Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2578 2579 2580 2581 2582 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 JP Samosa 19 oktober 2021 09:45
    quote:

    keljans 123 schreef op 18 oktober 2021 23:51:

    al die buikpijndossiers krijgen alleen een oplossing als sp meer macht krijgt. ik ben geen sp stemmer.
    De Sp heeft kansen gehad maar niet gepakt.
    En zolang Lilianne alleen maar blijft kijven wordt het ook niks.
    Maar, ving ik nou gisteren op dat bij de infoarmatiebesprekingen van volgende week meneer buikpijndossier PieterOmtzigt mag aanschuiven? Nou, dan moet dat goed komen.
    Alleen , Klaas Knotje( zou die wel willen…), schuift ook aan. Da’s dan weer minder…..
  2. [verwijderd] 19 oktober 2021 16:15
    "Snieklaas? Ik moet die man niet. Schijnheilige........Deed net of ik niet bestond."

    Grappig en raak met slechts enkele woordjes (en dan moesten de sprei, tante Jo en een of and're hoek nog komen). Tegenwoordig kun je dit ook interpreteren als hoe de gemiddelde burger denkt over de overheid. Met de kanttekening dat velen, door angst gedreven, alsnog bescherming hebben gezocht waar juist gevaar is. Hopelijk komt men bij zinnen vóór het te laat is.
  3. [verwijderd] 19 oktober 2021 16:26
    Interessant formatiegesprek met Omtzigt en de benadeelde toeslagouders.

    1. Welk kabinet gaan jullie nou vormen?

    Ehhhh, het zal bestaan uit dezelfde partijen als de afgelopen 4-5 jaar.

    2. Slik. Nou ja, de kiezers hebben gesproken, dus het kan. Gelukkig zullen er nieuwe gezichten in beeld komen, die de verrotte bestuurs- en kartelcultuur eens flink ten goede zullen gaan opschudden!

    Nou ehhhhh, Rutte wordt premier en Kaag vice-premier. Hoekstra blijft en De Jonge blijft omdat hij zelf denkt dat hij de beste is. En dan heb je Ferd en Sander, ook al niks mis mee.

    3. Ooooooooooooooooooooookay!! Nee, geen vragen verder.
  4. forum rang 7 JP Samosa 19 oktober 2021 17:02
    Ja, Opus,
    De toeslagouders,de Groningers ,Pieter O en Klaas Knot, die moeten het land gaan redden?
    Dat wordt vragen om nog meer en nog veeeel langer moeilijkheden.
    Tenzij……. men zich houdt aan Functie Elders voor Omtzight ,en hem benoemd als minister Toeslagen en Groningen-problemen.
    ( als Mark daar tenminste nog n herinnering aan heeft)

  5. whammy 19 oktober 2021 17:15
    quote:

    JP Samosa schreef op 19 oktober 2021 09:45:

    [...]

    De Sp heeft kansen gehad maar niet gepakt.
    En zolang Lilianne alleen maar blijft kijven wordt het ook niks.
    Maar, ving ik nou gisteren op dat bij de infoarmatiebesprekingen van volgende week meneer buikpijndossier PieterOmtzigt mag aanschuiven? Nou, dan moet dat goed komen.
    Alleen , Klaas Knotje( zou die wel willen…), schuift ook aan. Da’s dan weer minder…..
    Nog zo’n kijvende naast Lianne { voornamen lijken veel op elkaar alsmede het gedrag, Lilianne en Liane { deze kijft niet maar wil overal in de picture lopen} Ik ….. en de rest komt daarna
  6. forum rang 7 rene l 19 oktober 2021 17:55
    quote:

    JP Samosa schreef op 18 oktober 2021 15:38:

    [...]

    Geen humberto gezien.
    Wel gekeken op Netflix: Fargo,aanrader. een top serie! ( vele malen beter dan t dagelijks geleuter bij eva,humberto en co)
    Maar toch het goed om te observeren hoe deze gasten de naieve burgers aan het hersenspoelen zijn.
    Tam is de ergste nog niet, zelf heb ik hem twee keer in het echt meegemaakt en het is volgens mij niet het meest snuggere type.
    De mooie meneer spelen, strak in het pak, is wel wat bij hem past, aan inhoud ontbreekt het hem, dit blijkt ook wel want wat heeft hij door de jaren heen persoonlijk klaargespeeld.
    Ik zou het niet weten.

    Afgelopen weken Jinek, Op1, de bekende RTL programma's, man man man, het is allemaal dikke linke kliek met éénrichtingsverkeer.
    Staatspropaganda, hersenspoelerij, ja, herhaling is de kracht van reclame.

