Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

JOE BIDEN

6.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 227 228 229 230 231 ... 318 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 oktober 2021 14:19
    quote:

    closer schreef op 15 oktober 2021 18:50:

    Kim heeft die atoomwapens hard nodig om zich te verdedigen, want op zijn bevolking kan hij niet vertrouwen. Die zijn allang blij als buitenlandse troepen de hongersnood komen beëindigen.
    About 20% to 30% of North Korea’s economy is allocated to the military, the Defense Intelligence Agency report said, adding that Kim has prioritized modernization of both nuclear and conventional forces. North Korea now possesses electronic warfare and counterspace capabilities such as GPS and satellite jammers. In addition, its ballistic missiles could theoretically disrupt orbiting satellites, the Defense Intelligence Agency report said.
  2. forum rang 10 luchtschip 18 oktober 2021 16:06


    US militaire steun aan Oekraine

    Second plane load of US assistance arrived in Ukraine. The first batch, included medical supplies, ammunition, high-precision weapons and radar surveillance equipment. One imagines this is more of the same. A third batch is due soon.

    twitter.com/GlasnostGone/status/14500...
  3. forum rang 6 gbakl 19 oktober 2021 14:28
    ''De Senaat heeft ruim twee maanden geleden een wet voor de aanpak van de verkruimelende infrastructuur aangenomen. Biden vierde het als de overwinning van de compromisbereidheid op het alles-of-niets Trumpisme. Hij bleek buiten zijn eigen partij in het Huis van Afgevaardigden te hebben gerekend. Twee maanden later wordt nog steeds onderhandeld over die wet, ook weer met Senatoren.

    Het lijkt alsof de analisten het idee hebben opgegeven dat ze een politicus moeten beoordelen op wat hij bereikt. Dat zal te maken hebben met de patstelling in het parlement. Maar ook met de gewoonte van politiek verslaggevers, in elk geval in de VS, om alles in termen van winnaars en verliezers te gieten. Ook al is er nog geen dollar uitgetrokken voor het asfalteren van een weg of het stutten van een brug''
    ..................................
    we kunnen inderdaad nog niet stellen dat Biden flink aan de weg timmert !
  4. forum rang 10 luchtschip 19 oktober 2021 15:15
    quote:

    gbakl schreef op 19 oktober 2021 14:28:

    ''De Senaat heeft ruim twee maanden geleden een wet voor de aanpak van de verkruimelende infrastructuur aangenomen. Biden vierde het als de overwinning van de compromisbereidheid op het alles-of-niets Trumpisme. Hij bleek buiten zijn eigen partij in het Huis van Afgevaardigden te hebben gerekend. Twee maanden later wordt nog steeds onderhandeld over die wet, ook weer met Senatoren.

    Het lijkt alsof de analisten het idee hebben opgegeven dat ze een politicus moeten beoordelen op wat hij bereikt. Dat zal te maken hebben met de patstelling in het parlement. Maar ook met de gewoonte van politiek verslaggevers, in elk geval in de VS, om alles in termen van winnaars en verliezers te gieten. Ook al is er nog geen dollar uitgetrokken voor het asfalteren van een weg of het stutten van een brug''
    ..................................
    we kunnen inderdaad nog niet stellen dat Biden flink aan de weg timmert !
    Het zit iets anders in elkaar en dan moet je toch concluderen dat Biden wel flink aan de weg gaat timmeren.

    er is de wet op de infrastructuur voor $ 1,3 trillion waar jij naar verwijst.
    Die is in het Huis aangenomen en doorgestuurd naar de Senaat.
    De Senaat heeft wijzigingen aangebracht en deze wet inclusief de wijzigingen doorgestuurd naar het Huis voor stemming ook voor de wijzigingen.

    Nancy Pelosi heeft echter deze gewijzigde wet aan het Huis voorgelegd ter stemming.
    Maar tegelijkertijd heeft zij daaraan gekoppeld de Build Back Better Act ad $ 3,5 trillion

    De gewijzigde infrastructuur wet is tezamen met de Build Back Better Act middels stemming aangenomen door het Huis.
    Deze combinatie is nu na stemming en goedkeuring an het Huis aan de Senaat voorgelegd ter stemming voor goedkeuring.

