Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UCB BRU:UCB.BL, BE0003739530

  • 120,000 18 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,08%) Dagrange 119,700 - 121,100
  • 265.450 Gem. (3M) 309,7K

Beurskoers UCB

2.241 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 113 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CGCDLR 16 oktober 2021 15:31
    Geen nieuws, slecht nieuws?
    1/ "De tijd"zit er de laatste tijd/jaren ook wel eens naast.
    2/ De FDA zit ook met een achterstand door (?) Corona.
    Wanneer er gespeculeerd wordt over een koersafstraffing op maandag zoek dan eens uit hoe het UCB vergaan is toen ze enkele (,,,) jaren terug Zyrtec lanceerden.Het enige wat ik me nog herinner, is dat UCB bleef stijgen.Dat in weerwil van de analisten & ik die ooit hoopte om het aandeel goedkoop op te pikken.Niet dus,zo heb ik UCB x 10 zien gaan,maw, ik stond erbij en ik keek er naar.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 16 oktober 2021 17:04
    quote:

    ff_relativeren schreef op 16 oktober 2021 16:26:

    Het nieuws is er : Uitstel.

    De FDA heeft de toetsing niet kunnen afmaken. Bron : www.ucb.com/stories-media/Press-Relea... .
    Door de reisbeperkingen kon de FDA de toetsing dus niet afronden. De FDA wacht nu tot de reisbeperkingen rond Corona opgeheven worden, om daarna zo spoedig mogelijk samen met UCB verder te werken aan de toetsing. Zie hierboven inclusief bronvermelding van het UCB persbericht.

    Dat klinkt als een uitstel tot in ieder geval voorjaar 2022. Of dat invloed gaat hebben op de beurskoers, merken we m.i. snel genoeg.
  3. Biobert 16 oktober 2021 17:12
    quote:

    ff_relativeren schreef op 16 oktober 2021 17:04:

    [...]

    Door de reisbeperkingen kon de FDA de toetsing dus niet afronden. De FDA wacht nu tot de reisbeperkingen rond Corona opgeheven worden, om daarna zo spoedig mogelijk samen met UCB verder te werken aan de toetsing. Zie hierboven inclusief bronvermelding van het UCB persbericht.

    Dat klinkt als een uitstel tot in ieder geval voorjaar 2022. Of dat invloed gaat hebben op de beurskoers, merken we m.i. snel genoeg.
    Dat heeft zeker invloed op de beurskoers (daling) want nu komen de inkomsten later en blijft de onzekerheid over goedkeuring bestaan.
  4. Leonard 17 oktober 2021 10:33


    CHRISTOPHE DE RIJCKE
    16 oktober 2021 16:21
    De Amerikaanse farmawaakhond FDA kon inspecties in Europa niet afronden wegens reisbeperkingen. De goedkeuring voor het belangrijke psoriasismedicijn is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

    Zaterdagnamiddag stuurde UCB het langverwachte persbericht uit over de beoordeling van de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) over het psoriasismedicijn Bimzelx (beter bekend als bimekizumab). De inhoud is een ontgoocheling voor beleggers: er is - vooralsnog - geen groen licht.

    'De FDA heeft bepaald dat inspecties ter plaatse van de Europese productiefaciliteiten voor bimekizumab vereist zijn voordat de FDA de aanvraag kan goedkeuren. De FDA heeft aangegeven dat zij niet in staat was de inspecties tijdens de huidige beoordelingscyclus uit te voeren vanwege reisbeperkingen in verband met COVID-19', stelt UCB in het persbericht.

    30 à 35%
    UCB benadrukt dat de beslissing de financiële guidance tot 2025 niet beïnvloedt. De farmagroep mikt op een omzet van 6 miljard euro en EBITDA-marge van 30 à 35 procent in 2025.
    In de brief die UCB van het agentschap heeft gekregen worden de reisbeperkingen en het onvermogen om de inspecties van de faciliteiten af te ronden als enige redenen opgegeven voor het uitstel van de beoordeling. 'We zijn in contact met de FDA om de inspecties aan de productiefaciliteiten zo snel mogelijk te laten plaatsvinden', klinkt het bij UCB. Hoeveel vertraging de goedkeuring heeft opgelopen is niet duidelijk.

    We zijn vastbesloten om bimekizumab zo snel mogelijk naar patiënten in de VS te brengen.
    IRIS LOEW FRIEDRICH
    CHIEF MEDICAL OFFICER, UCB
    'We hebben het agentschap de productieschema's tot en met het eerste kwartaal van 2022 verstrekt, en we staan te popelen om de FDA te helpen zodat haar beoordeling van bimekizumab kan worden afgerond. We zijn vastbesloten om bimekizumab zo snel mogelijk naar patiënten in de VS te brengen', zegt Iris Loew Friedrich, Chief Medical Officer van UCB.

    Het belang van Bimzelx/bimekizumab voor UCB kan moeilijk overschat worden. Analisten voorspellen dat het medicijn op zijn piek - ergens rond 2030 - meer dan 2,5 miljard euro jaaromzet zal opleveren.

    "Dit is toch duidelijk : ik zou het hoofd koel houden en niet in paniek slaan."
  5. forum rang 8 Leefloon 17 oktober 2021 11:13
    quote:

    Leonard schreef op 17 oktober 2021 10:33:

    ik zou het hoofd koel houden en niet in paniek slaan."
    Als iemand zich dan toch laat oplichten met nepbroker en voorbeurshandel (i.e. niet de openingsveiling), dan zou degene eens kunnen proberen om op die obscure beursjes van eventuele meest onnozele dumpers te profiteren.

    Dit was een kwestie van geduld vanwege een/hét te verwachten persbericht vóór de openingsveiling, en een kwestie iets met een slechts licht negatieve invloed. Door een tegenvaller, buiten de directe verantwoordelijkheden van UCB om, en door impliciet uitstel van de eventuele eerste verkopen. Wie weet, en zorgt de manier van communiceren van zo'n voorzienbare vertraging voor een overdreven dip met een (bij-)koopkans voor degenen die - ooit - een positieve uitkomst verwachten.
  6. [verwijderd] 17 oktober 2021 12:09
    UCB benadrukt dat de beslissing de financiële guidance tot 2025 niet beïnvloedt.
    In de brief die UCB van het agentschap heeft gekregen worden de reisbeperkingen en het onvermogen om de inspecties van de faciliteiten af te ronden als enige redenen opgegeven voor het uitstel van de beoordeling. Iedere aandeelhouder doet wat hij of zij wilt maar ik verkoop niet.
2.241 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 113 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links