Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fiscale optimalisatie

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 390 391 392 393 394 ... 714 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 9 oktober 2021 11:05
    Deel 2:

    Kaaimantaks
    Wat moet er nu gebeuren? Van de Europese zwarte lijst van belastingparadijzen verwacht De Broe niets. ‘De lijst is een lachertje. Maar belangrijker: ze doet er nauwelijks toe voor België, omdat wij de Kaaimantaks hebben.’

    Wat dan wel? Ten eerste moet de radar worden hersteld, vindt hij. Op de antiwitwasregels die banken verplichten te melden wie achter een schermvennootschap zit en de oorsprong van de gelden te controleren, moet veel strenger worden gecontroleerd. De sancties moeten steviger en de internationale samenwerking tussen opsporingsdiensten voor de financiële sector moet beter.

    De Europese zwarte lijst van belastingparadijzen is een lachertje. En ze doet er nauwelijks toe voor België, omdat wij de Kaaimantaks hebben.
    Een tweede stap moet volgens De Broe een mondiale Kaaimantaks zijn. ‘Het zou de ultieme oplossing zijn. Het is wellicht utopisch, zeker als je ziet hoeveel politici in de Pandora Papers opduiken. Al kunnen we er, pragmatisch bekeken, opnieuw in de EU mee beginnen.’

    Een derde luik moet de fiscale adviseurs, trustkantoren en banken zelf treffen. Ze zijn al onderworpen aan een meldingsplicht als ze bepaalde offshoreconstructies opzetten op grond van wetgeving in de EU, de VS, het VK, Zuid-Afrika en Zuid-Korea, maar die kan strenger en een te groot deel van de wereld ontsnapt nog, zegt De Broe.

    ‘Uiteindelijk komt het erop neer dat je moet proberen van die belastingparadijzen paria’s te maken. En je zal ook de financiële centra moeten aanpakken waar de bankrekeningen zitten. Die banken moeten melden wie achter die rekening zit en crimineel geld weigeren. Als ze dat niet doen, moet op een bepaald moment worden overwogen geen financiële transacties meer te doen met dergelijke landen.’

    Er is dus best nog wat werk aan de winkel, maar tegelijk is sinds de eerste leaks ook veel veranderd. Niet alleen duiken nog maar weinig Europese bankrekeningen op in de Pandora Leaks, er is ook nauwelijks nog sprake van multinationals. ‘Dat kan liggen aan het type informatie dat is gelekt’, zegt De Broe. ‘Maar ik denk dat het ook te maken heeft met hoe de fiscale wetgeving voor multinationals sinds 2015 is veranderd. Er zijn nu de Europese antimisbruikrichtlijnen. Als vennootschappen aanwezig zijn in belastingparadijzen, verliezen ze in België hun fiscale covidsteun en kunnen ze sommige kosten fiscaal niet meer aftrekken.’

    Het orgelpunt in dat multinationalverhaal: een globaal akkoord over een minimumbelasting voor multinationals. Zodra ze een omzet boven 750 miljoen dollar halen, zullen ze een minimumbelasting van 15 procent moeten betalen op hun globale winst. De OESO meldde vrijdagavond dat die deal rond is. China en de VS zijn aan boord en in Europa zijn de laatste dwarsliggers overstag aan het gaan. Ook de Ieren hebben deze week de bocht genomen en verhogen hun vennootschapsbelasting naar 15 procent.

    ‘De focus moet daarom nu verlegd worden, zegt De Broe. ‘Hij moet liggen op vermogende particulieren, al dan niet met offshoreconstructies, met rekeningen buiten Europa.’

    www.tijd.be/dossiers/pandora-papers/f...
  2. forum rang 10 voda 9 oktober 2021 11:05
    ‘Fiscale paradijzen moeten paria’s worden’

    BART HAECK
    Vandaag om 05:30

    ‘Er is van alles gebeurd. Maar het is nog niet genoeg’, zegt professor fiscaal recht Luc De Broe in een reactie op de Pandora Papers.

    Zal het ooit veranderen? We hadden al Offshore Leaks, Luxleaks en Swiss Leaks. Ze werden gevolgd door de Panama Papers, Bahama’s Leaks, Paradise Papers en FinCEN Files. En nu zijn er de Pandora Papers, waarin opnieuw 1.200 Belgen in fiscale paradijzen opduiken.