    Voor zover ik begrijp zal 31 oktober in de Senaat gestemd worden en indien er een meerderheid is zijn de twee wetten aangenomen.

    Nancy Pelosi slaat zo een dubbelslag om het Kabinet van Biden aan de slag kunnen gaan

    In de Senaat zitten twee Democraten die ietwat opstandig lijken te handelen tegen de regels en wensen van de Democraten in :
    Manchin en Sinema.
    Beiden vertegenwoordigen een kiesdistrict temidden van een Republikeinse Staat.
    Een te Democratisch standpunt zou hun wel eens het contact met de achterban kunnen kosten en uiteindelijk 2 verlies zetels opleveren in de Senaat.
    Met 50 Republikeinen en 50 Democraten in de Senaat is hun aandeel belangrijk en mag niet naar de Republikeinen gaan.
    Deze twee schipperen dus tussen hun Democratische Partij en hun achterban in een Republikeins gebied.
    Er gaan wel geruchten dat deze twee ook hun oor laten hangen naar groot industriëlen in hun staat. In de Staat van Manchin zitten grote kolen magnaten, die niet blij zijn met de Democratische plannen en mogelijk Manchin geld toeschuiven of anderszins steunen.

    In ieder geval is Nancy Pelosi ervan overtuigd, mogelijk met kleine consessies, deze twee achter zich te krijgen om de twee wetten er door te drukken.

    Toelichting Build Back Better Act $ 3,5 trillion ( Dit bedrag gaat over 10 jaar, dus $ 350 miljard per jaar )

    The Build Back Better Act is a jobs bill for the future: addressing the empowerment of women in the workplace and creating good-paying green jobs by tackling the climate crisis. ... The initiatives of the Build Back Better Act are ones in which President Biden takes a great pride, which House and Senate Democrats share

    What's in the $3.5 trillion ( Build Back Better Act ) reconciliation bill ?

    plannen waar nog over gestemd moet worden :

    The 10-year Build Back Better Act would fund everything from free community college to expanded Medicare. Here are some of the major items in the bill.

    >>Two free years of community college
    >>Child care and universal pre-K ( pre K is kleuteropvang )
    >>Medicare Expansion
    This heavily debated provision would expand Medicare to include coverage of dental, hearing and vision services.
    >>Extended child tax credit
    >>Cut prescription drug prices
    goedkopere medianen
    >>Paid family and medical leave
    >>Climate change

    How they plan to pay for it

    The corporate tax rate would rise from 21% to 26%, and the top income tax rate for Americans making over $400,000 would increase from 37% to 39.6%. The top capital gains rate would also go from 20% to 25%.

    Democrats are also looking to beef up tax enforcement by the Internal Revenue Service as a vehicle for paying for the package.

    The Joint Committee on Taxation estimates the tax changes spearheaded by Democrats would raise more than $2 trillion in revenue over 10 years, with roughly $1 trillion in tax increases from high-income Americans and nearly $1 trillion from corporate and international tax reforms.

    www.cbsnews.com/news/budget-reconcili...

    Nog even geduld dus, maar dan heeft Biden ook wel wat.

  5. forum rang 10 voda 19 oktober 2021 16:40
    Amerika dreigt in Glasgow met lege handen te staan
    Casper Thomas 16:33

    Klimaatdemonstratie in Washington. Kiezers die vinden dat Joe Biden geen concessies moet doen aan zijn klimaatplannen, demonstreren regelmatig voor het Witte Huis en op Capitol Hill. Foto: Jim Lo Scalzo/EPA

    De regering-Biden is sinds haar aantreden bezig met voorbereidingen om goed voor de dag te komen op de mondiale klimaattop in Glasgow in november. Verduurzaming van de Amerikaanse economie vormt de hoofdmoot van de $3500 mrd die het Witte Huis wil uittrekken om Amerika groener en rechtvaardiger te maken.

    De details zijn ook al uitgewerkt: belastingvoordeel voor het CO2-neutraal opwekken van elektriciteit en het verbeteren van het elektriciteitsnetwerk. Financiële steun voor coöperatieven die op het platteland aan duurzame energieopwekking willen doen. Een landelijk netwerk van laadpalen.

