Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Xpeng 2021

190 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Dragstar 29 juli 2021 20:16
    XPeng P7 zal de verkoop van Audi A4 in China 'over een tijdje' inhalen, zegt CEO
    Dorothy Zheng28 juli
    Over een tijdje zal de verkoop van de XPeng P7 die van de Audi A4 in China overtreffen, zei XPeng Motors-voorzitter en CEO He Xiaopeng dinsdag.
    De XPeng P7 vierde dinsdag zijn eerste verjaardag van levering, met in totaal 30.000 geleverde eenheden. De P7 heeft deze maand enkele duizenden exemplaren verkocht, zei hij dinsdag tijdens een evenement.
    XPeng leverde in juni 6.565 eenheden, waaronder 4.730 eenheden van de P7, volgens gegevens die eerder deze maand door het bedrijf werden vrijgegeven.
    Ter vergelijking: de Audi A4 verkocht in juni 9.201 eenheden in China, volgens de China Passenger Car Association.

  2. forum rang 4 Dragstar 3 augustus 2021 00:47
    Xpeng Inc. (NYSE: XPEV ) aandelen worden maandag hoger verhandeld nadat het bedrijf zijn leveringsaantallen voor de maand juli had verhoogd. XPeng rapporteerde leveringen van 8.040 slimme EV's, een stijging van 22% op maandbasis en een stijging van 228% op jaarbasis.

    XPeng steeg bij de slotmaandag met 7,06% tot $ 43,39.
  3. [verwijderd] 19 augustus 2021 10:20
    Koers Xpeng is nu hoger dan dat van Nio. En dat is logisch ook: qua productieaantallen (afgelopen periode), verwachting productie en verkoop en kwaliteit product, zou Xpeng meer waard moeten zijn. Battery swap van NIO is niet het kip met de gouden eieren bij toenemende capaciteit. Ik merk het zelf met de Tesla: ik kan dat ding altijd wel even laden op een plek waar dat mij goed past, ook als ik langere tijd niet thuis ben. Je zit geen 24 uur in de auto...

    Maar neem bij het bovenstaande in aanmerking dat er veel minder aandelen Xpeng uitstaan en je kunt het potentieel zien. Ik ben erg benieuwd naar de cijfers volgende week, maar ik sluit - eerlijk gezegd - een 20% stijging in die week (werkelijk) niet uit. De afgelopen periode zie je som schoppen naar beneden, gevolgd door relatief snel herstel.
  4. forum rang 4 Dragstar 24 augustus 2021 20:59
    Xpeng is vandaag begonnen met het verzenden van zijn P7-sedan naar Noorwegen en verwacht in het vierde kwartaal van 2021 modellen aan klanten te leveren.
    De verhuizing markeert de eerste keer dat Xpeng zijn sedans naar een markt buiten China heeft verscheept, aangezien de fabrikant van elektrische voertuigen zijn internationale expansie begint. Sommige Noorse klanten hebben hun Xpeng G3 SUV's al ontvangen.
    Het bedrijf zal ook zijn plan versnellen om een ??volledige Noorse operatie op te zetten met klantervaring, verkoop, levering, service en opladen.
    Noorwegen heeft de hoogste penetratiegraad van elektrische voertuigen ter wereld: 54% van de verkochte nieuwe auto's is elektrisch, waardoor het een aantrekkelijke markt is voor EV-fabrikanten zoals Xpeng en concurrent Nio
  5. forum rang 4 Dragstar 27 augustus 2021 19:38
    Bank of America herhaalt een koopadvies voor XPeng (NYSE: XPEV ) omdat het positief blijft over de groei van de volumeverkopen, aangedreven door modellen. Het bedrijf wijst met name op de LFP-batterijversie van de P7 en G3, de G3i, de P5 (leverbaar in oktober) en op termijn een high-end model.
    BofA noemt de leveringsrichtlijnen van XPeng ( XPEV ) ook conservatief, aangezien het voor 2022 en 2023 een volumegroei van 13% voorspelt.
    De prijsdoelstelling op XPEV wordt verhoogd naar $ 61 om meer dan 45% opwaarts potentieel voor aandelen te vertegenwoordigen.
  6. forum rang 4 Dragstar 29 augustus 2021 15:31
    XPeng P5 wordt officieel gelanceerd op 15 september
    Phate Zhang2021-08-29 10:14:27 (GMT+8)
    XPeng Motors heeft zondag aangekondigd dat zijn nieuwe sedan, de P5, officieel zal worden gelanceerd op 15 september, ongeveer twee maanden nadat het model in de voorverkoop ging.
    XPeng kondigde het nieuws op Weibo aan , met een poster die laat zien dat het een "Super Launch Event" zal houden.
    Het bedrijf kondigde de P5 aan voor voorverkoop op de Guangdong-Hong Kong-Macao Greater Bay Area International Auto Show in Shenzhen op 17 juli, en kondigde een prijsbereik aan van 160.000 yuan ($ 24.700) tot 230.000 yuan
    Later die dag zei het bedrijf dat de P5 meer dan 5.000 bestellingen had binnen zeven uur na opening voor voorverkoop, en dat 70 procent van degenen die vooraf bestelden de met LiDAR uitgeruste versies koos.
  7. forum rang 4 Dragstar 29 augustus 2021 15:32
    XPeng introduceerde een nieuwe nomenclatuur voor de P5, waarbij de P het hoogste intelligentieniveau van het model vertegenwoordigt, gevolgd door de E en G. De cijfers in de namen van de verschillende modellen vertegenwoordigen hun NEDC-bereik.