    Vorige week zat ik tenenkrommend naar Mart Smeets te kijken laat op de avond en hoorde zijn enge uitspraken aan.
    Afghanen zijn allemaal zielig, ze zijn hun land oprecht ontvlucht, en we moeten ze met open armen ontvangen.
    Ons land is helemaal niet vol, hoe kom je daarbij, er kunnen er nog een heleboel bij.
    En hij zei ook, wij gaan straks weer terug naar ons warme huis, we hebben het zo goed, we hebben alles wat ons hartje begeert.
    En ik denk dan, waar zit je met je hoofd, kijk naar onze jonge generatie, voor hun is er geen zicht op een eigen huis, hun kunnen zelfs geen gezin stichten.
    En wat wat denken van alle mensen die de rekeningen niet meer kunnen betalen, bij hun gaat straks het licht uit en de gaskraan dicht.
    Hun komen in de kou te staan.

    En die week daarvoor was er een hoge bobo op tv van de Gasunie.
    En weet je wat die man zei, hij zei het zelf, na de winter hebben we direct bij de regering aangeklopt, we hadden al gesignaleerd dat we voor de komende winter een gigantisch gastekort zouden krijgen.
    We hadden dit jaar de voorraad voldoende aan kunnen vullen waardoor we de prijzen op een normaal niveau hadden kunnen houden.
    Maar dit mocht niet van de regering, het zal toch niet met voorbedachte rade gedaan zijn.
    Nu betalen wij ons straks blauw, het had helemaal niet gehoeven, maar ik ben dit inmiddels wel gewend van Den Haag, altijd lopen ze achter de feiten aan, totaal geen slagkracht, hun boeit het niks, wij betalen de rekening wel.

    En wat er van waar is week ik niet precies, maar het schijnt ook dat Nederland met bepaalde andere Europese landen een leververplichting heeft m.b.t. tot tot 2030.
    Ik zou wel eens willen weten hoe dit nu precies en elkaar steekt, klop dit, en zijn er ook bepaalde prijsafspraken, maar ja, we mogen tenslotte niet alles weten.

    Het gaat toch fantastisch in Nederland, Hollandsch Welvaren, de huizen worden met de dag duurder, de voedselprijzen lopen op, de energieprijzen stijgen, zorgen om de zorgpremie voor volgend jaar, en ik moest vanmiddag ook nog even tanken, 1,87 voor een liter Euro loodvrij, absurd, en de prijs van ruwe olie ligt op het niveau van 5 jaar terug.
    Waar gaat al dit geld toch naar toe dat ons met voorbedachte rade via extreme belastingen ontnomen wordt.
    Ik weet het wel maar ik zeg het maar niet.

    Nederland, Banenrepubliek aan de Noordzee, waar de Mocromaffia heerst.
    Takkie die regeert vanuit zijn dodencel en bepaalt wie er omgelegd moet worden.
    En dan hoor je plotseling, zijn advocaat heet ook Taghi en is een neefje van hem en ze communiceren in geheimschrift.
    Wel heel apart dat ze dat ons nooit eerder verteld hebben.
    Ik denk dan, hoeveel neefjes zal Taghi nog meer hebben, en hoe zijn deze inmiddels uitgezet op belangrijke posities in het systeem en geinfiltreerd in het rechtssysteem en bij de overheid.

    Gisteren de eerste dag van het proces de Vries, de schutter zwijgt in alle talen en zal dit ook blijven doen tot zijn dood.
    Zijn handlanger ontkent dat hij wist wat er ging gebeuren, ja, ik moest als chauffeur een ritje doen en zou daar 100 Euro voor krijgen.
    Er zijn wel wat vingerafdrukken gevonden op een wapen en hij schijnt de locatie vooraf ook geinspecteerd te hebben.
    Te zot voor woorden, het gaat een proces worden dat tergend lang gaat duren en waarvan de kosten in de vele miljoenen zullen gaan lopen.
    Maar ja, geen 100% bewijs, dan heb je geen waterdicht bewijs, net als bijvoorbeeld als het slachtoffer nooit gevonden wordt.
    En dan, de Vries krijg je er niet mee terug, hij kreeg geen proces, hij werd gewoon van dichtbij afgeknald, en de daders, laat ik maar niks zeggen.
    Maar ik denk wel eens, als ze Taghi goed ver weggestopt hadden en geen enkel contact met de buitenwereld meer hadden laten hebben dan leefde de Vries waarschijnlijk nog wel.

