Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onderliggende haarscheurtjes in het technisch beeld

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 28 oktober 2021 11:29
    Inflatie in rijke landen met "sterke munten" is imo een andere als in arme of instabiele landen...
    Rijke inflatie,met loonstijgingen,toeslagen,kompensaties ,stabiliseert ooit wel ,denken we ,waar arme inflatie zomaar hollend kan worden ,lang kan duren en zelfs tot nieuwe munten kan leiden.
    Vertrouwen dus.
    Beetje inflatie smeert ,maar hoger ben je er niet 123 van af,dat leert de geschiedenis x op x.
  2. forum rang 6 ttroo 28 oktober 2021 11:31
    Maar kijkt u eens naar een Philips. Die maakten een hele lange tijd geleden innovatie en goede produkten met zelfs een ASML tot eind bedrijf produkt. Wat hebben ze daar de afgelopen 10 a 15 jaar nog gepresteerd? Verkeerde beademingsapparatuur toen de wereld in nood zat. Het scoort geen punten. Nee, ik zie Philips als een steeds meer lege huls. Helaas. Daar kan zo 5 a 10% vanaf. En als ze zo doorgaan als ze nu door gaan kan er nog veel meer van af. Als CEO's zich alleen nog maar met mensen gedrag bezig houdt in plaats van hun producten maak gedrag, weet ik voldoende.
  3. Abandoned baby 28 oktober 2021 12:16
    quote:

    ttroo schreef op 28 oktober 2021 09:47:

    Dat was heel ff high alert, maar u ging direct weer over in de slaap modus. Ik nu dus ook.
    Let op, we zien steeds vaker rode futures en de VIX loert om de downtrend te doen stoppen met een opwaartse break. Maar de dag zal lang duren en Amerika komt dus nabeurs met cijfers. En dat is een soort zwaard die boven ons hangt in de zin van - we zullen niet zwaar gaan dalen. Cijfers ontvangen zien we over het algemeen als zeer positief. Reacties daarna kunnen flink verschillen. We kunnen alleen aardig gaan dalen als de berichtgevingen negatief zijn en als deze bericht gevingen blijven komen. Niettemin doen ze dat al, dus het is een oplet dag, met als gevaar dat we vrijdag de VIX naar een 17 stand zetten en dat de kans zeer groot is dat die gehaald gaat worden. En op een vrijdag is dat niet prettig als dat gaat gebeuren. Nog niets binnen gekregen behalve de shorts al gemeld. Ook nog niets er uit gegaan. Kortom slapende portefeuille.
    Riskant hoor, US-Indexes shorten. Kijk, Wall Street vindt altijd wel een narrative om te rally-en, en liquiditeit overspoelt de markten. Vraag is ook, hoe short je? Met put-opties mss, rest lijkt me verliezend. Zeker afzetters-producten als turbo's.
  4. [verwijderd] 28 oktober 2021 13:53
    ze blijven doorpompen ietsie minder ach ipv 1,2 triljoen 1 triljoen per jaar erbij wat maakt het uit.Goed dat ze er zijn om uitholling van onze eurie te voorkomen.Ik snap het wel 5% inflatie en 4 % groei is veel te weinig om uit al die schulden te komen en in die warme landen wil je wel met je 45 e met pensioen.
  5. forum rang 6 ttroo 28 oktober 2021 14:57
    www.youtube.com/watch?v=1kd2Y5aw3IE

    Mijn vriendin kan er zo tussen staan met dansen. Die kan geweldig dansen. En dat op elk moment. En ze kan geweldig koken. Ziet u het al voor u? Ik als blanke man, die minder goed kan dansen (zeer netjes uitgedrukt) en als blanke man die niet kan koken.

    Dan denkt u misschien TTROO u bent dom, klopt, kortom ik heb geluk. Tja. Iedereen heeft kwaliteiten. Nou moet ik zeggen, als ik met dansen op dreef ben en ja, dat kan soms gebeuren, dan kan ik met mijn style ook in de video passen. En ik had geluk dat ik dat op het juiste moment deed. Zo versier je nog eens een knappe en een geweldige lieve dame. Maar ik was al blij dat ik een beetje mee kon.

