Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 7249 7250 7251 7252 7253 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Ron Kerstens 30 oktober 2021 11:48
    quote:

    Carl2-8 schreef op 30 oktober 2021 11:16:

    [...]

    Hier het voorbeeld voor een order koop/verkoop en dan hoef je totaal geen scherm te kijken.
    Ik ben benieuwd dat abn amro of de giro ook deze mogelijkheid geeft.
    En niet onbelangrijk saxo voert de orders werkelijk op de seconde uit op absoluut daglaag al verschillende keren meegemaakt dus geen gefoefel tegenover de werkelijke koers.

    Dit is zeker een groot voordeel bij Saxo, ze hebben ook algo mogelijkheden (iceberg, dark enz). Snelheid is hoog.
  2. forum rang 6 Hendrik65 30 oktober 2021 11:50
    quote:

    Odysseus schreef op 30 oktober 2021 11:24:

    [...]

    Dank Carl, ik ga kijken of ik dit bij Rabo ook kan vinden.
    Ik heb die mogelijkheid nog niet ontdekt. Wellicht dat jij die tijdens je omzwervingen door alle uithoeken van de Rabo-site wel vindt, Odysseus. Graag een berichtje ...

  3. Majogo 30 oktober 2021 12:47
    Na deze (tegenvallende) week is een zaterdag een dag bij uitstek om even rustig de boel te analyseren. Nu begreep/begrijp ik alle negatieve reacties niet zo, maar kon ik hier niet inhoudelijk op reageren. Ik zie hier mensen reageren die ongeveer doen alsof Shell de boel wel kan sluiten en dat vind ik wat overtrokken. De koers ging er niet lekker op, maar qua TA valt het volgens mij wel mee. Namelijk:
    • Eerste steun op 19,28
    • Daarna op 18,72
    Gesteund door aandeleninkoop gaat imo de koers niet meer onder de 19 komen, maar je weet niet wat er komt.

    Dan fundamenteel. Natuurlijk is het een grote tegenvaller dat de inkomsten uit gas zo laag zijn. Misschien dat ze daarom laatst een nieuwe CEO aangesteld hebben (Zoe Yujnovich ipv Maarten Wetselaar)? Hoe dan ook. Om even wat tegengas te geven tegenover alle doemdenkers en omdat ik zelf ook denk dat het allemaal niet zo donker is als het geschetst wordt, hier wat punten op een rij waarom ik denk dat Shell (gewoon) nog steeds goed op weg is (of misschien wel beter) en wat dus de koers ook gaat stuwen:
    • De OPEC handhaaft waarschijnlijk haar productie en dit zal dus ten gunste zijn van de olieprijs. Verkoop uit olie zal daardoor toenemen en de 'seasonal effects' zullen hier ook positief aan bijdragen (winter, meer mensen met auto, etc.)
    • De aandeleninkoop vanuit Shell voor dit jaar is nog niet afgerond. Shell blijft tot 2022 de koers ondersteunen met 1 miljard aan aandeleninkoop
    • De aandeleninkoop voor 2022 wordt enorm met 7 miljard wanneer de verkoop van Permian is afgerond
    • In Q3 heeft Ida negatieve invloed gehad op de verkoop mbt olie. Q4 heeft Shell vooralsnog geen tegenslagen gehad én de olieprijs is hoger. Inkomsten uit olie zullen dus verder toenemen
    • Hierbij komt dat Shell 248 tankstations overgenomen heeft in Texas. Dit nieuwsbericht is niet per se groot ter sprake gekomen, maar heeft natuurlijk wel degelijk een merkbaar positief effect

    M.b.t. FCF (Free Cashflow):
    • De FCF is (flink) toegenomen en hoe hoger de FCF, hoe beter Shell haar financiële verplichtingen kan nakomen, dus hoe gezonder Shell wordt. Er wordt hier, voor mijn idee, gedaan alsof dat er niet echt toe doet, maar dit is echt een belangrijk cijfer voor investeerders. Je wilt graag investeren in een gezond bedrijf en op deze manier wordt Shell dus aantrekkelijker

    Dit i.c.m. schuldafbouw:
    • Shell heeft het afgelopen kwartaal de schuld met 8 miljard verlaagt. Hierdoor wordt Shell ook weer gezonder en is er ruimte voor (meer) groene investeringen. Shell is bezig met de toekomst van het bedrijf om het gezonder te maken en klaar te stomen voor de energietransitie waarin ze nu al voorlopen op hun concurrenten