    Grote energiebedrijven krijgen bovendien geld toe als ze hun aandeel fossiel afbouwen ten gunste van hernieuwbare bronnen. Dit Clean Energy Performance Program (CEPP) is het voornaamste instrument waarmee het Witte Huis zijn doelstelling — een halvering van de Amerikaanse CO2-uitstoot in 2030 — wil bereiken.

    Plannen komen te laat
    Het probleem? Het Congres heeft nog geen enkele maatregel goedgekeurd. De vrees is dat Amerika’s plannen te laat zullen komen, niet alleen voor Glasgow, maar ook voor de midtermverkiezingen van 2022 (waar de Democraten zetels dreigen te verliezen). En vooral voor mensheid en planeet die zonder bijdrage van de tweede grootste uitstoter ter wereld met geen mogelijkheid behoedt blijft voor een opwarming kleiner dan 1,5 graden Celsius. Dat is de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs, waar dankzij Biden weer een Amerikaanse handtekening onder staat.

    Aftellen naar Glasgow
    Begin november komen wereldleiders van ongeveer tweehonderd landen samen in Glasgow voor de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties. Hier worden afspraken gemaakt om de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen terug te dringen om klimaatverandering tegen te gaan.
    In aanloop naar de top publiceert het FD een serie gerelateerde verhalen.


    Als Bidens klimaatbeleid wordt aangenomen zou Amerika ‘een model voor de wereld’ worden, zei Nancy Pelosi, leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden onlangs in een toespraak waarin ze Glasgow als deadline noemde. Maar het leiderschap van de Democraten slaagt er niet in de gelederen te sluiten. Sleutelspeler is Joe Manchin, Senator uit West-Virginia, die onder geen beding voor het CEPP lijkt te zullen stemmen.

    Manchin heeft nauwe banden met de fossiele industrie en vertegenwoordigt een staat waar steenkoolwinning een belangrijk deel van de lokale economie vormt. Hij wil ‘geen belastingdollars aan private bedrijven geven’ om ze te stimuleren kolen en gas in te ruilen voor wind-, zonne- en kernenergie.

    Na weken van inpraten op Manchin en dreigen dat hij mensenlevens op het spel zet, lijkt de regering-Biden het CEPP alsnog op het hakblok te hebben gelegd. Voor een derde van de beoogde emissiereductie moeten nu alternatieven gevonden worden.

    Onderhandelen met orkanen
    De Democratische partij is als gevolg daarvan uiteengevallen in verschillende fracties. Kiezers die vinden dat Biden niet moet inbinden demonstreren regelmatig voor het Witte Huis en op Capitol Hill, daarin gesteund door sommige van Manchins collega’s.

    ‘Er wordt nu gesproken over welke delen van het klimaatbeleid onderhandelbaar zijn’, aldus Ed Markey, Senator uit Massachussetts. ‘Maar je kunt niet onderhandelen met dodelijke bosbranden, enorme orkanen of overstromingen.’ Markey behoort tot het kamp ‘geen klimaat, geen deal’, dat weigert te tekenen voor andere wetgeving, tenzij het klimaatpakket in zijn originele gedaante wordt aangenomen.

    Het kamp dat Bidens groene ambities wil afvlakken is het kleinste, maar de Democraten hebben alle stemmen nodig om een wet te kunnen aannemen. Naast Joe Manchin moet daarom ook Senator Kyrsten Sinema uit Arizona overtuigd worden. Sinema begon haar politieke carrière bij Amerika’s kleine Green Party, maar vindt de huidige plannen van Biden te duur.

    Dit alles lijkt een spelletje interne partijpolitiek, ondergeschikt aan de mondiale onderhandelingen straks in Schotland, maar het Scottische Event Center in Glasgow en Capitol Hill zijn nauw met elkaar verbonden. Zonder steun van Sinema en Manchin dreigt Amerika straks niets te kunnen bieden op de top.

    China niet onder druk te zetten
    Daarmee verspelen de VS ook hun mogelijkheden om toezeggingen van anderen voor elkaar te krijgen. ‘De Verenigde Staten hebben geen enkele autoriteit om China onder druk te zetten, omdat ze het eigen huis niet op orde hebben’, zei Kelly Sims Gallagher, destijds klimaatgezant van de Obama-regering tegen het tijdschrift American Prospect.

