Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Euronav BRU:EURN.BL, BE0003816338

  • 15,550 24 apr 2024 17:35
  • +0,190 (+1,24%) Dagrange 15,370 - 15,590
  • 23.581 Gem. (3M) 225K

Forum geopend voor Euronav

19.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 858 859 860 861 862 ... 965 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Coldasice1982 27 oktober 2021 16:19
    "Belgian based tanker major Euronav NV is open to merge with Frontline Ltd., controlled by Norwegian shipping magnate John Fredriksen, the company's chief executive Hugo De Stoop, told the Wall Street Journal. Using his own money, Fredriksen has upped his stake in Euronav from below 5% in August to 9.8%. "We've had these (merger) conversations at least five times over the past years and we get along well," De Stoop said. "We are open to a merger and if it happens it will be friendly. Hostile bids in shipping don't work well." A marriage would create the world's biggest tanker operator with more than 50 very large crude carriers, the ocean workhorses that move oil around the world."
    Dow Jones Newires
  2. Jan Frans B 27 oktober 2021 17:15
    Eindelijk komt de kat uit de mouw, en toch vroeger dan ik verwacht had.

    Ik zou graag Risky Bets zijn mening hier over willen horen.

    Want dit kan alle kanten uitgaan, koopt FRO de resterende aandelen EURN op, en zo ja in cash of in aandelen FRO of een mengeling van beiden.
    Of wordt er een nieuwe firma opgericht en worden de aandelen van EURN en FRO omgezet naargelang hun inbreng in de nieuwe entiteit.

    Ik mag vermoeden dat het HQ niet meer in Antwerpen zal liggen en dat eventueel de nieuwe aandelen alleen nog in NY op de beurs zullen verhandeld worden. Ik zie geen upside om in 30%RV-België te blijven.

    Vermits den Hugo nog geen 9% van de EURN aandelen in bezit heeft vraag ik me af of FRO een public offering gaat doen op alle EURN aandelen.
    Zoals de Engelsen zeggen: There is more than one way to skinn a cat.

    Dat dit heel goed nieuws is hoeft geen betoog.
  3. Jan Frans B 27 oktober 2021 18:03
    quote:

    Poly’dor schreef op 27 oktober 2021 17:27:

    Denk wel dat De Stoop zijn vel duur zal verkopen, t is ne boekhouder hé. Hij staat open voor een gesprek maar zal zeker niet in t nadeel van Euronav zijn
    Dit zou een merger worden, geen overname. En dat zijn 2 heel verschillende zaken. Bij een vriendschappelijke merger zullen de boeken van beide firma's naast elkaar gelegd worden. En indien er een nieuwe entiteit zou gemaakt worden zal iedereen aandelen krijgen in die firma in verhouding tot wat EURN waard is in de nieuwe firma. Dat zou meer moeten zijn dan wat FRO aandeelhouders krijgen want volgend de meest recente cijfers die ik kon vinden is EURN ongeveer 750.000.000 $ meer waard dan FRO. Anderzijds heeft onze Noorse vriend veel meer te bieden qua interconnectiviteit met andere maritieme bedrijven, hij heeft er wel een handje vol van. En hij heeft de centen om de investeringen op te drijven. Al zien ik niet direct het nut om bv de vloot verder uit te bouwen. Ze hebben beiden tezamen meer dan boten genoeg en allemaal behoorlijk jong.

    Ik denk dat het voordeel van een merger niet zit in het besparen op overlappende kosten, maar puur in de invloed die één gigantische tanker firma kan hebben op de marktprijzen.

    Persoonlijk zou ik niet liever hebben dat er een publiek bod op EURN wordt gedaan, maar dat zit er duidelijk niet meer in. Dus daar zal geen winst te vinden zijn.

    Afin, 't is nog vroeg dag, en zo'n merger dat doe je niet op een weekendje.
    So, come and see next week, and many weeks after that.
  4. Risky bets 27 oktober 2021 19:30
    Bijna alle shipping mergers zijn op NAV-NAV basis. Ik denk wel at een 10%'ish premie voor FRO redelijk is in die berekening voor stuk modernere vloot , scrubbers en veel betere naam herkenning/waardering van de markt.

    Merge in FRO, met hun jurispuditie en Fredriksen support, met Hugo als CEO zou een droomscenario zijn.
  5. beginner2.0 28 oktober 2021 09:57
    Ik ben redelijk nieuw in de aandelen wereld, laat staan als er nog mergers bij komen kijken. Ik ben houder van een bescheiden pakketje aandelen. Waar hou ik best wel of niet rekening mee om af te wachten of ik al dan niet mijn pakketje hou of van de hand doe vooraleer deze merger wordt voortgezet of raden jullie dit sowieso af?
    Thx alvast
  6. forum rang 7 JdeFL 28 oktober 2021 10:36
    • Euronav staat volgens de CEO open voor een fusie met Frontline. Dat meent tenminste Dow Jones en volgt op het bericht dat Frontline's meerderheidsaandeelhouder, John Fredriksen, onlangs een belang van 9,8% in Euronav heeft genomen. KBCS is wel van mening dat die stap van Fredriksen
    opportunistisch was (in een tijd van cyclisch sectorherstel in combinatie met Euronav dat aanzienlijk onder de intrinsieke waarde noteert). Een oliereus zou een gecombineerde vloot van 57 VLCCs in
    eigendom hebben (incl. geplande leveringen), goed voor 6,7% van de totale VLCC vloot. Geen impact op “Kopen”-advies en 11 euro koersdoel (Bolero)
  7. forum rang 5 Hopende 28 oktober 2021 10:38
    quote:

    beginner2.0 schreef op 28 oktober 2021 09:57:

    Ik ben redelijk nieuw in de aandelen wereld, laat staan als er nog mergers bij komen kijken. Ik ben houder van een bescheiden pakketje aandelen. Waar hou ik best wel of niet rekening mee om af te wachten of ik al dan niet mijn pakketje hou of van de hand doe vooraleer deze merger wordt voortgezet of raden jullie dit sowieso af?
    Thx alvast
    opgelet met voorspellingen van compleet , want hij zit er overal compleet naast
  8. Risky bets 28 oktober 2021 12:14
    hmm conflicterende berichten.

    www.tradewindsnews.com/tankers/eurona...

    Crude tanker giant Euronav is not currently in merger discussions with VLCC firm Frontline, its chief executive has told press.

    Hugo De Stoop told Bloomberg on Wednesday that there is nothing currently happening between his firm and the John Fredriksen-backed shipowner.

    "There is no proposal on the table. There is no discussion. There is nothing," De Stoop told the newswire.

    "If there would ever be a merger between Frontline and Euronav it would be friendly, because we're the best friends in the world."

    De Stoop made his comments in response to an earlier report that suggested his company is open to a merger between the two tanker giants.
  9. just just 28 oktober 2021 17:29
    quote:

    MiCno schreef op 28 oktober 2021 14:10:

    Zo conflicterend is dit toch niet? Er is toch een verschil tussen effectief gesprekken hebben en gewoon zeggen dat je er voor open staat?
    Ik sta ook open voor seks met een porno-actrice, maar dat wil niet zeggen dat het er effectief van komt. Zo iets? :-)
19.290 Posts
Pagina: «« 1 ... 858 859 860 861 862 ... 965 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Euronav loopt stevige averij op

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links