    Maar er is niks aan de hand, zelfs de Duitse kranten schrijven er over, het is een zooitje in Nederland, een narcoticastaat waar de maffia welig teelt, een grote poedersuikerfabriek zelfs zou ik zeggen.

    Rutte zegt echter dat hij Nederland een gaaf land vind, hoe kom je er op.
    Hij word nota bene zelf achtervolgd door de mocro-maffia, hij is niet meer veilig op straat, hij moet constant achterom kijken.
    Hij staat op de dodenlijst, en er staat zelfs een prijs van 1000 Euro op zijn hoofd.
    Gaaf man, toch, of niet dan, ik snap Rutte niet, hij snapt volgens mij zelf niet wat er in Nederland aan de hand is.
  7. forum rang 7 JP Samosa 19 oktober 2021 19:57
    quote:

    objectief schreef op 19 oktober 2021 18:58:

    [...]

    Met zulke ophitsende teksten op dit forum. kun je verwachten dat links en rechts overal willekeurige ambtenaren van politie en brandweer worden gemolesteerd. Jongeren kun je dan niks meer kwalijk nemen, als bejaarden zulke extremiteiten posten.
    Waarom kunnen die niet opgenomen worden in een gesloten inrichting.
    u is toch zelf een ouwe lul? Op zoek naar wat aandacht…
  8. [verwijderd] 19 oktober 2021 23:47
    @Humberto: tja, een inhoudsloze Baudet-rant. Eerst de discussie vermijden, want het is toch "kolder", zoals we allemaal al wel begrijpen. Dan ridiculiseren door wat defamerende oude koeien uit de sloot te halen, die niets met het onderwerp van doen hebben. En vervolgens de racisme- en homofobe-kaart trekken. Om te eindigen met het triomfantelijke "Baudet bedankt!". Hoe ziet zelfoverschatting er uit, kijkt hier allen naar! Het zou eigenlijk op de lachspieren moeten werken, maar dat gebeurt niet, want het is, zoals Wilders over andere kwesties zo treffend formuleert, ongelofelijk vals. Tussen twee haakjes, RTL, die omroep, was die het niet die een matig cabaretier met al te grote kin al eerder een humorloze-rant-sketch over Baudet liet uitspreken, die nota bene als gast aan tafel zat? Die club dus. Opdat we ook dat niet vergeten....

    @Smeets: ongelofelijk goede oud-verslaggever/presentator. Maar vraag hem niets over maatschappij en politiek, dan komt enkel de gemakkelijke, links-elitaire mening naar buiten, met een arrogantie die (gelukkig) meer een maniertje is dan een werkelijke karaktereigenschap. Zit er zelf ongetwijfeld warmpjes bij in het sjieke Haarlem, maar zal al lang zijn afgedreven van de realiteit van gewone mensen van alle dag.

    Is Rutte zó weinig waard als ik hiervóór lees?

    En gaat Knollie-Bollie nu eens vallen vanwege de laatste gekkigheid in Ter Apel, of maakt dat ook allemaal niet meer uit? Er worden bussen ingezet, of toch niet, en waar naartoe dan?

    Ik vernam laatst wel iets van huisvesting in het gebouw waar de Tweede Kamer nu tijdelijk is ondergebracht. Daar kan men misschien een Derde Kamer installeren. Lijkt me wel komisch die groepjes met aanhang die daar dan rond zouden komen te hangen (in afwachting van gezinshereniging en een job) en die wel eens zouden kunnen verdwalen en dan in de vergaderzaal verzeild zouden raken.
  9. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 oktober 2021 01:35
    quote:

    jowi schreef op 17 oktober 2021 21:26:

    [...]
    De Knot kan zich beter bezighouden met de lage rente. Hij heeft geen benul dat de eigenwoning na de auto de grootste melkkoe is. Overdrachtsbelasting (betaal je bij huur niet), onroerend zaak belasting (betaal je bij uur niet, ik dacht dat het gebruikersdeel is afgeschaft), eigen woning forfait. Afschaffen wet Hillen.....

    Dat dergelijke onkundige een podium in de media krijgen zegt genoeg over de aanwezige kennis.
    Onzin dat huurders aan die belastingen niet mee betalen.

    Verhuurders, ook wooncorporaties, betalen alle relevante belastingen. Te weten:
    overdrachtsbelasting, OZB, BTW (bij nieuwbouw en onderhoud), verhuurdersheffing (indien van toepassing), en VpB (door corporaties en grote institutionele verhuurders).