    Black Lives Matter is nog steeds hot. Vandaar dat ik er op kwam. Ik vind Black Lives Matter goed en belangrijk omdat het erop lijkt door de vele incidenten dat de Amerikaanse politie en daarin helaas de blanke Amerikaanse politie gekleurde levens niet belangrijk vinden. Zeker als je ziet op camare's hoe dat er aan toe gaat. Mijn vriendin is gekleurd. Ik ben blank. Maar we hebben dezelfde instelling. Doet iemand iets fout, dan doet iemand iets fout. En als die opgepakt moet worden, dan moet die opgepakt worden. En als die echt gevaarlijk is, dan begrijpen we het zeker als het ruwer er aan toe gaat, maar als mensen duidelijk geen wapens hebben of ongevaarlijk op de straat liggen dan moet je gewoon als politie je normale dingen doen. Oppakken en afvoeren. En dat normale lijkt er duidelijk uit. Vandaar dat ik Black Lives Matter steun. Dan roept iedereen meteen een tegen reactie. Elk Leven Telt. En ja dat ben ik helemaal mee eens. Ook levens in Afrika, Yemen, Afghanistan en zelfs Noord Korea tellen. Geheel mee eens. Maar Black Lives Matter is volgens mij en zo als ik het zie ontstaat als reactie op de gekleurde onnodige doden die de blanke Amerikaanse politie veroorzaken. En ik vind niet dat iedereen direct hoeft te knielen of een vuist omhoog te doen. Iedereen moet doen wat die wilt en doet wat hij of zij doet. Zolang dat maar respectvol naar elkaar toe is. Naar elk geloof, naar elke ras. Ik ben er voorstander van, want gekleurden zorgen voor dat het dansen, sporten, muziek, de gezelligheid, het eten in mijn ogen een heel stuk beter is, maar los daarvan ik, we kunnen fouten maken, maar levens zo onnodig vernieten, dat vind ik zeer fout gedrag.

    Mijn vriendin is gekleurd en die heeft zeker met discriminatie te maken en te maken gehad. En vaak schokkende discriminatie uit onverwachte hoek. Gelukkig komt het niet vaak voor. Maar de impact is enorm als het gebeurt.
    Maar wij hebben het echt niet elke dag over het verschil tussen blank, gekleurd, Aziatisch, groen, geel, blauw of een andere kleur. Sterker nog, zelfs zeer weinig. Wij hebben het net als iedereen over dezelfde zaken. Wie doet de boodschappen? Waar gaan we op vakantie heen? Wat doen we in het weekend? Wie is jarig in het weekend waar we heen gaan? Wie laat de hond uit? Helaas voor onze kat is die maar weinig gespreks onderwerp voor ons, die redt zich wel. Wie is later thuis? Hoe laat? Ik ben standaard later. Ondanks dat ik blank ben, heb ik helaas in het verre hele verre verleden, al zit het aantoonbaar niet in mijn DNA, maar schijnbaar hebben ze het in mijn hersenen gepland, Surinaamse DNA. Ik kom (dus bijna) altijd te laat. 18.00 uur afspraak. Reken maar dat ik er rond 20.00 uur ben en verbaast u niet dat ik er rond 21.00 uur ben. En mijn vriendin, jazeker die heeft zeker in haar verre verre verleden, Nederlandse DNA meegekregen, ook niet aangetoond in haar DNA, maar schijnbaar toch in haar hersenen gepland. Kortom zij is een zwaar op tijd iemand. Dus u raadt wel, we hebben gelukkig nooit ruzie, maar als er lichte irritatie onstaat, gaat het hier over. Niet over koken. Want dat doe ik niet, beter gezegd, kan ik niet. Ik ben de opeter. Iedereen een eigen taak. Ook bij ons. Maar wat wil je. Met iemand die zo geweldig goed kan koken is opeten een hele makkelijke taak. Ik doe wel wat in de keuken, voorbereidingen. Maar dat is het dan ook. Ik krijg verder geen toestemming (en dat lijkt me ook het beste).

    Ik kreeg wel een berichtje dat ik bepaalde fondsen niet op tijd gedowngrade heb. Zoals AMG of een Fugro.
    Maar dat is al door een poster eerder aangehaald. Ze wilde gisteren nog Fugro kopen. En nu weet ze het dus niet meer zo zeker. Dus kreeg ik een appie. Ik heb haar maar gezegd dat ze moet wachten met kopen. Altijd goed advies.
    Als u het niet weet. Wachten. Vaak wordt het gezien als zwakte. Geen beslissing durven nemen. Nee. Laat de andere partij maar zien waarom je ze moet hebben. Laat Fugro maar zien dat ze goed zijn. Dat is vandaag dus niet gelukt.

