Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JOE BIDEN

6.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 228 229 230 231 232 ... 318 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2021 10:17
    US urges North Korea to stop missile tests

    The US on Sunday urged North Korea to stop “counterproductive” missile tests, but expressed hope Pyongyang would respond positively to Washington’s call for dialogue.

    It comes after North Korea fired a submarine-launched ballistic missile (SLBM) on Tuesday, prompting an emergency meeting of the UN Security Council.

    US special representative on North Korea Sung Kim met his southern counterpart Noh Kyu-duk after a meeting with their Japanese counterpart in Washington.

    He labelled Tuesday’s launch a “provocation,” and urged Pyongyang to stop “concerning and counterproductive” missile tests.

    “We hope the DPRK will respond positively to our outreach,” Kim told reporters in Seoul, using the acronyms of North Korea’s official same.

    Tuesday’s launch was the latest in a series of recent weapons tests by the country, including a long-range cruise missile, a train-launched weapon, and what it said was a hypersonic warhead.

    Earlier this month, North Korean leader Kim Jong-Un blamed the United States for sanctions, dismissing Washington’s assertions that it does not have hostile intentions.

    Kim met three times with former president Donald Trump, who boasted of stopping a war but failed to reach a comprehensive agreement on ending the country’s nuclear program.

    President Joe Biden has promised to keep seeking diplomacy but with a more low-key approach.

    www.arabnews.com/node/1953946/world
  2. forum rang 10 luchtschip 25 oktober 2021 19:43


    Het tekort krimpt in het eerste jaar van Biden's Presidentschap

    twitter.com/MGwin46/status/1452685345...

    Deficit shrinks in the first year of Joe Biden's presidency

    When it comes to the deficit, we've endured a consistent pattern for four decades. As the deficit shrinks in the Biden era, the pattern remains intact.

    When it comes to the deficit, Americans have endured a remarkably consistent pattern for four decades.

    It starts with a Republican presidential candidate denouncing the deficit and vowing to balance the budget if elected. That Republican then takes office, abandons interest in the issue, and expresses indifference when the deficit becomes vastly larger. Then a Democrat takes office, at which point GOP lawmakers who didn't care at all about the deficit suddenly decide it's a critical issue that the new center-left president must immediately prioritize.

    During the Democratic administration, the deficit invariably shrinks — a development Republicans tend to ignore — at which point the entire cycle starts over with a new round of national GOP candidates denouncing the deficit and vowing to balance the budget if elected.

    A Roll Call report from Friday suggests the 40-year pattern remains intact.

    lees verder

    www.msnbc.com/rachel-maddow-show/defi...
  3. forum rang 10 voda 28 oktober 2021 16:58
    Bidens belastingplan sneuvelt in eigen gelederen
    Van onze redacteur 16:48

    Senator Kyrsten Sinema hield de plannen van Biden tegen. Foto: Reuters

    De belastingplannen van president Joe Biden zijn gestrand binnen de eigen partij. Conservatieve Democraten gingen niet mee in de plannen van de president. De Democraten moeten nu een andere manier vinden om hun ambitieuze sociale- en klimaatplannen te bekostigen.

    Democratische wetgevers overwogen methodes om de zevenhonderd rijkste inwoners van het land te belasten en hogere heffingen op te leggen aan het bedrijfsleven. Daarbij wilde de partij inzetten op een hogere winstbelasting, omzetbelasting (van 21% naar 25%) en een belasting voor mensen met een inkomen hoger dan $10 mln. De Democratische senator uit Arizona, Kyrsten Sinema, blokkeerde het voorstel echter.

    Betaald verlof
    Daarnaast was er een andere Democratische senator, Joe Manchin van West Virginia, die zei te twijfelen of hij een betaald verlofregeling in de plannen van Biden wel wilde steunen. Dit is voor de Democraten een kernpunt in het verstevigen van het sociale vangnet. Daarnaast is Manchin tegen de plannen om banken meer belastinginformatie te laten delen.

    Als de huidige bedrijfswinstbelasting in stand blijft zou dat een overwinning betekenen van grote Amerikaanse ondernemingen en de lobbyisten die zij in Washington in dienst hebben. Aangezien de Democraten precies de helft van de zetels in de Senaat in handen hebben, moet elke senator meestemmen wil een plan doorgang vinden.

    $3500 mrd
    De Democraten zijn al langer op zoek naar een oplossing om de uitgebreide plannen van Biden te financieren. Al met al kosten de plannen van de president $3500 mrd. De president wil flink investeren in zaken als kinderopvang, onderwijs, gezondheidszorg en het bestrijden van klimaatverandering.