    De P-serie biedt een NEDC-bereik van 550 km en 600 km, terwijl de E-serie en G-serie beide een bereik van 460 km en 550 km bieden.

    XPeng pochte eerder dat de P5 's werelds eerste LiDAR-uitgeruste model was, maar het is vermeldenswaard dat alleen de P-serie is uitgerust met dit onderdeel, terwijl de E-serie en G-serie modellen niet zijn uitgerust met LiDAR.

    Degenen die eerder deelnamen aan de pre-order betaalden een aanbetaling van RMB 5.000, die op elk moment kan worden terugbetaald, en kunnen de configuratie van het model op elk moment tijdens de pre-orderperiode wijzigen.
  8. forum rang 4 Dragstar 29 augustus 2021 15:37
    XPeng zegt dat het de vliegende auto Voyager X2 op grote hoogte test
    Phate Zhang2021-08-29 19:35:46 (GMT+8)
    De vliegende auto Voyager X2 van XPeng Motors, die medio vorige maand werd uitgebracht, wordt momenteel getest in extreme omgevingen op grote hoogte in Xining en Yushu, de provincie Qinghai in het noordwesten van China, zei het bedrijf zondag.

    XPeng-voorzitter en CEO He Xiaopeng kondigde op 16 juli via Weibo aan dat XPeng Huitian, het bedrijf voor elektrische vliegende auto's, de X2, zijn vijfde generatie vliegende auto en zijn eerste tweepersoons elektrische vliegende auto, heeft uitgebracht
    XPeng exposeerde de vliegende auto op de Chengdu Auto Show op 29 augustus en zei dat de X2 begin juni van dit jaar verschillende interne vliegtests onderging op vliegbases in Guangzhou, Dongguan en Jiangmen.
  9. forum rang 4 Tonydwi 31 augustus 2021 07:22
    XPEV-aandelen zijn hier een goede koop als Xpeng Eyes International Expansion
    Toetreding tot Noorwegen zorgt ervoor dat XPeng goed op de markt is geplaatst en XPEV-aandelen een koopje zijn

    19u geleden · Door Vandita Jadeja
    De voorraad van de fabrikant van elektrische voertuigen Xpeng (NYSE: XPEV ) heeft zijn aanwezigheid voelbaar gemaakt in de steeds groter wordende markt.

    Xpeng-logo en P7-model in winkel XPEV-voorraad
    Bron: Andy Feng / Shutterstock.com
    Men kan de enorme groei van de EV-industrie niet onderschatten en XPeng is vandaag een van de sterkste spelers.

    Met landen die zich inzetten voor de verbetering van het milieu, is het groeipotentieel voor EV-makers enorm. XPeng is volop aan het uitbreiden en heeft al zijn sporen verdiend op de internationale markt.

    XPEV-aandelen zijn de afgelopen zes maanden met 14% gestegen en in de afgelopen vijf dagen met meer dan 3%. Ik ben optimistisch over XPEV-aandelen en ben ervan overtuigd dat dit het potentieel heeft om hoger te stijgen.

    Het zou $ 50 kunnen raken na de aankondiging van Q2-oorbellen. XPEV-aandelen wisselen momenteel van eigenaar voor $ 40. Het aandeel is een koop vóór de resultaten. Laten we met dat in gedachten eens kijken naar twee positieve ontwikkelingen die het aandeel omhoog kunnen duwen.

    Productie-uitbreiding

    XPeng heeft onlangs een overeenkomst getekend met de gemeentelijke overheid van Zhaoqing en de Zhaoqing High Technology Industry Development Zone in de provincie Guangdong om het fase twee-project voor de uitbreiding van elektrische voertuigen te bouwen.

    Deze overeenkomst is bedoeld om de jaarlijkse productiecapaciteit van elektrische voertuigen van het bedrijf te vergroten en zal de productiecapaciteit met steun van de lokale overheid van 100.000 eenheden naar 200.000 eenheden per jaar brengen.

    3 VOORRADEN OM IN TE NEMEN OP DE 5G-EXPLOSIE

    China geeft krachtige steun aan EV-bedrijven met subsidies die de binnenlandse productie stimuleren. XPeng heeft indruk gemaakt op investeerders met sterke leveringsaantallen en een geweldige groei op jaarbasis. Het bedrijf heeft tot nu toe 38.778 voertuigen afgeleverd en heeft de leveringsprognoses voor het tweede kwartaal al overtroffen en de inkomsten zullen hetzelfde laten zien.

    Interessant is dat het bedrijf een enorme productiecapaciteit heeft en schaalbaar is. Met een groeiende vraag zal het in staat zijn om aan de vraag van de klanten te voldoen.

    De productie-uitbreiding is het bewijs dat er vraag is naar zijn EV's en het bedrijf heeft grote plannen voor de toekomst. Ik denk dat het bedrijf in staat zal zijn om in korte tijd een sterke groei te melden, waardoor het XPEV-aandeel hoger zal worden.

    Xpeng heeft officieel zijn sporen verdiend in Noorwegen met de eerste verzending van P7 EV's . Het bedrijf is van plan om in de toekomst verder uit te breiden naar Europa. Het maakte de eerste stap naar Europa met de G3 SUV in 2020 en is nu begonnen met het laden van de P7 EV's voor Noorwegen.