    Dat hoeft niet illegaal te zijn, maar het is bijzonder verdacht. Sinds de invoering van de Kaaimantaks worden inkomsten die verborgen zijn in postbusvennootschappen in belastingparadijzen gewoon in België belast. Voor wie de fiscale wet wil naleven is alle moeite van zo’n buitenlandse constructie daarom vergeefs.

    Ook Luc De Broe, professor fiscaal recht aan de KU Leuven, zegt verrast te zijn door wat hij deze week las. ‘Ik had verwacht dat de deuren zouden dichtgaan. Het is niet zo. Ik ben verbaasd.’

    Enkele jaren geleden heerste nochtans optimisme dat het tij aan het keren was. ‘De laatste fiscale burchten vallen’, zei Axel Haelterman, ook verbonden aan het Instituut voor Fiscaal Recht van de KU Leuven, in 2016 na de Panama Papers. ‘Dat was ook wat ik toen dacht’, zegt De Broe.

    Pandora Papers
    In de Pandora Papers zijn documenten gelekt van 14 kantoren die constructies in belastingparadijzen opzetten. Ze openen een doos van Pandora, met meer dan 11,9 miljoen bestanden over postbusvennootschappen in beruchte belastingparadijzen. Het gaat om 2,94 terabyte aan vertrouwelijke gegevens. De Panama Papers, waarbij de onthullingen beperkt bleven tot één advocatenkantoor in Panama, leidden vijf jaar geleden tot een stortvloed aan financiële schandalen over de hele wereld.

    Samen met het consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ en ruim 600 journalisten van 150 media over de hele wereld onderzocht De Tijd maandenlang de documenten van de Pandora Papers. Het is de grootste samenwerking in de journalistieke geschiedenis. Met de hulp van Knack en Le Soir doorploegden we meer dan 33.700 bestanden die naar België verwezen. We kwamen 1.217 Belgen of inwoners van ons land op het spoor, die in totaal 1.215 postbusvennootschappen en trusts lieten oprichten in belastingparadijzen.

    Lees alle artikels op www.tijd.be/pandora


    Fiscale machinerie
    De fiscale machinerie om Belgen in het buitenland te vangen zit namelijk strak ineen. Ze bestaat uit een fijnmazige radar om iedereen te detecteren. En vervolgens een sleepnet om ze te strikken.

    De radar is het delen van informatie. In België krijgt de fiscus sinds 2017 een melding uit 106 landen als een Belg daar een rekening opent, ook in belastingparadijzen. Daardoor wordt het bijzonder lastig nog vermogen te verhullen achter een buitenlandse vennootschap. Het sleepnet is de Kaaimantaks, die de inkomsten uit constructies in landen met lage taksen vervolgens belast alsof ze in België zijn geboekt.

    Alleen: dat lijkt dus niet optimaal te werken. De Broe ziet drie mogelijke verklaringen: ofwel zijn er nog te veel oude constructies, die niet op de radar zijn verschenen. Ofwel heeft de fiscus zoveel informatie gekregen dat hij niet alles verwerkt krijgt. Ofwel zitten er gaten in het systeem.

    Hij vreest dat dat laatste zeker speelt. ‘De uitwisseling van informatie werkt zeer goed in de Europese Unie en met landen als Zwitserland, Liechtenstein en Monaco. Het maakt dat je je op het Europese continent niet meer kan verstoppen.’

    ‘Maar het loopt minder goed als de rekeningen in financiële centra buiten de EU zitten’, zegt hij. ‘Ook de banken in die landen moeten weten wie de klant is die een rekening bij hen opent, maar ik heb toch de indruk dat ze met twee maten en gewichten werken.’

    De fiscale focus moet verlegd worden naar vermogende particulieren met rekeningen buiten Europa.
    LUC DE BROE
    PROFESSOR FISCAAL RECHT KU LEUVEN

    De Pandora Papers bevestigen dat beeld. Er duiken nauwelijks nog rekeningen in Zwitserland op. Wel zien we nog adviseurs uit Zwitserland, maar die leiden hun klanten dan naar rekeningen in Dubai, Singapore en Hongkong.

