Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX kampt met matte omzetten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 28
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

86 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 d' Aandelen ' 20 oktober 2021 08:23
    Goedemorgen,

    niet alleen de AEX kampt met lage omzetten ook de DAX en de FDAX laten lage omzetten zien, een beetje meer volatiliteit zou geen kwaad kunnen.
    Bij lage omzetten komt het mij voor dat je eerder op het verkeerde been wordt gezet en de koersen bewegen soms nauwelijks en hebben te veel momenten dat de koers lang pas op de plaats maakt om dan uit het niets een grote beweging te maken.

    Betekent gewoon goed opletten.
  2. Jeronimo 20 oktober 2021 09:17
    Goedemorgen gokkers,

    “Hogere rentes en hogere aandelen”, wat klopt er niet…..Sell the tops, koop financials en volgende maand maximaal short!

    Alzo Nobel q3 mist verwachtingen en houdt met het aandeleninkoopprogramma het aandeel kunstmatig hoog net als andere gesubsidieerde bedrijven annex winsten. De rente knalt verder omhoog en de bubbel staat op barsten….

    Fijne dag allemaal!
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 20 oktober 2021 09:22
    quote:

    an12 schreef op 20 oktober 2021 09:05:

    Nou wat zei ik?
    Tostrams riep 2 dagen lang dat de beurs naar beneden zou. De beurs ging echter omhoog.
    Nu roept hij dat het verder omhoog gaat.
    Wat vreselijk slecht is deze man zeg. Altijd te laat.
    TA; Tostram Achteraf.
    Een beetje "huili huili" hé..?

    Maar wat maakt jou dat nou uit.. jij zit toch he-le-maal > Cash..?!

    Toegevoegd:

    Trade what U see don't trade what U think..

    Dat duss..
  4. forum rang 6 ttroo 20 oktober 2021 09:47
    Elke dag de juiste voorspelling maken is niet te doen. De plaatjes zijn interessant. Net als de matte omzetten.
    Beren beperken zich ook vandaag tot het tegen houden van de stieren. En ook vandaag zien we veel groene druk om hoger te gaan. Ondanks dat de yield blijven Rocken. Opvallend dat we de stijgende yields zo negeren. Maar de handels parameter geeft het ritme aan. Ik verwacht wel de top een dezer dagen. VIXie zou moeten gaan opveren. De huidige stand is erg laag. Zeker met al de rook ontwikkelingen die we om ons heen zien. ASML Index rapporteerde de kwartaal cijfers. Voor mij net wat onder de verwachtingen die ze hadden besproken. Vooruitzichten voor volgend kwartaal zijn prima, maar mogelijk met de huidige koersen was er op beter gerekend. Qua ratio's viel het me nog allemaal mee. Dit kwartaal wordt het doorzetten van de huidige opkoop programma negatiever voor de ratio's, aangezien dit kwartaal dividend betaald gaan worden. Netflix had prima cijfers. Maar ook hier was de toekomst wat vager. Het was weliswaar een afschrijvings post, maar een flinke ook voor het vierde kwartaal. En zo komen we ook met toppers als Netflix en ASML Index qua stijgingen in de resultaten tot stoppen en zien we zelfs wat verzwakking inkomen. Yields rocken flink. Van links naar rechts rennen op het podium. Of te wel van aardige rode koersen naar flink groene koersen en weer terug. Het lijkt dat met veel macht die yield stijgingen geprobeerd wordt om dit tegen te houden. Maar we lezen de berichten. Overal te korten. Van mensen tot aan alle produkten, behalve de DD, Debt & Drugs. Maar daar willen we misschien wel te korten juist in zien. Kortom de wereld leeft weliswaar op de Debt & Drugs maar de tekorten geven duidelijk aan dat we deze visie misschien moeten gaan los laten, wat natuurlijk een niet te realiseren verandering is. Debt & Drugs zijn de twee grootste verslavingen. We gaan het zien. Pakken de beren het stokje over van de stieren, of houden de stieren ook vandaag het stokje stevig vast om dit een paar dagen later uit handen te geven?
  5. forum rang 6 d' Aandelen ' 20 oktober 2021 09:47
    Zo is het maar net " Trade what U see don't trade what U think.."

    Even de boel enthousiast omhoog gepompt en nu begint het kat en muis spelletje om waarschijnlijk langzaam maar zeker af te dalen, FDAX 100 punten hoger gezet en nu dalen?

    Op woensdag kan je verrassende uitslagen verwachten met grote bewegingen.
  6. forum rang 6 ttroo 20 oktober 2021 09:56
    India future vliegt ook alle kanten op. Per saldo valt het nog mee. Maar ze staan weer op de -0.4%. Ook daar zijn in ieder geval de stijgen gestopt. Maar dalen lukt voor geen meter. Wie weet de komende dagen. Nikkei springt ook vaag. Ineens een jump hoger, dan weer rustig zakkend naar het rood. ASML index is aardig hersteld van de klapper down. Ze zijn zelf natuurlijk een grote koper. Voorlopig nog geen zware concurrentie uit China, maar zodra die meer en meer gaat komen, zal de ASML index onder druk komen te staan. Maar dit zal met de tijd gaan. Alhoewel. Einde dit jaar staat een nieuwe machine gepland. Mogelijk duwen ze dat een paar maanden verder in de tijd in het nieuwe jaar. En al zal deze nieuwe machine nog steeds behoorlijk achterlopen, ze zullen daarmee hogere omzet gaan draaien en dus maken ze steeds meer stappen. En ooit zullen ze zeker gelijk zijn. Daar is geen twijfel over mogelijk. En dan heeft China zeker een voordeel met goedkopere arbeid. Met de huidige koers van 675 zijn ze ver verwijderd van die 750. En ondanks dit doet de ASML index met een future op de 801 het goed. Kortom andere fondsen nemen het over. ING. Shell. Interessante dag vandaag. Matte omzetten is een slecht voorteken.
  7. forum rang 6 ttroo 20 oktober 2021 10:05
    Kan Noord Korea nog een raket de lucht insturen? Ze zijn een positieve katalisator voor de beurzen. Misschien moeten we ze helpen? We doen alles voor hogere beurzen. Vandaag geen raket nieuws en hoppa we zien met rode Europese futures. Wel de kleur van China. Misschien zijn de beurzen in het geheim aan het communiceren met China. Wat is de DAX aan het doen? Zijn ze zo van slag na de nederlaag gisteren. Heeft de andere Haven stad gekeken hoe ze het moeten doen de volgende keer? Zo nee, dan is het misschien een idee dat ze een dvd-tje van de wedstrijd opsturen naar die andere Haven stad. Dit was er een uit het boekje. Knap van een voetbal team uit het Oranje Land. Een gele muur is natuurlijk wel een muur. Maar Ajax liep de gele muur van worrie's gemakkelijk op. Ze leken wel op de beurs in het hoogtij dagen. Geen vrees voor elke worrie.
  8. forum rang 7 Unimog 20 oktober 2021 10:07
    quote:

    'd Aandelen schreef op 20 oktober 2021 09:47:

    Zo is het maar net " Trade what U see don't trade what U think.."

    Even de boel enthousiast omhoog gepompt en nu begint het kat en muis spelletje om waarschijnlijk langzaam maar zeker af te dalen, FDAX 100 punten hoger gezet en nu dalen?

    Op woensdag kan je verrassende uitslagen verwachten met grote bewegingen.
    laag volume lage vixen en dubbele toppen op de indexen, en nu?
86 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links