    3 VOORRADEN OM IN TE NEMEN OP DE 5G-EXPLOSIE

    Hiermee zal het bedrijf zijn tweede EV-model beschikbaar hebben vanuit China. Dit is de eerste keer dat P7 een markt buiten China bereikt. Uitbreiding op de internationale markt is cruciaal voor EV-makers om hogere inkomsten te genereren.

    Noorwegen is een van de topmarkten voor EV's en XPeng heeft de juiste stap gezet door van daaruit zijn internationale expansie te starten.

    Het laat zien dat de vraag naar XPeng-auto's in heel Europa groeit en het opbouwen van een sterke aanwezigheid in Noorwegen zal het bedrijf in de loop van de tijd helpen uitbreiden naar andere landen.

    De bottom line op XPEV-aandelen

    XPeng is volop aan het uitbreiden, wat een duidelijk teken is dat er een groeiende vraag naar zijn auto's is. Een bedrijf zal de productiefaciliteit alleen uitbreiden als het zeker weet dat het de auto's kan verkopen.

    XPEV-aandelen zullen stijgen zodra het bedrijf Q2-resultaten op 26 augustus rapporteert.

    XPeng heeft keer op keer zijn kracht bewezen en het is een bedrijf dat ondanks de groeiende concurrentie en het chiptekort een sterke positie heeft weten te veroveren. Ik geloof dat het aandeel het potentieel heeft om hoge rendementen voor beleggers te genereren.

    Al met al zien de fundamenten er goed uit, zijn de leveringscijfers indrukwekkend en maakt het bedrijf grote sprongen in de richting van de uitbreiding van de faciliteit, in een poging om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen.

    Laad XPEV-aandelen op voordat het dit jaar een nieuw hoogtepunt bereikt
  10. forum rang 4 Dragstar 7 september 2021 20:59
    XPeng Inc. ( XPEV +5,1% ) heeft gisteren op Twitter een slimme robot-eenhoorn voor kinderen onthuld . XPeng Robotics, onderdeel van het Xpeng-ecosysteem, hoopt robots te bouwen op basis van de technologie van het opstarten van elektrische voertuigen.
    De berijdbare vierpotige robot, genaamd Little White Dragon, is uitgerust met autonome beweging, obstakeldetectie, gezichts- en spraakherkenning en kan emoties uiten via zijn gezichtsscherm. Het werd ook getoond met een bevestigbare mand waarmee het gemakkelijk kan worden geladen met boodschappen of andere items.
    "Banking op onze capaciteiten op autonome rijden, spraakherkenning en slimme productie, Xpeng zal verplaatsen naar het gebied robotica door het maken van de meeste van de technologieën die we begrijpen,” zei Xpeng CEO Hij Xiaopeng, die eigenaar is van 65,1% van Xpeng Robotics.
    Xpeng Robotics heeft geen productietijdlijn voor het product onthuld.
    De markt reageerde positief op het nieuws dat komt nadat Tesla vorige maand een humanoïde robot onthulde op zijn AI-dag.
  11. forum rang 4 Dragstar 10 september 2021 21:13
    GUANGZHOU, China--( BUSINESS WIRE )--XPeng Inc. (“XPeng” of het “Bedrijf”, NYSE: XPEV, HKEX: 9868.HK), een toonaangevend Chinees bedrijf voor slimme elektrische voertuigen, gaat zijn derde productiemodel lanceren , de XPeng P5 smart family sedan, op 15 september op de Chinese markt met levering aan de klant in oktober 2021.

    De voorverkoop van P5, 's werelds eerste in massa geproduceerde, met LiDAR uitgeruste slimme auto, begon medio juli tegen een prijsklasse van RMB 160.000 tot 230.000 na subsidies. Pre-sale heeft al enthousiaste reacties gekregen van klanten in China.
  12. forum rang 4 Tonydwi 9 oktober 2021 09:53
    XPeng Inc. (Xiaopeng-motoren) (XPEV) [HK:9868]

    Op 1 september meldde XPeng Inc.: "XPeng kondigt de leveringsresultaten van voertuigen aan voor augustus 2021." Hoogtepunten zijn onder meer:

    "7.214 voertuigen afgeleverd in augustus 2021, een stijging van 172% op jaarbasis.
    6.165 P7's geleverd in augustus 2021, een recordmaand en een stijging van 209% op jaarbasis.
    In totaal 45.992 geleverde voertuigen tot nu toe, een stijging van 334% op jaarbasis."

    Op 10 september meldde XPeng Inc.:

    XPeng P5 Smart Family EV Sedan wordt gelanceerd op 15 september. De voorverkoop van P5, 's werelds eerste in massa geproduceerde, met LiDAR uitgeruste slimme auto, begon medio juli voor een prijsbereik van RMB 160.000 tot 230.000 na subsidies. Pre-sale heeft al enthousiaste reacties gekregen van klanten in China.
  13. forum rang 4 Tonydwi 15 oktober 2021 19:14
    XPeng zegt dat het 439 superchargers bereikt

    Phate Zhang
    2021-10-14 14:44:11 (GMT+8)
    XPeng biedt klanten nu een bepaalde hoeveelheid gratis opladen bij in totaal 1.648 oplaadstations in 221 steden.
    XPeng Motors zei donderdag dat het in september 40 nieuwe superchargers in gebruik heeft genomen, wat het totaal op 439 brengt, voor 121 steden in China.

    Het heeft in september ook 27 bestemmingslaadstations in gebruik genomen, wat het totaal op 108 brengt, aldus het bedrijf.

