mij nog meer opviel is het vertrek van Maarten.
    Dat heeft een oorzaak. Die moet zich hard hebben gemaakt om geen 5 miljard als reservering te nemen.
    Waarschijnlijk was de accountant vastbesloten en steunde de rest Maarten te weinig zodat hij de pijp heeft geaccepteerd en
    de Shell vruchten aan de boom heeft laten hangen.
    Wat denk je ?

    Ik kan het allemaal niet meer zo goed volgen, denk ik. Allereerst heeft Juul ook volgens mij goed gerekend. Dat was mijn punt ook niet, maar ik kan het mis hebben. Vervolgens gaat het niet om de Nederlandse gasprijs, maar om de Dutch TTF Natural Gas (hub). En de koers op peildatum, incl. de bijbehorende grafiek, kun je (denk ik) gewoon opzoeken. Mij is niet goed duidelijk wat er voor jou verandert; dat leg je verder ook niet uit in je post.
    Die 5 miljard als reservering (i.v.m. die derivaten?) is nergens voor nodig. Dat heeft Juul in haar post toch prima uitgelegd. Als Maarten niet uit eigen overweging is vertrokken, dan is het in ieder geval niet vanwege die derivaten. Dat is immers business as usual. Mocht zijn vertrek niet vrijwillig zijn, dan komt dat eerder omdat hij de productieproblemen van IG wellicht niet voortvarend genoeg heeft aangepakt, waardoor Shell is de redelijk onmogelijke en precaire situatie is beland, dat zij niet aan haar contractuele leveringsverplichtingen kon voldoen. Dat en het feit, dat men vervolgens op de spotmarkt het ontbrekende volume moest bijkopen, lijkt mij voldoende reden om aan iemand te vragen zijn loopbaan elders voort te zetten. Dat denk ik dus.

    @Opgelet, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Je bent nu dus volwassen geworden, al is dat niet altijd aan je posts af te lezen. Maar dat is een beetje flauw van mij. Voor jou geldt evenals voor Juul en TNWB, dat je volgens mij clever genoeg bent om op te houden met die ongein en je kennis en inzichten op een gewone manier met ons te delen.

    @ff, volgens mij ben je naar iets op zoek, dat er niet is. Als er een risico is, dat ze dat gasveld niet kunnen verkopen - en volgens mij is dat zo en volgens jou toch ook - en met lege handen komen te staan, dan moet je dat verlies/afwaardering tot 0,0 dollar nemen, wanneer je dat ziet. Ik veronderstel, dat dat al in 2020 het geval was en jij denkt dat het wellicht ook later kan/kon. Maar toch niet meer in Q4 2021?
    En ook in dit geval is het non cash; het heeft geen invloed op de lopende rekening, anders dan dat je die afschrijving in mindering mag brengen op de winst voor belasting(en), net als die derivaten.
    Het heeft dus ook 0 effect op de verkoop van de Permian en wat ze met het geld uit die verkoop gaan doen. Het heeft zelfs geen invloed op de schuldpositie; die wordt er niet groter door. Het heeft alleen invloed op je assets op de balans aan de activa kant, die gecompenseerd wordt met een dienovereenkomstige verlaging van je eigen vermogen met het bedrag dat je afwaardeert.
    En dan ter overweging (of ter leering ende vermaeck), toen Dudley Eustace CFO bij Philips werd, liet hij op zijn koffertje i love cash plakken. Voor een bedrijf of dat Philips, Unilever, ASML, of Shell is, is het zaak om de cashflow te maximaliseren en de post belastingen te minimaliseren. En de beste manier om het laatste te bewerkstelligen is om zo min mogelijk belastbare winst te maken. En bij shell zijn ze daar met de hoge hoed van Jessica heel goed in.

    Mijn moeder zei overigens, dat ze graag heel veel belasting wilde betalen en als je daar even over nadenkt, begrijp wel waarom.
  8. forum rang 7 ff_relativeren 31 oktober 2021 00:19
    Hoi Maria Geertruida, dank je voor je sympathieke terugkoppeling. Ja ik denk inderdaad aan Q4 2021, of zelfs Q1 2022 -omdat dan de werkelijke schade bekend is ; er kan immers tot het allerlaatst onderhandeld worden. Ook met de Indonesische regering.-

    Shell kon er niets mee (in de boeken) in het jaar 2020 omdat er toen geen deadline was voor de exit. Die kwam pas medio 2021. In 2020 was er nog alle ruimte voor het idee dat er (ruim) boven de boekwaarde verkocht zou kunnen worden. Ergo, een meevaller ..

