Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Materialise NV OTC:MTLS.Q, US57667T1007

  • 5,120 22 apr 2024 21:59
  • -0,100 (-1,92%) Dagrange 5,060 - 5,230
  • 61.854 Gem. (3M) 89,4K

Forum Materialise NV geopend

140 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Riding the Tiger 2 juli 2021 09:25
    Dag WetNap, blij dat we al met 2 zijn :) en toch wat eigenaardig dat Materialise niet meer aandacht krijgt op dit forum.

    Vorig jaar is het aandeel ontploft omdat het in de ETF van Cathy Wood opgenomen was. MTLS steeg van 15 $ naar 87 $ en daalde terug naar 22 $ op no news. De technologie is zeer veelbelovend en de toepassingen zijn onbeperkt. Er zijn twee "maren" : Nasdaq staat op zijn toppunt en kan zo maar eens een felle terugval krijgen, en dan gaat alle tech mee. Een tweede maar is dat MTLS een trage groeier is : zie stukje hieronder. Ik zie wel sterk opwaarts potentieel op korte termijn : de Q2 cijfers blijken mee te vallen : er wordt een kwartaalomzet van >50 Mio euro verwacht en dat is een record... Ik ben alvast (terug) ingestapt aan 22,80 $.

    KBC Securities schrijft fanbrief voor Materialise (De Tijd 1/7/2021)

    KBC Securities verhoogt zijn advies voor de Belgische pionier in het 3D printen, Materialise MTLS 3,90% , van 'opbouwen' naar 'kopen'. Het nieuwe koersdoel is 40 dollar, tegenover de huidige koers van 24,9 dollar. De hoofdreden is het plan van Materialise om het in Colorado gebaseerde 3D-printbedrijf Link3D over te nemen voor 33,5 miljoen dollar. Link3D is actief in competitieve en veelbelovende markten zoals ziekenhuizen, ruimtevaart en de auto-industrie.

    Daarbovenop verwacht Materialise in het pas afgelopen tweede kwartaal een toename van de omzet met 10 procent tegenover het eerste kwartaal: van 45,6 naar 50 miljoen euro. Guy Sips, een analist van KBC Securities, zegt: '3D printen is een trage revolutie, maar wel een revolutie.'
  2. forum rang 4 Riding the Tiger 2 juli 2021 16:04
    Dag Willy, als we met 4 zijn, kunnen we kaarten :)

    De groei voor Materialise zou moeten liggen in het grootschalig toepassen van 3D printen in diverse industriële sectoren : luchtvaart, medische toepassingen, brilmonturen, tandprothesen etc etc.

    De overname van Link 3D door Materialise eerder dit jaar zou de "missing link" moeten zijn : dit Amerikaans bedrijfje appliceert de 3D software van Materialise in standaard productiebedrijven. Zo kan Materialise zich op grote schaal "vermengen" in standaard bedrijven.

    Materialise had 10 jaar geleden maar 40 Mio euro omzet, nu ongeveer 200 Mio. De groei is wat vertraagd, oa door Covid, maar zou nu moeten aantrekken. Concurrenten Stratasys en 3D in de US zitten aan +/- 600 Mio $.

    Een overname van Materialise is niet echt aan de orde, maar je weet maar nooit...
  3. Willy B. 29 juli 2021 15:35
    (ABM FN) Materialise heeft in het tweede kwartaal van 2021 de omzet flink zien stijgen en het nettoresultaat weer positief zien worden. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Leuvense bedrijf met een notering aan de Nasdaq.

    "Ons sterke tweede kwartaal toont het snelle herstel van de coronacrisis", concludeerde CEO Peter Leys.

    De omzet steeg met 33 procent naar 50,7 miljoen euro. De aangepaste EBITDA verdubbelde ruim naar 6,9 miljoen euro. Netto leverde dit een winst op van 3,4 miljoen euro. Een jaar eerder leed Materialise nog een verlies van 2 miljoen euro.

    Materialise sloot het kwartaal af met 183 miljoen euro in kas.
  4. forum rang 4 Riding the Tiger 30 juli 2021 10:21
    Sterke cijfers van Materialise, maar helaas flauwe beursreactie : MTLS steeg even 12% maar sloot af met een schamele 3% koerswinst. De tech druk is te groot, alle tech krijgt klappen, en koers blijft onder druk spijts zeer goede results.