    Tot op heden biedt XPeng gebruikers volgens het bedrijf een bepaalde hoeveelheid gratis opladen bij in totaal 1.648 oplaadstations in 221 steden.

    Twintig steden, waaronder Taiyuan, Shenyang, Yichang en Guilin, zagen volgens het bedrijf hun eerste superchargers van het merk XPeng in gebruik genomen worden.


    In september heeft XPeng ook contracten afgerond met betrekking tot de bouw van meer dan 100 superchargers, aldus het bedrijf.

    XPeng begon op 1 september vorig jaar klanten een gratis laadtegoed van 3.000 kilowattuur per jaar aan te bieden, dat vanaf augustus van dit jaar werd teruggebracht tot 1.000 kilowattuur per jaar.

    Het bedrijf zei dat de vermindering van gratis laadtegoeden bedoeld was om ervoor te zorgen dat het XPeng-superchargersysteem klanten betere en duurzamere energieaanvulling zou kunnen bieden naarmate het blijft groeien.
  14. forum rang 4 Tonydwi 20 oktober 2021 19:43
    startup voor vliegende auto's haalt $ 500 miljoen op
    di 19 oktober 2021, 11:06 uur· 1 minuut lezen
    In dit artikel:

    XPEV
    -1.01%

    BESTANDSFOTO: Een XPeng Inc. P7 prestatie elektrisch voertuig buiten de New York Stock Exchange (NYSE) voorafgaand aan de beursgang van het Chinese bedrijf in New York
    PEKING (Reuters) - HT Aero, een startup voor vliegende auto's ondersteund door de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen Xpeng Inc, zei dinsdag dat het meer dan $ 500 miljoen heeft opgehaald in zijn laatste financieringsronde.

    De startup, opgericht in 2013 en voorheen Xpeng Heitech genoemd, haalde het nieuwe geld op van IDG Capital, 5Y Capital, Xpeng en anderen in deze financieringsronde, zei het in een verklaring.

    HT Aero zei dat het de financiering zou gebruiken om technologieën te ontwikkelen en zijn personeelsbestand uit te breiden. Het doel is om in 2024 een vliegend automodel te leveren dat op de weg kan rijden.

    Scroll om verder te gaan met inhoudAdvertentie

    -5 €/mois à vie !
    Baseren
    -5 €/mois à vie !
    Profitez jusqu'au 7/11 inclusief de -5 €/mois sur votre abonnement BASE !
    PLUS
    HT Aero heeft zijn waardering na de financieringsronde niet bekendgemaakt.

    Bedrijven, van start-ups tot wereldwijde autofabrikanten, racen om commerciële vliegende 'robo-taxi's' te ontwikkelen, in de hoop geld te verdienen op een markt die volgens Morgan Stanley tegen 2040 $ 1,5 biljoen waard zou kunnen zijn.

    Andere autofabrikanten die vliegende auto's in China ontwikkelen, zijn onder meer Geely's Terrafugia, dat een fabriek bouwt in het centrum van Wuhan. Volkswagen AG bestudeert ook de industrie in China.