    Het toont hoe cruciaal die financiële centra zijn voor de belastingparadijzen. ‘Daar bestaat vaak een misverstand over’, legt De Broe uit. ‘Een vennootschap in de Britse Maagdeneilanden zal nooit een rekening openen bij een bank op de Britse Maagdeneilanden. Je zou zot zijn daar 50 miljoen dollar te zetten. Het banksysteem is er te klein, te onbetrouwbaar en werkt heel slecht. De rekening van zo’n postbusvennootschap bevindt zich daarom altijd elders: in landen met een stabiel internationaal bankcentrum.’ En daar blijkt het dus vaak verkeerd te lopen, leren opnieuw de Pandora Papers: die melding uit Dubai, Hongkong of Singapore komt niet altijd.
  3. forum rang 9 objectief 9 oktober 2021 14:30
    quote:

    jowi schreef op 6 oktober 2021 13:24:

    Eens gaat het vermogen fiscaal vriendelijk (BOR) over naar de kids en die jagen vervolgens de economie als big spender aan.
    Dat ziet er niet best uit voor die kids; als ouder extreem trost alles zelf verdiend te hebben en zij worden van jongsaf gepamperd zodat ze eigenlijk niet hoeven te werken en in hun luxe karretje door de steden ronken. Daar komt niks van terecht.
  4. forum rang 4 Diede 9 oktober 2021 16:38
    quote:

    ffff schreef op 6 oktober 2021 13:18:

    Jowi,

    GISTEREN reageerde ik al in deze draad op dat artikel. Uiteindelijk komt het erop neer dat de grote ondernemer, de oude grijze ondernemer, de man die het gigantische vermogen bij elkaar verdiende, zich niet zomaar laat wegdrukken....... Hij maakt volop gebruik van constructies, maar....uieindelijk.....als het puntje bij het paaltje komt....blijft hij de baas. Blijft hij de bestuurder die achter het stuur van de onderneming zit en bepaalt hij de koers.

    Ik kan zulke mensen juist enorm waarderen.
    ik walg juist van die mensen.

    Zelfs als ze oud en versleten zijn gunnen ze gemeenschap niks.
  5. forum rang 7 ffff 9 oktober 2021 17:17
    Diede,

    Wat een rare en vreemde opmerking! Kun je jouw opmerking een beetje duidelijker maken?

    Ik heb trouwens het gevoel dat je het artikel niet zorgvuldig gelezen hebt. Het gaat over vermogensoverdracht en voor zover ik het beoordeel is IEDER MENS, oud of jong nog altijd zelf de baas om te bepalen wat er met zijn vermogen moet gebeuren.
    Ik vind het een heel rare opmerking van jouw kant dat oude mensen, maar versleten en oud spul zijn, enkel goed om hun opgebouwde vermogen maar aan de gemeenschap af te staan.

    Zo lees ik jouw posting en daar ben ik het totaal mee oneens. Laat de gemeenschap zelf voor zijn behoeften zorgen en niet oude mensen kaalplukken. Dus Diede, jij mag van mij echt walgen, maar ik gun jou en jullie niks, omdat ik net als Fentener van Vlissingen oordeel, dat als je de eigenaar van een vermogen bent, ook bepaalt wat ermee moet gebeuren. Dat bepalen is niet voor de gemeenschap, maar voor de eigenaar, zoals uit het artikel zo mooi blijkt.

    Peter
  6. forum rang 7 hirshi 9 oktober 2021 17:17
    quote:

    Diede schreef op 9 oktober 2021 16:38:

    [...]
    ik walg juist van die mensen.

    Zelfs als ze oud en versleten zijn gunnen ze gemeenschap niks.
    Wanneer je walgt van iemand, vertoont die persoon een karaktereigenschap die jouw authentieke zelf ook heeft. Maar je bent er niet blij mee, je walgt van deze karaktereigenschap. Je zult walgen van een ander als je niet kunt uitstaan dat je zelf die karaktereigenschap óók hebt.

    Jeroen Vrijkorte

  7. forum rang 7 Ron Kerstens 15 oktober 2021 11:46
    quote:

    Diede schreef op 9 oktober 2021 16:38:

    [...]
    ik walg juist van die mensen.
    Zelfs als ze oud en versleten zijn gunnen ze gemeenschap niks.
    Tja, ik sluit me geheel bij je aan maar er zit nu eenmaal een enorm gat tussen jouw (en mijn) levenshouding/denkwijze en die van onze notoire belastingontwijker en geldteller Peter die daar ook nog eens reuze trots op is.
  8. forum rang 9 josti5 15 oktober 2021 12:03
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 15 oktober 2021 11:46:

    [...]
    Tja, ik sluit me geheel bij je aan maar er zit nu eenmaal een enorm gat tussen jouw (en mijn) levenshouding/denkwijze en die van onze notoire belastingontwijker en geldteller Peter die daar ook nog eens reuze trots op is.
    Einde quote.