    Voor sommigen roept dit moment nu al herinneringen op aan de klimaatresolutie die landen eind jaren negentig overeenkwamen in Kyoto. De VS ratificeerde dat verdrag uiteindelijk niet. Ook toen waren er teveel politici aan zowel Democratische als Republikeinse zijde die het klimaatbeleid dat Amerika zou moeten uitvoeren, te duur en te bedreigend voor de fossiele industrie vonden.

    Met minder dan twee weken te gaan voordat Glasgow begint, lijkt het Witte Huis een ultieme poging te ondernemen naar Schotland te kunnen gaan als duurzame koploper en niet als verdeelde vervuiler. Bidens klimaatteam werkt naar verluidt in allerijl aan een plan om de schone-energiesubsidies in te ruilen voor een CO2-belasting. Maar ook daar dienen de mitsen en maren zich al aan. Autobrandstof, iets waarvoor Amerikanen nu al prijzen betalen die in lange tijd niet zo hoog zijn geweest, wordt waarschijnlijk uitgezonderd.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1416441/amerika-dreigt...
  6. forum rang 8 closer 19 oktober 2021 21:32
    Texas schools are being told to teach ‘opposing views’ of the Holocaust. Why?
    The question of what specific books and topics can and can’t be taught is linked to a disturbing new law in Texas

    Francine Prose, Tue 19 Oct 2021 16.03 BST

    I’ve been trying to imagine what Gina Peddy could have been thinking when, on 8 October, she informed a group of Southlake, Texas, elementary school teachers that, if their classroom libraries included books about the Holocaust, students should also be steered toward books with “opposing views”.

    The executive director for curriculum and instruction for the Carroll Independent school district, Peddy later explained that she was simply helping her staff comply with Texas House Bill 3979. Signed into law on 1 September by Governor Greg Abbott, the ruling prohibits educators from discussing controversial historical, social or political issues. If these subjects do arise, HB 3979 mandates that teachers “explore such issues from diverse and contending perspectives without giving deference to any one perspective”.

    Peddy’s speech was secretly recorded by one of the training session attendees. On the tape, one can hear the bewildered protests that greeted her directive. When a teacher demanded to know how one is supposed to “oppose” the Holocaust, Peddy replied: “Believe me. That’s come up.”

    Verder lezen: www.theguardian.com/commentisfree/202...
  7. forum rang 6 gbakl 20 oktober 2021 10:11
    het is drie stappen vooruit en twee stappen terug en op zijn leeftijd zijn de stappen van Biden toch
    al niet zo groot.
    overigens niet zijn schuld want deze afglijdende democratie is een politieke slangenkuil
    waar zomaar adders als trump boven kunnen komen kronkelen en konkelen en niemand durft
    (symbolisch) zijn kop af te hakken en een eind te maken aan het gesis.
  8. forum rang 10 luchtschip 21 oktober 2021 13:03


    Deputy US Treasury secretary ( onder-Minister van Financiën ) says Taliban will not have access to Afghan central bank reserves, which are mostly in the US

    >>The US Treasury is holding firm on its freeze of Afghan central bank reserves, according to Reuters.
    >>Since August, the Taliban have tried to access close to $9.5 billion in assets located abroad.
    >>Deputy US Treasury Secretary Wally Adeyemo said that sanctions and humanitarian aid would continue.

    www.businessinsider.com/us-treasury-t...

    Ja,
    Het land veroveren met wapens en meedogenloos mensen elimineren, om aan de macht te komen is stap een.

    Een staatskas aantreffen, die leeg is en een land zonder geld regeren is een andere zaak.

    Had misschien allemaal iets beter gepland kunnen worden.
  9. forum rang 10 voda 21 oktober 2021 17:31
    Trending Now: NICKEL, COPPER: Biden administration seeking 20-year mining ban in Minnesota
    Power Materials News | Oct. 21, 2021

    The Biden administration is proposing a 20-year ban on mining near Minnesota’s Boundary Waters Canoe Area Wilderness, a move that would delay and perhaps kill Twin Metals’ planned $1.7 billion nickel-copper-cobalt-platinum mine, Kallanish reports.

