Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 74,540 18 apr 2024 10:05
  • +0,620 (+0,84%) Dagrange 74,100 - 74,720
  • 23.492 Gem. (3M) 376,9K

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 315 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 15 oktober 2021 16:48
    quote:

    LTOke schreef op 15 oktober 2021 14:27:

    [...]

    Ben ook aan het azen op T. Maar denk je dat de bodem nu al bereikt is?
    Of toch eerder dat er nog uitstappers komen na de laatste "hoge" dividendbetaling.
    Tja. Dat zou kunnen. Hier zegt mijn glazen bol helaas niets over.

    Het begint de laatste dagen weer te stijgen, net als OHI.
  2. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 15 oktober 2021 22:14
    Nu wel een écht (maar veel te te laat) alarm: Catchmark Timber (NYSE:CTT).
    Ik weet niet wie me in dit fonds (een "houthakkers" REIT) is gevolgd, maar de koers is vandaag ca -22% geduikeld. Nu vind ik dat minder erg dan het onderliggende nieuws, namelijk dat ze het dividend met ca -45% verlagen van $0.135/kw tot $0.075/kw, waarmee de forward yield op de huidige (gedaalde) koers nog maar 3.2% wordt.

    Dit zag niemand blijkbaar aankomen, want de koers is niet in de aanloop hiervan al gaan dalen.
    Hier een link naar SA met het nieuws:
    seekingalpha.com/news/3753320-catchma...
    En hier met iets meer achtergrond over het beëindigen van hun joint venture met/in Triple T:
    seekingalpha.com/pr/18514404-catchmar...

    Ik weet nog niet wat dit allemaal inhoudt, maar omdat het nu toch te laat is en het mijn enige "timber"-REIT is, blijf ik er (voorlopig) gewoon inzitten. Qua positie daalt die nu wel van plek 5 naar plek 8 in mijn Energy/Utility/commodity sector (ik zie houtbossen als commodity). Waarschijnlijk daalt de koers nog verder, waardoor de forward daardoor ook weer automatisch stijgt (je moet toch wat... dan verzin ik zelf wel een "elk nadeel heb z'n voordeel" om mezelf tevreden te houden...)
  3. forum rang 5 QueSera 15 oktober 2021 22:43
    @AVM. Dit soort missers horen bij beleggen, denk ik dan maar.

    Verder mogen we de laatste paar dagen niet klagen, toch? Ik sta nu op een ATH (all time high), jij vast ook, ondanks je hout-soap.

    Ben ontzettend blij met mijn aandelen Shell. De puts die ik erop heb geschreven smelten qua waarde nu ook als ijsblokjes weg.
    Nu moet alleen nog ons aller URW de geest krijgen, dan zijn we helemaal spekkoper.
  4. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 16 oktober 2021 01:05
    CTT
    Zeker, zeker, we hebben de afgelopen week voor het eerst de volgende mijlpaal aangetikt (gezinsvermogen +0.1, degenen die de vorige mijlpaal kennen, weten dan wat ik bedoel ;-)) en zoals jullie inmiddels ook weten, heb ik behoorlijk gespreid over 85 stuks. Dus als er af en toe eentje de mist ingaat, dan is dat een stuk minder erg dan wanneer ik maar in een beperkt aantal zit. Maar ik voel me wel een heel klein beetje bezwaard als iemand door mij op het idee kwam om iets te enthousiast heel zwaar op CTT in te zetten.

    Wat dat betreft zit ik meer op de lijn van Brad Thomas die bijvoorbeeld OHI weliswaar aanbeveelt, maar dat ook durft te doen omdat hij er "maar" voor 2.9% (las ik volgens mij) inzit. Dan maak je je een stuk minder zorgen over een mogelijk risico. Rida Morwa daarentegen adverteert vaak met koppen als "je hebt alleen maar deze 3 aandelen nodig om je pensioen veilig te stellen". Dat zijn weliswaar heel pakkende koppen, maar ik zou dat nooit durven aanraden. Ik snap dan ook wel dat als hij wellicht in het verleden OHI op dezelfde manier had aangeraden, dat hij zich dan geroepen voelt om de lezers die zijn advies iets te letterlijk hebben genomen, wakker te schudden. OHI en CTT maken overigens 1.4% en 1.3% in mijn mix uit. Het dividend van CTT maakte ca 1% uit van het totaaldividend en daar raak ik nu dus een kleine 0.5% van kwijt.

