Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Druk voorbeurs op lange, lange beursdag met veel cijfers en gillend nieuws

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. RoVino 26 oktober 2021 09:07
    Daar ben je mooi klaar mee, als je pensioenfonds (ABP) met andermans geld politiek gaat bedrijven door uit 'fossiel' te gaan. Mooi weer spelen, niks presteren en de negatieve gevolgen bij de gepensioneerden neerleggen. De kerntaak van een pensioenfonds is rendement behalen. Als een gepensioneerde dat rendement vervolgens wil besteden aan zonnepanelen of aan vakantie, dan is dat aan de gepensioneerde zelf om te bepalen. Niet aan het ABP. Dit is bij uitstek een onderwerp waarbij je de leden de gelegenheid zou moeten bieden om erover te stemmen.
  2. forum rang 6 andre68 26 oktober 2021 09:25
    Het nare van het Nederlandse pensioensysteem is dat je geen keuze hebt waar je je pensioen onderbrengt. Als ambtenaar heb je deze keuze te slikken zonder dat je een alternatief mag zoeken. Binnen dit systeem zou het pensioenfondsen sieren geen politiek te bedrijven en sec te zorgen voor goede rendementen binnen de juridische kaders. Typisch salon socialisme, lekker met andermans geld laten zien hoe ethisch je bent. Zonder tegen klimaat of groen te zijn, ben ik blij dat ik pensioen in eigen beheer opbouw, met daarin een flinke positie Shell.
  3. Scarlet 26 oktober 2021 11:00
    zoals ook vaak door AJ wordt aangegeven, RD is een bedrijf dat veel werk maakt, al dan niet gedwongen van de energie transitie. Maar blijkbaar denkt men nog steeds dat RD een oliebedrijf is. RD en Total niet te vergeten zijn bedrijven die volop inzetten op deze overgang en daarin weer een nieuw business model vinden.
  4. Scarlet 26 oktober 2021 11:10
    Bovendien de pensioenfondsen spreken altijd erover, dat men voor de lange horizon belegt. Dat er 13 jaren lang niet is geindexeerd is al een gotspe met de bull markt sinds 2009. Maar met die lange horizon spreekt men altijd van een gemiddeld aandelenrendement van 7%. Alleen men hanteert dan een rekenrente van 2%. Hoe verhoudt zich dat !!?? Als we de rekenrente zouden verhogen naar 4% en dus nog een stuk onder de lange termijn rendementen ligt, zou een dekkingsgraad, las ik onlangs, van 85% voldoende zijn. En dus niet de belachelijke 110% die men nu aanhoudt met die 2% rekenrente !
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links