Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Podcast: "Ik denk erover toch nog bitcoin te kopen"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 15 oktober 2021 18:08
    Wat een stelletje ouwenelen zijn jullie! Arend Jan en Niels. Zal maar niet te veel zeggen want dan zijn er 3 ipv 2

    Ben het wel in grote lijnen met jullie eens zoals lof voor Beter Bed met al die initiaven zoals bed van karton. Niet geprobeerd altijd misgeschoten denk ik dan

    Tja en in China is het volgens mij meer dan hoe groot staatsdeelneming is. Bij sommige Chinezen bedrijven waarin ik er mogen ze niet eens meer winst maken. Vindt het niet juist een soort tegenstelling te zien in marktmechanisme met bedrijven die winst maken en maatschappelijk belang.

    Laat die bedrijven maar binnen wettelijke kaders begaan en runnen voor de winst des te meer valt er af te romen voor meer staatszaken zoals de zorg, onderwijs etc

    Prettig weekend en groet, Jonas

    PS Bitcoin niet doen Arend Jan
  2. forum rang 6 jonas 15 oktober 2021 19:32
    Florida ik zeg dan ook dat kan Arend Jan beter maar niet doen.

    Krijg bij Bitcoin heb ik gevoel van Criminelen die buiten beeld willen blijven of buurtjes die ook willen beleggen met paar honderd Euro en dan 20 keer stijgen verwachten.

    Vroeg of laat gaat dit fout. Ben geen ECB-fan en ook niet van die EU zoals dat nu gaat, maar ik vind wel politiek en dus de burgers boven de economie staan Economie is er voor en van de burgers en niet andersom.

    En gaat de ECB en EU te ver met arm maken van de mensen dan komt er zeker weten volksopstand.

    Groet, Jonas
  3. Bergmans123 15 oktober 2021 20:35
    Beter ETH kopen, kleinere investering en ook een kans op 10x rendement.
    Verder zeggen de heren geen idee te hebben over de huidige beurs. MISSEN ze KOMPLEET de ontwikkelingen in de grondstoffen sector en met name URANIUM mijnbouw fondsen. Verdiep je erin en wees er snel bij, de trein is al vertrokken. Wil je het simpel houden kijken naar de ETF's Er zijn er vier waaronder Global X uranium ETF (mining funds.)

    En het mooist van alles is; De verwachte rendementen BTC- waardes kunnen halen. Dus x10. Succes.
  4. Maan Arkenbosch 15 oktober 2021 20:42
    Is het chaotische Westerse politieke, Corona, klimaat, energie, woning, asielzoekers enz. beleid en zwakke defensie, niet alleen gevaarlijk voor ASML/ASMI, maar gehele Westerse (E.U.) wereld?
    Houden de financiële markten wel voldoende rekening met onderstaand, negatief scenario? en wat doen de V.S.? Was terugtrekking uit Afghanistan voorgeprogrammeerd?
    Oorlogsdreiging in Azië neemt toe: China heeft nu een luchtmacht klaarstaan om Taiwan te belagen
    Satellietbeelden tonen dat China zijn vliegbases nabij Taiwan uitbreidt. Een signaal dat China zich opmaakt om het democratische eiland met wapengekletter in te nemen, denken vele experten.
    Het Chinese Volksbevrijdingsleger (PLA) is vorig jaar begonnen aan de uitbreiding en versterking van drie vliegbases in de zuidoostelijke provincie Fujian. Die werken zouden nu ongeveer rond zijn. Dat zou het Chinese leger meer slagkracht geven om Taiwan vanuit de lucht aan te vallen, in het geval van een invasie van het eiland. Dit rapporteert de Hongkongse krant South China Morning Post (SCMP) op basis van satellietbeelden van Planet , een bedrijf met aardbeeldvorming.
    Op de beelden is te zien hoe de vliegbases sinds 2 oktober bijzonder snel werden voorzien van nieuwe landingsbanen, bommenvrije hangars, bunkers en munitiedepots. De dichtstbijzijnde Chinese luchtmachtbasis bevindt zich in Longtian, op zo’n 217 kilometer van Chiashan, de kolossale ondergrondse militaire basis van Taiwan.
    Taiwan is ook steeds belangrijker voor de Verenigde Staten. Het eiland is dan ook essentieel voor de werking van de globale toeleveringsketen dankzij haar enorme productie van computerchips(Taiwan levert 58 procent van alle chips ter wereld af), Zit het Nederlandse ASML straks in de gevarenzone?

  5. mok 15 oktober 2021 23:28
    @maan arkenbosch, die chipsector van Taiwan is inderdaad een factor van belang en wanneer China die in handen krijgt is dat een mega drukmiddel op de VS. Biden zal dan ook heftig protesteren, maar niets tegen inname van Taiwan doen omdat belangen te groot zijn.
    Verder is bitcoin op weg naar grote hoogte. Ik vind het persoonlijk erg zuur dat er zoveel (stimulerings)geld naar zoiets onnozels gaat. Alleen maar leuk omdat het alsmaar meer waard wordt. Ik ben ook bang dat stimulering van economieën blijvend is, omdat er telkens een groot deel richting crypto gaat en niet naar mensen die het echt kunnen gebruiken. Ik heb er een slecht gevoel bij.
  6. forum rang 6 jonas 15 oktober 2021 23:43
    Biden moet gewoon China duidelijk maken: Taiwan aanvallen is bom op Peking en dat in case ook doen'

    Weet meneer Xi waar hij aan toe is met zijn spelletjes, Ik gun China het beste, maar geen roven van kennis en zeker ook geen agressie in gebieden waar ze niets mee te maken hebben. En echt ze duidelijk maken Xi dan heb je na 10 minuten een bom op je kop en dan is het wijlen Xi en zijn partijmaatjes.