    Doordat de Republikeinen unaniem tegen de plannen zijn en in de eigen gelederen een aantal conservatieve senatoren sceptisch zijn, wordt nu overwogen om de kosten terug te schroeven naar $2000 mrd.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1417792/bidens-belasti...
  4. forum rang 7 hirshi 28 oktober 2021 18:37
    Joe Manchin de conservatieve democraat zaagt niet één maar alle poten onder de stoelen van de half demente Sleepy Joe Biden weg.

    Joseph Manchin III is een Amerikaanse politicus van de Democratische Partij. Hij werd in 2010 senator voor West Virginia. Daarvoor was hij van 2005 tot 2010 gouverneur van West Virginia. Manchin wordt beschouwd als de meest conservatieve senator van de Democratische Partij.

    Manchin blijkt een enorme invloed te kunnen uitoefenen en omdat er geen tweede termijn voor Sleepy Joe inzit en Trump niet zal terugkeren voorspel ik alvast het volgende:

    Joseph Manchin wordt de volgende president van de Verenigde Staten.
  5. [verwijderd] 29 oktober 2021 09:39
    quote:

    closer schreef op 15 oktober 2021 18:50:

    Kim heeft die atoomwapens hard nodig om zich te verdedigen, want op zijn bevolking kan hij niet vertrouwen. Die zijn allang blij als buitenlandse troepen de hongersnood komen beëindigen.
    Kim Jong-Un Asks Country to 'Eat Less' as North Korea Faces Acute Food Shortage. Telling to endure hardships till 2025 is the same as telling to starve to death
  6. [verwijderd] 29 oktober 2021 11:47
    quote:

    closer schreef op 15 oktober 2021 18:50:

    Kim heeft die atoomwapens hard nodig om zich te verdedigen, want op zijn bevolking kan hij niet vertrouwen. Die zijn allang blij als buitenlandse troepen de hongersnood komen beëindigen.
    North Korea has warned its citizens that they must expect to eat less food until the country re-opens its border with China in 2025. Food shortages are already affecting North Koreans, but citizens were told to tighten their belts for at least another three years by officials, according to RFA.
  7. forum rang 10 voda 29 oktober 2021 12:46
    Biden wil populisme bestrijden met populairisme
    Casper Thomas 12:37

    Het was een dure week voor Joe Biden. Wat begon als een groen en sociaal spendeerplan van $3500 mrd, bleek op donderdag te zijn gekrompen tot de helft. Tijdsdruk - Biden wilde vertrekken naar de klimaattop in Glasgow met een deal op zak - en een aantal cruciale Democratische Senatoren die dwars lagen, verklaren de bereidheid om in te binden.

    President Biden deze week op Capitol Hill om de zijn investeringsplannen te bespreken met Democratische partijgenoten. Getty Images

    De laatste boodschap voordat Biden met Airforce One naar Europa vloog kwam dicht in de buurt van een smeekbede. Hij deed een oproep aan zijn partijgenoten de plannen te steunen omdat zijn presidentschap ervan afhangt. Een succes was ook nodig om Amerika's positie op het wereldtoneel overeind te houden, aldus Biden.

    Terwijl in Washington druk werd onderhandeld, reisde ik door West-Virginia. Sinds de Grote Depressie van de jaren dertig werd in deze staat Democratisch gestemd, Trump was de eerste Republikein die verarmd, ontvolkt West-Virginia voor zich wist te winnen. Wel heeft West-Virginia nog één Democratische Senator, Joe Manchin, die vrijwel eigenhandig de $1750 mrd van Bidens plannen heeft afgeschaafd. De investeringen in duurzame energie vond hij te bedreigend voor de kolenindustrie in zijn staat. De sociale uitgaven - aan medische zorg en kinderbijslag - zouden in zijn ogen tot teveel afhankelijkheid leiden.

    West-Virginia is een staat met weinig vertrouwen in Washington, en daarom niet gebonden aan één partij, Over Joe Biden hoorde ik er weinig goeds. De meest gehoorde klacht was ‘incompetentie’. In de ogen van veel stemmers in West-Virginia krijgt Biden simpelweg te weinig voor elkaar.

    Gebrand op een deal
    Het Witte Huis beseft dat geen beleid schadelijker is dan onpopulair beleid, vandaar dat Biden gebrand is op een deal, ook al moet hij er flink voor inleveren. Betaald zorg- en ouderschapsverlof is bijvoorbeeld van de baan, de VS zal het enige welvarende land ter wereld blijven waren het krijgen van kinderen of zorgen voor naasten betekent dat je je eigen inkomen op pauze moet zetten. Ook zal niets worden gedaan om de vaak absurde prijzen van geneesmiddelen te verlagen. Heffingen op fossiele opgewekte energie zijn ook geschrapt.