    Belangrijkste is de groei, die zich nu doorzet. De 200 Mio omzet per jaar wordt bereikt, en zal verder in stijgende lijn gaan

    finance.yahoo.com/news/materialise-mt...
  5. forum rang 4 Riding the Tiger 10 augustus 2021 11:28
    Resultaten DDD

    DDD, concurrent van MTLS heeft een goed Q2 achter de rug. De omzet steeg van 112 Mio $ naar 162 Mio $, een kleine 50 % dus. Voorbeurs stijgt DDD met 10%. Dat de 3D sector in het algemeen hogere omzetten haalt, is een sterk teken dat deze sector een mooie toekomst wacht. Ook SSYS presenteerde goede kwartaalcijfers vorige week ( Shares of 3D printing stock Stratasys (NASDAQ: SSYS) jumped as much as 18.1% on Thursday after the company reported second-quarter 2021 financial results. Revenue increased 25% versus a year ago to $147 million and gross margin expanded from 37.2% to 43%).

    finance.yahoo.com/news/3d-systems-ddd...

  6. [verwijderd] 16 augustus 2021 15:09
    Hallo,

    Ik ben vorige vrijdag ingestapt in MTLS aan $ 21,50 nav. het koopadvies van KBC Securities en zijn opname in de KBC Bolero Benelux selectie. Snel wat info gezocht over deze vennootschap, waaronder op dit forum, maar veel animo zit hier niet bepaald op.
    Er zit ook niet veel volume op.

    Vrijdag uiteindelijke een slechte dag voor de ganse sector, want ook DDD (-9%) en SSYS (-7%) kregen zware klappen.
    Weten jullie welke hier de aanleiding voor was?
    Wat zijn jullie verwachtingen voor MTLS op 12m en daarna?
  7. forum rang 4 Riding the Tiger 16 augustus 2021 15:49
    MTLS is vorig jaar door deel uit te maken van ETF ARKK (Nasdaq) naar de stratosfeer gegaan. Dat was lichtjes overdreven met een hoogste koers van 87 $.

    Onlangs werd een kapitaalverhoging gedaan aan 24 $ ; het management noemde dit een faire prijs. Ze hadden die kapitaalverhoging ook aan bvb 50 $ kunnen doen...

    Wat is een aandeel waard ? Zeer moeilijk ; MTLS kwam aan 12 $ naar de beurs in 2014. Sindsdien is er veel veranderd, de omzet is naar 200 Mio $ gestegen.

    Het grootste probleem vandaag is dat de Nasdaq op zijn zenith staat en dat tech wel eens verdere klappen kan krijgen. Dus instappen en wat cash achter de hand houden om goedkoper eventueel wat bij te kopen. Er kan een terugval komen, maar voor de lange termijn komt dit goed.
  8. forum rang 4 Riding the Tiger 23 augustus 2021 10:41
    Vandaag in "De Tijd' :

    De vijf favoriete aandelen van Guy Sips : één daarvan is Materialise.

    Materialise | 3D-printing

    De kapitaalverhoging (juni 2021) tegen 24 dollar per aandeel kwam niet als een verrassing, aangezien Materialise MTLS2,43% een optie heeft om het in Colorado gevestigde Link3D Inc over te nemen. Die overname zal Materialise beter in staat stellen om bedrijven te helpen controle te krijgen over hun productie en het plan versnellen om cloudgebaseerde toegang te bieden tot het softwareplatform van Materialise. De overname past in het ambitieuze plan van Materialise om te evolueren naar een SaaS-model (Software as a Service) en zijn klanten cloudgebaseerde toegang te bieden tot een platform van softwaretools om het 3D-printproces efficiënter te beheren. Materialise verwacht de optie vóór het jaareinde uit te oefenen.
  9. forum rang 4 Riding the Tiger 7 oktober 2021 11:31
    Materialise op favorietenlijst KBC

    De zittende leden in de favorietenlijst zijn AB Inbev, Ageas, Ahold Delhaize, D'Ieteren, Intertrust, Melexis, Telenet en UCB bij de grote bedrijven. En Care Property Invest, Fugro, Intervest Offices and Warehouses, Materialise , Ontex en Sipef bij de middelgrote bedrijven.

    De markt zit helaas tegen : Nasdaq zakt 1000 punten (wat logisch is) en sleurt de hele tech mee. Het zijn rare tijden : Tesla bvb is immuum tegen een zakkende Nasdaq, terwijl ik dacht dat dat zeer hopg gewaardeerde bedrijf als eerste kopje onder zou gaan bij stijgende rentes/inflatie.

