Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASR Nederland AEX:ASRNL.NL, NL0011872643

  • 45,650 19 apr 2024 17:38
  • +0,150 (+0,33%) Dagrange 44,900 - 45,680
  • 398.072 Gem. (3M) 463,2K

ASR in 2021

887 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 oktober 2021 12:17
    ASR wil Ewout Hollegien als financieel directeur
    Opvolger van Annemiek van Melick.

    (ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland wil Ewout Hollegien benoemen tot financieel directeur, nu Annemiek van Melick is vertrokken naar concurrent NN Group. Dat maakte ASR donderdag bekend.

    Hollegien werkt al sinds 2007 bij ASR en vervulde een rol bij de beursgang in 2016. Daarna leidde hij de overnames van Generali Nederland en Loyalis. Sinds 2020 is Hollegien Directeur Inkomen bij ASR.

    "Ik ben trots dat we met Ewout iemand uit de eigen gelederen zien doorstromen naar deze voor ASR zo belangrijke functie", zei bestuursvoorzitter Jos Baeten in een toelichting.

    Hollegien zal de raad van bestuur vormen samen met Baeten en Ingrid de Swart, die directeur operationele activiteiten en technologie is.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  2. forum rang 10 voda 16 oktober 2021 12:46
    Amundi nipt kleiner in ASR

    Door ABM Financial News op zaterdag 16 oktober 2021
    Views: 404

    (ABM FN-Dow Jones) Amundi Asset Management heeft een iets kleiner belang in ASR Nederland gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 oktober 2021.

    Amundi meldde een kapitaalbelang van 2,99 procent met een dito stemrecht. Het belang wordt deels rechtstreeks reëel en deels middellijk reëel gehouden.

    Op 5 oktober dit jaar meldde Amundi nog een kapitaalbelang van 3,00 procent met eenzelfde stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Bron: ABM Financial News
  3. Mini-Kruum 5 november 2021 07:18
    Goedemorgen,

    Gisteravond heeft ASR een prijs ontvangen voor zijn verslaggeving. In het verleden is ASR hier flink op bekritiseerd. Mooi om te horen dat het zowel financieel gezond gaat als op het rapporteren naar de buitenwereld. Bedrijven die werken aan de negatieve punten / opmerkingen van anderen (zonder zelf financieel voordeel te behalen) zijn voor mij de gezondste bedrijven voor de toekomst. Openheid en transparantie heeft de toekomst nodig om vertrouwen te houden in het bedrijfsleven.

    Succes allen en op een mooie toekomst met ASR in portefeuille!

    (zie hieronder het artikel)

    fd.nl/bedrijfsleven/1418436/asr-ontva...
  4. forum rang 10 voda 15 november 2021 09:42
    Achmea Bank neemt meer hypotheken over van ASR
    Samenwerking tussen verzekeraars intensiveert.

    (ABM FN-Dow Jones) Achmea Bank neemt een hypotheekportefeuille van 500 miljoen euro over van ASR Nederland, dat de hypotheken blijft beheren. Dat maakten de twee verzekeraars maandag bekend.

    Ook in 2022 en 2023 willen beide verzekeraars een gelijksoortige transactie doen, van steeds 500 miljoen euro.

    Bovendien gaat Achmea Bank de komende drie jaar nieuwe hypotheken van ASR overnemen ter waarde van 190 miljoen euro per jaar. Dit zijn vooral hypotheken met een korte rentevasteperiode.

    Achmea nam al eerder hypotheken over van Achmea, in 2019, en van BinckBank, in 2020.

    De verzekeraar heeft inmiddels een hypotheekportefeuille van 29 miljard euro.

    ASR Nederland heeft in totaal voor 11 miljard euro aan hypotheken op de balans staan bij de vermogensbeheertak, en beheert daarnaast voor 9 miljard euro aan hypotheken die bij externe partijen op de balans staan, zoals hypotheekfondsen en andere opdrachtgevers.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  5. forum rang 10 voda 23 november 2021 08:01
    Grootgrondbezitter ASR verlaagt pacht voor schone boeren
    Vasco van der Boon 00:01

    Een Groninger akkerbouwer oogst graan. Verzekeraar ASR geeft milieuvriendelijke boeren tot 10% korting op hun pachtsom. Foto: ANP

    Verzekeraar ASR ASRNL€39,69-- , tevens de grootste particuliere eigenaar van landbouwgrond in Nederland, geeft milieuvriendelijke boeren een korting van 5% tot 10% op de pachtsom die zij betalen. Dat maakt het beursgenoteerde concern dinsdag bekend.

    ASR Real Estate bezit 36.000 hectare landbouwgrond en 6000 hectare aan landgoederen. Ruim 2000 Nederlandse boeren pachten grond van het bedrijf. De stap kan navolging krijgen, zegt portefeuillemanager Fadyan Pronk van ASR Dutch Farmland Fund. 'We verwachten een grotere impact van onze stap dan alleen rechtstreeks voor de grond die wij verpachten. Want boeren die van ons pachten, bewerken ook vaak grond van andere eigenaren. Als ze op ASR-grond duurzaam boeren, doen ze dat waarschijnlijk ook in de rest van hun bedrijf.'

    Het belonen van milieuvriendelijke boeren valt onder de strategie 'klimaat-slim boeren' van ASR, zegt Pronk. De druk op boeren om milieuvriendelijker te werken, is afgelopen jaren toegenomen, redeneert de verzekeraar. Maar dat brengt kosten met zich mee.