    Ach ja...

    Ben benieuwd naar je mening, als je ooit hebt opgebouwd, wat Peter heeft opgebouwd...
    Maar met jouw levenshouding/denkwijze komt je daar vast nooit aan toe - zo te lezen: fijn voor je!

  9. forum rang 7 ffff 15 oktober 2021 13:57
    Weet jij je nog te herinneren Ron, hoe jij mij voor Jan Lul wilde zetten, hoe ontzettend denigrerende opmerkingen je maakte toen ik, open en eerlijk, schreef dat ik op Oudjaar zo godsgruwelijk druk met mijn administratie in mijn werkkantoor was?

    Kun je het nog herinneren, Ron? Weet je, Ron, ik ben dan eigenlijk trots op mijn prestaties, mijn werk, mijn inzet. Jij schreef toen hoog boven dat werkvolk tronend, welke idioot gaat nu op Oudjaar zo hard de gegevens verzamelen die hij het jaar daarop zo ontzettend nodig heeft om al die....honderden formulieren ...in te vullen....

    Dat jij daar allemaal geen zin in hebt, is jouw goed recht, maar dat er in onze maatschappij ook mensen zijn, die al dat werk wel op zich nemen, is dan weer HUN, dus in dit geval, MIJN keuze.

    Maar waar ik het al 40 jaar zo moeilijk mee heb, Ron, dat is dat mensen zoals jij dan wel weer vinden dat de verdiensten van al dat werk, wel HUN kant moet uitrollen. Kijk, dat heb ik 40 jaar geleden al niet geaccepteerd, tot en met vandaag. Mensen als jij en nog wat KK bezoekers die wat denigrerende opmerkingen hadden: Presteer nu eerst eens hetzelfde en vrag je dan af of het redelijk is dat al die bankzitters, quasi-zieken, zogenaamd werklozen, oerluie individuën zonodig moeten profiteren.

    Tenslotte Ron: Ik heb 5 kinderen waarvoor nooit 1 cent kinderopvangvergoeding... Als ik over de miljardenuitkeringen lees.... dan gruw ik....Dat kunnen die sinterklazen dankzij hun jaloezietarieven en geloof mij, Ron, dan ben ik ontzettend trots mijn kinderen en kleinkinderen in prachtige villa's te zien/ wonen , enkele en alleen al betaald door die jaloezietarieven te ontlopen. INZET, werk , ondernemingszin....Het wordt TOCH beloond en.....op de goede plek. Niet bij die sinterklazen!

    Peter
  10. forum rang 7 ffff 16 oktober 2021 16:33
    Tja,

    Maar verdomd weinig inhoudelijk weerwoord van jou en trouwens ook van je geestverwanten.
    . Enfin aan de Panama Papers, de Paradise Papers, de recente Pandora Papers heb je in geuren en kleuren kunnen lezen hoeveel mensen , zeker mondiaal gezien, precies hetzelfde als ik denken en doen..... En dat doet toch zo zeer bij jullie..... Tja, je moet het hen op de een of andere manier duidelijk maken.... We zijn niet bezopen en gek om jullie onbekommerde hangmattenleventje te blijven financieren.
    Het wordt de hoogste tijd zelf weer eens aan de slag te gaan in plaats van altijd maar: De Overheid schiet te kort....We moeten nog meer uitkeringen, subsidies, tegemoetkomingen...... Uit de zak van die werkezels.

