Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gold World Spot (USD) IND:XAUUSD.FXVWD, XC0009655157

  • 2.388,04 16 apr 2024 19:36
  • +4,89 (+0,21%) Dagrange 2.363,03 - 2.398,35
  • 0

Nieuw forum: Goud

379 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 20 december 2021 09:47
    Je slaapt zo heerlijk met een paar kilo goud "lockdowned" in de kluis. Echt waar. Begonnen in 2014 (1000 EUR per ounce) en uiteraard geen spijt van (1700 EUR per ounce nu). (Zilver ligt wat moeilijker maar heb ik minder)

    Als je nog 100% betrouwbare verkopers zoekt: the silvermountain NL of Auragentum en Aurinum in Duitsland bijvoorbeeld . ONline is dat.
  2. fiesta 20 december 2021 11:01
    quote:

    Rowi62 schreef op 20 december 2021 09:47:

    Je slaapt zo heerlijk met een paar kilo goud "lockdowned" in de kluis. Echt waar. Begonnen in 2014 (1000 EUR per ounce) en uiteraard geen spijt van (1700 EUR per ounce nu). (Zilver ligt wat moeilijker maar heb ik minder)

    Als je nog 100% betrouwbare verkopers zoekt: the silvermountain NL of Auragentum en Aurinum in Duitsland bijvoorbeeld . ONline is dat.
    Idem, vergeet soms gewoon dat het er is. Alleen bij de aangifte I.B :-(
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2022 07:56
    ’Westerse landen blokkeren import van Russisch goud’

    Door Redactie DFT
    Updated Gisteren, 19:56
    Gisteren, 19:04
    in FINANCIEEL

    Amsterdam - De grootste westerse economieën doen al het goud gemaakt in Rusland, of herleidbaar tot Rusland, in de ban. Daartoe hebben de Verenigde Staten en de overige leden van de G7 zaterdag een principe-akkoord bereikt, aldus Bloomberg.
    Russen die goud aanbieden in westerse landen krijgen dat niet verkocht, zo luidt een nieuwe sanctiemaatregelen volgens Bloomberg.

    Russen die goud aanbieden in westerse landen krijgen dat niet verkocht, zo luidt een nieuwe sanctiemaatregelen volgens Bloomberg.

    De maatregel zou dit weekend worden afgekondigd. Bloomberg zegt over de belangrijkste maatregelen maar niet de gehele afspraak te beschikken.

    Het is de volgende sanctiemaatregel op rij, in een poging de inkomstenbronnen voor president Poetin en zijn Russische oorlogskas in Oekraïne droog te leggen.

    Vanaf dinsdag zouden de VS volgens deze afspraak geen goud meer toelaten afkomstig uit Rusland of Russische bron. Andere G7-landen zouden soortgelijke afspraken aankondigen.

    Afgelopen week kwam nog een partij goud uit Rusland naar Zwitserland, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Dat ging om drie ton goud, goed voor $200 miljoen, aldus de Zwitserse douane.

    Zwitserland huisvest de vier grootste smelterijen, die driekwart van de wereldproductie van goudstaven voor hun rekening nemen. Een certificaat van de smelterijen is een internationale standaard voor kwaliteit en herkomst.
    Boycot

    Goud uit Rusland werd afgelopen maanden geweerd in de Europese handel. Veel goud wordt in Zwitserland gesmolten. Smelterijen mochten Russisch goud nog altijd importeren als dat voor 7 maart werd aangeboden. Goudbedrijven stelden dat te weren.

    Toch kwam in mei drie ton aan goud het land binnen voor verwerking, aldus de Zwitserse douane. Dat was de eerste lading sinds februari. In maart weigerden de Zwitsers evenwel een andere partij Russisch goud te accepteren.