    Regelgevers in China hebben echter nog geen gedetailleerde regels voor vliegende voertuigen.
  15. forum rang 4 Tonydwi 26 oktober 2021 09:17
    Peng 1024 Tech Day onthult slimme EV-technologieën en mobiliteitsecosysteem
    zo 24 oktober 2021, 11:27 uur·
    XPEV
    +11,47%
    XPILOT 4.0 full-scenario geavanceerde bestuurdersassistentie wordt uitgerold in 1H 2023
    Hoogspannings-supercharge-technologieën verhogen het laadvermogen en de efficiëntie aanzienlijk
    Onthult het ontwerp van de volgende generatie vliegende auto, met een demonstratie van fly and drive-conversie
    Robottechnologie ontworpen om superieure autonomie te ondersteunen
    GUANGZHOU, China, 24 oktober 2021 --( BUSINESS WIRE )--XPeng Inc. (NYSE: XPEV en HKEX: 9868) heeft vandaag een reeks cruciale innovaties onthuld op zijn jaarlijkse 1024 Tech Day, waaronder de nieuwste en meest geavanceerde versie van het in eigen huis ontwikkelde geavanceerde rijhulpsysteem XPILOT 3.5 en XPILOT 4.0, het ontwerp van een nieuwe generatie vliegende auto's die geschikt zijn voor de weg, belangrijke doorbraken op het gebied van superchargertechnologie en robotinnovaties, die de belangrijkste componenten vormen van het slimme mobiliteitsecosysteem van het bedrijf.
    Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: www.businesswire.com/news/home/202110...
    Ontwerp van HT Aero 6e-generatie vliegende auto (Foto: Business Wire)
    "Onze verkenning van efficiëntere, veiligere, koolstofneutrale mobiliteitsoplossingen gaat veel verder dan alleen slimme EV's, en is de hoeksteen van onze concurrentievoordelen op de lange termijn", zei de heer He Xiaopeng, voorzitter en CEO van XPeng, op de 1024 Tech Dag. "We streven ernaar om de allernieuwste mobiliteitstechnologieën in massaproductiemodellen te implementeren ten behoeve van onze klanten", voegde hij eraan toe.
    XPILOT 3.0 heeft sinds de lancering een uitstekend trackrecord behaald
    XPILOT heeft een leidende positie ingenomen op het gebied van slimme rijhulptechnologie. Navigatie Guided Pilot (NGP) voor snelwegen, gelanceerd in het begin van 2021, de kernfunctie van XPILOT 3.0, heeft klanten geholpen 11,98 miljoen kilometer te rijden, met een NGP-penetratiegraad van 60% voor kilometers op snelwegen in 3Q 2021. De gebruiksgegevens tot nu toe toont een sterke acceptatie door de klant en brede erkenning van XPILOT's multi-scenario rijhulpsystemen.
    XPILOT 3.5 rijhulpsysteem dat in staat is om stadsscenario's aan te pakken
    In 1H 2022 zal XPeng XPILOT 3.5 uitrollen, waarmee XPILOT's rijhulpsysteem wordt uitgebreid om de complexe rijscenario's van China op hoofdwegen in de stad te ondersteunen.
    "De mens-machine co-pilootfuncties zullen in de nabije toekomst van cruciaal belang blijven. Onze missie is om geleidelijk over te stappen van geavanceerde rijhulp naar volledig autonoom rijden, met een duidelijke routekaart om alle rijscenario's met elkaar te verbinden. Onze closed-loop data-operatie, snelle software iteratie en massaproductie - allemaal in eigen huis gecreëerd - hebben ons in de poleposition geplaatst om de veiligheid aanzienlijk te verbeteren en de langetermijnproblemen van de industrie in China op te lossen", aldus Dr. Xinzhou Wu, Vice President Autonomous Driving bij XPeng, bij de Tech Dag evenement.
    XPILOT 3.5 bevat de eerste in massa geproduceerde fusie-oplossing met viervoudige waarneming in de branche, met zicht op twee camera's, aangevuld met LiDAR- en millimetergolfradarsensoren. Het visuele waarnemingsnetwerk is geüpgraded van 2D-detectie naar 3D, met herkenning, classificatie en positionering van meerdere doelen. Met 's werelds eerste LiDAR-perceptiesysteem in een massaproductiemodel, zal XPILOT 3.5 diepe informatiefusie leveren in een 3D-bestuurbare ruimte.
    Veiligheid is een kernprioriteit bij XPeng. Het bedrijf heeft de eerste volledig geïntegreerde veiligheidstest voor slimme rijhulpsystemen in de branche uitgerold, waarbij duidelijke grenzen worden gesteld aan chauffeurs voordat functies worden geactiveerd. Chauffeurs krijgen uitgebreide kennis over veilig rijden en veiligheidstests via het slimme rijscoresysteem van XPeng, om een veiligere mens-machine co-pilootervaring volledig te omarmen.
    XPILOT 4.0 – volledig scenario geavanceerde point-to-point chauffeursassistentie
    XPILOT 4.0, gepland voor uitrol in de eerste helft van 2023, is ontworpen om volledige rijhulp te bieden die point-to-point rijden voor klanten kan ondersteunen. XPILOT 4.0 zal worden gebouwd op een uitgebreide hardware-upgrade, met 508 TOPS ECU-rekenkracht ondersteund door twee Orin-X autonoom rijdende SoC-eenheden (System-on-the-Chip), een 8-miljoen-pixel verrekijkercamera aan de voorkant en 2,9- zijaanzichtcamera's van miljoenen pixels en een sterk geïntegreerde en uitbreidbare domeincontroller. De hardware-upgrade zal het waarnemingsvermogen van XPILOT, bovenop zijn marktleidende fusieplatform met meerdere waarnemingen, opnieuw aanzienlijk vergroten.
    Hoogspannings-aanjaagtechnologieën om het laadvermogen en de efficiëntie aanzienlijk te verhogen
    Het evoluerende ecosysteem van slimme mobiliteit is afhankelijk van een zeer efficiënte en volledig dekkende stroominfrastructuur. Om dit doel te bereiken, introduceert XPeng China's eerste 800V hoogspannings-massaproductie SiC-platform, met nieuwe generatie "X-Power" superchargers die in slechts 5 minuten voor een bereik van maximaal 200 km kunnen opladen. Om het nut van het 800V SiC-platform te maximaliseren, zal XPeng ook lichtgewicht 480 kW hoogspannings-oplaadpalen uitrollen met IP67-bescherming en veiligheidsbewaking, wat een superieure veilige en gemakkelijke laadervaring voor klanten oplevert. Om dit supercharged-netwerk te ondersteunen, zal XPeng ook energieopslagfaciliteiten lanceren in zowel stapels als mobiele voertuigen.
    XPeng heeft momenteel een uitgebreid supercharger-netwerk in China van alle Chinese automerken, met 1.648 gratis laadstations voor 98,6% van de autobezitters en 439 merk-superchargers in heel China.
    Onthult het ontwerp van de volgende generatie vliegende auto, met een demonstratie van fly and drive-conversie
    Op de Tech Day onthulde XPeng het nieuwe generatie vliegende auto-ontwerp, ontwikkeld door zijn gelieerde Urban Air Mobility (UAM)-bedrijf HT Aero. Het nieuwe model zal worden gebouwd op HT Aero's succesvolle record van meer dan 15.000 veilige vluchten die tot nu toe zijn voltooid, volledig in-house ontwikkelde R&D en ontwerp voor veiligheidsredundantie op meerdere niveaus.
    Gepland voor uitrol in 2024, zal het nieuwe weggeschikte model een lichtgewicht ontwerp en een opvouwbaar rotormechanisme hebben voor naadloze fly-drive conversie.
    Robottechnologie ontworpen om superieure autonomie te ondersteunen
    XPeng presenteerde ook een ander aspect van zijn slimme mobiliteitsecosysteem, zijn robotica-innovaties, tijdens zijn 1024 Tech Day. XPeng voorziet dat slimme robots een intelligent platform worden voor het geïntegreerde slimme mobiliteitsecosysteem. Door veel complexere uitdagingen op het gebied van autonomie, detectie en interactie aan te gaan dan voertuigen, zal het prototype van de robot in ponystijl in staat zijn om verschillende omgevingen en meerdere doelen waar te nemen met 3D-routeplanning, en gebruikersherkenning in meerdere modi uitvoeren via gezichts-, lichaams- en stemafdrukdetectie.
    De volgende generatie robottechnologieën die in slimme mobiliteit zijn geïntegreerd, hebben geavanceerde sensorische en tactiele interacties nodig om te navigeren en interactie te hebben met gecompliceerde en zeer diverse omgevingen. De robot heeft een 360-graden perifere cameramodule en een LiDAR-detectiesysteem, met objectherkenning en sensorische mogelijkheden voor geluidsvelden. XPeng zal steeds diversere scenario's onderzoeken om bredere mobiliteit, planning en mens-machine-interactie te ondersteunen.
  16. forum rang 4 Tonydwi 29 oktober 2021 08:20
    XPeng onthult plannen om in 2024 een vliegende auto op de weg te lanceren

