Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

  • 56,060 25 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,04%) Dagrange 55,660 - 56,520
  • 1.405.502 Gem. (3M) 1,3M

Proost!

5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 22 oktober 2021 08:28
    Deelstaten willen verdere belastingvermindering voor brouwerijen.

    De ministers van Financiën van de deelstaten willen verdere belastingverlichting voor de brouwerij-industrie, die zwaar is getroffen door de pandemie. Op initiatief van de deelstaten Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen, Hamburg, Beieren en Saarland hebben zij donderdag in Düsseldorf de federale minister van Financiën Olaf Scholz opgeroepen om de hogere belasting op gemengde bierdranken op te schorten vanwege de implementatie van een EU-richtlijn tegen eind 2030.

    Volgens de nieuwe regels moet vanaf de jaarwisseling ook rekening worden gehouden met de ingrediënten die na de fermentatie worden toegevoegd - zoals de suiker die in shandy aan de limonade wordt toegevoegd - bij de belastingheffing op gemengde bierdranken vanaf de jaarwisseling. "Het resultaat zou een hogere belasting zijn op gemengde bierdranken zoals Radler", zegt een woordvoerder van de Duitse Brouwersvereniging, die de gevolgen beschrijft.

    De ministers van staatsfinanciën willen dit nu voorkomen. Zij riepen Scholz op om eind 2030 gebruik te maken van de mogelijkheid van een overgangsregeling die de EU-richtlijn voorziet.

    De Noordrijn-Westfaalse minister van Financiën Lutz Lienenkämper zei dat de brouwerijen deze steun dringend nodig hadden. "Alleen al in Noordrijn-Westfalen zijn er ongeveer 150 brouwerijen. De brouwerijen die al eeuwenlang thuis zijn, vertegenwoordigen een traditioneel onderdeel van de Noordrijn-Westfalen cultuur." De Beierse minister van Financiën, Albert Füracker, benadrukte ook: "We willen de diversiteit van de brouwerij-industrie behouden, wat ook een uitdrukking is van de Beierse traditie en thuis.

    " De Brouwersvereniging sprak van "goed nieuws voor de brouwerijen".

    Het is niet de eerste keer dat de ministers van Financiën brouwerijen een handje helpen in de pandemie. Om de economische gevolgen voor kleine en middelgrote brouwerijen tegen te gaan, zijn de tarieven van de zogenaamde bierbelasting-hoeveelheidsschaal voor 2021 en 2022 al tijdelijk verlaagd.

    www.finanzen.net/nachricht/aktien/lae...
  2. GANGISTERM 22 oktober 2021 11:20
    quote:

    ERIKAS schreef op 22 oktober 2021 09:55:

    Zal zeker volgende week stijgen ,heb er alle vertrouwen in en heb een groot pakket bijgekocht .
    toevallig, heb ene portefuille met ongeveer nu 9 verschillende aandelen.

    waaronder:
    Bayer
    bam groep
    shell
    ab inbev

    Ben mezelf nog eens gaan verdiepen in ab inbev maar ik zit ook te overwegen om een inkoop order te doen as. week.
  3. [verwijderd] 22 oktober 2021 11:56
    quote:

    GANGISTERM schreef op 22 oktober 2021 11:20:

    [...]

    toevallig, heb ene portefuille met ongeveer nu 9 verschillende aandelen.

    waaronder:
    Bayer
    bam groep
    shell
    ab inbev

    Ben mezelf nog eens gaan verdiepen in ab inbev maar ik zit ook te overwegen om een inkoop order te doen as. week.
    Bayer ook hier samen met Ab beide potentie naar €70.
  4. forum rang 8 Lepre Chaun 22 oktober 2021 23:25
    AB InBev opent eerste waterstofbrouwerij in Groot-Brittannië.

    En vindt plaats in een van de grootste Britse brouwerijen - Magor in Zuid-Wales. Brouwerij Magor wordt aangedreven door hernieuwbare elektriciteit van zonnepanelen en windturbines.

    De Budweiser Brewing Group heeft al wind- en zonne-energiecentrales die worden gebruikt om groene waterstof te produceren in de nabijgelegen Protium Hydrogen Production Facility. De faciliteit zal een batterij, een waterstofopslag en een tankstation voor vrachtwagens huisvesten.

    De Budweiser Brewing Group kondigde vorig jaar aan dat het grootste deel van de gerst die in het VK wordt gebruikt voor het brouwen nu afkomstig is van Britse boerderijen - dit vermindert ook de CO2-uitstoot en ondersteunt de lokale landbouw. Het bedrijf liet plastic ringen op bierverpakkingen vallen, verminderde het gebruik van plastic krimpfolie en sloot een contract met Rusal voor de levering van koolstofarm aluminium .