    Peter
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 oktober 2021 16:38
    quote:

    ffff schreef op 16 oktober 2021 16:33:

    Tja,
    Maar verdomd weinig inhoudelijk weerwoord van jou en trouwens ook van je geestverwanten.
    . Enfin aan de Panama Papers, de Paradise Papers, de recente Pandora Papers heb je in geuren en kleuren kunnen lezen hoeveel mensen , zeker mondiaal gezien, precies hetzelfde als ik denken en doen..... En dat doet toch zo zeer bij jullie..... Tja, je moet het hen op de een of andere manier duidelijk maken.... We zijn niet bezopen en gek om jullie onbekommerde hangmattenleventje te blijven financieren.
    Het wordt de hoogste tijd zelf weer eens aan de slag te gaan in plaats van altijd maar: De Overheid schiet te kort....We moeten nog meer uitkeringen, subsidies, tegemoetkomingen...... Uit de zak van die werkezels.
    Peter
    Het tijdperk van grootschalige belastingontduiking is definitief voorbij, ook voor grote bedrijven.
  12. forum rang 7 ffff 16 oktober 2021 16:48
    DAT is dus echt een misvatting, DZR.

    Ik weet niet of jij je echt verdiept hebt in die rappaorten, in die verslagen. Echt boeiend om dat allemaal te lezen en vooral hetgeen dat collectief van onderzoeksjournalisten gewoon. ZWART OP WIT hebben vastgesteld uit die gehackte en gelekte mails: De oorden worden verplaatst. Zelfs heel duidelijk.

    Prachtig om IN die mails te lezen hoe daarover gediscussieerd en gebrainstormed wordt. Op zich mooi speurwerk van die journalisten, maar TEGELIJKTIJD toch ook vaststellend: De transacties worden gestopt in land A en verplaatst naar land B. Er wordt heerlijk over beraadslaagd......

    Wat ook veel kopzorg gaf is de UBO registraties. Alweer prachtig om te lezen, dat die Europese maatregel wel degelijk kopzorgen geeft. Maar alweer: Er worden andere patronen gezocht en gevonden.

    Ik ben het wel volkomen met jou eens dat grootschalige belastingontduiking lastiger wordt, maar allerminst dat het " definitief voorbij " is. Ik zeg dit niet om op te jutten, maar gewoon goed kijken wat er in de wereld gebeurt. De goudtransporten op de luchthavens...... , de reclamecampagnes van de banken waarover ik een mooi voorbeeld hier in de KK postte. Lees maar op je gemak door, hoe behulpzaam ze zijn. Definitef voorbij? Voor grote bedrijven? Kom op zeg: De wereld steekt anders in elkaar.

    Peter
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 oktober 2021 17:03
    quote:

    ffff schreef op 16 oktober 2021 16:48:

    DAT is dus echt een misvatting, DZR.

    Ik weet niet of jij je echt verdiept hebt in die rappaorten, in die verslagen. Echt boeiend om dat allemaal te lezen en vooral hetgeen dat collectief van onderzoeksjournalisten gewoon. ZWART OP WIT hebben vastgesteld uit die gehackte en gelekte mails: De oorden worden verplaatst. Zelfs heel duidelijk.

    Prachtig om IN die mails te lezen hoe daarover gediscussieerd en gebrainwasht wordt. Op zich mooi speurwerk van die journalisten, maar TEGELIJKTIJD toch ook vaststellend: De transacties worden gestopt in land A en verplaatst naar land B.

    Wat ook veel kopzorg gaf is de UBO registraties. Alweer prachtig om te lezen, dat die Europese maatregel wel degelijk kopzorgen geeft. Maar alweer: Er worden andere patronen gezocht en gevonden.

    Ik ben het wel volkomen met jou eens dat grootschalige belastingontduiking lastiger wordt, maar allerminst dat het " definitief voorbij " is. Ik zeg dit niet om op te jutten, maar gewoon goed kijken wat er in de wereld gebeurt. De goudtransporten op de luchthavens...... , de reclamecampagnes van de banken waarover ik een mooi voorbeeld hier in de KK postte. Lees maar op je gemak door, hoe behulpzaam ze zijn. Definitef voorbij? Voor grote bedrijven? Kom op zeg: De wereld steekt anders in elkaar.

    Peter
    Er zijn geen acceptabele landen meer voor belastingontduiking, gebleken is immers dat geheimhouding niet meer mogelijk is in het hackerstijdperk.
    De Pandora-papers zullen vele miljarden opleveren aan achterstallige belastingen.

    Zelfs Liechtenstein en Mauritius zijn totaal ongeschikt geworden voor belastingvluchtelingen zeker voor personen met zwart geld.
    Offshore-vennootschappen kunnen zelfs geen bank- of effectenrekeningen meer openen zonder vermelding van de UBO.