    Daar staat tegenover dat de $555 miljard aan subsidies voor hernieuwbare energiebronnen de grootste groene investering in de geschiedenis van de VS is. Er komt gratis voorschoolse opvang en de verhoogde kinderbijslag - een maatregel uit de coronatijd - wordt tijdelijk verlengd. Terwijl Biden naar Europa reist, lijkt ook de politiek van de VS iets meer naar dat continent toe te bewegen.

    Ook aan de inkomstenkant is het plan van Biden een transformatie. De jaarlijkse heffing op grote vermogens - de droom van progressieve Democraten - komt er niet. Wel gaan bedrijven met een omzet van $1 mrd en meer minimaal 15% winstbelasting betalen, ook op hun verdiensten elders in de wereld. De Amerikaanse belastingdienst krijgt extra budget om achter belastingontwijking aan te gaan. Er komt een speciale toptax op inkomens boven de $10 mln, alles boven de $25 mln wordt nog eens met een extra 3% belast. Bedrijven die aandelen terugkopen betalen daar voortaan een procent belasting over.

    Terugkeer van de staat
    Net zomin als de klimaatinvestering genoeg is om Bidens doel van CO2-neutraliteit in 2050 te halen, krijgen de VS hiermee een totaal progressief belastingstelsel. Wel wijzigt het land van koers: in plaats van steeds minder belasting, verschraling van de publieke uitgaven en wachten tot de markt vanzelf met verduurzaming komt, eist de Amerikaanse overheid een veel actievere rol op. De terugkeer van de staat kan Bidens grote erfenis worden.

    Biden heeft zijn akkoord nog niet rond. En dat zet deel twee van de aanpak - grootschalige investeringen in infrastructuur ter waarde van $1000 mrd - onder druk. Een groepje Democraten wil hiervoor pas tekenen als de groene en sociale voorstellen er ook doorheen zijn. Pas als Biden zijn partij weet te verenigen, komt zijn presidentschap daadwerkelijk uit de startblokken.

    In West-Virginia zijn ze aan het wachten. Een deel van het budget voor infrastructuur is geoormerkt voor gebieden die verliezen als Amerika van fossiel afgaat. West-Virginia hoort daarbij. Ik sprak Ed Evans, Democraat en vertegenwoordiger van een district met veel kolenmijnen. Nog nooit lag voor zijn staat in een keer zoveel steun in het verschiet, en hij hoopte vurig dat zijn partijgenoten Washington het eens worden.

    Er is een naam voor wat Biden probeert: ‘Populairisme’. Dat staat voor stappen zetten die misschien niet revolutionair zijn, maar wel een verschil maken in het dagelijks leven en bij de lagere inkomensgroepen in het bijzonder. Het lijkt een evidente politieke strategie, maar wel een die in Amerika in geen tijden is beproefd. Benieuwd of Biden hiermee West-Virginia terugwint voor de Democraten.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1417748/biden-wil-popu...
  8. forum rang 10 luchtschip 29 oktober 2021 15:40


    Biden to Democrats :

    This is my make-or-break moment

    President Biden told the House Democratic caucus Thursday "my presidency will be determined" by the votes he wants in the next week on his $1.75 trillion social safety net expansion and $1.2 trillion infrastructure package.

    Driving the news: Biden made the comment, according to a source in the room, as he tried to rally support for the $1.75 trillion package. House Speaker Nancy Pelosi acted immediately, calling for a vote on the $1.2 trillion bipartisan infrastructure bill later in the day.

    The nearly $3 trillion question was whether the president's plea and Pelosi's action would be enough to win the support of House progressives, who want both bills passed simultaneously.

    The Congressional Progressive Caucus was holding a meeting immediately after the session with Biden to discuss their position, Rep. Karen Bass (D-Calif.) told reporters.

    What they're saying: The caucus chair, Rep. Pramila Jayapal (D-Wash.) seemed to pour cold water on the effort.

    "Logistically it’s possible," she said of a vote being held Thursday, "but I don’t think we have the votes for it.”
    Support from the vast majority of House progressives is needed without dozens of Republican votes in that chamber.
    For his part, Biden was blunt.

    “I don’t think it’s hyperbole to say that the House and Senate majorities and my presidency will be determined by what happens in the next week," he told his fellow Democrats, according to the source in the room.
    Members responded with shouts of “vote, vote, vote.”
    In a White House speech after the meeting, Biden said the framework was an example of a compromise: "No one got everything they wanted, including me, but that’s what compromise is. That’s consensus. And that’s what I ran on."