    Dat betalen ze echt niet uit eigen zak. Ze berekenen het al sinds jaar en dag door in de huren.

    Wel eens met de kritiek op Knot. Wát een schijnheilige farizeeër.

  10. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 oktober 2021 01:58
    quote:

    drooglegging schreef op 17 oktober 2021 08:49:

    "Gebrek aan diversiteit
    Maar volgens Zanen is het niet alleen de bestuurscultuur maar worden ook de kernwaardes, die gaan over barmhartigheid, diversiteit en inclusie, niet nageleefd door het bestuur. "Met name de diversiteit vind ik zorgelijk. Als ik dan zie wie er nu zijn aangesteld als hoofdpieten zijn dat weer blanke mannen van een zekere leeftijd. Ook het bestuur bestaat nu weer uit allemaal mensen van dezelfde leeftijd en gender. Het is een ons-kent-ons kliekje.”

    In de afgelopen jaren zijn er volgens haar meerdere bewegingen geweest naar meer diversiteit en vrouwen in de organisatie. “Maar iedereen die veranderingen wil doorvoeren vertrekt gedesillusioneerd." Dat beaamt ook oud-voorzitter Bouchibti. Zij hield het in 2018, na anderhalf jaar voor gezien. “Ik was de enige in het bestuur met een biculturele achtergrond en dat voelde ik wel."

    *Het hele best wel lange artikel op www.AT5.nl

    Dit wordt een zware dobber, hoe leg je dit aan de kinderen uit?

    Dit jaar een witte man met zwarte baard?
    Dit jaar zwarte pieten met hoofddoeken?
    Dit jaar zwarte pieten met zwartleren onderbroeken?
    Gender neutrale pieten?
    Een Bi-culturele Sinterklaas?
    Een vrouwelijke versie van de sint?
    Zwarte Monieken als pieten?
    De sint op een kameel?
    Gender neutraal snoepgoed?
    Leren zweepjes in plaats van de roe?

    De discussie is ON!
    Ook bepaalde sinterklaasliedjes zijn taboe:

    “Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan....”

    De aanhef “Zie ginds" kan als kwetsend worden ervaren door visueel gehandicapten, moet vervangen door "Zo straks”. Daarnaast is het onacceptabel voor de Catalanen om het over Spanje te hebben, dus daar moet een oplossing voor worden gezocht. Net als voor het fenomeen "stoomboot", want iedereen weet dat deze vaartuigen zeer milieubelastend zijn.

    “Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan...”

    Het "hij" van de stoomboot is te genderspecifiek. De milieuonvriendelijke boot moest toch al weg, wellicht vervangen door 'alternatief genderneutraal voertuig'? "Sint Nicolaas" is een uiting van de christelijke traditie en bijgevolg ongewenst.
    We zoeken nog een voor kinderen begrijpelijke samenvatting van “een door een minderheidscultuur geëerde historische figuur, over wiens vroegere daden en dienaren de geleerden het nog niet eens zijn”.

    “Hoe huppelt het paardje, het dek op en neer...”

    Dieren horen in de vrije natuur en zijn er niet om trucjes te doen (huppelen) en al helemaal niet op eerder genoemde boot. Een exces dat men vroeger ook wel zag in dierentuinen en circussen.

    “Hoe waaien de wimpels al heen en al weer...”

    Mag in principe nog wel, al suggereert het een continu wisselende windrichting. Veroorzaakt door de vervuilende gassen van de stoomboot? Hier dient een milieu-effect-rapportage gemaakt te worden. Tot de gevolgen bekend worden, voorlopig geen wimpels. Ook omdat de niet nader genoemde kleur van de wimpels de mogelijkheid van een té nationalistische keuze open laat.

    “Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe..”

    Knecht is denigrerend, en suggereert een arbeidsongelijkheid die onacceptabel is. Het zogenaamde lachen, zonder humoristische context, kan als een teken van minder intelligentie worden uitgelegd. Het "roepen" is door slechthorenden niet of nauwelijks mee te krijgen en hierdoor onnodig discriminerend.

    “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe...”

    Door zoet aan lekkers te koppelen ontstaat een onjuist beeld. Het is juist zoetigheid (lees suikers) dat voor obesitas en hart- en vaatziekten zorgt.
    Voorstel: A .Wie zoet eet, krijgt obesitas (waarschuwend), of komt in deze tijd op de IC.
    Vaorstel B. Wie braaf is, krijgt een wortel (beloning). Eerder werd "snoeptomaatje" voorgesteld maar de koppeling tussen snoep (slecht) en tomaat (goed) is ongewenst.