    Dat beeld verslechterde pas medio 2021. Door een snoeiharde deadline en geen kopers te bekennen. Dat is een hele nieuwe situatie.
    Dat betekent naar mijn idee dat Shell pas vanaf Q3 2021 kon gaan inschatten wat de schade zou worden. Een verkoop onder de boekwaarde -dan alleen het deel onder de boekwaarde afboeken- ; Of helemaal geen verkoop en een grotere schade boeken. Die uitkomst zal pas per 31 december a.s. bekend zijn, of heel vroeg in 2022.

    Goed weekend.
  9. forum rang 5 cash is king 31 oktober 2021 00:42
    @ff, er is altijd ruimte voor ideëen. Alleen werkt het zo niet. Je boekt eerst het volledige te voorziene verlies af en wanneer je vervolgens alsnog een koper vindt, dan boek je de opbrengst van de verkoop als eenmalige bate. Als shell dus naar jouw idee in Q3 kon inschatten, wat de schade zou worden - volgens mij is de schade altijd een volledige afboeking naar 0,0 - dan zou dat ook als afwaardering in Q3 in de boeken komen. En de rest zien we later wel.
    Overigens niet handig - en erg ongelukkig voor Shell - die deadline, want dat bemoeilijkt het verkoopproces alleen maar.

    Jij ook een goed weekend en alle anderen ook op dit draadje. Ik vond dit trouwens voor het eerst sinds tijden weer een vruchtbare uitwisseling van opinies, op dit draadje dan.
  10. forum rang 6 Alrob2 31 oktober 2021 08:40
    Tja een nachtje verder, goed geslapen, en ik denk al weer wat milder over de toekomst van Shell. Op de weg van €10 naar €20 waren er ook diverse momenten, dat de koers terugviel en de stijging over leek te zijn, maar toch uiteindelijk voortging,. Misschien moet ik de calls idd wel verkopen, maar er aandelen voor terugkopen; veel minder riskant, want je hebt altijd het dividend nog en geen tijdswaarde die verloopt. Gewoon laten staan dan en in februari na de 4e kwartaalresultaten opnieuw beslissen. Ik heb begin van de afgelopen week al mijn aandelen verkocht voor gemiddeld 20.00, dus dan koop ik er wat terug voor een prijs van wellicht een euro minder, en dat geeft ook een goed gevoel.
    En natuurlijk wil ik al die hilarische postings van MvJ, opgelet en die Buffet niet missen, da's uiteraard de belangrijkste reden.
  11. forum rang 6 Eagle1959 31 oktober 2021 08:48
    quote:

    De moeder van Juul schreef op 30 oktober 2021 13:56:

    [...]

    er zijn twee soorten gas. Lng ( nu 6 dollar , hoogste ooit 12 dollar en gemiddeld is 3 tot 4 dollar normaal )
    en dutch gas. normaal ligt dat rond de 10 tot 20 euro en stond even op (intraday)160 euro.
    shell doet dutch european gas, dus die situatie was ZEEEEEEER uitzonderlijk!

    Hier de charts, kijk wat er rond 1 oktober gebeurde bij het sluiten van de boeken van Q3.

    www.theice.com/products/27996665/Dutc...
    Dat is interessant. Kunnen ze met relatief weinig geld de futures zo laten pieken waardoor grote maatschappijen in de resulterende een voorziening moeten treffen? Dit soort trucjes om resultaten te laten drukken had ik nooit over nagedacht. En het zijn niet gerealiseerde resultaten die bij een normale koers van die futures evenhard terugkomen, in ieder geval bij realisatie ( weet niet of voorzieningen 2 kanten opwerken door gehanteerd e regelgeving).
  12. forum rang 6 Alrob2 31 oktober 2021 09:12
    Voor de T.A. fanaten nog even een opmerking; ik heb me bij Shell wat betreft de T.A. dit jaar vooral laten leiden door de Bollinger Band, en die geeft een steun aan van rond de 19.38. Nou zeggen steunen niets als de markt het wil, maar voor mij is dit wel een steunpunt om nog niet geheel uit te stappen. het totale T.A. beeld is uiteraard wel verslechterd, van positief naar neutraal.
    www.tradingview.com/symbols/EURONEXT-...
  13. aandeeltje! 31 oktober 2021 09:30
    quote:

    Eagle1959 schreef op 31 oktober 2021 08:48:

    [...]
    Dat is interessant. Kunnen ze met relatief weinig geld de futures zo laten pieken waardoor grote maatschappijen in de resulterende een voorziening moeten treffen? Dit soort trucjes om resultaten te laten drukken had ik nooit over nagedacht. En het zijn niet gerealiseerde resultaten die bij een normale koers van die futures evenhard terugkomen, in ieder geval bij realisatie ( weet niet of voorzieningen 2 kanten opwerken door gehanteerd e regelgeving).
    ? Een derivaat is geen voorziening hoor. Dus het mechanisme gaat wel anders.
    Maar uiteraard nog niet gerealseerd dus er kan ook zomaar een paar miljard terugkomen. Uiteindelijk wordt er afgerekend.
  14. forum rang 9 Ron-tron system 31 oktober 2021 09:39
    quote:

    aandeeltje! schreef op 31 oktober 2021 09:30:

    [...]
    ? Een derivaat is geen voorziening hoor. Dus het mechanisme gaat wel anders.
    Maar uiteraard nog niet gerealseerd dus er kan ook zomaar een paar miljard terugkomen. Uiteindelijk wordt er afgerekend.