  5. forum rang 8 Lepre Chaun 22 oktober 2021 23:29
    Waar beleggers volgende week naar uitkijken.

    Omcirkel donderdag in de agenda .

    En dan hebben we het nog niet gehad over het grootste Belgische aandeel AB InBev
    , waarvan we de cijfers donderdag om 7 uur verwachten.
    De analisten leggen de lat na een weinig begeesterend tweedekwartaalrapport en na de onrust over kosteninflatie bepaald niet hoog.
    Gemiddeld rekenen analisten over het zomerkwartaal op nagenoeg stabiele biervolumes (-0,1%). De omzet zou nog 4 procent stijgen, maar door de kosteninflatie zou de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) 2 procent krimpen.
  6. forum rang 8 Lepre Chaun 22 oktober 2021 23:36
    AB InBev – Nicholas Hyett, aandelenanalist
    De heropening van pubs en bars over de hele wereld zou goed nieuws moeten zijn voor AB InBev – brouwer van Budweiser, Corona en Leffe (om er maar een paar te noemen).

    De winsten vertoonden al een dramatische verbetering in de fase van het halfjaar, en die trend zou kunnen versnellen.

    Dat zou een opluchting zijn, want het echte verhaal bij AB Inbev is de werkelijk oogverblindende schuldenlast die de groep aan het sjouwen is. In juni bedroeg de nettoschuld $ 83,4 miljard, of 4,4 keer de contante winst. Hoewel dit misschien iets is teruggebracht, wordt voor het hele jaar een vrije kasstroom van slechts $ 7,7 miljard verwacht, wat erop wijst dat het jaren kan duren om weer onder controle te komen.

    Gezien de enorme taak die voor ons ligt, zullen zelfs positieve resultaten over het derde kwartaal slechts een kleine stap zijn op een lange weg naar herstel.

    www.hl.co.uk/news/articles/next-week-...

  7. forum rang 8 Lepre Chaun 22 oktober 2021 23:44
    Het verschil tussen de leider van nu en het verleden, volgens Carlos Brito

    Carlos Brito, CEO van AB Inbev tussen 2005 en 2020, wordt vandaag beschouwd als een van de meest vooraanstaande leiders ter wereld.

    Carlos Brito, CEO van AB Inbev tussen 2005 en 2020, definieerde wat hij vandaag als een goede leider beschouwt.

    exame.com/carreira/carlos-brito-qual-...

  8. Billy 24 oktober 2021 00:47
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 22 oktober 2021 23:36:

    Dat zou een opluchting zijn, want het echte verhaal bij AB Inbev is de werkelijk oogverblindende schuldenlast die de groep aan het sjouwen is. In juni bedroeg de nettoschuld $ 83,4 miljard, of 4,4 keer de contante winst. Hoewel dit misschien iets is teruggebracht, wordt voor het hele jaar een vrije kasstroom van slechts $ 7,7 miljard verwacht, wat erop wijst dat het jaren kan duren om weer onder controle te komen.

    Gezien de enorme taak die voor ons ligt, zullen zelfs positieve resultaten over het derde kwartaal slechts een kleine stap zijn op een lange weg naar herstel.

    www.hl.co.uk/news/articles/next-week-...

    In mei stonden we aan 65€ en de last dateert niet van gisteren hé!? Misschien dat er maandag nog eens een analyst begint te pruttelen over de inflatie, net alsof deze alleen AB Inbev zou raken? Of de prijs van het aluminium voor de blikjes? Of nog eens Altria misschien, alsof die staan te springen om miljarden verlies te nemen? Pfff....
  9. Tarbo 24 oktober 2021 15:23
    Ik ben zelf nog niet zo lang bezig met Aandelen. Maar als ik enkele ratio's bekijk ziet AB Inbev er op dit moment uit als een aandeel om bij te kopen. Ik zie het zelf als een kwestie van tijd voor dit aandeel weer gaat opklimmen. Verschillende analysten geven ook een koopadvies.

    Het is momenteel na Galapagos het slechtst presterende bedrijf in de BEL20. Toch geloof ik dat we een goed vierde kwartaal gaan hebben als Corona geen roet in het eten zal gooien. En in 2022 komen voldoende kansen om weer op te klimmen. We weten ook dat de producten gretig worden afgenomen, er is een grote afzetmarkt. Het ligt nu gewoon aan de bedrijfstop om 'betere' keuzes te maken. Iedere topper heeft wel eens een moeilijkere periode. Tijd en geduld :)

    Ik heb alvast bijgekocht.
  10. Tarbo 24 oktober 2021 15:28
    quote:

    Poleon schreef op 12 oktober 2021 19:48:

