Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Gewoon alle experts met een andere visie ontslaan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sjoerdaktetas 21 oktober 2021 18:09
    Besi wordt op dit moment fors lager gewaardeerd dan ASMI (en ASML). Een discount lijkt mij terecht omdat de business van Besi wat minder complex lijkt dan ASMI (en vooral ASML), maar een verwachte k/w van 18 en EV/EBITDA van ca. 20 lijkt mij aan de lage kant voor zo'n mooi bedrijf, terwijl ASMI tegen een verwachte K/W van 36 handelt: 2x(!) zo hoog als Besi! Wat is jullie mening hierover?
  2. SirStrandman 21 oktober 2021 18:52
    Beste Niels en Arend Jan, voor in de podcast,

    Hoe kan het dat de grootste bierbrouwer (AB Inb met 25,7% marktaandeel, -15,76% YTD) het in koers zoveel slechter doet dan Heineken (12,2% marktaand, +0,95% YTD).

    Is dit alleen een gevolg van de schuldenpositie van AB Inb of spelen er andere dingen mee? (van de gestegen grondstofprijzen hebben zij immers beiden last).
  3. forum rang 7 jan de vakman 21 oktober 2021 19:33
    Boem,klap;foetsie de weekwinst, het lijkt er veel op dat de beurs voorsorteert op nieuwe lockdown, thuiswerkerij en meer van die recepten, uit de corona koffer, chip zou eigenlijk moeten dalen, bij stijgende rente, maar hier gaat het sentiment naar nieuwe thuiswerkerij, overigens denk ik dat het veel goedkopere besi het chip knikkerspel gaat leiden, hij lijkt mij onterecht afgestraft!!
    Metaal zou moeten stijgen op minder ww aanvragen, niet dus!!
    Denkt beleggend nederland, dat er geen vliegtuig meer in de lucht gaat, als je naar het olie en shell ongeluk kijkt, dat valt misschien wel mee; 50% minder vliegtuigen betekent;50% meer kans op een strenge winter, we hebben het afgelopen winter gezien, het kwam overtuigend uit, dus neig ik naar bijkoop nu shelletje een steek laat vallen, want komende donderdag verwacht ik cijfer en div pret en om mijn Einstein wonder maximaal te benutten,moet ik er nog wat bij hebben!!
  4. Jekuntnietaltijd6gooien 21 oktober 2021 19:51
    Podcast vraag:
    In hoeverre vinden jullie het unilever bestuur competent gezien de structurele underperformance van het aandeel ten opzichte van de markt en concurrenten. Wil Unilever daarnaast niet graag te 'WOKE' zijn wat ten kosten gaat van de aandeelhouders. Zie bijvoorbeeld link hieronder.
    www.quotenet.nl/zakelijk/a35277470/un...
  5. Paul 21 oktober 2021 20:14
    Vraag voor de podcast van Arend Jan en Niels: Is er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van technische analyses? Persoonlijk vermoed ik dat de waarde van een aandeel (netto contante waarde van toekomstige dividend) het beste bepaalt kan worden door fundamentele analyse. Technische analyse kan leiden tot aankoop van te dure aandelen of verkoop van te goedkope aandelen. Misschien dat je daarom op termijn de index kunt verslaan door consequent tegen de technische analisten in te gaan. Benieuwd naar jullie mening. Groetjes Paul
  6. Little Dagobert 21 oktober 2021 21:09
    Vraag voor de podcast:
    Op de (nieuwbouw) huizenmarkt is voor traag/stagnerend vergunningen beleid schaarste gecreëerd met als gevolg escalerende prijzen, door de afbouw van de gaswinning is schaarste gecreëerd op de energiemarkt met als gevolg escalerende prijzen. Nu wordt landbouwers het werk onmogelijk gemaakt. Welke gevolgen verwachten jullie hiervan en wat voor effect zal dat hebben op aandelen die actief zijn in de voedselindustrie en in de agrarische sector?
  7. forum rang 7 jan de vakman 21 oktober 2021 21:58
    China is de wijd en breed grootste staalexporteur, door energie problemen, hapert de produktie, hier en daar, dit zou eigenlijk een prijsopdrijvend effekt moeten geven en als ik vandaag bij Dalm, de gigaberg zag slinken, dan is wel zeker dat de prijzen super zijn, die jongens zijn zeer slim!!
    Over het effekt van evergrande wordt zeer verschillend gedacht; van een niemanddalletje, tot een complete ekonomie verwoester, ik denk dat de chinezen het beheersbaar gaan houden!!
  8. Beleggertje Uit Roffa 21 oktober 2021 23:03
    Voor in de podcast:

    Wat vinden jullie van de huidige gang van zaken bij Nestle, dat deze week ook met de cijfers kwam ? Heb er zelf een leuk ritje mee gemaakt dit jaar (zit nog steeds erin) maar zie dat ze al jaren meer dividend uitkeren + aandelen inkopen dan dat ze hebben aan vrije kasstroom (operationele kasstroom - CAPEX). Zie ik dat goed en in hoeverre vinden jullie dat gezond ? Ter vergelijking: Ahold doet dit consequent niet, alle aandeleninkoop plus dividend is uit vrije kasstroom.
  9. meedoen-of-winnen 22 oktober 2021 13:02
    Podcast vraag
    Aangaande deposito garantiestelsel. Kan daar een keer wat uitgebreider op in worden gegaan? In de context van beleggen. Wat wordt al dan niet meegenomen in de garantie van 100.000. Liquide middelen beleggingsrekening? Aandelenportefueille? Derivaten? Hoe zit het met evt waardebepalingen als handel middels platform bank wordt opgeschort?
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links