    “Oh lieve Sint Nicolaas, kom ook eens bij mij...”

    Absoluut uitgesloten. De koppeling van een katholieke heilige en het woord "komen" roept bijzonder ongemakkelijke beelden op, en is daarom een "no go ".

    “En rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij...”

    'Ons huisje'?? Onnodig grievend voor huurders of kamerbewoners.

  11. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 oktober 2021 02:36
    quote:

    Zilverduit schreef op 18 oktober 2021 01:30:

    [...]
    Excuses voor de late reactie. Ik doe niet aan mooipraat, maar wilde met mijn eerste posting alleen aangeven dat er wel wat breder naar de woningmarkt mag worden gekeken en dat er veel sprake is van drogredenatie. Het is niet dat ik het detail wil vermijden, maar eigenlijk heb ik niet meer zin om er nog dieper in te duiken. Vanwege tijdgebrek en andere interesses. Ik heb overigens geen hekel aan woningbouwcorporaties of sociale woningbouw. Met mijn laatste opmerking wilde ik alleen beamen dat het heel goed mogelijk is dat woningbouwcorporaties niet heel veel voordelen hebben, zoals aangegeven heb ik mij daar niet afdoende in verdiept.

    Wat betreft politiek kan ik je wel volgen. De pvda is wel de weg kwijt. En Blok heeft zeker geen passie voor woningbouwcorporaties. Maar je kunt je dagelijks blijven ergeren, maar verschil gaat het niet maken. Blijf gezond en geniet van de dag! Ik wens je in ieder geval een fijne dag.
    Er is idd behoefte aan een bredere bezinning op het woongebeuren in NL. Er is al 10-20 jaar geen echt beleid geweest op dit vlak, en daar plukken we nu de zure vruchten van. Met name de starters.

    Ik noem als klein voorbeeldje de stikstofproblematiek. Gevolg van een enkele jaren terug blindelings (maar onder druk van groene eurofielen à la GL en D'66) getekend Europees "Natura 2000" convenant. In NL resulterend in 200 postzegelgebiedjes waar in een ruime omgeving niet meer gebouwd mag worden.

    In Dld en België heeft men veel minder last van dat convenant, rara, hoe kan dat?
    Er zijn in NL misschien enkele bijzondere gebiedjes bij, maar ik ken Natura2000 gebieden in mijn omgeving die helemaal niet bijzonder zijn. In NL zijn we doorgeschoten, weer roomser dan de paus geweest.

    Ik begrijp je opstelling, zilverduit. Maar als bestuurslid van een plaatselijke huurdersorganisatie en mede-auteur van een rapport (2018) over de 'vrije' huurmarkt, heb ik me wel in de details verdiept. En me bijzonder boos gemaakt, tot op de dag van vandaag.

  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 oktober 2021 03:05
    quote:

    keljans 123 schreef op 18 oktober 2021 23:51:

    al die buikpijndossiers krijgen alleen een oplossing als sp meer macht krijgt. ik ben geen sp stemmer.
    Ik ben ook geen sp-stemmer, maar ze hebben groot gelijk over het volgende:

    - Directe en volledige afschaffing van de verhuurdersheffing.

    - Reëlere rekenrente voor de pensioenfondsen (bv. de bescheiden 2% vaak voorgesteld door 1e Kamerlid Martin van Rooijen, de enige echte overgebleven 50-Plusser het Haagse).

    - Verhoging van het minimumloon (wat mij betreft met een zwakkere koppeling van de bijstand, werken moet lonen).

    - Een snellere en directere afhandeling van de toeslagenaffaire. Koste wat het kost!

    - Idem bij de aardbevingsschade in Groningen.

    Elke week dat de kabinetsformatie langer duurt voegt toe aan de schande van de 'reguliere' partijen die het volk met bovengenoemde toestanden laten zitten.

    PS. Bij de meeste bovengenoemde punten zit de PVV op de SP-lijn. Ik mag schreeuwer Wilders niet, maar ik begin zowaar sympathie voor de PVV te krijgen...

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 2578 2579 2580 2581 2582 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,45 +0,13%
EUR/USD 1,0671 +0,00%
FTSE 100 7.863,30 +0,20%
Germany40^ 17.789,20 +0,11%
Gold spot 2.383,65 +0,96%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
Alfen ...
+3,81%
Air Fr...
+3,56%
B&S Gr...
+1,98%
AZERION
+1,68%

Dalers

Pharming
-8,12%
PostNL
-5,69%
Accsys
-2,84%
ASMI
-2,62%
Avantium
-2,13%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links