    Rima Sabina Aouf | 21 uur geleden
    8 reacties
    De Chinese fabrikant van elektrische voertuigen XPeng heeft zijn concept onthuld voor een vliegende auto die ook op de weg kan rijden, dat het bedrijf van plan is om in 2024 uit te brengen.

    XPeng onthulde de renderings van het niet nader genoemde elektrische vliegende voertuig op zijn jaarlijkse 1024 Tech Day, waar het zijn nieuwste innovaties laat zien.

    Weergave van XPeng vliegende auto die door de lucht zweeft over een brug en water
    XPeng is van plan zijn vliegende auto tegen 2024 uit te brengen en te verkopen voor minder dan £ 114.000
    De vliegende auto die geschikt is voor de weg wordt ontwikkeld door HT Aero, de gelieerde onderneming voor stedelijke luchtmobiliteit (UAM) van het bedrijf .

    In tegenstelling tot de meeste huidige UAM-voertuigconcepten, zouden HT Aero's in staat zijn om zowel in de lucht als op de weg te functioneren, en zullen ze een opvouwbaar dubbel rotormechanisme hebben dat het van een auto in een vliegmachine verandert.

    De renders suggereren dat het voertuig zal worden uitgerust met een stuurwiel om te rijden en een enkele hendel om te vliegen.

    Weergave van de Xpeng vliegende auto met zijn rotoren ingetrokken in automodus
    Het concept is een van de weinige die een vliegende auto voorstelt die zowel op de weg als in de lucht kan rijden
    Volgens TechCrunch streeft Xpeng naar een verkoopprijs van minder dan een miljoen Chinese yuan (£ 114.000) voor het voertuig, wat meer ingetogen zal zijn dan de afbeelding in de huidige weergaven.

    Het voertuig zal een omgevingsperceptiesysteem bevatten dat de omgeving en de weersomstandigheden kan evalueren om ervoor te zorgen dat het veilig kan opstijgen en landen op de gewenste bestemming.

    Hoewel het handmatig wordt bestuurd, zal een waarnemings- en vluchtcontrole-algoritme de piloot helpen om obstakels tijdens de vlucht te vermijden.

    Weergave van de binnenkant van Xpeng's vliegende auto met een stuur en een joystick
    De auto zou zowel een stuur hebben om te rijden als een hendel om te vliegen
    Xpeng is van plan het voertuig rechtstreeks aan consumenten te verkopen en ziet het rijden in stedelijke omgevingen.

    Het voertuig is een evolutie van het vorige tweezits concept voor vliegende auto's van het bedrijf, de Traveller X2 , ook ontwikkeld door HT Aero.

    Verwant verhaal
    Vliegende auto's zullen tegen 2030 in steden zijn, zegt Hyundai-baas
    HT Aero streeft ernaar de leider te zijn op het gebied van UAM en heeft eerder deze maand US $ 500 miljoen opgehaald in een financieringsronde.

    Naast de vliegende auto onthulde XPeng op 1024 Tech Day ook nieuwe versies van zijn rijhulpsysteem, supercharging-technologie en een robotprototype in de vorm van een pony.

    Weergave van het persoonlijke XPeng-vliegtuig dat boven de skyline van een stad vliegt
    XPeng stelt zich voor dat het voertuig wordt gebruikt in stedelijke omgevingen op lage hoogte
    "Onze verkenning van efficiëntere, veiligere, koolstofneutrale mobiliteitsoplossingen gaat veel verder dan alleen slimme EV's, en is de hoeksteen van onze concurrentievoordelen op de lange termijn", zegt He Xiaopeng, CEO van XPeng.

    "We streven ernaar om geavanceerde mobiliteitstechnologieën in massaproductiemodellen te implementeren ten behoeve van onze klanten."

    Het heeft het nieuwe voertuig gepland voor massaproductie in 2024.

    XPeng-voertuigen:
    XPeng onthulde het concept van de vliegende auto samen met andere innovaties op de jaarlijkse 1024 Tech Day
    Een aantal bedrijven wedijveren om als een van de eersten "vliegende auto's" naar de skyline van de stad te brengen. Deze term wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt om te verwijzen naar persoonlijke vliegtuigconcepten en prototypes met elektrische verticale start- en landingstechnologie (EVTOL)
  17. forum rang 4 Tonydwi 1 november 2021 18:22
    XPeng is van plan om tegen 2024 massaal weg-geschikte vliegende auto's te produceren
    Geprijsd op minder dan $ 157.000 USD.