    Buy the dip! Daar zijn we nu toch wel beland als je het mij vraagt. Ik kom hier nog op terug ;)
    Zo denk ik er ook over. Stijgende inflatie, duurdere grondstofprijzen, Corona, zijn tijdelijke factoren. Ik denk dat we met AB Inbev bijna aan de bodem zitten. Maar op langere termijn geloof ik er volledig in :)
  11. forum rang 8 Leefloon 24 oktober 2021 16:32
    quote:

    WUTRU schreef op 21 oktober 2021 10:11:

    Neem bijvoorbeeld Unilever, kan beter dan verwacht hogere prijzen doorberekenen aan de klant. Als dit ook het geval is voor AB dan zitten we goed.
    Voor zo'n als-dan-redenering zijn weinig redenen, omdat bierprijzen in dezelfde winkels als die van Unilever goed te volgen zijn. Bijvoorbeeld een sixpack Jupiler, bij Delhaize, in een kleine 2 jaar zonder promoties van €6,79 naar €7,25 (+6,77% duurder). Dat is ongeveer de gebruikelijke, fanatieke bijdrage van AB InBev aan de inflatie. Op café zijn hogere prijzen, bovenop al dat jaarlijkse graaien, lastiger snel door te berekenen.
  12. Billy 24 oktober 2021 16:53
    quote:

    Leefloon schreef op 24 oktober 2021 16:32:

    [...]
    Voor zo'n als-dan-redenering zijn weinig redenen, omdat bierprijzen in dezelfde winkels als die van Unilever goed te volgen zijn. Bijvoorbeeld een sixpack Jupiler, bij Delhaize, in een kleine 2 jaar zonder promoties van €6,79 naar €7,25 (+6,77% duurder). Dat is ongeveer de gebruikelijke, fanatieke bijdrage van AB InBev aan de inflatie. Op café zijn hogere prijzen, bovenop al dat jaarlijkse graaien, lastiger snel door te berekenen.
    Deze redenering begrijp ik ook niet. Waarom is ABI gevoeliger aan dit fenomeen dan de andere brouwers en bijvoorbeeld producenten van roomijs of chocopasta? Iedereen gaat zijn prijzen serieus verhogen en enkel ABI kan dit niet? Waarom?

    Er zijn maar 2 bezwarende elementen specifiek en dat is primo de grote schuldlast, alhoewel dat de voorbije perioden helemaal niet zo een groot probleem leek? De stijgende rente lijkt me ook niet plotsklaps uit het niets te ontstaan, iedereen anticipeert daar al op vanaf de 1e dag van de crisis. En secundo het Altria verhaal waarvan nu toch al duidelijk is dat ze geen overhaaste dingen gaan doen. En ook daar, als het wel zou gebeuren, is het nog maar de vraag hoe groot die afstraffing zou moeten zijn?
  13. Billy 24 oktober 2021 17:26
    quote:

    Leefloon schreef op 24 oktober 2021 17:06:

    [...]
    Met dat gewaardeerde zelfinzicht is het misschien ook niet aan jou om dan toch allerlei (foute) conclusies te gaan trekken noch om dingen te gaan lezen die er niet staan...
    Het is maar in de mate dat ABI minder instaat is om deze stijgende kosten door te rekenen dat ze worden afgestraft. Hoe zijn de andere brouwers hier minder slachtoffer van? Enig idee?
  14. forum rang 6 Krentenmenten 24 oktober 2021 18:20
    quote:

    Tarbo schreef op 24 oktober 2021 15:28:

    [...]

    Zo denk ik er ook over. Stijgende inflatie, duurdere grondstofprijzen, Corona, zijn tijdelijke factoren. Ik denk dat we met AB Inbev bijna aan de bodem zitten. Maar op langere termijn geloof ik er volledig in :)
    een koopje al je kijkt na het nabije verleden….
  15. forum rang 7 JdeFL 25 oktober 2021 09:53
    • AB InBev komt donderdag met resultaten. Rekening houdend met de vrij moeilijke vergelijkingscijfers mikt KBC Securities voor AB InBev voor het derde kwartaal op een volumedaling van 0,6% op autonome basis en een verwachte autonome EBITDA-groei van 0,8%. KBC Securities heeft een “Kopen”-advies voor AB InBev.
    • Heineken zal volgens KBC Securities naar verwachting een daling van het geconsolideerde biervolume in het derde kwartaal rapporteren van 0,1%. De marktverwachting is -1,2%. Vooral de APAC-activiteiten zullen naar verwachting de gevolgen ondervinden van de strenge covid-beperkingen in het kwartaal. KBC Securities heeft een “Opbouwen”-advies en koersdoel van 110 euro voor Heineken dat woensdag rapporteert. (Bolero)
5.274 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links