    Het is koffiedik kijken : de futures op Nasdaq zijn groen vandaag, dus zal MTLS stijgen vanavond, dat is bijna zeker. Maar de hele 3D sector blijft zwaar onder druk bij deze macro economische realiteit (rente en inflatie). Als de Nasdaq verder zuidwaarts gaat, dan zal MTLS helaas dieper gaan. Ik heb het vertrouwen op de lange termijn, maar voorzichtigheid is toch nodig. Bij een exploderende inflatie en oplopende rentes is de ellende nog niet voorbij. MTLS heeft een ferme duikeling gemaakt, ik dacht dat 22$ de bodem was, dis is uitgediept naar 18,76 $.

    Toch raar hoe de markt reageert : gasprijzen springen op en neer en bvb Exmar verdubbelt ineens in prijs. Ik vermoed dat Exmar ook zal imploderen als de gasprijs terug naar normale regionen duikt. Dit heeft niets met MTLS te maken, wat ik wil zeggen is dat er zeer veel sentiment / psychologie in de markt zit...
  10. forum rang 4 Riding the Tiger 7 oktober 2021 16:04
    Stratasys neemt Xaar3D over

    Stratasys neemt het resterende belang van 55% in Xaar3D (based UK/DK). Een link naar upscaling van de industriële toepassingen van 3D (zelfde strategie als Materialise). Hier ligt blijkbaar de groei voor 3D specialisten als MTLS, SSYS en DDD.

    Stratasys stijgt op dit nieuws met 5 a 6%. Xaar3D heeft een jaaromzet van +/- 65 Mio $.

    finance.yahoo.com/news/stratasys-acqu...

  11. forum rang 4 Riding the Tiger 19 oktober 2021 13:29
    Cathy Wood

    Cathy Wood is één van de meest leidinggevende investeerders in de US. ZE is CEO van ARK, een groot investeringsfonds. Ze is niet één van mijn favorieten ; ze is een diepgelovig persoon, en beweert te zijn beginnen investeren omdat de Heilige geest aan haar verschenen is. Ze beweert dat Tesla naar 3000 $ gaat ; en ARK heeft een grote participatie in Tesla.

    Ook in Materialise heeft ARK een groot pakket, nl 6,18 Mio aandelen MTLS. Deze 140 Mio $ is voor ARK een peulenschil (0,26% van hun portefolio). Maar hiermee zijn ze een grote aandeelhouder in MTLS (beurswaarde 1,2 Mia $) ; ze bezitten +/- 12 %. Hieronder een extract van Yahoo Finance mbt de participatie van ARK in MTLS.

    12. Materialise NV (NASDAQ:MTLS)

    ARK Investment Management’s Stake Value: $149,106,000

    Percentage of ARK Investment Management’s 13F Portfolio: 0.27%

    Market Cap: $1.206 billion

    Number of Hedge Fund Holders: 14

    Materialise NV (NASDAQ:MTLS) is a leading provider of 3D printing services and creative software solutions that have now become a significant part of the 3D printing industry. The Belgian company offers its customers the chance to digitally revolutionize their products, and change the future of their industry. Materialise NV (NASDAQ:MTLS)’s 3D printing services and software are utilized by the healthcare, automotive, aerospace, art and design, and consumer goods sectors worldwide. Materialise NV (NASDAQ:MTLS) is the twelfth stock on our list of Cathie Wood’s top 15 small-cap stock picks.

    Wood’s ARK Investment Management owns 6.18 million shares in Materialise NV (NASDAQ:MTLS), amounting to $149.1 million, representing 0.27% of Wood’s 13F portfolio.

    The company reported earnings per share of $0.08 for the second quarter on July 29, beating analysts’ consensus estimates by $0.11. Materialise NV (NASDAQ:MTLS)’s actual revenue also surpassed estimates by $2.03 million at $60.30 million.

    At the end of the second quarter of 2021, 14 hedge funds tracked by Insider Monkey held stakes amounting to $201.1 million, up from 8 in the previous quarter with stakes worth $290.9 million. ARK Investment Management is the leading stakeholder in Materialise NV (NASDAQ:MTLS).

    Stifel analyst Noelle Dilts initiated coverage of Materialise NV (NASDAQ:MTLS) with a Buy rating and a price target of $30 on September 2, representing 30% upside over the next year. She believes that 3D printing will enable digitalization in several industries in the near future, which means Materialise NV (NASDAQ:MTLS) is well-positioned to capitalize on market demand. The software suites provided by the company also make it a market leader in the industrial and medical sectors.
140 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Materialise NV Nieuws

  1. dec '22 Zes nieuwe namen op favorietenlijst KBC 1

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links