    Nou ja, lang verhaal. Een fijn weekend allemaal!
  4. forum rang 6 Eagle1959 30 oktober 2021 12:49
    De deriviatenhandel van Shell met een verlies van 5 miljard in 1 kwartaal. Dat is wat steeds door mijn hoofd spookt. De handelstak van Shell wordt steeds belangrijk en wil men zich o.a. op richten. Dus inkoop en verkoop van gas en olie denk ik dan. Daar horen uiteraard leveringen in de toekomst bij. Je komt overeen over 3 maanden olie voor 80,- /barrel te leveren aan partij X. Als je het moet leveren op die datum moet je het ook ingekocht hebben. Je denkt als "deskundig handelsbedrijf" : ik wacht nog even met inkopen want de koers kan nog wel eens zakken. Helaas de koers gaat verder omhoog en er komt een mismatch tussen de prijs waar je het voor moet gaan inkopen en waarvoor je het reeds verkocht hebt. Dat is er denk ik aan de hand met een soort richtprijs (waarde ultimo kwartaal) waarop de verplichtingen gewaardeerd worden.
    Nu heb je echter meerdere contracten met verschillende duur. De vraag is of in die "voorziening" die via het resultaat loopt alle toekomstige mismatchen zijn meegenomen ja of nee. Ik verwacht van wel omdat alleen dat boekhoudkundig juist is.
    Wat overblijft is de vraag of Shell wel moet handelen, het lijkt erop dat ze daar niet zo goed in zijn. Misschien kunnen ze verkochte goederen beter meteen afdekken met een inkoop in een termijncontract.
    De kasstroom was geweldig alleen het resultaat 1 miljard onder de verwachting door denk ik deze 5 miljard verlies op derivaten. Helaas verwacht ik in deze systematiek voor het 4e kwartaal het omgekeerde, namelijk geen verlies op derivaten maar wel een 5 miljard lagere kasstroom. Ik had dat liever dit kwartaal gehad dan hadden we 2 euro hoger gestaan. Het vreemde is dat je voor de waarde van bedrijven naar kasstromen kijkt, dus zou dit gunstig moeten uitpakken zou je verwachten. En daar komt een ander fenomeen om de hoek waar ik de mist in ging. De aandeelhandel is een enorme winstmaker voor hedgefonds en banken. Die maken hun rendement door het sentiment wat ze kunnen beïnvloeden. Met minder dan 0,4% van alle aandelen die shell heeft wordt dagelijks de waarde van het gehele bedrijf bepaald. Een Musk kan maandag heel eenvoudig Shell 20% laten stijgen, misschien zelf wel met een tweet. Het sentiment is nu negatief door de 5% daling in 2 dagen na de cijfers. Daarnaast nog dat ABP geleuter met 300 miljoen in Shell (las ik ergens). Dat is om de koers te drukken veel geld, maar aan de andere kant maar enkele dagen operationele kasstroom van Shell (koop dat plukje aub snel in Shell). Dan hoeft die ABP mevrouw ook niet uit te leggen waar zij wel of niet verantwoordelijk voor is, wat een afgang was dat.
    Het negatieve sentiment wat er nu is: immers NA de cijfers daalt de koers, dus het was slecht, is gunstig voor handelaren, banken en hedgefonds. Een bedrijf met een operationele kasstroom van 16 miljard in een kwartaal, wat waarschijnlijk in het 4e KW wordt geëvenaard op 8 miljard aandelen. Hmm, men kan dan misschien niet zo goed handelen maar er komt wel heel heel veel geld naar het bedrijf toe. Bovenop die operationele kasstroom van zeg 15 miljard in het 4e kwartaal komt er ook nog 9 miljard activa verkoop binnen. Wat moet je met zoveel geld? Laten we nog 10 miljard schuld aflossen en 10 miljard eigen aandelen inkopen. Dan staan we KW2 2022 gewoon op een 25,- koers. Gevolg zeer sterke balans, genoeg liquide voor de transitie en gelukkige aandeelhouders.
  5. Stefin 30 oktober 2021 12:51
    quote:

    Carl2-8 schreef op 30 oktober 2021 09:35:

    [...]

    Dit is mijn duurste saxo en daar kosten 5000st 100/100 eur dus 200eur en 4ct kosten omgerekend.

    Bij mij echt €150/150 dus €300 totaal, zie attachment..
    Wilde over naar Giro, maar garantstelling daar tot €20k (aandeel portefeuille)...
  6. forum rang 7 Pandjesbaas 30 oktober 2021 13:11
    Zonder details te weten is het onmogelijk te beoordelen wat precies de gevolgen van de derivaten herwaardering is, en of er fouten gemaakt zijn. Shell onderneemt dit soort acties omdat ze denken dat die gemiddeld (over kwartalen) winst opleveren. Dat die winst aan onvoorspelbare fluctuaties onderhevig is, betekent nog niet dat je hem moet versmaden. Het is gewoon een vorm van beleggen. Ik heb dit jaar monsterachtig veel verdiend door Shell aandelen te hebben. Maar er zijn genoeg dagen geweest dat mijn portefeuillewaarde omlaag ging omdat Shell daalde. Betekent dat dat ik een incompetente belegger ben, en nooit Shell had moeten kopen?

