Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De bitcoin-future-ETF dus en hier het stukje waarvan u wist...

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eddy 19 oktober 2021 23:30
    Prijzen kunnen omhoog en omlaag. Het is geen rocket science. Ik veronderstel dat de meesten zich wel bewust zijn van de risico's. Verder is het eigen verantwoordelijkheid.

    Disclaimers zijn er om de aanbieders in te dekken, geen kip die ze leest.

    Wetten en regelementen zijn leuk en aardig, maar door de mate waarin ze overtreden worden door grote, gerenommeerde partijen geven ze alleen maar schijnveiligheid.

    Niks mis met Bitcoin. Dankzij het inzichtelijk transactielog en protocollaire werking, is het de meest voorspelbare asset ter wereld.

    Laten we het eens hebben over Evergrande en de Chineze vastgoedmarkt. ;)
  2. forum rang 4 efreddy 20 oktober 2021 00:32
    quote:

    Whiskeyjack schreef op 19 oktober 2021 23:47:

    1% kosten? Dat is een schijntje vergeleken met de volatiliteit en de potentiele winst (en verlies). doet dus totaal niet ter zake. Dus wie is hier nou de domme kudde. (dit zeg ik met risico dat ik wat mis).
    Met BTC futures betaal ik 0% kosten als maker en 0.05% kosten als taker bij deribit of Bitmex ,een behoorlijk verschil met die 0.95 % kosten van de BTC future ETF BITO en volledig in eigen hand ,er zijn wel 0.00015 BTC kosten bij overschrijving van kraken naar de future exchange (bij kraken kan je ook in futures handelen maar ik vind het minder gebruiksvriendelijk dan bij deribit) en 0.001 wanneer je die BTC terug haalt ,bij deribit heb ik enkel gestort in aug 2017 en nog niets teruggehaald,bij Bitmex storte ik destijds in 2018 0.0195 BTC en haalde er 0.026 BTC terug naar kraken een jaar later.
    Bij Deribit of Bitmex kan je geen BTC kopen ,je kan er enkel BTC of ETH naar je account storten om in futures te handelen en BTC of ETH van je account daar terug storten naar je eigen wallet of een exchange .

    (Bovendien zitten BTC futures meestal in contango zodat die ETF normaliter op die BTC koers zal achterblijven ,dit zou nog wel eens een heel pak nadeliger kunnen zijn dan die 0.95% kosten maar vanwege PRIIPS kan je er als Nederlander en Belg zelfs niet eens in handelen).
  3. forum rang 4 efreddy 20 oktober 2021 20:09
    quote:

    SimpeleZiel schreef op 20 oktober 2021 06:40:

    [...]

    We zijn toch een mondiaal georganiseerde wereld? Flauwekul dat dit land specifiek is, zal wel een toezichthouder dingetje zijn.
    Vanwege PRIIPS kan men er als Belg of Nederlander niet rechtstreeks in handelen ,dit is het geval met heel wat Amerikaanse ETF's zoals o.m ook SLV.

    Optietransacties zijn wel mogelijk ,vandaag een combinatieorder ingenomen op BITO

    Gekochte call 40 20 jan 2023 ,geschreven call 52 30 sept 2022 en geschreven put 32 sept 2022 ,na kosten 192.8$ voor ontvangen. (Margin bij Lynx mom 900 $ voor die combinatie maar wie interesse heeft houd best 3200 $ achter de hand).
  4. Henk30 22 oktober 2021 15:58
    Bedankt Arend-Jan voor de analyse.
    Het is belangrijk dat de misleidende koppen van 'eerste Bitcoin fonds gelanceerd' tegengegesproken worden worden wat dat is pure misleiding.
    Het gaat over een ETF op futures op Bitcoin wat heel wat anders. als op bitcoins zelf.

    De basis is dus een mandje van marktprijzen op vijf grootste kryptobeurzen.

    De futures erop lopen leeg, net zoals opties voor verval, wat dus tot uiting komt in de doorrolkosten. Hoe groter de volatibiliteit hoe meer 'opprijs' erop zit die telkens weer leegloopt. Verkoop je na vola stijging stijging kan je ermee verdienen, of je verliest in het omgekeerde geval. Je hebt dus dubbel risiko / kans, op winst op verlies op korte tijd. Bij gelijkblijvende vola en grondprijs verlies je echter met 100% garantie doorlopend, dus lang aanhouden geen optie.