    Puts
    Vandaag zijn de meeste puts (15/10) ook afgelopen zonder dat ik geld hoef te steken in het overnemen van de stukken. Voor de meeste ervan was dat ook de bedoeling: die had ik geschreven om "gratis" premies te vangen en daarmee het rendement op de onderliggende aandelen die ik al bezat te verhogen (ook al heb ik die niet nodig om de geschreven put te dekken). Voor GEO en NNN was het wél de bedoeling om stukken te kopen. De geschreven put was daar eigenlijk een omslachtige manier m aan die stukken te komen, met het idee dat ik daardoor een gunstige prijs zou betalen (na aftrek van de premie). Die gok heeft dus verkeerd uitgepakt. Als ik nu stukken GEO/NNN wil kopen, dan moet ik fors meer betalen, dan ik een paar weken terug kon doen en dat kost me meer dan ik aan premies heb ontvangen. Maar ja: ik schrijf gewoon weer nieuwe puts, net zolang totdat ze een maandje gaan dippen en ik ze dan hopelijk wél geleverd krijg (al loop ik ook de kans dat ze door blijven stijgen en ik daardoor de boot mis en erachter aan blijf hollen)

    DG
    Hey... je overweegt DG... dat verbaast me dan toch een heel klein beetje, omdat je in het verleden de fratsen van DG toch niet zo vertrouwde? Misschien sta je daar inmiddels iets milder tegenover (ik denk dat het inderdaad wel meevalt met de fratsen van DG), maar er is wel een groot nadeel van DG t.o.v. Binck/Saxo: als ik het goed heb begrepen heeft Binck/Saxo veel meer keuze dan DG. De 3 steekproeven die ik de vorige keer noemde waren niet bij DG verkrijgbaar, maar wel bij IB. En ik dacht dat je ze ook bij Binck/Saxo zag. Als het je gaat om de lage transactiekosten dan zit je wel goed bij DG, maar je gaat dan toch te veel "namen" missen. Heb ik je misschien toch iets te veel afgeschrokken om IB te overwegen? Misschien kan je beide accounts openen en gewoon kijken hoe het bevalt (qua keuze en interface). Stel dat je op een gegeven moment spijt krijgt, dan kan je vrij simpel en goedkoop overhangen door gewoon te verkopen en aan te kopen (op ongeveer hetzelfde moment). De transactiekosten bij beiden zijn daarbij geen showstopper (voor VS aandelen rond de 50 cent).
  5. forum rang 4 LTOke 17 oktober 2021 19:19
    quote:

    AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 16 oktober 2021 01:05:

    Maar ik voel me wel een heel klein beetje bezwaard als iemand door mij op het idee kwam om iets te enthousiast heel zwaar op CTT in te zetten.

    Niet bezwaard voelen, AVM. Vooral ideeën blijven delen.
    Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om ergens wel of niet in te stappen. Zelf nadenken blijft de disclaimer die altijd geldt.
    Dus blijf vooral informatie delen. Want ik kan er nog steeds veel van leren (zit overigens niet in CTT..... ).

    Ook leuk om te lezen over je optie-avonturen. Ben er zelf (nog) niet in thuis, dus wel prettig om vanaf de start het proces mee te maken.
    Ik wacht nog even de resultaten af voordat ik zelf ga experimenteren :-).
    ALS ik komend jaar nog een account open bij IB. WELLICHT dat ik dan optiehandel "aan" zet. En MISSCHIEN dat ik er dan ook iets mee ga doen. Voorlopig bevalt me het "saaie" buy-and-hold nog prima. De kraan van de dividenddouche gaat iedere maand weer ietsjes verder open. En dat is voor mij voorlopig al spannend genoeg.

    En over dividend gesproken.
    Iemand ervaring met mijnbouwers? Yield ziet er nu aantrekkelijk uit, maar schommelt nog al:
    Vale (+20%)
    Evraz (+12%)
    Rio Tinto (+11%)
    BHP (+10%)
    Anglo American (+9%)

    Schijnen momenteel allemaal last te hebben van verlaagde import uit China.
    Maar neem aan dat die op termijn weer vrolijk gaan doorbouwen. Samen met de infrastructure bill in de VS zal dat kunnen leiden tot grotere vraag naar grondstoffen.
    Dus goede bodemvis of toch te groot risico?
  6. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 19 oktober 2021 21:23
    CTT:
    Het Dividend-gat (gaatje) door CTT heb ik inmiddels gevuld door wat extra spaargeld van de dames over te hevelen naar dividend genererende aandelen. Dat levert ze per maand weer een paar tientjes extra op!

    Put-avontuur:
    Voor mezelf heb ik ook wat extra gekocht (NNN, Facebook, TSM), maar ik heb vooral ook weer nieuwe put opties geschreven voor de reeks die op 15/10 afliep. Dit zijn de aandelen waar ik put opties op heb geschreven voor 19/11:
    Pan American Silver Corp (put én call)
    Geo Group Inc (6x)
    Energy Transfer Equity LP
    Royal Dutch Shell
    Unibail-Rodamco
    National Retail Properties Inc
    Equitrans Midstream Corporation
    Taiwan Semiconductor Manufacturing

    Bij elkaar heb ik daarvoor ca €950 ontvangen en dat is een toch best wel serieuze bijdrage (bijna de helft van mijn reguliere dividend).
    Ik merk ook dat in de keuze lange of korte (1 maand) opties ik de korte veel fijner vind.
    Gewoon elke maand premies ontvangen en opnieuw inzetten: mocht ik de stukken geleverd krijgen, dan hetzelfde spel met maandelijks call opties schrijven. Ik heb bij wijze van test één langere put geschreven die pas over een half jaar afloopt, maar ik merk dat ik dat eigenlijk helemaal niet prettig vind om zo lang te moeten wachten totdat ik "er vanaf ben". Dus voor mij werkt het maandelijks bekijken en schrijven het beste. Omdat de kosten <=$1 (lijken te) zijn, is dat ook goed te doen bij IB.