    Win a few, loose a few. De afwaardering van de derivaten is een boekverlies, waarschijnlijk zo groot door de uitzonderlijk hoge gasprijs, die niet voorzien kon worden. Het is nog maar de vraag of dat verlies ooit gerealiseerd zal worden; misschien gaat het voor het grootste deel om contracten die pas over jaren aflopen. Als de gasprijs eind Q4 gedaald is omdat Putin de kraan heeft open gedraaid, telt Shell misschien weer een bijna even groot bedrag bij de netto winst op. Hoewel het meen ik niet gebruikelijk is winsten te boeken voor ze gerealiseerd worden. Maar dan betekent het dat bij realisatie de winst onverwacht hoog zal blijken. We weten het gewoon niet.
  7. forum rang 4 @monkeytail 30 oktober 2021 13:11
    quote:

    Alrob2 schreef op 30 oktober 2021 11:37:

    [...]
    Ik heb vanmorgen in het FD gelezen, dat de rentederivaten juist het 3e kwartaal voor een meevaller hebben gezorgd terwijl dat de komende kwartalen het tegenovergestelde zou zijn. Dus negatieve elementen genoeg voorlopig. Dus zo prima waren de cijfers niet.
    Die rentederivaten hebben weinig te maken met hoe het bedrijf werkelijk draait. Je moet de cijfera goed kunnen lezen. Mee- en tegenvallers zijn er altijd als de markt beweegt, en dat deed het nogal.
  8. forum rang 9 Ron-tron system 30 oktober 2021 13:12
    quote:

    StefinStock schreef op 30 oktober 2021 12:51:

    [...]
    Bij mij echt €150/150 dus €300 totaal, zie attachment..
    Wilde over naar Giro, maar garantstelling daar tot €20k (aandeel portefeuille)...
    Druk eens op de kleine i en dan kostenschatting en maak eens een screenshot dan kan ik beter zien waarom.
  9. [verwijderd] 30 oktober 2021 13:13
    quote:

    Alrob2 schreef op 30 oktober 2021 08:00:

    Shell heeft haar aandeelhouders met de publicatie van de 3e kwartaalresultaten niet verwend;
    Shell doet geen moeite om haar zittende aandeelhouders te verwennen met een hoger dividend of verhoging aandeleninkoop.
    Als ik naar de grafieken kijk staan uit oogpunt van T.A. alle seinen op rood.
    Voor mij redenen om maandag geheel uit Shell te stappen; het is mooi geweest. ik verwacht maandag weer een bloed rode dag vanwege alle negatieve publicaties.
    De zittenblijvers, sterkte!
    Shell heeft haar aandeelhouders met de publicatie van de 3e kwartaalresultaten verwend;
    Shell doet veel moeite om haar zittende aandeelhouders te verwennen met een hoger dividend of verhoging aandeleninkoop, dat doen zij vanaf Q1 2022.
    Als ik naar de grafieken kijk staan uit oogpunt van T.A. alle seinen op groen.
    Voor mij redenen om maandag mijn aandeel in Shell te verdubbelen; het kan niet op. Ik verwacht maandag weer een supergroene dag vanwege alle positieve publicaties.
    De vertrekkers, DOEI DOE EN DE MAZZEL, ZWAAI ZWAAI !
  10. [verwijderd] 30 oktober 2021 13:19
    quote:

    Dividendbelegger schreef op 30 oktober 2021 10:51:

    Op Wikipedia lees ik dat de CFO van Shell ook werkzaam is geweest in het verleden bij Enron.
    Is die CFO van Shell niet verantwoordelijk voor dat derivatenresultaat?

    Ik had gisteren al getypt dat ik dacht dat het ABP zich niet omwille van CO2-doelstellingen terugtrekt uit Shell, maar vanwege rendementsmotieven. Daar werd niet op gereageerd. Nu zie ik dat een ander dit hier bevestigd die dat uit het FD haalt.

    Denk dat je even voorzichtig moet zijn met Shell voorlopig en mogelijk lager kunt instappen.