    Ook het uitgeven van je zuurverdiende zwarte geld in Europa is praktisch onmogelijk geworden; de Belastingdienst heeft namelijk veel bezitters van zwart geld opgespoord dmv hun creditcards en/of grote contante betalingen.

    Verder zal ieder land dat nog meewerkt aan belastingontduiking geboycot worden.
  14. forum rang 9 josti5 16 oktober 2021 17:08
    Als mijnheer Biden denkt, het allemaal wereldwijd geregeld te hebben, zal-ie snel van een koude kermis thuis komen...
    Immers, sinds jaar en dag 'optimaliseren' bedrijven (de Amerikanen voorop), en zij zullen alléén maar slimmer worden.
    Recent heb ik op één van de draden hier nog uitgebreid uit de doeken gedaan, hoe 'mijn' Amerikaanse multinational dat 30 jaar geleden (en ongetwijfeld langer geleden) al deed, gebruik makend van alle fiscale en subsidiemogelijkheden worldwide.

    Bovendien: al die belastingen werken simpelweg dóór in de prijs, dus wie betalen uiteindelijk weer het gelag?

    Juist: Henk en Ingrid...

  15. forum rang 9 josti5 16 oktober 2021 17:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 oktober 2021 17:03:

    [...]
    Er zijn geen acceptabele landen meer voor belastingontduiking, gebleken is immers dat geheimhouding niet meer mogelijk is in het hackerstijdperk.
    De Pandora-papers zullen vele miljarden opleveren aan achterstallige belastingen.

    Zelfs Liechtenstein en Mauritius zijn totaal ongeschikt geworden voor belastingvluchtelingen zeker voor personen met zwart geld.
    Offshore-vennootschappen kunnen zelfs geen bank- of effectenrekeningen meer openen zonder vermelding van de UBO.

    Ook het uitgeven van je zuurverdiende zwarte geld in Europa is praktisch onmogelijk geworden; de Belastingdienst heeft namelijk veel bezitters van zwart geld opgespoord dmv hun creditcards en/of grote contante betalingen.

    Verder zal ieder land dat nog meewerkt aan belastingontduiking geboycot worden.
    Einde quote.

    Je gelooft toch zélf niet, wat je hier neerpent, DZR???
    Zo ja: ik had je minder naïef ingeschat...
  16. forum rang 7 ffff 16 oktober 2021 17:18
    DZR,

    Ik vind dat je wat rond de pot draait: Het is NIET omdat we in een hackerstijdperk leven, dat bedrijven plots er geen gebruik van gaan maken. Nogmaals ze zoeken landen op waar de constructie wel kan en dan valt er dus wel wat te regelen. Zoals dus eerder gezegd: Men doet dat volop.

    Verder merk ik dat je de materie niet goed volgt: Afgelopen zomer wat rapporten uitgekomen over het uiteindelijke resultaat van de vorige Panama Papers: Dat viel echt heel erg tegen !!! Ook dat schrijf ik niet om op te jutten, maar gewoon om aan te geven dat er heel veel drukte, heisa en rumoer is. Dat er prachtige artikelen in de pers en mooie programma's op tv gemaakt kunnen worden, maar nu het eindresultaat, bijvoorbeeld drie jaar NA Panama: Bitter weinig....

    Verder merk ik dat je echt zaken door elkaar gooit: Je begint over multinationals en dan ga je weer over op privé personen. Zo kun je niet helder en duidelijk discussiëren.

    Het Boycotten van landen..... Kom op zeg, daar worden ze nauwelijks koud of warm van....Heb je gezien hoe de Regering van Panama gereageerd heeft....
    Er valt voor jou genoeg te lezen, maar ik zal je uit de droom helpen: Die wilden niet meewerken!

    Peter
  17. forum rang 7 ffff 16 oktober 2021 17:21
    John,

    Ik waardeer het en kan er begrip voor hebben dat DZR graag een zuiverder en eerlijker wereld wil hebben. Prima! Maar hij moet niet zo naief zijn al die berichten nu al 30 jaar te geloven dat regeringen dit netelige probleem wel gaan oplossen: het zijn JUIST de politici, en hoe veel wel weer niet nu bij de Pandora Papers en vroeger bij de Papadise Papers, die er zelf volop aan meedoen.