    Het is en blijft wachten op Amerika nabeurs. Apple en Amazon gaan de richting verder bepalen.
    Al lezen we steeds meer en meer berichten dat het niet lekker loopt met alles in de wereld. Ik las nog dat die shrinkflation zo is opgelopen dat als u een reep chocola koopt van 100 gram, u 1 gram chocolade krijgt en de rest is 99% lucht, die naar chocolade tijdelijk ruikt. Als dat geen shrinkflation is. Grapje hoor.

    Het is wachten op de uitbraak in de VIX. Gisteren ging de VIX vrij vroeg richting het groen, om lange tijd weg te zakken en voor het einde van de beurshandel gingen ze de wall of worry op. En hoe? Groener en Groener werd het. En dat kan zo weer gebeuren.

    Helaas. Ik ga meer downgrades er uit doen.
  6. forum rang 6 ttroo 28 oktober 2021 15:11
    Nu ben ik Madrid fan. Atleticooooo de Madrid. En ja. Ik ben daar geweest. I love them. Dus Barcelona zien huilen, is geen reden om meteen te gaan feesten, maar op tegen ben ik zeker niet. Ik ben ook Liverpool Fan. En ja daar ben ik ook geweest. Ik heb met ze hele lange tijd mindere tijden gekend, behalve natuurlijk die 3-3 in de finale. Die strafschoppen win reeks was ook ongelooflijk. Zag je Dudek bij die penalties? Dat gaf me geen vertrouwen. Maar super dankbaar. Om eerlijk te zijn had ik nooit verwacht dat we nog een goede tijd a la deze tijd zouden krijgen. Je hoopt er op. Maar die hoop is eigenlijk op niets gebaseerd. Maar met de Front 4. Een geweldige Front 4. Zag u nog de statistieken? De thuis club had 30% balbezit. Dat is iets minder dan een half uur. Maar ze hadden wel 7 schoten dacht ik. Kortom in dat korte bal bezit waren ze goed op schot. Toch knap! Ondanks het feit dat Liverpool met het tweede elftal speelde. En natuurlijk ben ik fan van Trabzonspor. Die staan bovenaan. Daar ben ik nog niet geweest. Dus dat staat zeker op de planning om dat te gaan doen. Ik ben nog fan van wat kleinere clubs in kleinere landen. En ja als ze Europa halen, dan is dat meestal maximaal de aller voorronde van de aller voorronde. Dus ik vier al feest als ze een keer een ronde verder komen dan dat. Groot Feest. En dat herinnert me dat ik daar nog een shirtje van gaat bestellen. Die zullen straks wel denken. We hebben een supporter in het Oranje Land. Die danste een keer goed en precies die ene keer versierde die daar een dame mee, kan niet koken, geeft veel downgrades vandaag, dus het kan niet anders zijn dat die dom is. Maar dat betekent dat wij geluk hebben. Want we hebben een shirtje kunnen verkopen. Die sales afdeling daar gaat uit hun dak. O jee. Zie ik Italie wat wegzakken van mooi groen naar een stuk minder groen.
  7. forum rang 7 Unimog 28 oktober 2021 15:41
    probeer eens Borussia dortmund gezellig met 25000 op de gelbe wand
    2 keer geweest tegen bayern
    alles en iedereen loopt door elkaar geen gedoe
    even racen op die autobahn broem broem

    gaat Tesla dan vandaag terug in de kooi onder 1000usd
    al die miljoenen verhandelde calls voor morgen gaan nooit een keer afgenomen worden
    neem nq maar mee naar rood
  8. [verwijderd] 28 oktober 2021 15:50
    quote:

    Unimog schreef op 28 oktober 2021 15:41:

    probeer eens Borussia dortmund gezellig met 25000 op de gelbe wand
    2 keer geweest tegen bayern
    alles en iedereen loopt door elkaar geen gedoe
    even racen op die autobahn broem broem

    gaat Tesla dan vandaag terug in de kooi onder 1000usd
    al die miljoenen verhandelde calls voor morgen gaan nooit een keer afgenomen worden
    neem nq maar mee naar rood

    Ja hoeveel is dat Tesla waard 110 220 ,maar geen 1100
109 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links