    In a statement, Twin Metals Minnesota says it is “deeply disappointed” by the proposed federal moratorium being sought by two federal agencies on nearly 93,077 hectares in Superior National Forest in northeast Minnesota, and it remains committed to developing the mine near the BWACW.

    “Twin Metals’ mineral rights span 11 presidential administrations, and we remain steadfast in upholding those rights and advancing our model mining project,” the company says. Twin Metals, part of Chile-based Antofagasta Plc, says it is working to “determine the best path forward” to advance the project and is confident that the proposed underground mine can safely open by 2030 and boost the Minnesota economy.

    The announcement was also criticised by labour unions and politicians that support the mine project. The news was hailed by Minnesota environmental groups who fear mine runoff will pollute the waters.

    The case is being closely watched because it is one of the first cases to gauge President Joe Biden’s support for expanding domestic mining for needed battery metals in the US. Some observers say that Biden is likely to seek the needed metals from other allied countries and to instead have the US focus on processing those metals for electric vehicle batteries.

    The latest action came from the US Department of the Interior and the US Department of Agriculture, which together regulate mining on federal lands, in order to protect the BWCAW and a surrounding watershed. They call that area a unique natural wonder and one of the jewels of the federal wilderness system. The federal agencies have proposed a 20-year withdrawal of key portions of national forest lands from mineral leases. That will prohibit the issuance of new federal leases for two years. The action would not impact existing leases or mining on private lands. The two agencies will also conduct a new review of the threat to the region from mining, Such a review was previously started by the Obama administration and then halted by the Trump administration. That review looking at environmental, cultural and economic impacts of mining could take two years to complete.

    The company holds two federal mineral leases that were renewed by the Trump administration after being cancelled by the Obama administration. Those are both tied up in legal challenges and under federal review. The company is also seeking a third federal mining lease that is tied up with a federal environmental impact statement on the mine plan. If the leases are found to be invalid, they could block the project, according to reports.

    The US Forest Service submitted the withdrawal application to the Bureau of Land Management which accepted the request that impacts the Rainey River watershed that covers 91,207 hectares. The Forest Service, part of Agriculture, oversees the surface land. The Bureau of Land Management, part of Interior, oversees mining operations.

    The notice of the new federal action is to published in the Federal Register, kicking off a 90-day public review period.

    “Today the Biden administration is taking an important and sensible step to ensure that we have all the science and the public input necessary to make informed decisions about how mining activities may impact this special place,” says Secretary of the Interior Deb Haaland. The BWACW is “an irreplaceable natural resource,” says Agriculture Secretary Tom Vilsack.

    Under federal law, the Secretary of the Interior can withdraw federal lands for up to 20 years, subject to renewal, but only Congress can legislate a permanent withdrawal. A bill has been introduced in Congress.

    The BWACW is the most-visited designated wilderness area in the United States and a popular outdoor area. It covers 405,000 hectares with interconnected lakes and forests with 1,931 kilometres of canoe routes and 2,000 designated campsites. It generates $100 million for the Minnesota economy.

    In 2016, the Obama administration had taken steps to withdraw portions of the watershed from new mineral permits and leases. In 2018, the Trump administration cancelled the Forest Service’s withdrawal application and the associated environmental reviews.
  10. forum rang 7 ff_relativeren 21 oktober 2021 23:00
    5 stafleden van Kyrsten Sinema nemen ontslag en publiceren een open brief met oproep aan Kyrsten om af te treden.
    In de brief schrijven de ontslagnemers dat Kyrsten een notoire sta-in-de-weg is die iedere vooruitgang bewust blokkeert.
    Bron: edition.cnn.com/2021/10/21/politics/s... .
  11. forum rang 10 voda 22 oktober 2021 11:54
    China niet onder de indruk van oorlogstaal Biden over Taiwan: ‘Geen ruimte voor concessies’

    UPDATE
    De Verenigde Staten zullen Taiwan verdedigen als dat land wordt aangevallen door China. De Amerikaanse president Joe Biden zei tijdens een vraaggesprek met de nieuwszender CNN dat hij zich daartoe ‘verplicht’ voelt. China is niet onder de indruk.