    Automobiel
    9 uur geleden
    3,9 K
    1
    Na succesvolle vliegtests van de Traveller X2 heeft EV-autofabrikant XPeng onlangs zijn nieuwste concept voor vliegende auto's onthuld op zijn 1024 Tech Day , waar het bedrijf zijn nieuwste innovaties laat zien.

    Het niet nader genoemde voertuig is ontwikkeld door zijn dochteronderneming HT Aero, die $ 500 miljoen USD heeft opgehaald in Series A-financiering, en zal tegen 2024 in massaproductie gaan voor een bedrag van minder dan $ 157.000 USD. In tegenstelling tot de meeste voertuigen voor stedelijke luchtmobiliteit (UAM), kan de XPeng-vliegende auto ook op gewone wegen rijden dankzij een opvouwbaar mechanisme dat de rotoren intrekt. Uitgerust met een omgevingsperceptiesysteem dat de omgeving en het weer kan evalueren, evenals een vluchtcontrolealgoritme om piloten te helpen obstakels te vermijden, is het voertuig ontworpen voor gebruik in stedelijke gebieden en zal het rechtstreeks aan consumenten worden verkocht. De vliegende auto zal ook gebruik maken van supercharger-technologie die 200 km actieradius geeft per vijf minuten opladen en is uitgerust met airbags en een parachute.

    "Onze verkenning van efficiëntere, veiligere, koolstofneutrale mobiliteitsoplossingen gaat veel verder dan alleen slimme EV's, en is de hoeksteen van onze concurrentievoordelen op de lange termijn", zegt XPeng CEO He Xiao Peng. "We streven ernaar om geavanceerde mobiliteitstechnologieën in massaproductiemodellen te implementeren ten behoeve van onze klanten
  18. forum rang 4 Tonydwi 7 november 2021 10:34
    Waarom de aandelen van EV Maker XPeng in oktober van start gingen
    XPeng heeft de nieuwste versie van zijn geavanceerde rijhulpsysteem uitgebracht en investeerders een kijkje gegeven in zijn autonome rijtechnologie van de volgende generatie.

    Howard Smith
    (TMFBuilt2Last)
    6 november 2021 om 23:04
    Auteur Bio
    Belangrijkste punten
    XPeng overtrof in oktober 100.000 totale leveringen van elektrische voertuigen.
    Het bedrijf onthulde plannen voor zijn XPilot 4.0-technologie voor bestuurdersassistentie die een nieuwe stap zullen zijn in de richting van volledig autonome functies.
    Wat is er gebeurd
    De aandelen van de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen XPeng ( NYSE:XPEV ) hadden een sterke maand oktober en wonnen 31,2%, volgens gegevens van S&P Global Market Intelligence . Hoewel dat zijn year-to-date rendement nog steeds slechts op ongeveer 8% brengt, toont het bedrijf momentum in zijn bedrijf waar investeerders het krediet voor geven.

    En dan
    XPeng heeft in oktober voor de tweede maand op rij meer dan 10.000 voertuigen afgeleverd. Die cijfers vertegenwoordigen minstens een jaar-op-jaar verdrievoudiging van de leveringen per maand. Met name de bekendere concurrent Nio ( NYSE:NIO ) leverde in oktober slechts 3.667 voertuigen , zowel vanwege beperkingen in de toeleveringsketen als vanwege een storing om zijn productielijnen te upgraden, aangezien de totale vraag naar elektrische voertuigen in China groeit.

    voertuiginterieur met autonome rijfuncties.
    BRON AFBEELDING: GETTY IMAGES.

    Dankzij de sterke resultaten van XPeng werd eind oktober de mijlpaal van 100.000 voertuigen overschreden. En het was niet alleen de omzetgroei die investeerders enthousiast maakte. Het bedrijf hield vorige maand ook zijn Tech Day 2021, waar het upgrades lanceerde voor zijn geassisteerde rijfuncties die Tesla ( NASDAQ:TSLA ) op de Chinese markt lijken uit te dagen .

    Wat nu
    In september lanceerde XPeng zijn laatste nieuwe voertuig, de P5 smart family sedan-lijn. Het bedrijf zei dat het in oktober 437 van de nieuwe elektrische auto's heeft geleverd en "een stevige orderachterstand" heeft voor de nieuwe sedan. Ondanks problemen met de toeleveringsketen in de hele sector en een wereldwijd tekort aan halfgeleiders, heeft XPeng zijn jaarlijkse leveringen tot nu toe in 2021 met 289% verhoogd.

    Te midden van een groeiende vraag breidt XPeng zijn superchargerfaciliteiten in heel China uit. Eind september zei het bedrijf dat zijn "branded supercharging-netwerk zich uitstrekt over stedelijke woon-werkverkeerswegen en snelwegen via 439 stations in 121 Chinese steden."

    Maar het is misschien de update van het semi-autonome rijsysteem en de vooruitzichten die investeerders het meest enthousiast maakten om in oktober aandelen in het bedrijf te bezitten. Tijdens de Tech Day 2021-presentatie op 24 oktober lanceerde XPeng de nieuwste versie van zijn geavanceerde rijhulpsysteem , inclusief een functie voor autonoom rijden in de stad. Het systeem, genaamd XPilot 3.5, zal begin volgend jaar binnenkort beschikbaar zijn voor eigenaren van de nieuwe P5-sedan.