    Ik vindt het fraai dat een vergelijk met de future op VIX genoemd werd.
    Ik heb dat toen eens uitgezocht en de kans dat daarmee winst gemaakt werd was zo goed als nul toen. Ook daar vlogen de kosten de pan uit.

    Ik ben overigens erg benieuwd naar de reele kasstroom rond Bitcoin. Hoeveel erin en hoeveel eruit gaat in dollar en andere Fiat waarden. Dus allereerst de verandering in het netto geinvesteerd vermogen in fiat waarde. Dit dan in verhouding tot de waardestijging of daling van de marktpijs voor de aktieve bitcoins in fiat waarde ghezet worden.
    Dit bepaalt de ontwikkeling van de hoogte van de niet gerealiseerde winsten / verliezen op de bestaande portefeuilles. Volgens mij een belangrijke marktfaktor.

    En welk deel van die kasstroom van oud bezitter naar nieuw bezitter gaat, en hoeveel ervan naar de hele industrie erachter, beurzen, zoals Coinbase, miners en al die anderen die van iedere transaktiegebeuren meeprofiteren.
    Ik heb laatst weer kort gekeken wat het kost in en uit Bitcoin te gaan, en het goedkoopste was schrikbarende 8,5% ten opzichte van middelkoers per transaktie.
    Transakties binnen Bitcoin schijnbaar zo'n 3,5%.
    Euro / CHF bij exhangemarket.ch is 0,6%. Eurotransakties via Sepa gratis, en uiterste zeker, want na te checken.

    Als betaal middel veel te duur, onpraktische, en onbruikbaar.

  5. forum rang 4 efreddy 22 oktober 2021 16:57
    Ik heb laatst weer kort gekeken wat het kost in en uit Bitcoin te gaan, en het goedkoopste was schrikbarende 8,5% ten opzichte van middelkoers per transaktie.
    Transakties binnen Bitcoin schijnbaar zo'n 3,5%.
    Euro / CHF bij exhangemarket.ch is 0,6%. Eurotransakties via Sepa gratis, en uiterste zeker, want na te checken.

    Wat een onzin ,transactiekosten bij kraken 0.16 % ,bij Binance 0.1% waarbij maar 0.075% bij gebruik van BNB en als maker zelf gratis bij handel tegenover de Binance stablecoin BUSD,als taker 0.1%.

    Handelskosten bij Deribit futurebeurs 0% als maker en 0.05% als taker.

    Kosten om Bitcoin van kraken naar eigen wallet,Binance,deribit of waar dan ook naar te verzenden momenteel 0.00015 BTC,bij Binance 0.0005 BTC ,bij Deribit 0.001 BTC ongeacht het bedrag.

    Kosten om € van kraken naar bankrekening over te schrijven kan gewoon via SEPA ,men rekent wel 0.06 € kost aan.

    Kosten €/$ bij Lynx 4$, 3.5$ in geval van de minifuture maar daar is 1 contract al 12500€.

    Kosten €/$ bij kraken 0.16 % ,een transactie tot 2500 $ is dus goedkoper dan bij LYNX,boven de 2500 $ is Lynx goedkoper. Minimum transactie bij Kraken 10$.
  6. forum rang 4 efreddy 22 oktober 2021 17:09
    Kost bij Lynx voor mijn optieconstructie op BITO 7.2$ ,de constructie had -2$ als koers ,maal 100 aangezien 1 contract op 100 BITO slaat min de 7.2$ kosten leverde dus 192.8$ op .

    Als ik mijn positie niet sluit voor 30 september 2022 en de koers van BITO noteert dan boven 32 $ (nu 39.96$ ) noteert die constructie die nu negatief is in ieder geval zeker positief.
  7. forum rang 4 efreddy 22 oktober 2021 17:18
    quote:

    efreddy schreef op 22 oktober 2021 17:09:

    Kost bij Lynx voor mijn optieconstructie op BITO 7.2$ ,de constructie had -2$ als koers ,maal 100 aangezien 1 contract op 100 BITO slaat min de 7.2$ kosten leverde dus 192.8$ op .

    Als ik mijn positie niet sluit voor 30 september 2022 en de koers van BITO noteert dan boven 32 $ (nu 39.96$ ) noteert die constructie die nu negatief is in ieder geval zeker positief.

    Men betaalt bij Lynx 0.5% op jaarbasis op het bedrag boven de 50000 aangehouden € ,men ontvangt geen rente op het bedrag erronder. Bij kraken kan je de € staken en ontvang je er nog wat rente op,dit is ook bij Binance het geval.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links