    Machtevenwicht heet dat en Xi if you want you get it dus denk maar eens nog na over al die provocaties van je.. En ja dat je eigen burgers bespioneren duidt ook al niet op veel goeds.

    Nooit nooit moeten we ons laten koeieneren door andere landen. Wil Xi intiminatie dan bom op Peking en ook doen als hij dat zoekt.

    Groet, Jonas

    PS Klinkt hard maar zo moet het wel. Als Xi onheil wilt dan kan hij het krijgen . Niet de schuld van ons het Westen maar dat heeft hij dan zelf over zich afgeroepen. Hoop niet dat zoiets gebeurd, maar moet wel gebeuren als als Xi dat uitlokt

  7. forum rang 6 jonas 16 oktober 2021 00:37

    Voor alle duidelijkheid. Ben geen oorlogsstoker En het zou goed zijn als China met Taiwan waar ook Chinezen wonen tot een soort overeenkomst komt. Helaas is gezien de gang van zaken rond Hongkong China en meneer XI onbetrouwbaar gebleken aangaande democratie. Dus nu echt garanties geven aan Taiwan met vergelding en echt doen als Xi zaken uitlokt.

    Groet, Jonas
  8. [verwijderd] 16 oktober 2021 09:02
    Zelfs AJ gaat overwegen in de crypto's te gaan. Als je rationeel kijkt is dit best uit te leggen en ben zeker je niet te laat. We staan nog echt aan het begin en het is sowiezo goed door hierin actief te zijn een hele ( m.i. mooie) wereld te ontdekken van DeFi, NFT's, DAO's en wat allemaal nog gaat komen.

    Kleine tip, kijk vooral verder dan Bitcoin
  9. forum rang 4 Charlemagne 16 oktober 2021 12:06
    Jonas: China en gebieden waar ze niets te maken hebben??? Taiwan heeft zich eenzijdig van China afgescheiden, wat door maar weinigen erkend wordt. De facto is het land feitelijk nog steeds van China. Ook Nederland heeft Taiwan als staat nooit erkend en met Nederland het overgrote deel van alle landen in de wereld, Taiwan mag dan ook geen lid van de Ver. Naties zijn , want het is geen erkende afvallige provincie etc.etc..... als er nu iemand niets te zoeken heeft in de zeeën daar is het de VS. Stel dat China luidruchtig op en neer gaat varen tussen Cuba en Florida, wat gewoon openbare zee is waar iedereen mag komen, moet je eens kijken hoe Biden moord en brand gaat schreeuwen.

    Overigens met bommen gooien heet natuurlijk helemaal geen zin... dat is ook het einde van de westkust van de VS.....
  10. [verwijderd] 16 oktober 2021 18:02
    quote:

    ptr19 schreef op 16 oktober 2021 16:41:

    De whales willen ook graag etherium, eergister heeft 1 investeerder voor ruim 1,2 miljard euro aan ETH ontrokken.
    Denk dat er ook wel veel illigaal geld in zit momenteel
    Als je met illegaal geld de enorme berg extra bijgedrukte euro's dollars etc bedoelt helemaal mee eens
  11. forum rang 6 jonas 16 oktober 2021 18:35
    Charlemagne

    Achteraf had ik die China opmerking beter niet kunnen maken, hoewel ik wel ben tegen hun zin bevolkingen tegen hun zin in te lijven en er over die zgn territoriale aanspraken van China wel wat anders valt te denken zoals ze ook in Thailand en Vietnam doen.

    Echter dit is meer luchtig draadje Arend Jan en Niels met week na beschouwen. Beter lijkt me apart China draadje. Let wel ik ben goede China Europa relaties en vind meer welvaart in China alleen maar mooi.

    Ben nog uit de tijd van Myrdal een beroemde econoom en econome met het boek Asian Drama waarin hij en zij beschrijven hoe slecht het daar ging.

    Hier jouw commentaar.

    "Jonas: China en gebieden waar ze niets te maken hebben??? Taiwan heeft zich eenzijdig van China afgescheiden, wat door maar weinigen erkend wordt. De facto is het land feitelijk nog steeds van China. Ook Nederland heeft Taiwan als staat nooit erkend en met Nederland het overgrote deel van alle landen in de wereld, Taiwan mag dan ook geen lid van de Ver. Naties zijn , want het is geen erkende afvallige provincie etc.etc..... als er nu iemand niets te zoeken heeft in de zeeën daar is het de VS. Stel dat China luidruchtig op en neer gaat varen tussen Cuba en Florida, wat gewoon openbare zee is waar iedereen mag komen, moet je eens kijken hoe Biden moord en brand gaat schreeuwen.

    Overigens met bommen gooien heeft natuurlijk helemaal geen zin... dat is ook het einde van de westkust van de VS....."

    Groet, Jonas
  12. mok 17 oktober 2021 10:29
    quote:

    tampi schreef op 16 oktober 2021 16:47:

    Iedereen krijgt Bitcoin voor de prijs die hem/haar toekomt.

    De ongelovigen betalen uiteindelijk de hoofdprijs.
    Dit zijn altijd de argumenten van de crypto gelovigen. De technologie is prachtig, het idee innovatief, maar dat betekent nog niet dat je iets nuttigs hebt bedacht. Iedereen stapt er in, van hoog tot laag, maar alleen omdat de waarde stijgt. Hebzucht trekt ook beleidsmakers over de streep. Maar ik hoor nooit een argument die het nut van de munt bewijst. Altijd die vage kreten. Ik zie alleen maar nadelen. Een volatiele munt, waarvan je nooit precies weet hoeveel hij waard is en niet te gebruiken in normaal economisch verkeer. (Wie durft bitcoins te lenen om een huis te kopen?)
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links