    Pachtcanon
    Het concern wil niet dat alleen de boeren opdraaien van de hogere kosten van een milieuvriendelijker landbouw. 'Alle partijen in de agrarische keten dragen verantwoordelijkheid voor deze omschakeling.' Daarom komt ASR boeren hierin tegemoet door hen financieel te compenseren met een korting op de pacht.

    ASR biedt dit bestaande pachters en toekomstige pachters aan. Er is volgens Pronk geen plafond voor het aantal pachters van ASR die mee kunnen dingen naar de korting. 'In principe kan iedereen meedoen.' Of dat het geval zal zijn, vindt Pronk 'lastig in te schatten'.

    Alle nieuwe pachters
    ASR verwacht dat in 2024 honderd procent van de nieuwe pachters voor de korting zal gaan. Van de bestaande pachters van ASR moet het volgens Pronk haalbaar zijn dat minimaal 15% tot 20% in aanmerking komt voor de beloning voor milieuvriendelijk boeren.

    De korting geldt voor de hele pachtperiode. Die heeft volgens Pronk 'een ultralange looptijd' bij ASR van gemiddeld 23 jaar. Bij de zogeheten reguliere pacht is die looptijd bij ASR 35 jaar. Dat is flink langer dan de minimale wettelijke duur van zes jaar voor reguliere pachtcontracten.

    Korte versus lange pacht
    Met de lange pachtduur onderscheidt ASR zich van grondeigenaren die in toenemende mate geliberaliseerde pachtcontracten uitgeven met een looptijd korter dan zes jaar. Die laatste categorie groeide volgens cijfers van het CBS inmiddels uit tot 21% van alle verpachte grond. Volgens de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) hebben pachters bij korte contracten de neiging hun grond uit te putten.

    ASR brengt pachters nu jaarlijks een canon van 2,0% tot 2,6% in rekening. Hoeveel dat oplevert, maakt de verzekeraar niet bekend. De onderneming wil ook niet kwijt hoeveel inkomstenderving de pachtkorting veroorzaakt.

    Minder debiteurenrisico
    Polishouders van ASR hoeven geen premieverhoging te vrezen door de steun aan milieuvriendelijke boeren. 'Op de lange duur kost dit ons geen geld', zegt Pronk. Door de verdiencapaciteit van boeren te verbeteren, 'vermindert ons debiteurenrisico'.

    Bovendien is milieuvriendelijk bewerkte grond volgens ASR later bij verkoop of uitgifte aan een nieuwe pachter meer waard dan intensief door gangbare boeren bewerkte grond. 'Dat is mogelijk', reageert een woordvoerder van de Federatie Particuliere Grondeigenaren. 'Er is geen directe relatie tussen hoogte van de pachtsom en de grondwaarde.'

    Biologische landbouw
    Eerder meldde ASR dat het het meeste rendement maakt door verpachte grond te kopen en in ‘vrije staat’ te verkopen als de pachter ophoudt. In de regel is vrije grond tweemaal zo veel waard als verpachte grond. De vraag naar milieuvriendelijk bewerkte landbouwgrond kan toenemen doordat de Europese Unie 25% biologische landbouw wil. In Nederland is dat nu 3,8%.

    Albert van Gellicum, voorzitter van de expertcommissie landelijk en agrarisch vastgoed van de Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs, berekende recent dat 'in theorie' een biologische boer bereid moet zijn €10.000 tot €15.000 per hectare meer te betalen voor biologisch gecertificeerde grond. Een belegger kan volgens hem op die meerwaarde anticiperen door een korting op de canon aan te bieden.

    ASR geeft een pachtkorting als de boer deelneemt aan de Open bodemindex van Rabo, Vitens en ASR met een inspanningsverplichting de grond te verbeteren. De biodiversiteit op het land moet meetbaar goed zijn. En de boer moet een vijfjarenplan maken voor milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Gecertificeerde biologische boeren komen snel in aanmerking voor de korting.

    Veehouder Alex Datema, voorzitter van de Vereniging BoerenNatuur, reageert 'blij op de stap die ASR zet. Dit is een mooie steun in de rug van boeren die verduurzamen.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1420251/groo...
  6. forum rang 10 voda 24 november 2021 07:15
    Advies van Citigroup over ASR Nederland
    Beurshuis Citigroup
    Aandeel ASR Nederland
    Datum 23 november 2021
    Advies Neutraal
    Koersdoel 39,67 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 23 november 2021 hebben de analisten van Citigroup hun beleggingsadvies voor ASR Nederland (ASRNL; ISIN: NL0011872643) herhaald. Het advies van Citigroup voor ASR Nederland blijft "neutraal".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 38,49 EUR naar 39,67 EUR.

    Op 18 februari 2021 publiceerde ASR Nederland zijn jaarresultaten.
  7. forum rang 10 voda 30 november 2021 17:41
    ASR benoemt nieuwe CFO
    Ewout Hollegien volgt Annemiek van Melick op.

    (ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland heeft dinsdag Ewout Hollegien benoemd als chief financial officer, tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

    Hollegien volgt per 1 december Annemiek van Melick op. Zij stopte op 12 oktober als CFO van ASR, omdat ze overstapt naar sectorgenoot NN Group.

    Hollegien zal samen met voorzitter Jos Baeten en chief operating en technology officer Ingrid de Swart de raad van bestuur van ASR vormen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
887 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links