    Het derivaat staat wel voor een onderliggende grondstof(olie/gas) dus is papieren grondstof zoals er 200keer meer papieren goud rondgaat dan fysiek goud dat nog uit de grond moet komen.
    Ze zitten dus scheef met hun derivaten beveiliging(fictief)en het kan 2 kanten uit volgend kwartaal meer verlies of wat herstel.
    Hebben ze ooit al 5miljard scheef gezeten op 1kwartaal?

  15. aandeeltje! 31 oktober 2021 09:40
    quote:

    Alrob2 schreef op 31 oktober 2021 08:40:

    Tja een nachtje verder, goed geslapen, en ik denk al weer wat milder over de toekomst van Shell. Op de weg van €10 naar €20 waren er ook diverse momenten, dat de koers terugviel en de stijging over leek te zijn, maar toch uiteindelijk voortging,. Misschien moet ik de calls idd wel verkopen, maar er aandelen voor terugkopen; veel minder riskant, want je hebt altijd het dividend nog en geen tijdswaarde die verloopt. Gewoon laten staan dan en in februari na de 4e kwartaalresultaten opnieuw beslissen. Ik heb begin van de afgelopen week al mijn aandelen verkocht voor gemiddeld 20.00, dus dan koop ik er wat terug voor een prijs van wellicht een euro minder, en dat geeft ook een goed gevoel.
    En natuurlijk wil ik al die hilarische postings van MvJ, opgelet en die Buffet niet missen, da's uiteraard de belangrijkste reden.
    Ik heb alle calls verkocht een dag voor cijfers ook al liepen die dingen pas in 2025 af. Dat was een goede inschatting, zeker om dat mijn doelrendement bereikt was (erover). Nu maar weer eens kijken of wanneer we weer kopen.
    Voor mij de uitdaging proberen elk kwartaal rendement te realiseren. Soms een uitdaging, maar ook wel weer een sport.
    Eens kijken wat AM doet, de cijfrs komen binnenkort en zoals we hebben gezien ook bij andere fondsen nogal flinke reacties.
    Bij RDS waren de verwachtingen hoog, bij AM ook.
    De 5 mld derivaat had ik niet voorzien, dat was dan ook de voornaamste oorzaak dat de koers zakte denk ik.
  16. forum rang 5 Marco1962 31 oktober 2021 09:44
    quote:

    Alrob2 schreef op 31 oktober 2021 08:40:

    Tja een nachtje verder, goed geslapen, en ik denk al weer wat milder over de toekomst van Shell. Op de weg van €10 naar €20 waren er ook diverse momenten, dat de koers terugviel en de stijging over leek te zijn, maar toch uiteindelijk voortging,. Misschien moet ik de calls idd wel verkopen, maar er aandelen voor terugkopen; veel minder riskant, want je hebt altijd het dividend nog en geen tijdswaarde die verloopt. Gewoon laten staan dan en in februari na de 4e kwartaalresultaten opnieuw beslissen. Ik heb begin van de afgelopen week al mijn aandelen verkocht voor gemiddeld 20.00, dus dan koop ik er wat terug voor een prijs van wellicht een euro minder, en dat geeft ook een goed gevoel.
    En natuurlijk wil ik al die hilarische postings van MvJ, opgelet en die Buffet niet missen, da's uiteraard de belangrijkste reden.
    Prima idee Airob,
    minder risico is beter slapen. Hoe meer je weet hoe lastiger dat wordt en waarom moet je alles weten. Wij zijn toch niet bij machte er iets aan te veranderen.

    Wel voldoende om de rode draad volgen natuurlijk. Zolang het aandeel tenminste 4% dividend geeft en jaarlijks een stijging geeft is het voor mij prima. Per kwartaal bekijk ik met de info die ik vinden kan of dat in gevaar komt. Zoals het er nu uitziet is dat mijn inziens de komende 3 jaar niet het geval. Ik reken dan wel vanaf mijn eigen gak van 16,89 voor de lt en kt positie tezamen.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 7256 7257 7258 7259 7260 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links