    Peter
  18. forum rang 10 luchtschip 16 oktober 2021 17:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 16 oktober 2021 17:03:

    [...]
    Er zijn geen acceptabele landen meer voor belastingontduiking, gebleken is immers dat geheimhouding niet meer mogelijk is in het hackerstijdperk.
    De Pandora-papers zullen vele miljarden opleveren aan achterstallige belastingen.

    Zelfs Liechtenstein en Mauritius zijn totaal ongeschikt geworden voor belastingvluchtelingen zeker voor personen met zwart geld.
    Offshore-vennootschappen kunnen zelfs geen bank- of effectenrekeningen meer openen zonder vermelding van de UBO.

    Ook het uitgeven van je zuurverdiende zwarte geld in Europa is praktisch onmogelijk geworden; de Belastingdienst heeft namelijk veel bezitters van zwart geld opgespoord dmv hun creditcards en/of grote contante betalingen.

    Verder zal ieder land dat nog meewerkt aan belastingontduiking geboycot worden.
    Ook in de US zullen brievenbus firma's per 1 januari 2022 de UBO ( Ultimate Beneficial Owner ) moeten registreren.
    Trump heeft in Demeter 2020 hier een wet voor ondertekend en na een bezwaar periode gaat deze een jaar later in.

    Zwart geld wegsluizen naar brievenbus firma's in landen van weinig economische betekenis is 1 ding.
    Wil je er iets mee doen, dan ben je afhankelijk van landen als de US en de EU, om er daar met het geld van de brievenbus firma een rendabele portefeuille van te maken.

    Zakendoen in de. US en de EU onder naam van deze brievenbus firma is onmogelijk, zonder je eigen identiteit op te geven.

    Zelfs in de Verenigde Arabische Emiraten ( Dubai ) zal men sinds kort de UBO aan de autoriteiten moeten opgeven ( wordt daar echter niet openbaar gemaakt ).

    Er rest nog zo'n 30 landen in de wereld, waar men zonder UBO zijn geld kan laten werken middels brievenbus firma's.
    Dat zijn dan wel landen met geringe economische activiteit ( het vermogen zal slinken door geld ontwaarding ( inflatie )) en een politieke instabiliteit, waardoor grote vermogens wel eens volledig geconfiskeerd kunnen worden.

  19. forum rang 9 josti5 16 oktober 2021 17:38
    quote:

    ffff schreef op 16 oktober 2021 17:21:

    John,

    Ik waardeer het en kan er begrip voor hebben dat DZR graag een zuiverder en eerlijker wereld wil hebben. Prima! Maar hij moet niet zo naief zijn al die berichten nu al 30 jaar te geloven dat regeringen dit netelige probleem wel gaan oplossen: het zijn JUIST de politici, en hoe veel wel weer niet nu bij de Pandora Papers en vroeger bij de Papadise Papers, die er zelf volop aan meedoen.

    Peter
    Einde quote.

    Ja Peter, 'zelfs' jij en ik kunnen óók allemaal prachtige verhalen over een 'betere wereld' schrijven, maar daarmee wordt die wereld écht geen haar beter...

    Ik vind het allemaal zoooo goedkoop, die 'correcte' verhalen, en dat het nu allemaal geregeld is, en beter wordt!

    En als je de realiteit beschrijft, is het huis te klein...

    Sinds jaar en dag bestaat de ideale wereld op papier, en de werkelijke wereld in-het-echt.

    Banaal voorbeeld: Staphorst, waar men op zondagochtend braaf ter kerke gaat, en daarna thuis, zichtbaar achter de ramen, aan de koffie.
    Alleen zit er in die koffiekopjes geen koffie, maar jenever, zo hoorde ik ooit van een collega, die in Staphorst woonde.

    En zo zijn er talloze voorbeelden, van klein tot groot.

14.262 Posts
Pagina: «« 1 ... 390 391 392 393 394 ... 714 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,81 +0,84%
EUR/USD 1,0663 +0,10%
FTSE 100 8.044,78 +0,26%
Germany40^ 18.001,90 +0,79%
Gold spot 2.298,26 -1,25%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+30,35%
ALLFUN...
+4,13%
PROSUS
+4,07%
JUST E...
+2,88%
Philip...
+2,22%

Dalers

RANDST...
-6,00%
Akzo N...
-5,32%
NSI
-3,45%
Fugro
-1,45%
Alfen ...
-1,43%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links