    The president called the framework "historic," adding that it "will fundamentally change the lives of millions of people for better."

    www.axios.com/biden-presidency-determ...
  9. forum rang 6 gbakl 29 oktober 2021 15:47
    "will fundamentally change the lives of millions of people for better"
    .
    de gemiddelde deplorable of republikeinse Amerikaan is daar niet in geinteresseerd en het past gewoonweg niet in
    hun bekrompen wereldbeeld
    .
    tenslotte stammen ze uit de tijd van de Pilgrim Fathers en zijn daarin blijven hangen.
  10. forum rang 10 luchtschip 29 oktober 2021 16:09


    First Video of President Biden meeting Pope Francis in Vatican today. Meeting went for 75 min. followed by 15 min. meet & greet.

    Vatican media :

    video 0:59 minuut

    twitter.com/Joyce_Karam/status/145407...

    The 90 minute total time for Biden with Pope Francis is longer than Trump’s (30 min.) and Obama’s (50 min.) . Biden is a devout Catholic
  11. forum rang 7 ff_relativeren 29 oktober 2021 17:51
    voor First Lady Jill Biden is de reis naar Europa, Italie, een thuiskomst. Haar voorouders kwamen van Sicilie. Bij aankomst in Rome heeft Jill Biden direkt diplomatieke taken opgepakt door een ontmoeting met de vrouw van de Franse President en de vrouw van de Italiaanse Premier. Zie : edition.cnn.com/2021/10/29/politics/j... .
  12. forum rang 6 jonas 29 oktober 2021 18:30
    Volgens Luchtschip is Trump een soort maffiabaas. Nu lijkt mevrouw Biden direct gelinkt te kunnen worden aan Sicilië. Sicilie is maffia dus dat wordt nog een soort interne maffiastijd.

    De Paus schijnt nu ook al klimaat deskundige te zijn.

    Het wordt allemaal steeds gekker met al die wereldredders!

    Het recept: eerst goed de mensen bang en angstig maken met zwarter dan zwart klimaatverhaaltjes en dan op geraffineerde manier zelf de macht pakken. Walgelijke volksmanupilatie!.

    Groet, Jonas

    PS Waar zijn de eerste onderzoeken van de Algemene Rekenkamer naar nadelige effecten van windmolentjes en productie en verwerking van zonnepanelen? Ach ja: zit daar niet een ex Groenlinks prominent iemand? Allemaal zo doorzichtig. Neem dat GroenLinks Centraal Bureau voor de Leefomgeving. Zo eenzijdig links als wat. Mooie besparing: opheffen die club!
    Net zoals dat Milieu Centraal! Als Nijpels een fanclub wenst betaalt hij dat maar uit eigen en niet mijn zak!
  13. forum rang 10 luchtschip 29 oktober 2021 22:06


    Biden ontmoet President van Frankrijk, Emmanuel Macron

    Emmanuel Macron op twitter :

    Souveraineté européenne et stratégie Indo-Pacifique, lutte contre le terrorisme au Sahel, coopération sur les énergies renouvelables et le nucléaire, les exports d’armements et les technologies : avec Joe Biden, nous avons engagé des mesures concrètes pour rebâtir la confiance.

    foto :

    pbs.twimg.com/media/FC42mGTWUAUXsSd?f...

    twitter.com/EmmanuelMacron/status/145...
  14. forum rang 6 jonas 29 oktober 2021 22:59
    Ja Luchtschip Je hebt behoefte te tonen dat je wat frans kent. Maar dit is typisch beetje nietszeggende bla bla waar de fransen erg goed in zijn. Heb Frans op de HBS gehad, hoor. Fransen zijn ook erg EU-gezind zolang het maar landbouwsubsidies etc oplevert.

    Interessant zou zijn echt onafhankelijk onderzoek naar Nederlandse bijdrage aan EU vergeleken met andere landen en dan ook meenemen de subsidie profiteurs.

    Lachwekkend ook dat domme miljarden pompen in KLM waar de fransen vervolgens mee weglopen. Laat KLM maar klappen toch hopeloos in deze constructie en begin iets slims ernaast met meer perspectief,

    Groet, Jonas

    PS Enige zinnige in uitspraak van le president nieuwe zonnekoning Macron is dat hij nuclieir noemt. Nogal logisch. Die Fransen lachen zich rot om die domme Duitsers en Nederlanders, Met Nederland van het gas af en Duitsland aan het gas, Zij hebben gewoon 80% nucleaire energie
6.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 228 229 230 231 232 ... 318 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,76 -1,05%
EUR/USD 1,0641 +0,15%
FTSE 100 7.864,60 -1,27%
Germany40^ 17.820,00 -1,15%
Gold spot 2.370,34 -0,54%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,87%
B&S Gr...
+1,82%
DSM FI...
+1,29%
Kendrion
+1,16%
FASTNED
+0,83%

Dalers

Arcelo...
-6,23%
Aperam
-6,06%
SBM Of...
-4,37%
Van La...
-2,94%
ASMI
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links