    Buitenlandredactie 22-10-21, 04:44 Laatste update: 11:37
    0 REACTIES
    De uitspraak laat zien dat het Amerikaanse beleid verschuift, omdat Washington in het verleden Taiwan wel hielp bij het opbouwen van de verdediging maar nooit expliciet beloofde het eiland te hulp te schieten.

    Lees ook
    China laat spierballen zien: ‘Westen heeft het aan zichzelf te wijten’

    Taiwan wordt door het communistische regime in Beijing als afvallige provincie beschouwd. De spanningen tussen de twee landen zijn de afgelopen maand flink opgelopen, onder meer doordat Chinese militaire vliegtuigen dagen achtereen door het luchtruim bij Taiwan vlogen.

    Volgens de Taiwanese minister van Defensie, Chiu Kuo-cheng, hebben de militaire spanningen het ergste niveau in ruim veertig jaar bereikt.

    De Amerikaanse president Joe Biden tijdens het vraaggesprek met CNN in Baltimore (Maryland). Links interviewer Anderson Cooper van de nieuwszender. © REUTERS

    Geen compromissen
    China is niet onder de indruk van de oorlogstaal van Biden. ,,De VS moeten voorzichtig zijn met hun woorden en daden over de kwestie Taiwan en geen verkeerde signalen afgeven aan de separatistische krachten van Taiwan, om de betrekkingen tussen China en de VS en de vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan niet ernstig te schaden”, zegt Wang Wenbin, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

    Wang benadrukt dat Taiwan gewoon onderdeel is van China's grondgebied. ,,Dit is puur een interne aangelegenheid van China, die geen buitenlandse interventie toestaat. Als het gaat om kwesties die verband houden met China’s soevereiniteit en territoriale integriteit, is er geen ruimte om compromissen te sluiten of concessies te doen.‘’

    www.ad.nl/buitenland/china-niet-onder...
  12. forum rang 8 closer 22 oktober 2021 12:07
    Black candidates for US Senate smash fundraising records for 2022 midterms
    Third-quarter hauls raise hopes of transforming a body in which only 11 African American senators have ever sat

    David Smith in Washington @smithinamerica
    Fri 22 Oct 2021 10.00 BST

    African American candidates running for the US Senate smashed campaign fundraising records over the past three months, raising hopes of transforming a body that remains overwhelmingly white.

    There have only been 11 Black senators since the chamber first convened in 1789 and only two were women. Senator Kamala Harris’s ascent to the vice-presidency means there are currently no female members who are Black.

    But in the most recent Federal Election Commission reporting period, African Americans posted huge sums from donors, especially in the south, suggesting the potential to build a pipeline of Black politicians who can excite the grassroots and reshape the government.

    Democrat Raphael Warnock, a pastor who won a crucial runoff in January to become Georgia’s first Black senator, took in a staggering $9.5m over three months for his re-election bid. Val Demings, a congresswoman and former police chief challenging the Republican senator Marco Rubio in Florida, was close behind with $8.5m.

    Notably, both Warnock and Demings raised more money than any other Senate candidate of any racial demographic.

    Verder lezen: www.theguardian.com/us-news/2021/oct/...
  13. forum rang 6 A Mao 22 oktober 2021 13:06
    quote:

    voda schreef op 22 oktober 2021 11:54:

    China niet onder de indruk van oorlogstaal Biden over Taiwan: ‘Geen ruimte voor concessies’

    UPDATE
    De Verenigde Staten zullen Taiwan verdedigen als dat land wordt aangevallen door China. De Amerikaanse president Joe Biden zei tijdens een vraaggesprek met de nieuwszender CNN dat hij zich daartoe ‘verplicht’ voelt. China is niet onder de indruk.

    Buitenlandredactie 22-10-21, 04:44 Laatste update: 11:37
    0 REACTIES
    De uitspraak laat zien dat het Amerikaanse beleid verschuift, omdat Washington in het verleden Taiwan wel hielp bij het opbouwen van de verdediging maar nooit expliciet beloofde het eiland te hulp te schieten.