    IB cash opname bij roodstand:
    Tenslotte heb ik ook heuglijk nieuws voor degenen die IB overwogen, maar net als ik aanhikten tegen de malle regel onder IB-IE (de Ierse vestiging) geen cash kan opnemen bij een roodstand. Welnu: ik heb ontdekt dat als je euro saldo maar positief is, je gewoon euro's kan opnemen. Ja...dat klinkt nogal wiedes, hoor ik jullie al roepen: bij een positief saldo heb je ook geen roodstand, dus bestaat het probleem niet!

    Ja, dat klopt, maar hier komt de "truuk": die "roodstand-restrictie" geldt alleen voor het euro bedrag, zo heb ik ontdekt. Dus als je rood staat in USD maar gewoon een positief EUR saldo hebt, dan kan je gewoon cash opnemen. Wat ik doe is dat als ik een negatieve euro saldo heb, ik dan via mijn forex trade scherm euro's ga kopen ten koste van een schuld in USD. M.a.w.: ik ruil mijn schuld in EUR om voor een schuld in USD. Als ik dan EUR cash wil opnemen, dan koop ik als het ware EUR (via forex trade). Mijn roodstand in USD stijgt dan, maar ik krijg er wel een positieve EUR saldo voor terug. En tatatata: dat bedrag kan ik dan weer gewoon opnemen!

    Het is een beetje omslachtig, maar kort gezegd komt het erop neer dat cash opnemen met een roodstand óók mogelijk is. Je moet alleen (net als zo veel bij IB) wel weten hoe het moet. Ik heb overigens geen aandelen in IB, maar bij DG kan ik geen opties schrijven op de VS aandelen, dus doe ik nu steeds meer via IB. Ik heb nu ongeveer 1/3 bij IB en 2/3 bij DG staan (de dames hebben 100% op DG staan).
  7. forum rang 5 QueSera 20 oktober 2021 11:41
    quote:

    robutrecht schreef op 20 oktober 2021 08:04:

    En unilever.
    Jep. Heb ik ook. Traditiegetrouw gaan ze dalen na publicatie van de cijfers. Ik sta eigenlijk klaar om nog wat te kopen / put opties te schrijven.

    Ja. Unilever heeft headwinds. Maar die lijken me toch allemaal tijdelijk. Ik zie moeilijke tijden op ons afkomen. Niet gelijk, maar volgend jaar op zo, als blijkt dat de inflatie helemaal niet tijdelijk is en de rentes omhoog gaan. In dit soort tijden zit je met Defensieve waardes zoals Unilever, maar ook telecom en utilities helemaal niet slecht.
  8. forum rang 5 QueSera 21 oktober 2021 18:49
    quote:

    LTOke schreef op 21 oktober 2021 18:16:

    Goede aankoop geweest, rob.
    T en UNI doen nog niet veel op de cijfers.
    IBM daarentegen.....
    Ja. Ik weet. Toch heb ik vandaag twee maal twee langlopenden putopties op 45 Unilever verkocht. Van de opbrengst heb ik 50 aandelen aangeschaft. De gok is dat ze over twee jaar hoger staan dan 45 euro. Ondertussen incasseer ik wel het dividend…..

    Mijn beste aankoop is denk ik ING. Aangekocht voor 5 euro, nu 13. Ennne… ik had nog flink putopties geschreven op 8 en 10 euro. De meesten zijn ondertussen of waardeloos afgelopen of ik heb ze terug gekocht. Dat heeft ongeveer aan premies opgeleverd wat de aandelen hebben gekost. Dus eigenlijk heb ik ze gratis. Rendement is niet uit te rekenen want delen door 0 is niet gedefinieerd:-)).

    IBM staat op mijn wishlist.
  9. forum rang 5 QueSera 21 oktober 2021 18:57
    Oeps. Ik zie net dat IBM -8% is op de cijfers. Ze hebben dan ook de estimate gemist.

    Ik heb van de week niet alleen T bijgekocht maar ook OneMain. Die hadden ook cijfers gisteren, nabeurs. Die hebben de analistenconsensus verslagen en volgens mij ook een goede outlook. Resultaat? Ook -8%.
6.283 Posts
Pagina: «« 1 ... 83 84 85 86 87 ... 315 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links