    „Alle goudstaven geproduceerd door Russische smelterijen na 7 maart mogen niet langer in Zwitserland worden verhandeld”, zo hebben zij gezamenlijk verklaard. Hebben handelaren bewijs dat het goud is gedolven of verwerkt voor 7 maart, dan mochten de Zwitserse smelterijen het in hun ovens verwerken.
  4. forum rang 9 Ron-tron system 26 juni 2022 10:25
    quote:

    poost schreef op 26 juni 2022 10:06:

    Wat doet dit met de goudprijs denken jullie?
    Ik weet niet op welke ranking rusland staat qua productie, maar dit heeft volgens mij toch wel impact op de aanbodzijde.
    In diamant geld een soortgelijke regel waar bekende namen geen goederen vanuit Russische origine aanvaarden en sindsdien is de prijs op ruw 30% gestegen omdat er minder aanbod is.
    Rusland heeft 30% van de wereldwijde productie en in topkwaliteit gerekend zelfs 60-70%.
    Met goud zal het zo een vaart niet nemen want hier is het aandeel van Rusland veel kleiner dus de goudprijs gaat er nauwelijks op bewegen imo.
  5. Napa 12 juli 2022 08:25
    In circa het jaar 1975 stonden de meeste economen achter de ideeën van de Brit John Maynard Keynes, volgens zijn zienswijze konden de toenmalige economische problemen enkel wereldwijd worden opgelost door massaproductie, bouwen van fabrieken en een versneld ontginnen van de grondstoffen …..dit alles gefinancierd door het maken van gigantische schulden .
    Verwacht werd dat de werkloosheid zou wegsmelten en het algemeen welzijn zou toenemen.De toenmalige dreigende laagconjunctuur zou wegebben.
    Genieus … , zo dachten velen…
    En masse werden deze principes toegepast .

    Resultaat vandaag…
    Veel spanningen over de aarde….stijging van de temperatuur wereldwijd….gigantische schulden…

    Het water in het zinkende schip blijft stijgen, en de muziek blijft spelen….nooit werd er zoveel gefeest…
    Er moet echt een nieuw tijdperk komen…..te beginnen met het herzien von onze morele zienswijzen…

    Zonder drastische ommekeer, vrees ik dat we van het ene probleem naar het andere aan het varen zijn.
  6. Henk30 1 augustus 2022 10:48
    Elders op iex wordt een dollar goudprijs grafiek getoond met dubbele top, en weer een TA verhaal erover. En ook een wilde graangrafiek.
    We rekenen in euro, en wel gekorrigeerd voor inflatie.

    Feit is dat graan in CHF, met ca 1% inflatie sinds begin jaar, weer terug naar af is en minder dan 10% hoger staat en goud na een exkursie van ca 10% weer kompleet terug naar af is en er niets van een dubbel top te zien is.
    In euro, gekorrigeerd voor inflatie kom je op precies hetzelfde.
    Goud op de lange termijn heeft in franken meestal minder dan 0% opgeleverd. Je had dus misschien beter franken kunnen kopen. Op meer als de infaltie moet je met goud op de lange termijn niet rekenen.

    Kijk eens op boersen-online.de/rohstoffe/goldpreis/chf

    Op de korte termijn hebben we dus inderdaad Putins opgepotte goudhoop en gedoe met de sancties erover, de volgende keer weer een huwelijksgolf in india warvoor ze allemaal goud willen kopen, dit verandert als we terugkijken schijnbar echter niets aan de lange termijn.

    Over schulden:

    Staatsschulden die door bewoners van het eigen land gehouden worden zijn overigens nooit kritisch, wat japan bewijst - die zitten al teintallen jaren tegen de 200%. Die schulden lagen daar lang voor een groot deel op postrekeningen met 0% rente. Zelfs als de rente stijgt gaat dit naar de eigen bewoners, waarover ze weer belasting kunnnen betalen, en iets van de inflatieverliezen op hun geld terug krijgen.
    Voor de meestal ouderen dus een inflatiecompensatie voor hun pensioentje.

    Hogere rente komt altijd samen met hogere inflatie dus de schuldenberg wordt darmee reeel gesaneerd.Wel kost die hogere rente dus een deel van het beschikbare overheidsbudget, niets komt gratis.Onder de streep komt het echter voor de inwoners, afhankelijk van het buitenlandaandeel van de schuldeisers , meestal niet duurder uit, vaak zelfs goedkoper, met reele verliezen ten laste van die buitenlanders.
379 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 19 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links