    Lees ook
    China laat spierballen zien: ‘Westen heeft het aan zichzelf te wijten’

    Taiwan wordt door het communistische regime in Beijing als afvallige provincie beschouwd. De spanningen tussen de twee landen zijn de afgelopen maand flink opgelopen, onder meer doordat Chinese militaire vliegtuigen dagen achtereen door het luchtruim bij Taiwan vlogen.

    Volgens de Taiwanese minister van Defensie, Chiu Kuo-cheng, hebben de militaire spanningen het ergste niveau in ruim veertig jaar bereikt.

    De Amerikaanse president Joe Biden tijdens het vraaggesprek met CNN in Baltimore (Maryland). Links interviewer Anderson Cooper van de nieuwszender. © REUTERS

    Geen compromissen
    China is niet onder de indruk van de oorlogstaal van Biden. ,,De VS moeten voorzichtig zijn met hun woorden en daden over de kwestie Taiwan en geen verkeerde signalen afgeven aan de separatistische krachten van Taiwan, om de betrekkingen tussen China en de VS en de vrede en stabiliteit in de Straat van Taiwan niet ernstig te schaden”, zegt Wang Wenbin, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

    Wang benadrukt dat Taiwan gewoon onderdeel is van China's grondgebied. ,,Dit is puur een interne aangelegenheid van China, die geen buitenlandse interventie toestaat. Als het gaat om kwesties die verband houden met China’s soevereiniteit en territoriale integriteit, is er geen ruimte om compromissen te sluiten of concessies te doen.‘’

    www.ad.nl/buitenland/china-niet-onder...
    Gaat die ouwe gek nog eens in het openbaar op de Chinese tenen staan ook,
    Het is vragen om moeilijkheden, zulke dreigementen doe je achter gesloten deuren om te voorkomen dat de ander geen gezicht verlies lijkt.
    De Chinezen gaan er nu alleen nog harder in.
    Trump was niet de slimste maar Joe kan er ook wat van.
  14. forum rang 10 luchtschip 22 oktober 2021 22:53
    quote:

    A Mao schreef op 22 oktober 2021 13:06:

    [...]

    Gaat die ouwe gek nog eens in het openbaar op de Chinese tenen staan ook,
    Het is vragen om moeilijkheden, zulke dreigementen doe je achter gesloten deuren om te voorkomen dat de ander geen gezicht verlies lijkt.
    De Chinezen gaan er nu alleen nog harder in.
    Trump was niet de slimste maar Joe kan er ook wat van.
    Heb jij daar moeite mee ?

    China was al aardig aan het bluffen, zeker door onlangs dreigend met veel gevechtsvliegtuigen, langs het eiland Taiwan te scheren.
    Kan geen kwaad om ze wat gezichtsverlies te geven

    De Chinezen kunnen zich inbinden of zich harder opstellen.

    Het is hun probleem
    Zonder het Westen kunnen ze niets omdat ze toch hun producten moeten afzetten om de economie draaiende te houden.

    Snap niet waarom dit een niet zo'n slimme zet van Biden noemt.

    Hij geeft duidelijkheid en China weet waar ze aan toe zijn.
    Biden is niet onder de indruk van hun praatjes.
    Wanneer zij slim zijn, respecteren zij de Soevereiniteit van andere landen, als Taiwan, en gaan zij goede verbindingen aan met het Westen.
  15. forum rang 10 luchtschip 23 oktober 2021 03:22


    Al Qaeda leider in Syrie gedood door een US luchtaanval

    U.S. strike in the vicinity of Suluk, Syria, Oct. 22, 2021

    A U.S. airstrike today in northwest Syria killed senior al-Qaeda leader Abdul Hamid al-Matar. We have no indications of civilian casualties as a result of the strike, which was conducted using an MQ-9 aircraft.

    Al-Qaeda continues to present a threat to America and our allies. Al-Qaeda uses Syria as a safe haven to rebuild, coordinate with external affiliates, and plan external operations. Al-Qaeda also uses Syria as a base for threats reaching into Syria, Iraq and beyond. The removal of this al-Qaeda senior leader will disrupt the terrorist organization’s ability to further plot and carry out global attacks threatening U.S. citizens, our partners, and innocent civilians.