    De XPilot is XPeng's antwoord op Tesla's Autopilot Assisted Driving-systeem. XPeng kondigde ook aan dat het XPilot 4.0 in de eerste helft van 2023 zal uitbrengen, en het zal een stap zijn in de richting van de plannen van het bedrijf voor volledig autonome voertuigen. Het zal worden gebouwd op een hardware-upgrade en omvat alles van het aanzetten van het voertuig tot parkeerhulp, samen met de rijfuncties op de snelweg en in de stad die versie 3.5 biedt.

    Beleggers boden in oktober XPeng-aandelen op, niet alleen omdat de verkoop explodeert met de vraag, maar ook omdat ze verwachten dat het bedrijf ook een leider zal zijn met zijn technologie voor geassisteerd en autonoom rijden
  19. forum rang 4 Tonydwi 14 november 2021 10:43
    XPeng plaagt een nieuw SUV-model voor Auto Guangzhou 2021
    "Een nieuw ras. Binnenkort. Blijf op de hoogte."

    Xpeng Smart EV Model-teaser vooruitlopend op Auto Guangzhou 2021
    13 november 2021 om 20:41 ET
    0
    Door : Mark Kane
    De Chinese EV-startup XPeng plaagde een nieuw SUV-model, voorafgaand aan de komende 19e Guangzhou International Automobile Exhibition (Auto Guangzhou) op 19 november 2021.

    Het wordt het vierde model in de line-up, na de XPeng G3 , XPeng P7 en XPeng P5 .

    Het bedrijf zegt niet veel over zijn "nieuwe slimme EV", maar de Chinese media verzamelden al geruchten die aangeven wat ze kunnen verwachten.

    Volgens CnEVPost wordt het model naar verwachting een middelgrote SUV, gebaseerd op hetzelfde Edward-platform als de XPeng P7. Het platform ondersteunt een wielbasis van 2.800-3.100 mm en 3.100 mm is de meest waarschijnlijke keuze.

    Het nieuwe model zal waarschijnlijk de G9 gaan heten. Volgens geruchten zouden de prijzen van de XPeng G9 kunnen beginnen bij ongeveer 300.000 yuan ($ 47.000), terwijl de lanceringsdatum het vierde kwartaal van 2022 zou kunnen zijn.

    Nou, dat zou de concurrentie in China wat meer pit geven. XPeng zit al op een snel groeipad met een verkoop van meer dan 10.000 eenheden per maand en de opmars van de P5 is nog maar net begonnen.

    Aangezien het Chinese bedrijf wereldwijde ambities heeft, kunnen we de G9 zelfs naar andere markten exporteren
  20. forum rang 4 Tonydwi 16 november 2021 15:25
    XPeng handhaaft verkoop van meer dan 10.000 EV's/maand, leidt Chinese start-ups
    Het zou mogelijk meer kunnen zijn, maar de industriebrede leveringsbeperking van onderdelen is een probleem.

    Xpeng P7
    15 november 2021 om 8:24 uur ET
    2
    Door : Mark Kane
    XPeng meldt een tweede opeenvolgende maand van meer dan 10.000 leveringen van elektrische auto's in China in oktober .

    Het bedrijf leverde in totaal 10.138 eenheden (een stijging van 233% op jaarbasis), wat ook een bijna recordresultaat is ( het record staat op 10.412 in september ).

    Het zou zeker een nieuw record kunnen zijn, maar volgens berichten in de Chinese media kampt het bedrijf met een tekort aan onderdelen (chips) - met name voor het nieuw gelanceerde XPeng P5-model. Dat zijn waarschijnlijk slechts tijdelijke problemen en we zullen binnenkort nieuwe records zien.

    Desalniettemin leidt XPeng zelfs nu de Chinese EV-startups en dat zou nog geruime tijd zo kunnen blijven als de P5-stijging een niveau van enkele duizenden eenheden per maand zal bereiken. Op de langere termijn zitten er al nieuwe modellen in de pijplijn .

    Ter referentie, de andere top Chinese EV-startups in oktober waren: NETA (8.107), Li Auto (7.649), WM Motor (5.025), NIO ( 3.667 - een trage maand ) en Leapmotor (3.654). De baas van Volkswagen was onlangs erg blij om zijn merk boven alle EV-startups te zien , maar de tijd zal leren of het zo zal blijven.

    Het is vermeldenswaard dat de XPeng G3-crossover zijn op één na beste maandelijkse record ooit heeft neergezet en de afgelopen twee jaar merkbaar boven het gemiddelde ligt.

    Xpeng-verkoop:

    Xpeng P7 : 6.044 (een stijging van 187% op jaarbasis)
    Xpeng G3 / G3i : 3657 (tot 291% jaar-op-jaar)
    XPeng P5 : 437 (nieuw)
    Totaal: 10.138 (stijging van 233% op jaarbasis)
    Xpeng-verkoop in China – oktober 2021

    externe_afbeelding
    Dit jaar bedroeg de verkoop tot nu toe meer dan 66.000:

    Xpeng P7: 45,271
    Xpeng G3/G3i: 20.590
    Xpeng P5: 681
    Totaal: 66.542 (een stijging van 289% op jaarbasis)
    In totaal heeft XPeng meer dan 105.000 elektrische auto's verkocht
190 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0708 +0,52%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.322,89 +0,04%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links