    Verkoop svp al je shell aandelen en ga ergens anders foute adviezen geven, dank je wel.
  11. [verwijderd] 30 oktober 2021 13:22
    quote:

    The Next Warren Buffet schreef op 30 oktober 2021 11:23:

    [...]
    Als je in de dark pools kijkt, zie je dat Shell vandaag met een grotere korting wordt verhandeld dan gisteren. Komende maanden veel verkoopdruk en daarna dalen de grondstofprijzen. Bij een te hoge inflatie kan de FED zelfs ingrijpen en een kleine recessie veroorzaken, wat olie niet veel goeds gaat doen. Ik sluit volgend jaar 14-15 euro niet uit en zal dan weer instappen voor een pump en dump. Niemand gaat 25 euro betalen voor een aandeel dat daalt naar 15 euro bij een tegenslag.
    Als je in de light pools kijkt, zie je dat Shell vandaag met een hogere prijs wordt verhandeld dan gisteren. Komende maanden veel kooporders en daarna stijgen de grondstofprijzen. Bij een te lage inflatie kan de FED zelfs niet ingrijpen en geen enkele recessie veroorzaken, wat olie veel goeds gaat doen. Ik sluit volgend jaar 24-25 euro niet uit en zal dan weer maandag instappen voor een pump. Niemand gaat 15 euro betalen voor een aandeel dat nu verder gaat stijgen naar 25 euro.
  12. forum rang 5 Betweter 30 oktober 2021 13:23
    Verwachting is dat de olie rally een aardige spurt gaat maken aankomende 2 maanden. Met de winter voor de deur en vraag nu al zal de prijs alleen maar verder opstuwen.
    Als de prijs van WTI naar 90 of zelfs hoger gaat is het niet moeilijk te voorspellen wat dat met de koersen van de majors gaat doen.

    Nog even over dat gejengel van het ABP en andere deugers:
    Enerzijds wil men niet meer in fossiel beleggen, want vieze bedrijven. Tegelijkertijd roepen veel landen op om meer olie op te pompen.
    Een soort van contradictio in terminis.
  13. [verwijderd] 30 oktober 2021 13:26
    quote:

    Alrob2 schreef op 30 oktober 2021 11:37:

    [...]
    Ik heb vanmorgen in het FD gelezen, dat de rentederivaten juist het 3e kwartaal voor een meevaller hebben gezorgd terwijl dat de komende kwartalen het tegenovergestelde zou zijn. Dus negatieve elementen genoeg voorlopig. Dus zo prima waren de cijfers niet.
    Man man man, 17 MILJARD CASHFLOW ! Hoogste CASHFLOW ooit in het bestaan van Shell. Enorme schuldenreductie van 8 MILJARD!
    shell gaat de komende maanden enorm STIJGEN met dat SUPERDIVIDEND van 1 euro dat er aan komt!

    Ik ga maandag EXTRA shell aandelen bijkopen! En calls kopen! En puts schrijven! En tanken bij shell!
  14. forum rang 8 Wilbar 30 oktober 2021 13:30
    quote:

    Alrob2 schreef op 30 oktober 2021 08:00:

    Shell heeft haar aandeelhouders met de publicatie van de 3e kwartaalresultaten niet verwend; ik lees in het FD vandaag o.a. dat het ABP ook uit Shell stapt om financiële redenen, en dat andere grotere beleggers datzelfde beleid hanteren. Er wordt heel veel geschreven in het FD over de transitie.
    Shell doet geen moeite om haar zittende aandeelhouders te verwennen met een hoger dividend of verhoging aandeleninkoop.
    ...
    ...
    Shell heeft het dividend al verhoogd per Q2 van 2021. Van $ 0,1735 (Q1) naar $ 0,24 (Q2).
    Het is niet gewoon om dividend meerdere malen per jaar te verhogen c.q. te wijzigen. Het lopende aandelen inkoopprogramma gaat gewoon verder en voortgang wordt dagelijks gerapporteerd/gepubliceerd. Shell heeft aangegeven dat NA afronding van de Permian deal in 2022 circa 7 miljard USD aan de aandeelhouders zal worden gedistribueerd. Op welke wijze dat zal zijn staat nu nog open. Met die verklaring ben ik ruimschoots tevreden. Ik snap dat u al geld wilt zien voordat het bij Shell binnen is. Ik ben blij dat (ondanks die ene verlaging) Shell een stabiel dividend beleid voert en niet elk kwartaal meer of minder dan de vorige keer uitkeert. Dat zou pas echt onrust en verkeerde speculatie veroorzaken in tijden die door de wereldwijde Corona pandemie toch al (economisch) roerig zijn.. Denk ik.
  15. forum rang 8 Wilbar 30 oktober 2021 13:34
    quote:

    De moeder van Juul schreef op 30 oktober 2021 13:26:

    [...]

    Man man man, 17 MILJARD CASHFLOW ! Hoogste CASHFLOW ooit in het bestaan van Shell. Enorme schuldenreductie van 8 MILJARD!
    shell gaat de komende maanden enorm STIJGEN met dat SUPERDIVIDEND van 1 euro dat er aan komt!

    Ik ga maandag EXTRA shell aandelen bijkopen! En calls kopen! En puts schrijven! En tanken bij shell!
    Vergeet je TWIX niet na het tanken.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 7249 7250 7251 7252 7253 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links