    The U.S. will continue to target members of al-Qaeda and other terrorist organizations who intend to harm the U.S. homeland.

    www.centcom.mil/MEDIA/STATEMENTS/Stat...
  16. forum rang 6 A Mao 23 oktober 2021 11:10
    quote:

    luchtschip schreef op 22 oktober 2021 22:53:

    [...]

    Heb jij daar moeite mee ?

    China was al aardig aan het bluffen, zeker door onlangs dreigend met veel gevechtsvliegtuigen, langs het eiland Taiwan te scheren.
    Kan geen kwaad om ze wat gezichtsverlies te geven

    De Chinezen kunnen zich inbinden of zich harder opstellen.

    Het is hun probleem
    Zonder het Westen kunnen ze niets omdat ze toch hun producten moeten afzetten om de economie draaiende te houden.

    Snap niet waarom dit een niet zo'n slimme zet van Biden noemt.

    Hij geeft duidelijkheid en China weet waar ze aan toe zijn.
    Biden is niet onder de indruk van hun praatjes.
    Wanneer zij slim zijn, respecteren zij de Soevereiniteit van andere landen, als Taiwan, en gaan zij goede verbindingen aan met het Westen.
    China bluft niet meer,..
    Zie Hongkong zie de Oeigoeren zie de kunstmatige eilanden die ze aan het bouwen zijn..
    Het westen heeft allang niets nada nop te vertellen, wij zijn allang meer afhankelijk van hun dan zij van ons..
    Wat denk jij? bij wie zal het moraal hoger zijn, de Chinese soldaat die strijd om zijn verloren land terug te veroveren of de zoveelste veldtocht voor een Janki in een vreemd land? En op Europa hoef je al helemaal niet op vertrouwen.
  17. forum rang 8 closer 23 oktober 2021 11:31
    Supreme Court won’t block Texas abortion law but grants expedited review for Nov. 1

    By Robert Barnes, Today at 7:39 p.m. EDT

    The Supreme Court on Friday accelerated the country’s debate over reproductive rights, leaving in place Texas’s most-restrictive-in-the-nation abortion law but scheduling a hearing in just 10 days to consider its future.

    The court granted an expedited review of what is called S.B. 8, and juggled its docket to hear arguments Nov. 1. The Biden administration in a filing Friday said the law “has virtually eliminated abortion in Texas after six weeks of pregnancy.”

    The court’s action sets up a momentous term for abortion rights. The justices on Dec. 1 will consider a Mississippi law that bans most abortions after 15 weeks, far earlier than the court’s precedents currently allow.

    Verder lezen: www.washingtonpost.com/politics/court...
  18. forum rang 7 ff_relativeren 24 oktober 2021 02:21

    De speurtocht van Republikeinen naar stemfraude in de verkiezingen van 2020 werd ondersteund door de belofte van $ 1 miljoen aan tipgeld dat zou leiden naar het bewijs van stemfraude.

    Nu, bijna een jaar later, zijn er 2 gevallen gevonden en bewezen, van stemfraude. Beide begaan door Republikeinen met als doel om Donald J Trump te laten winnen. Ze zijn betrapt en berecht, maar van het Republikeinse tipgeld van $ 1 miljoen werd slechts $ 25.000,- uitbetaald aan een Democratische tipgever.

    Dat de Democraat niet de beloofde $ 1 miljoen kreeg , werd uitgelegd met als argument dat de Republikeinen op zoek waren naar grotere fraudegevallen, en niet een op zichzelf staande stemfraude van een individuele stemmer. Gek genoeg werd die voorwaarde niet tijdens de belofte meegegeven, maar achteraf verzonnen om niet het Republikeinse geld te hoeven uitbetalen aan een Democraat.

    Wel, zo staat het er dus voor. Alle Republikeinse inspanningen om stemfraude te vinden, hebben geleid tot de ontdekking dat het Republikeinen waren die stemfraude hebben gepleegd. Bron: edition.cnn.com/2021/10/22/politics/t... .
6.345 Posts
Pagina: «« 1 ... 227 228 229 230 231 ... 318 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0693 +0,38%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.132,10 +1,52%
Gold spot 2.322,17 -0,22%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links